fbpx

Migranti ugrabili domačina, Slovenija je zgrožena: Ali bo Marjan Šarec sklical Svet za nacionalno varnost?!

Foto: Twitter

Štirje ilegalni migranti, ki so nezakonito prestopili hrvaško-slovensko mejo, so v sredo v Beli krajini ugrabili domačina, ko je ta delal v vinogradu. V vasi Preloze pri Lokvi na Primorskem, kjer so 79- letnega moškega ugrabitelji izpustili, se je nato odvijala prava drama, migrante pa naj bi prijeli šele policisti v Italiji.

Najhujše slutnje in posledice ilegalnih in nekontroliranih migracij so dosegle tudi Slovenijo. Varnostna situacija je popolnoma ušla izpod nadzora. Domačina iz Bele krajine, 79-letnega vinogradnika Mirka Moravca, so migranti zvezali z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili proti Italiji.

Novica je včeraj pretresla slovensko javnost, spodaj pa objavljamo odzive s strani uporabnikov na Twitterju. Ti so bili v večini nad dejanjem zgroženi.

“Danes Belokranjci in Belokranjke ter vsi z belokranjsko dušo ne bomo spali. Srčno upam, da tudi @sarecmarjan ne. Niti danes niti nobene noči več kot predsednik vlade. Čas je za odhod in odstop!” je zapisala uporabnica Twitterja Vida Kocjan.

Trenutna evroposlanka in ponovna kandidatka za izvolitev v Evropski parlament iz SDS Romana Tomc je od Vlade RS in medijev med drugim zahtevala “prenehanje zavajanja in sprenevedanja” ter “natančne informacije o številu ilegalnih prehodov meje”.

Predsednik SDS Janez Janša je zaradi očitnega neobvladovanja razmer na južni meji od Vlade RS zahteval takojšen sestanek Sveta za nacionalno varnost.

Nekdanji državni sekretar ministrstva za finance ter podjetnik iz Londona Tomaž Štih je izpostavil sprenevedanje osrednjih medijev, ki ilegalne migrante, ki so poleg nezakonitega prečkanja meje zakrivili še ugrabitev, še naprej prikazujejo zgolj kot “prebežnike”.

Uporabnica Twitterja iz Bele krajine pa se je obregnila tudi ob stranko SMC zunanjega ministra Mira Cerarja, ki se je na Twitterju ravno v času novice o ugrabitvi slovenskega državljana ponašala z “odgovornim in dobrim varovanjem zunanje schengenske meje”. 

https://twitter.com/nadkaku/status/1126235203909951488

“Vsak normalen predsednik države ali vlade bi nemudoma odšel na krizno območje. Trenutno je to v Beli krajini. Samo tekanje po belokranjskih gričih pred volitvami ne bo dovolj,” pa je zapisal Blaž Mrevlje.

Nekateri uporabniki socialnega omrežja so izpostavili nedelovanje slovenskih oblasti, rekoč, kako bodo te zgolj izdale “oranžni alarm, vam priporočile, da ne zapuščate domov, in to bo to”.

“Žalostno, kam smo prišli, ampak s perspektive Bruslja in Ljubljane to itak ni problem, ker ne delajo na njivah in vinogradih,” je dogajanje komentiral nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik.

“Ugrabitev je najtežja oblika kaznivega dejanja. Najtežji: Pondus criminis. Kje je v tem trenutku policija?” pa se je spraševal Boštjan M. Turk.

https://twitter.com/Bond00775328617/status/1126356449217609729

Pri tem so nekateri uporabniki izpostavili, kako dogajanje komentira levica, ki si o dogodku zatiska oči.

Nekateri razmišljajo, da bodo morali sami poskrbeti za svojo lastno varnost, saj so izgubili zaupanje v slovenske varnostne organe, ki bi morali biti tisti, ki skrbijo za njihovo varnost.

Ni pa izostal odziv na dogodek tako imenovanega “Državljana D”, Domna Saviča. Ta je zapisal, da “se nam obeta nova afera propagandističnih medijev, ki na podlagi nepotrjenih informacij širijo histerijo”. Seveda, levičarje skrbijo samo objave, ne pa varnost lastnih državljanov.

Ivan Šokić