[Javnomnenjska anketa] Vlada bi morala zaostriti nezakonito priseljevanje!

Datum:

Ob porastu kriminala in številu posilstev zaradi ilegalnih migracij se resnosti situacije vsak dan bolj zaveda vse več ljudi. Po zadnji javnomnenjski raziskavi jih kar 85 odstotkov meni, da bi morala vlada zaostriti imigrantsko politiko.

Po zadnjih podatkih javnomnenjske ankete, ki jo je med 13. in 16. novembrom za Nova24TV opravila agencija Parsifal, večina anketirancev meni, da bi morala vlada zaostriti imigrantsko politiko, vzpostaviti strog nadzor nad prehodi meje in poskrbeti za varnost prebivalstva.

Kljub temu da se levičarski mediji na vsak način izogibajo poročanju o vedno večjem številu kriminala in posilstev v Sloveniji, so pri tem vedno manj uspešni. Težko je prikriti nekaj, za kar se zdi, da postaja stalnica. Vse vrste nasilja, ki smo ga prej spremljali v drugih državah, zdaj vedno bolj doživljamo pri nas, še danes smo poročali o morebitnem napadu v Ljubljani pred nekaj dnevi. O tem si lahko preberete tukaj. Ob tem bi pričakovali, da bo Golobova vlada samoiniciativno zaostrila priseljensko politiko, a temu ni tako – nasprotno, zdi se, da se je ta z njihove strani še bolj omehčala. Ljudje pa imajo počasi dovolj.

Sodeč po zadnji Parsifalovi javnomnenjski raziskavi namreč velika večina (84,9 odstotkov) anketirancev meni, da bi morala vlada zaostriti migrantsko politiko, vzpostaviti strog nadzor nad prehodi meje in poskrbeti za varnost prebivalstva.

Foto: Parsifal

Desetina (11,2 odstotkov) anketirancev meni, da naj vlada nadaljuje s svojo politiko in migrantom omogoči, da zaprosijo za zaščito.

V raziskavo je bilo zajetih 749 anketirancev, od tega 49,6 odstotkov žensk. Povprečna starost znaša 55,3 let, standardni odklon je 16,2. Največ anketirancev je iz najstarejše starostne skupine (52,2 odstotkov), nekoliko manj je zastopana srednja starostna skupina (33,7 odstotkov), najmanj je anketirancev iz najmlajše starostne skupine (14,0 odstotkov). Največ anketirancev prihaja iz Osrednjeslovenske regije (25,9 odstotkov), sledita Podravska (14,9 odstotkov) in Savinjska (12,5 odstotkov) regija.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...