fbpx

Milan Kučan o prejemanju daril molčal: Samo od enega podjetja prejel za okoli 400 tisoč nemških mark različnih daril in denarja?!

Foto: Posnetek zaslona

Ministrica za kmetijstvo in predsednica Desusa Aleksandra Pivec se je v ponedeljek, 3. avgusta 2020, na Facebooku odzvala na obtožbe osrednjih medijev, ki so ji zamerili, da si “drzne” v premorih med službenimi obveznostmi preživljati čas s svojima otrokoma. Ravno tako so ji očitali, da jo na raznoraznih prireditvah postrežejo s pršutom in vinom.

Lov na čarovnice, ki ga vodijo osrednji proti Janševi vladi nastrojeni mediji, ne pojenja. Potem, ko ni uspelo rušenje gospodarskega ministra in predsednika SMC Zdravka Počivalška, so se lotili ministrice za kmetijstvo in predsednice Desus Aleksandre Pivec.

Pivčeva se je na obtožbe protivladnih medijev odzvala, a to seveda ni bilo dovolj. Pri Dnevniku so tako komentirali, da je Pivčeva “čeprav je na dopustu in je napovedala, da bo svoj družinski izletniški turizem na Obali komentirala šele, ko se vrne v službo, sinoči na svojo facebook stran le obesila nekakšna pojasnila.”

“Nekakšna pojasnila.” Resnica je, da bi lahko Pivčeva pojasnjevala stvari do sodnega dne, pa bi za Dnevnik in ostale proti Janševi vladi nastrojene medije to vedno ostala “nekakšna pojasnila”. Nikoli ni dovolj dobro, saj sta Desus in SMC storila “smrtni greh” v očeh levičarjev in potem, ko je puško v koruzo vrgel Marjan Šarec, šla v vlado z Janezom Janšo. Pričakovali so, da bodo predčasne volitve, da bo uspešno zaključena Šarčeva kanibalizacija SMC in Desus, s čimer bi bil LMŠ najmočnejši igralec v naslednji sestavi Državnega zbora.

Kdo orkestrira napade na Pivčevo?
SMC in Desus sta se odločila, da ne bosta padla na meč samo zato, da bi LMŠ pridobil še več. Zaradi tega tako siloviti napadi za malenkosti, ki jim mediji drugače ne bi nikoli posvetili pozornosti, laži in diskreditacije. Ko se bo Desus pokazal za neomajnega, bo na vrsto prišel tudi predsednik NSi Matej Tonin. Spet ne bo pomembno, ali je on ali stranka storil kaj narobe, nekaj bodo našli in ga napadali, zato ker drugega nimajo.

Najprej moram priznati, da sem se preostro odzvala na prva medijska vprašanja povezana z Vinakrasom. Ampak, ko so v…

Gepostet von Aleksandra Pivec am Montag, 3. August 2020

Pri Dnevniku Pivčevi zamerijo, da so njeni piarovci, za katere ne pozabijo omeniti, da “jih ni malo” “za ta sestavek, v katerem mrgoli netočnih trditev, potrebovali natanko štirinajst dni.” To, koliko časa potrebuje ministrica, ki je na zasluženem dopustu, da se odzove na napade medijev, je problem pri Pivčevi. Ni pa to bil problem pri predsedniku Milanu Kučanu.

Kučan o prejemu daril molčal
Če spomnimo, leta 1995 je Vrhovno sodišče ugotovilo, da je bilo leta 1992 v Kučanovi predvolilni kampanji utajenih okoli 15 milijonov tolarjev, je pred leti spomnil komentator na spletnem portalu Politikis. Za tiste čase ogromna vsota. Danilo Slivnik je leta 1996 v knjigi Kučanov klan navedel, da je Milan Kučan v obdobju 1986-1990 samo od Elana prejel za okoli 400 tisoč nemških mark različnih daril in denarja. “Kučanov urad je po mnogih javnih vprašanjih potreboval več kot dva meseca, da je objavljeno trditev medlo zanikal. Kučan sam pa je molčal.”

Kučanov urad je potreboval dva meseca, da so zgolj medlo zanikal. Kučan je o vsem tem molčal. Pri Dnevniku pa bi radi križali Pivčevo, ker se je dejansko odzvala na obtožbe. To je razlika. Nekatere se ščiti bolj od kočevskega medveda, drugi so tarča zgolj zaradi tega, ker se trudijo nekaj narediti.

Ivan Šokić