Maročana sredi Ljubljane spolno napadla žensko!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Migrant iz Maroka je danes poskusil posiliti žensko v Ljubljani, drug pa je pri tem pomagal, so mi potrdili iz policije, ko sem preverjal neuradne informacije o ponovnem migrantskem posilstvu v Ljubljani. O posilstvih javnosti policija že dalj časa več ne obvešča, podobno praviloma tudi ne o kaznivih dejanjih migrantov.

Odgovorijo pa na vprašanja, če novinarji neuradno izvemo. Pred dvema tednoma so mi na podoben način potrdili, da so štirje migranti posilili mladenko v bližini železniške postaje v Ljubljani.

Informacije o posilstvu danes in to, da so osumljena prijeli, so iz policije potrdili tako:

“Danes, nekaj po 7. uri, smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, kjer je na območju Tabora v Ljubljani neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, osumljenec pa je nato v družbi s še eno osebo zbežal s kraja. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostmi za prijetje osumljenca. Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26 letnega državljana Maroka, ki mu je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost odvzeta prostost. Prav tako je bila odvzeta prostost 23- letnemu državljanu Maroka, ki se ga sumi pomoči pri dejanju. Podrobnosti o kaznivem dejanju zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in interesa preiskave, ki še intenzivno poteka, ne moremo pojasnjevati. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

Peter Jančič, Spletni časopis