Zmago Jelinčič: “Takega ministra ne rabimo”

Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: STA)

“Mislim, da smo že zelo globoko v tej svinjariji in treba se je zavedati, da so migranti prišli tudi v ZDA, uničili avtohtone prebivalce, Indijanci pa so zdaj v rezervatih. Se bojim, da se lahko enako zgodi tudi nam, Slovencem,” je dejal Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je komentiral vedno slabšo situacijo z migranti v Sloveniji in neukrepanje Golobove vlade.

Zmago Jelinčič Plemeniti je komentiral aktualno situacijo z migranti v Sloveniji, za katero se zdi, da je Golobovi vladi ušla izpod nadzora. Enako velja tudi za vse druge prebivalce Evrope, pove v nadaljevanju in dodaja, da prihaja konec slovenski suverenosti, če bo Slovenija nadaljevala pot pod okriljem Evropske unije, ki Sloveniji ne pusti, da bi se branila.

“Mislim, da smo že zelo globoko v tej svinjariji in treba se je zavedati, da so migranti prišli tudi v ZDA, uničili avtohtone prebivalce, Indijanci pa so zdaj v rezervatih. Se bojim, da se lahko enako zgodi tudi nam, Slovencem,” je dejal Jelinčič uvodoma, ko je komentiral aktualno situacijo z migranti v Sloveniji, za katero se zdi, da je Golobovi vladi ušla izpod nadzora. Enako velja tudi za vse druge prebivalce Evrope, pove v nadaljevanju.

Ilegalni migranti na Lampedusi (Foto: AFP)

Meni, da bo Evropa slej kot prej v državljanskih vojnah. “Evropa gori že tako ali tako, v Franciji so zažgali že okrog 400 cerkva, pri nas se to še ni zgodilo, pri nas se posiljuje, naša vlada pa je nesposobna in noče nič narediti, kajti Evropska unija ne dovoli, da bi mi branili sami sebe, mi moramo na kolenih poslušati, kaj nam v Evropi govorijo in to izpolnjevati,” je dejal Jelinčič. Kot še eno od “svinjarij” pa izpostavi dejstvo, da je zunanja ministrica Tanja Fajon pristala, da bo lahko Evropa sama brez konsenza vseh držav – z večino, odločala o zunanji politiki, migrantskih tokovih in financah, “to je konec suverenosti naše države in edina varianta bi bila bila čimprejšnji izhod iz Evropske unije”, je prepričan Jelinčič, ki dodaja, da bi bilo ključno postaviti na oblast “vlado, ki ji bo dejansko mar za Slovence in Slovenke, ne pa za slovenske državljane raznoraznih nacionalnosti. Slovenci nismo razbojniki in kriminalci, tisto, kar je bilo, je v glavnem iz uvoza”.

Takega ministra ne rabimo
Kar se tiče mejnega nadzora na slovenski meji, je Jelinčič povedal, da je spremljal dogajanje iz medijev in poslušal nastop ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, za katerega pravi, da nima “jajc”. Meni, da bi moral hrvaškemu ministru postaviti pogoje za sodelovanje. Hrvaška je v Schengenu, Slovenija bi ji lahko pomagala na njihovi meji, ampak je Hrvaška dolžna zadrževati migrante, meni Jelinčič, ki dodaja, “ne pa da Hrvatje namerno spuščajo migrante čez mejo, potem pa naj z njimi mi naprej operiramo”.  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle sta nedavno obiskala mejna prehoda z Madžarsko v Pincah in Dolgi vasi. V izjavi za javnost je minister Poklukar dejal, da je zadovoljen z izvajanjem nadzora na notranji meji. “Takega ministra mi ne rabimo, minister za notranje zadeve mora biti odločen, mora varovati Slovensko državo,”, je bil zgrožen nad Poklukarjevimi besedami.

Stari/novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar nima soglasja vseh strank, da bi ponovno zasedel mesto ministra. (Foto: STA)

Jelinčič meni, da bi morala vlada na državne meje postaviti vojsko in ne policije, “kajti vojska ima nalogo ščititi meje, policaji znotraj države urejajo red in mir, ampak mi smo zblojena država”, je dejal.

Po nekaterih afriških državah za takšna posilstva enostavno odsekajo glavo, pri nas pa jih skoraj nagradimo in potem v časopisih piše, da ne smejo objaviti podatkov o zločincih, ker bi prišlo do “viktimizacije” teh ljudi”, je dejal Jelinčič in dodal: “namesto, da bi jih spokali v ketne, peljali dol v Koper v eno skladišče, in ko bi se to napolnilo, se najame ladjo, se jih zbaše gor in odpelje nazaj v Afriko, pa naj se tam rihtajo”. Jelinčič je v nadaljevanju povedal, da je po pogovoru s poznavalci izvedel, da afriške države namerno praznijo svoje zapore in jih pošiljajo v Evropo z namenom destabilizacije, sem pošiljajo samo delikvente. “Je pa na žalost zadaj še žid George Soroš, ki hoče uničiti belo raso,” je zaključil.

Tanja Brkić