Migrante prijeli celo v Ljutomeru! In kar 13 ilegalcev nam je v zadnjih 24 urah vrnila Avstrija!

Migranti v Bihaću (Foto: epa)

Strožji nadzor nad mejami, ki so jih na meji s Slovenijo uvedle Italija, Madžarska in Avstrija, se nam močno pozna, hkrati pa tudi pasivnost Šarca in Poklukarja, ki ne naredita ničesar, da bi Slovence zaščitila pred ilegalnimi migranti. Avstrija nam je tako vrnila kar 13 ilegalcev v samo zadnjih 24 urah, poleg tega pa so jih naši policisti prijeli še 7 na območju Ljutomera. Še več pa so jih prijeli na Primorskem!

Iz PU Murska Sobota so nam sporočili, da so v zadnjih 24 urah na območju Ljutomera prijeli 7 ilegalcev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. “13 oseb, ki so na nedovoljen način prestopili tudi slovensko avstrijsko državno mejo, pa je bilo prevzetih od avstrijskih varnostnih organov,” so še zapisali v svoje poročilo.

Obilo dela z ilegalnimi migranti pa so imeli tudi na območju PU Koper. “V obdobju od torka 9. 7. 2019 od 6.00 ure do danes 10. 7. 2019 do 6.00 ure so policisti obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 12 oseb in PP Koper 4 osebe,” so zapisali v njihovem policijskem poročilu.

4 osebe (državljani Irana, ki jih obravnava PP Koper) so zaprosile za mednarodno zaščito in bile odpeljane v Azilni dom. Ostalih 12 oseb bo vračano tekom današnjega dne.

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih na področju PU Koper: 6 Maročanov, 4 Alžirci in 4 Iračani, 1 Nepalec in 1 Afganistanec.

Marjanca Scheicher

 • Ivan Ivanovič

  In kar 13 ilegalcev nam je v zadnjih 24 urah vrnila Avstrija!
  ***
  A so to naši državljani? Imamo kakšne obveznosti do njih?! Nimamo nobenih obveznosti do njih, tako kot ne Avstrijci. Naj jih deportirajo domov, ne v Slovenijo. Do kdaj se bomo še šli te slepe miši? Z Avstrijo, Italijo, Madžarsko in Hrvaško je treba doseči dogovor o skupni politiki do migrantov, ki mora temeljiti na preprečevanju vstopa v EU in na vračanju migrantov domov.

  • branči

   vrnjen ali ujet pri ilegalnem prehodu meje, razlike ni nobene! v obeh primerih zaprosiš za azil, kar je enako temu, ko v hotelu naročiš, naj ti zajtrk servirajo v posteljo. razlika je samo ta, da v hotelu sam poravnaš svoj račun tle ga pa hočeš nočeš moramo poravnati davkoplavčevalci!

  • Andrej

   Seveda imamo obveznosti. Plačati jim komplet oskrbo s tremi menuji, socialno varstvo, zdravstveno varstvo, pa še žepnino dobijo.Pa še kaj, kar nam nočejo priznati. Okoli 1.900€ za vsakega na mesec.

  • stane

   Vrnili so nam jih zato!,ker so prisli iz Slovenije. To povedo tufi sami. To je kazen za nase ljudi in nagrada za izdajalske vladnike in ostale izdajalce.

 • Van Der Waals

  NA SLIKI SLEDEČ PO NEVLADNIH ORGANIZACIJAH SAMI MALDOLETNI!

 • pajot

  Počasi se bo nabralo….
  Dajmo,gremo stavit,da se bo vojna za osvoboditev Evrope začela prav v Sloveniji. Ko bo število migrantov doseglo kritično točko. Vodila pa nas bo v boj znamenita zveza borcev NOB. Ni hudič,leta 45 so nas osvobodili,zakaj nas ne bi še zdaj…Pustimo ob strani dejstvo,da so med drugo vojno v glavnem bežali pred Nemci,ampak zaradi njihove neizmerne ljubezni do domovine,tokrat najbrž ne bodo. Odkrito se bodo spopadli s črnim sovragom v boju iz oči v oči. Kar vidim jih,kako s prapori z rdečo zvezdo preganjajo krutega sovraga,ki nam obeta arabski pogovorni jezik in kebab polnjen z ovčetino. Da o bureku niti ne govorim.

  • Andrej

   Malo me skrbi to, da komunisti radi sklepajo zavezništva, in se v kaki revoluciji obrnejo proti lastnemu narodu. Vsaj do sedaj je bilo še vedno tako. In ker so komunisti isti, bo tudi sedaj tako.

   • stane

    To lahko pricakujes.

  • KAPIBARA

   Pa tok se hvalijo, da če ne bi odgnali Nemcev, bi sedaj govorili nemško. V tem primeru, sigurno nebi imelo take problem z ilegalci… ki nam bodo vsilili svoj jezik in kulturo..,torej isto sranje, samo levičarjev bo manj…

   • pajot

    To je njihova idiotska mantra. če ne bi bilo partizancev,bi zdaj govorili nemško. Kreteni. Bili smo sto let pod Avstroogrsko,pa smo ohranili svoj jezik. No,ja,zdaj pa slišim na vsakem koraku srbščino. In albanščino,seveda.

    • tramal

     Oprosti ,bili smo 800 let pod avstroogersko oz. zahodna država.

     • pajot

      vem,vem…licencia poetica…kaj češ…

  • stane

   Oni so osvobodili tudi slo leta 1991.
   Tako govorijo. Ne vem ce je res. Takrat sem bil na wc-u. Sem zamudil predstavo!

  • Observer

   Hrano pa res lahko izvzamemo iz tega. Ovčetina je nadvse slastna. V Sloveniji bi morali imeti več tega mesa.

 • pajot

  In ko bojo dokončno pregnali zavojevalce v burnusih,jahajočih na kameljih hrbtih,bodo lahko oni sami vabili na obletnice osvoboditve EU kompletno Evropo. Nič več ne bodo čepeli v zakotju pod Alpami in čakali na normandijsko povabilo na obletnico dneva D. In ponosno bojo plapolali prapori z rdečo zvezdo in kučanovo trugo za nameček.

 • tramal

  Bravo Avstrijci.Vrnite vse ki so preko slovenije prišli k vam ilegalno.

 • montyamp

  Maslešo nazaj na mejo .
  Škoda da ti prekleti komunisti streljajo smo po svojih .
  Se pravi srbski Bosanec ne pride v poštev .

 • xtc

  Ravno včeraj sem bil v Ljublkjanistanu povsod polno Balkancev in druge čudne druščine tako,da ti novi “turisti” bistveno ne menjajo več slike prvega SLO geta je še vzor Lahov bo treba posnemat in zadevo ogradit z žico,pardon mrežo kot jo ima Orban na Srbski meji.