Migranti polnijo naše gozdove z odpadki, državljani pa sodelujejo v čistilni akciji “Očistimo Slovenijo za migranti” – račun za čiščenje pa izstavijo kar državi!

Zasvinjano območje z odpadki v okolici Ilirske Bistrice. (Foto Tjaša Kaluža, socialna omrežja)

Zasvinjano območje z odpadki v okolici Ilirske Bistrice. (Foto Tjaša Kaluža, socialna omrežja)

V Sloveniji bomo morali organizirati novo čistilno akcijo “Očistimo Slovenijo za migranti”. Na območju Ilirske Bistrice so delavci tamkajšnje komunale počistili za 3000 kvadratnih metrov velik teritorij. Počistili so odpadke ilegalnih migrantov, ko so na nelegalen način prestopili našo državno mejo. A čiščenje še zdaleč ni končano. Po prvem krogu odstranjevanja odpadkov, sedaj čistijo še nahajališča v drugem sklopu sanacije. Račun so izstavili kar državi, ki je prvi zahtevek že poravnala. Tisti, ki čistijo pa so cepljeni tudi proti raznim boleznimi, ki jih lahko prinašajo migranti.

Vsako lokacijo si ogleda tudi občinski policist, sodelujejo pa z različnimi organizacijami, kot so gozdarji, lovci in planinci ter občani. Na podlagi ogleda policist nedvoumno ugotovi, da je smetišče povezano z ilegalnimi migranti, saj so polni starih oblačil, šotorov, ostankov hrane, vrečk. Občina tako o lokaciji poroča Komunali Ilirska Bistrica, ki na teren pošlje svojo ekipo, v kateri je osem zaposlenih, ki so cepljeni proti klopnemu meningitisu, hepatitisu in tetanusu.

Območje Ilirske Bistrice je namreč eno najbolj izpostavljenih slovenskih območjih glede števila nezakonitih prehodov slovenske meje. Na težave je že velikokrat opozoril župan in član SD Emil Rojc, vendar je doživel v lastni stranki posmeh in grožnje z izključitvijo iz stranke. Sedaj težave rešujejo dobra volja komunalnih delavcev. Le-ti pa so počistili kar 3000 kvadratnih metrov veliko območje, kjer so s svojimi odpadki našo naravo onesnažil ilegalni migranti.

Mnoge lokacije, predvsem gozdovi polni odpadkov
Po poročanju Notranjskoprimorske.si so v prvi fazi čiščenja, ki je potekala v septembru, so odpadke odstranjevali na 19 lokacijah na območju Kočanije, Jelšan, Dolenj in Podgrada. Trenutno poteka druga faza čiščenja smeti, ki se nahajajo na področju Šembij, Koritnic, Mašuna, Sviščakov, Podgrada, Staroda, Račič, industrijske cone Plama ter Jelšan in Harij. V Bistrici že pripravljajo tudi tretjo fazo, ki predvideva odstranitev odpadkov na osmih najdiščih na območju od Kočanije proti Gomancem, na Sviščakih, proti Fabcem in v notranjosti občine. Nekaj denarja je prispevala tudi država, v občini Iliriske Bistrice so prispevali 871 evrov, sedaj pa še pričakujejo 2.777 evrov.

Komunalni delavci čistijo migrantsko svinjarijo. (foto Tjaša Kaluža, socialna omrežja)

Komunalni delavci čistijo migrantsko svinjarijo. (foto Tjaša Kaluža, socialna omrežja)

Slovenska vlada ne izkazuje resne pripravljenosti pred prihajajočo migrantsko krizo
Kljub resnim napovedim, da se v kratkem času obeta masovni migrantski val, slovenska vlada Marjana Šarca ne kaže nobenih znakov, da bi bila pripravljena na bodočo migrantsko krizo. Kljub temu, da na srečo v Sloveniji še ne gorijo avtomobili in se še ni zgodil noben teroristični napad, se je že zgodilo veliko incidentov. Incidenti, kateri se dogajajo v azilnem domu Vič, so postali skoraj vsakdanji. Skoraj tragičen dogodek pa je zaznamovala ugrabitev treh ilegalnih migrantov 79 letnega Belokranjca Miroslava Moravca, vendar se je končala s srečnim koncem.

Luka Perš

 • Anton

  bande levičarske, enkrat izdajalci vedno izdajalci

  sarkazem press

 • Antonius

  Policije skoraj nimamo, vojske še manj, slovenska varnost je v šapah medvedov in volkov.
  Kot se izkazuje, tudi teh šap ni prav veliko za varnost Slovenije in slovenskih gozdov.
  Imamo pa prek glave preveč, kleptomanske in povsem nesposobne anti Janša koalicije.

  • skorpijon93

   Slovenija pa se vse bolj polni z kosovarju, šiptarji, bosanci ,

   • Steiermark

    še prej so jo pa napolnili srbi…… rodžaci sa šiptarima i bosancima – isto sranje , drugo pakovanje, to opažamo , odkar nam odkrito vodijo državo srbi in sedaj celo šiptarji!

  • mginko

   Imamo cca 50% nevolivcev- nedržavljanov, ki spi in životari pod murgelskim protektoratom in z veseljem čaka bodoče ilegalce bodoče podpornike kučanovega komunizma. Butale so bile naprednejše.

 • matjazr7

  Prosim, da popravite naslov in tudi v bodoče razmišljajte v tej smeri, ker je edina pravilna. Računa ne bodo izstavili državi, temveč davkoplačevalcem oz. sami sebi. Še ko bodo tovrstna čiščenja plačevali Šarac, Mesec ali celo kakšna gospa iz nevladnih organizacij, bomo čiščenje še vedno plačevali davkoplačevalci, ker vsi ti paraziti, ki podpirajo uničevanje Slovenije, niso v življenju zaslužili niti centa, ki ni bil pobran prek davkov.

 • Ivan Ivanovič

  Saj smo podpisali “neobvezen” Marakeški sporazum o “urejenih migracijah”, po katerem ilegalnih migrantov sploh ni. Kdor kritizira karkoli v zvezi z migranti, pa izvaja politično nekorekten sovražni govor. Dobrodošli zavojevalci, pardon, osvoboditelji, Evrope. Dajemo vam vse, kar imamo! Našo zemljo, naše hiše, naš denar, naše device… Ups, teh pa skoraj nimamo…

  • Nata

   Ta ” neobveznost ” tudi meni ne da miru !

   Ali novinarji Šarca in Cerarja res ne morejo direktno vprašati ? Kajti po tem, kako ravnata in se neumnega delata, smatrata ta podpis kot zavezo Slovenije .

  • Steiermark

   zato pa imamo “rdeče kurbe…..tine”, ki jim jih lahko damo….

 • Rožle

  Škoda, ker si volkovi ne postrežejo s tovrstno hrano v naših gozdovih ..
  pa ne govorim o odpadkih, da ne bo pomote ..

  • JANEZ GUS

   Tudi volkovi ne žrejo vso svinjarijo.

   • Rožle

    Po moje jim res smrdi uvožen futr .. :)

    • JANEZ GUS

     Treba bi bilo namazat s špehom.

     • Steiermark

      pa še kakšno svinjsko glavo nastaviti na “prestopna mesta”

     • Matjaz Mraz

      Za takle odgovor te na 24 ur CoM zbrišejo v 10 sekundah

  • Mark Peterbilt

   Volkovi ne jedo smrdljive hrane ..

  • Steiermark

   izgleda da imajo “izurjen” voh za umazanijo in kugo…..

 • JANEZ GUS

  Rdečuhe s Fajonko na čelu s prisilo naterat,da čistijo za svojimi,ki jih vabijo v Slovenijo.Domoljubi pa naj jih stražijo,da bo banda nič vredna delala.

  • Kiko Navarro

   O ti veliki DOMOLJUB, kdaj si pa nazadnje kaj slovenskega prebral ? Na knjige mislim, ne Slovenske novice… Ker kot Domoljub, bi moral vedeti, da se ničvredno piše skupaj. drugi so rdečuhi, ti si pa na žalost buhtl !

   • JANEZ GUS

    Ti rdečuh si pa nov.Ne boš dolgo.Zdaj berem vaša zbrana dela od Alberta Svetine.Od osvobodilnega boja do banditizma.To ti toplo priporočam,samo se bojim,da rdečuhi to ne razumejo.

 • Broni

  Zakaj se ne aktivira aktivnosti, v katerih bi z uličnimi protesti z slogani Šarac gotoff, obešenimi lutkami, malo kamenjanjem odnesli polpismene vladne strokovnjake za uničevanje slovenstva…..takrat, ko Šarac ne bo več v prevelikih čevljih politika na špici nesposobnežev v vladi, pa mu je potrebno vrniti milo za drago. Bo pač samo eden od udeležencev povorke skozlanih in odpisanih runkelnov, ki si predstavljajo, kako sposobni politiki so bili..nekoč…

 • VERZIFIKATOR

  Imel moj sosed same je težave,
  po gozdu, travnikih, celo pri hiši,
  bilo jih je kot invazivnih miši,
  domislil se rešitve zdaj je prave.

  Imel je svinje, čistil njih odpadke,
  a vsakič znova vse so potacale,
  vrh glave dela s tem mu mrhe dale,
  potem pa sprožil je postopke kratke.

 • centurion

  Smeti strest za visoki zid v Šmarci.
  Napolnit do vrha,
  račun pa Serpentinšku.
  Bo baba vesela, da se bo s smetmi ukvarjala.
  Ne pa z Lepo Natašo.

  • Rožle

   Bo mel po ta novem kar dvojni zid pred bajto .. :)

   • centurion

    Sej ma tut dve babi…

 • totex39

  Najboljša varianta bi bila, ko se bo četa migrantov vila po naših ulicah, da jih naženemo pobrati smeti po naših gozdovih, ki so jih nasmetili njihovi predhodniki. Policija in vojska pa jih naj nadzoruje pri delu.

  • centurion

   Pol pa s smetmi skupaj v krematorij.
   Lahko Anhovo.

 • Franc Šink

  Ne bi bilo nujno počistiti za migranti.Ampak očistiti Slovenijo od njih.
  Policiji pa velik cvek.

  • JANEZ GUS

   Če samo notranjega ministra pogledaš,ti je vse jasno,ne da veš,kdo ga je postavil.

 • Artur

  Te smeti migrantskih primitivnih parazitov strpati v vreče(tiste največje) za smeti in stresti pred vrati US narodno izdajalskih peto kolonašev ali pa kar na kamion ih jih skipat pred US.

  • JANEZ GUS

   To ni ustavno sodišče,to je murgelska brača Dalton,razen enega,ki lahlo dobi službo tudi v Ameriki,kadar se mu zahoče.Ostali pa produkt rdeče farme FDV,če ne celo made in Kumrovec.

 • Artur

  Smeti ? To je skoraj zanemarljivo glede na to kaj nas še čaka po zaslugi levih narodnih izdajalcev zdaj se filajo po principu 40 ilegalnih prehodov več ali manj, 4 ujeti več ali manj ostali se zdaj že prosto šetajo po državi in vse to na dnevni bazi in to vsak dan več.

  Bo štrika za narodno izdajalsko drhal dovolj ko bo prišlo do Kramole?

  The number of ‘no-go zones’ in Sweden increases – Police report
  https://www.youtube.com/watch?v=NNEZQTSJv4Y

  Migrants Turn France Into “Third World Country”
  https://www.youtube.com/watch?v=8I0teMkQfZo

 • Van Der Waals

  RAČUNE ISTAVIT NEVLADNIM ORGANIZACJAM KI SE UKVARJAJO S TIHOTAPLJENJEM LJUDI ŠE POSEBI NTOKOTU V TOVARNI ROG!!! GNIL ČLOVEK!!!

 • mginko

  Dokler se v glavah drugorazrednih državljanov ne bo nič premaknilo, da bi prišlo do očiščenja na Gregorčičevi in v Murglah, se v ukradeni državi ne bo nič spremenilo.

 • Artur

  Nedopustni pritiski na sodnika Jakliča postavljajo pod vprašaj integriteto Ustavnega sodišča
  https://www.domovina.je/nedopustni-pritiski-na-sodnika-jaklica-postavljajo-pod-vprasaj-integriteto-ustavnega-sodisca/

 • Olga101

  Levičarji se pa z Greto “borijo” za “čisto okolje” (beri milijone)!?

 • Artur

  Na robu znanega: Krščanstvo v sedanji veliki sliki Evrope, mag.Bernard Brščič
  https://www.youtube.com/watch?v=3hD4mQLvg5U

 • Mark Peterbilt

  Politike ala ščarec , cmerar ,kučko , fafajonka , židani . In njim podobne jih treba poslat čistit v gozdove. Golazen zagamana .

 • holzer

  Vse te ilegalne umazance,ki svinjajo ,po naših gozdovih naterat skupaj z njihovimi švercerji in levimi izdajalci s Fajonko na čelu,da pospravijo vso svinjarijo,ki jo puščajo po gozdovih.
  Dokler ni vse počiščeno in pospravljeno,nobenemu dat jest niti pit.
  Ko je delo opravljeno pa naterat to golazen od koder je prišla.

 • j52

  Bom tako rekla bog pomagaj vsem nam,ker imamo takšno oblast,nore zakone in anarhijo.

 • skorpijon93

  Slovenija zgleduj se po češki republiki

 • NoName

  Tisti, ki zagovarjajo prihod migrantov in so šli podpisat deklaracijo o migrantih, naj sedaj pa čistijo za njimi, ker jih obožujejo jim najbrž to delo ne bo predstavljalo problema.

 • Mariza Petrovcic

  Migrante v azilnem domu naj se organizirano pelje v kraje kjer so odpadki in naj jih čistijo, s tem delom si bodo delno odplačali bivanje v Sloveniji