fbpx

Melania Trump zaradi obrekovanja toži “novinarja” Tomaža Miheliča

Foto: epa.

Soproga republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, Slovenka Melania Trump (prej Knauss), ni dobro sprejela laži novinarja Tomaža Miheliča, ki je v tabloidu Suzy v članku z naslovom Svoje telo zaupala Hrvatu navajal neresnične trditve. Trumpova je zaradi kaznivega dejanja obrekovanja proti Miheliču v petek na ljubljanskem okrožnem sodišču vložila kazensko tožbo, so sporočili iz odvetniške družbe Pirc Musar & partnerji, ki zastopa potencialno prvo damo ZDA.

Tomaž Mihelič se je v svojem prispevku sicer skril za inicialki S. S. in poizkušal ostati anonimen tudi po širjenju informacij znanemu britanskemu časopisu Daily Mail. Po podatkih omenjene odvetniške družbe so Miheličeve trditve nepreverjene in neresnične, s tem pa naj bi posegal v čast in dobro ime Melanie Trump.

Mihelič je v članku med drugim pisal o tem, da je bila Trumpova v manekenskih časih spremljevalka bogatih moških, kar ji je ukrnilo ugled, ki ga ima danes kot poslovna ženska in žena predsedniškega kandidata ZDA Donalda Trumpa. Iz odvetniške pisarne sporočajo, da je novinarjevo pisanje Trumpovi povzročilo nepopravljivo škodo in da ji je poizkušal okrniti ugled ne le v slovenskem, temveč tudi svetovnem merilu.

Mihelič je sicer slovenski javnosti najbolj poznan kot Marlenna, eden izmed članov nekdanje pevske transvestitske skupine Sestre, s katero je leta 2001 nastopil na evrovizijski popevki.

L. S.