Prebivalci Viča v strahu – migranti ponoči kradli po celi ulici

Datum:

Uletel tip azilant not vzel telefon, uro še par stvari. Skočim s postelje in ga ujamem, za čupo na stopnicah in potegnem nazaj. Poberem telefon iz rok, očitno uro je uzel, padel po stopnicah in spizdil. Adijo pamet.” Tako je prebivalec ljubljanskega predela Vič, kjer je azilni center, opisal bližnje srečanje z migranti.

Rekordno število sprejetih ilegalnih migrantov v naši državi rezultira v porastu kriminala, še posebej v predelu, kjer je azilni dom. Prebivalci Viča že dlje časa opozarjajo na nevzdržne varnostne razmere, saj prebivalci ponoči več ne upajo nikamor, povečalo se je število kaznivih dejanj, za katera policija skriva poreklo delikventov.

Da je mera polna, vlada gradi še dodatno krilo oziroma podaljšek k azilnemu domu. Širitev namreč narekujejo vse večje potrebe po nastanitvah ilegalnih migrantov. Kar pomeni še več vašega denarja za še več problemov, ki jih prinašajo ilegalci.

Dve neprijetni izkušnji z ilegalci
S čim vse se že skoraj vsakodnevno soočajo prebivalci Viča, pove zgodba enega izmed njih, ki je vse to delil na svojem Facebooku. Kot pravi, je pred dvema dnevoma dobil nočni obisk azilanta. Okoli 2. ure ponoči mu je zaradi slabo vzdrževanih vrat v stanovanje vdrl migrant in mu vzel telefon, uro in še nekaj stvari. K sreči ima gospod rahel spanec, zato ga je kraja zbudila iz spanca, nakar se je za kriminalcem pognal in ga na stopnicah ujel za lase. Ob tem mu je uspelo nazaj dobiti telefon, ure pa mu ni uspelo rešiti iz rok nepridiprava.

Toda to še ni vse. En dan kasneje se je njihova cela ulica znašla na tarči azilantov. “Probali so vdreti celo ulico, v vse hiše istočasno … Torej je bilo namerno organizirano. Pa še kamera jih je posnela.” Prebivalec Viča je še dodal, da ne gre za lačne in uboge ljudi, saj dobijo od naše države denar in tri obroke hrane. “Pa še kup stvari dobijo in imajo brezplačno,” je dodal.

Policija nam je potrdila, da je bila v sredo popoldan obveščena o drzni tatvini, do katere je tekom noči prišlo na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da je doslej še neznani storilec vstopil v objekt, kjer je spal oškodovanec, in odtujil uro ter mobilni telefon. Pri tem ga je zalotil oškodovanec, ki je neznanca izven objekta dohitel, in uspel dobiti nazaj mobilni telefon in uro. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi poskusa storitve kaznivega dejanja drzne tatvine in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V tem tednu so na območju Policijske postaje Ljubljana Vič obravnavali štiri vlome v objekte in poskus vloma v objekt, o katerih smo, tako kot vsakodnevno, obveščali javnost v pregledu dogodkov PU Ljubljana. Navedeni vlomi so časovno in krajevno nepovezani in nobeden od teh vlomov ni storjen v isti ulici ali bližnji okolici ulice, kjer je prišlo do drzne tatvine.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...