fbpx

Migranti še vedno prihajajo, tokrat okoli 6 tisoč v enem dnevu

Foto: epa

V Dobovi so v enem dnevu sprejeli dobrih 6 tisoč migrantov, ki so jih po zdravstveni in humanitarni oskrbi ter policijskih postopkih v spremstvu slovenskih policistov odpeljali proti Jesenicam, Šentilju in Gornji Radgoni. Stanje v nastanitvenih centrih po Sloveniji je mirno, pretok migrantov z Avstrijo poteka nemoteno.

Od 3. ure v nedeljo do 3. ure danes so policisti na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet v Dobovi sprejeli 6298 migrantov. Tujci so v spremstvu hrvaških policistov prispeli v Dobovo s šestimi vlaki. V večernih in nočnih urah so pripeljali trije vlaki – malo pred 20. uro vlak s 1061 tujci, nekaj pred 23. uro drugi s 1090 tujci in okoli 3. ure še tretji vlak s 1038 tujci, so sporočili s PU Novo mesto.

Migranti, ki so prispeli včeraj, so po nudeni zdravstveni in humanitarni oskrbi ter opravljenih policijskih postopkih v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi že nadaljevali pot proti Jesenicam, Šentilju in Gornji Radgoni. Zjutraj je bilo v sprejemnem centru v Dobovi okoli 1000 migrantov in na železniški postaji nekaj manj kot 600. Tudi te tujce bodo policisti po oskrbi in opravljenih postopkih upoštevajoč logistične in nastanitvene kapacitete z vlaki in avtobusi prepeljali v notranjost države.

Migranti preko Dobove in Jesenic poslani v Avstrijo
Včeraj so evidentirane migrante iz Dobove preko Jesenic v Avstrijo prepeljali trije izredni potniški vlaki, po eden zjutraj, popoldan in zvečer. Prepeljanih je bilo 1.623 migrantov. Danes je en izredni vlak iz Dobove v Avstrijo že prepeljal 540 evidentiranih migrantov. Z avtobusnim prevozom je bilo včeraj preko bivšega cestnega mejnega prehoda Karavanke prepeljanih 1.199 evidentiranih migrantov. Osem avtobusov je prevoze opravilo trikrat. Danes so avtobusi v Avstrijo že prepeljali 345 evidentiranih migrantov.

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 376 migrantov. Včeraj ob 18. uri je bil tam nastanjen 1 migrant. Okrog polnoči pa je bilo iz Dobove pripeljanih in v Gornji Radgoni evidentiranih 146 migrantov in nato še 175 migrantov, ki so bili takoj po prihodu nastanjeni.

Danes zjutraj je bilo iz Dobove pripeljanih in nastanjenih še 54 migrantov. V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi ter v nastanitvenem  centru v Lendavi trenutno ni migrantov, so sporočili s PU Murska Sobota.

J. F.