Migranti na vse načine v Slovenijo: Na vlaku z žitom odkrili dva Libijca in še 33 ilegalcev, ki so v Slovenijo prišli peš!

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Nezakonito je državno mejo s Slovenijo prestopilo kar 33 ilegalcev, dva pa so policisti zasačili, ko sta se skrivala na vlaku, ki je v Italijo prevažal žito.

Policisti PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vlaka, ki je v Italijo prevažal žito, na podvozju enega izmed vagonov našli skrita dva državljana Libije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno  vstopiti v Slovenijo. Migranta so predali hrvaškim varnostnim organom, poročajo s PU Novo mesto.

Policisti pa so med 3. in 6. avgustom pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Bele krajine in Posavja izsledili in prijeli še 33 tujcev, ki so nezakonito  prestopili  državno mejo. 

Na omenjeni policijski upravi še razkrivajo, da je od teh 33 migrantov 21 državljanov Pakistana, 10 državljanov Afganistana, dva pa sta državljana Indije. Postopki z njimi še niso zaključeni, verjetno pa so, tako kot večina zasačenih migrantov, tudi ti zaprosili za azil v Sloveniji.

M. S.