fbpx

Migrantom sporočajo: Slovenija ni sanjska dežela in si ne more privoščiti luksuza, ki ga zahtevajo

Foto: Zavarujmo Slovenijo

Iniciativa Facebook skupine Zavarujmo Slovenijo, ki ima že 1900 članov, je za danes zvečer napovedala akcijo Polepimo Slovenijo s plakati, s katero bodo migrantom sporočili, da so pri nas nezaželjeni.

S plakati, na katerih piše, da v Sloveniji ni dovolj resursov – taborišč, denarja, služb in hrane, želijo migrantom sporočiti, da Slovenija ni sanjska dežela in si ne more privoščiti luksuza, kot ga le-ti zahtevajo. Še posebej pa ne v tako velikih številkah, kot jih želi sprejeti slovenska vlada, saj naj bi pri nas prezimilo kar 10 tisoč migrantov. Plakate bodo lepili okoli begunskih centrov v Šentilju, Dobovi in na drugih dovoljenih mestih za plakatiranje.

Pobudnika akcije sta Klemen Zbačnik in Andrej Štrus, poznana s shoda v podporo migrantom na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer sta na stopnišču frančiškanske cerkve s svojima transparentoma opozarjala na nevarnost nasilne islamizacije Evrope in pozivala k ohranitvi krščanskih in evropskih civilizacijskih vrednot. Vsi osrednji mediji so ju takrat označili za provokatorja, islamofoba in nestrpneža.

Vladni načrti skregani z razumom
Z akcijo Polepimo Slovenijo s plakati želimo opozoriti javnost, da so vladni načrti skregani s racionalnim, odgovornim in državotvornim ravnanjem za ohranitev slovenske kulture in evropskih vrednot,” pojasnjujeta pobudnika.

Hkrati želijo v iniciativi opozoriti vlado, da se je s svojim kršenjem 308. člena Kazenskega zakonika o ilegalnem prehodu meje postavila nad zakon in nad voljo lastnega ljudstva, s čimer deluje protiustavno, saj ustava pravi, “da smo pred zakoni vsi enaki“.

Opozarjajo pred nadaljnjim neupoštevanjem groženj
Neupoštevanje zakonov in ljudske volje po njihovem mnenju “pelje vlado z njenimi iluzijami o varnosti v državi in nas, državljane in državljanke, direktno v kaos in konflikt s kulturo, ki v Evropi ne išče sobivanja, ampak želi z orodjem pritiska mase množic in kasneje z nasilnim prevzemom oblasti znotraj evropskih držav odvzeti vsem ljudem človekove pravice in svoboščine.”
Proti gradnji novih begunskih centrov

V iniciativi v izogib nasilnemu scenariju zato zahtevajo, da začne vlada takoj spoštovati voljo svojih državljanov in jih zaščiti z vsemi sredstvi tako, da preneha izpolnjevati direktive iz tujine, ki so v nasprotju z interesi njenih lastnih državljanov in takoj ustavi vlake z ilegalnimi migranti na Dobovi.

Prenehati bi morala tudi s postavitvami begunskih centrov po Sloveniji in s pomočjo vojske ter policije poslati vse ilegalne migrante nazaj v Turčijo, Grčijo oz. v države izvora.

M. P.

.