fbpx

Milan Kučan in Dimitrij Rupel včeraj opažena na kosilu v gostilni na Brezovici pri Ljubljani

Milan Kučan (Foto: STA)

Včeraj sta se na kosilu v Gostilni pri Kopaču na Brezovici pri Ljubljani dobila zadnji šef partije in nekdanji predsednik republike Milan Kučan ter ustanovitelj Slovenske demokratične zveze in nekdanji slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel.

V uredništvo smo danes dobili informacijo, da sta se včeraj ob 14. uri na kosilu srečala nekdanji predsednik republike Milan Kučan in nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel. Naš bralec ju je videl v Gostilni pri Kopaču na Brezovici pri Ljubljani. Obema smo zato poslali vprašanje, ali sta se res srečala in ali lahko izvemo, kaj je bil namen sestanka in o čem sta govorila. “Je bila to mednarodna problematika ali domača? Seveda, če to ni skrivnost!?”

Rupel je odgovoril takoj
Do sedaj nam je odgovoril samo dr. Rupel: “Dragi gospod Berlec, ni bilo ob 14h, ampak ob 12.30. Naslednji mesec bo 25. obletnica vstopa v OZN, ki sva se ga udeležila s tedanjim predsednikom. Kot sem že večkrat povedal, M. K. ni brez zaslug, ko gre za mednarodno priznanje Slovenije. Sicer sem prijazen človek in se prijazno odzivam na vabila in pobude, posebej če prihajajo od tistih, ki so prispevali k slovenski državnosti. Lepe praznike želim! Dimitrij Rupel”

Na odgovor nekdanjega predsednika republike Milana Kučana še čakamo.

Spomnimo. Včeraj popoldne je sicer potekala javna tribuna z naslovom “Sta Slovenije in Evropska unija na pragu prelomnih časov? In če − kako in kam?”. Na njej so govorili predsednik SDS Janez Janša, evropski poslanec Lojze Peterle (EPP), nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel, nekdanji minister za izobraževanje Žiga Turk, pa Matej Avbelj, Peter Jambrek, Janko Kos, Igor Senčar in Andrej Umek.

Demokracija.si