fbpx

Migrante prijeli celo v Ljutomeru! In kar 13 ilegalcev nam je v zadnjih 24 urah vrnila Avstrija!

Migranti v Bihaću (Foto: epa)

Strožji nadzor nad mejami, ki so jih na meji s Slovenijo uvedle Italija, Madžarska in Avstrija, se nam močno pozna, hkrati pa tudi pasivnost Šarca in Poklukarja, ki ne naredita ničesar, da bi Slovence zaščitila pred ilegalnimi migranti. Avstrija nam je tako vrnila kar 13 ilegalcev v samo zadnjih 24 urah, poleg tega pa so jih naši policisti prijeli še 7 na območju Ljutomera. Še več pa so jih prijeli na Primorskem!

Iz PU Murska Sobota so nam sporočili, da so v zadnjih 24 urah na območju Ljutomera prijeli 7 ilegalcev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. “13 oseb, ki so na nedovoljen način prestopili tudi slovensko avstrijsko državno mejo, pa je bilo prevzetih od avstrijskih varnostnih organov,” so še zapisali v svoje poročilo.

Obilo dela z ilegalnimi migranti pa so imeli tudi na območju PU Koper. “V obdobju od torka 9. 7. 2019 od 6.00 ure do danes 10. 7. 2019 do 6.00 ure so policisti obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 12 oseb in PP Koper 4 osebe,” so zapisali v njihovem policijskem poročilu.

4 osebe (državljani Irana, ki jih obravnava PP Koper) so zaprosile za mednarodno zaščito in bile odpeljane v Azilni dom. Ostalih 12 oseb bo vračano tekom današnjega dne.

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih na področju PU Koper: 6 Maročanov, 4 Alžirci in 4 Iračani, 1 Nepalec in 1 Afganistanec.

Marjanca Scheicher