Branko Grims: Nataša Pirc Musar naj pojasni, zakaj je pomilostila še enega tihotapca migrantov

Datum:

Poslanec Branko Grims je na današnji novinarski konferenci povedal, da je predsednica države pomilostila že tretjega tihotapca migrantov. Zaradi nenavadnih pomilostitev obsojenih kriminalcev s strani predsednice države Nataše Pirc Musar, predlagajo državnemu zboru, da pozove vlado, naj spremeni zakon o pomilostitvah. Predsednico države pozivajo, naj pojasni svoje razloge za pomilostitev že tretjega tihotapca ljudi. 

“Ljudje, ki služijo z nesrečo ljudi, so zadnji, ki bi lahko bili pomiloščeni,” je poudaril pred novinarji. Svojo kritiko pa je uperil tudi proti vladi. “Vlada Roberta Goloba je na začetku mandata javno, kot show, začela podirati zaščitno ograjo, s čimer so dali signal ilegalnim migrantom, naj pridejo. Financirajo se določene nevladne organizacije, ki so utemeljene na ideologiji multi-kulti, in te dajejo inštrukcije ilegalnim migrantom, kako lahko najučinkoviteje vdrejo v Republiko Slovenijo in kršijo zakon.” Poslanec je še izpostavil, da gre za obliko organiziranega kriminala.

S spremembo zakona o pomilostitvah bi se moralo zagotoviti preglednost postopka pomilostitev, tako da se zagotovi tudi obrazložitev razlogov za pomilostitev. Grims je sicer na začetku novinarske konference dejal, da Slovenija ni več varna država in da policija ugotavlja velik porast kriminala, med drugim porast posilstev, ropov in tatvin. Predsednica države je kljub tem dejstvom nastopila negativno do poziva predsednika SDS Janeza Janše k legalnemu oboroževanju. Poslanec je nadaljeval, da mora pravo veljati za vse enako in na enak način, kar pa danes ne velja več:  poslanec je povedal, da gre pri tem za obliko organiziranega kriminala.

Dodal je, da so bili nekateri tihotapci migrantov iz postopkov izpuščeni, nekateri pa so končali na sodišču za trgovanje z belim blagom. Mag. Branko Grims je kot piko na i označil delovanje predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar: “Nekateri tihotapci so na koncu obsojeni. Potem pa nastopi gospa Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije, in jih oprosti. Gospe in gospodje, to, kar se v Sloveniji dogaja, je prek vseh meja.” Poudaril je, da gre pri tem za vzpostavitev vladavino strahu in kriminala pod krinko lažnega humanizma in varovanja človekovih pravic.

Golobovo vabilo migrantom je “veleizdaja”
Poslanec je spomnil tudi na enega prvih ukrepov Golobove vlade. Ta je namreč kmalu po zaprisegi podrla ograjo na južni meji s Hrvaško. Sledilo je drastično povečanje nezakonitih migracij, kar preobremenjuje slovensko policijo in nastanitvene kapacitete v državi. “Danes je policija samo še taksi služba ilegalnih migrantov, zato je prišlo nasilje do Ljubljane,” je dejal.

Grims, da je vlada Roberta Goloba migrantom poslala signal, naj pridejo v državo, ko je začela javno odstranjevati ograjo, poroča STA. Ob tem vlada financira tudi nevladne organizacije, ki dajejo migrantom navodila, kako najbolj učinkovito vdreti v državo, meni Grims.

Zaključil je z besedami, da je sporočilo odgovornih zelo slabo, saj odgovorni s svojimi dejanji sporočajo, da če bodo tihotapca obsodili, ga bo pa predsednica republike oprostila.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...