fbpx

Milojka rešuje čakalne vrste – tako, da si najame PR svetovalca za 20.000 evrov

Leon Magdalenc in Milojka Kolar Celarc, Foto: Facebook/STA

Ministrica Milojka Kolar Celarc je znana predvsem po tem, da neutrudno dela v “korist” vseh slovenskih pacientov. Manj znana pa je po tem, da kdaj tudi kaj naredi. A v Sloveniji nedelo ni problem, če imaš dobre piarovce, ki skrbijo, da tvoja podoba ostaja nedotaknjeno pozitivna. Za našo ministrico Milojko tako skrbi nekdanja novinarka Dnevnika Majda Hostnik.

A to, da imaš samo uradno piarovko, je očitno znamenje slabega ministra. Naša Milojka pa tako trdo dela, da si je omislila še zunanjega svetovalca za PR. Tako lahko vidimo, da ministrica davkoplačevalski denar, namesto za zdravje ljudi, raje troši na lastni javni podobi. Pri tem pa se nihče ne vpraša, zakaj potrebuje dva piarovca.

Leon Magdalenc s svojimi čari pomaga Milojki
Zunanji svetovalec, o katerem pišem zgoraj, je Leon Magdalenc, oziroma natančneje, njegovo podjetje Nastop plus d. o. o. Je tudi redni kolumnist Dnevnika, zato do komunikacijskih šumov z uradno piarovko Hostnikovo ne more priti. Poznata se namreč še iz zlatih časov Dnevnika. No, brez dobre javne podobe se ne moreš boriti proti čakalnim vrstam, kar ministrica dobro ve.

zajeta-slika2

Podjetje Nastop plus d. o. o. je tako samo v letu 2016 dobilo za 19.764 evrov nakazil s strani ministrstva za zdravje. V letu 2015 pa 9.760 evrov. Opis storitve je komunikacijska podpora pri javnem nastopanju. Očitno ni dovolj, da piarovko plačujemo že državljani iz proračuna. Kolar Celarčeva ima očitno tako hude probleme z javnim nastopanjem, da si je morala najeti zunanjega strokovnjaka, ki ji pomaga pri komunikaciji z javnostjo. 

zajeta-slika3

Ministrica Kolarjeva torej ni samo nesposobna. Za njeno javno podobo davkoplačevalci plačujemo dvojno. Ministrica ni pripravila reforme zdravstvenega sistema do roka, ki si ga je postavila sama. Čakalne vrste so se podvojile v njenem mandatu. Klientelizem in korupcija sta v zdravstvu bolj razpasena in bolj vidna kot kadarkoli prej. Lobiji vladajo tej vladi. In zato pač vlada in ministrica potrebujeta drage strokovnjake za laganje javnosti. Morda je čas za kakšnega strokovnjaka za resnico. Človeka, ki bi ministre naučil povedati po pravici, bi davkoplačevalci z veseljem plačali.

Magdalenc ni nov pojav v slovenskem prostoru – že leta se napaja iz državnega korita
Magdalenčevo podjetje pa ni nekaj, kar si je omislila ministrica za zdravje. Podjetje Nastop plus d. o. o. je stari znanec javnih institucij. Podjetje je bilo v zadnjih 12 letih deležno kar 280.957 evrov proračunskih sredstev. Ministrstvo za zdravje je med plačniki na drugem mestu (35.477 evrov). Na prvem je Državni zbor Republike Slovenije, ki je Magdalencu podaril kar 51.420 evrov proračunskih sredstev. Med največjimi plačniki izstopajo še Ministrstvo za delo Anje Kopač Mrak (33.321 evrov), Javni zavod Lekarna Ljubljana (27.268 evrov), Agencija za radioaktivne odpadke (17.699 evrov), Mestna občina Ljubljana (15.458 evrov) in Ministrstvo za notranje zadeve (13.542 evrov).

Foto: Erar

Foto: Erar

Vprašanje, ki se postavlja, je: ali so vsi piarovci javnih institucij nesposobni, da potrebujejo zunanjo pomoč? Zakaj so med največjimi plačniki ravno resorji, ki jih že leta obvladujejo levičarji? V čem je Magdalenc tako dober, da mu pripada za 280.000 evrov poslov z državo? Ne veste? Odličen je pri sesuvanju desnice, hvaljenju Cerarja in pljuvanju Slovenske demokratske stranke. 

Foto: Gvin

Foto: Gvin

Kot sem napisal že zgoraj, je Magdalenc tudi kolumnist časopisa Dnevnik. Rdečega trobila, ki se je formiralo z namenom braniti “pridobitve revolucije.” V svojih kolumnah kar naprej hvali premierja Cerarja, češ, mora biti pa že dober, če ga ne marajo ne levi ne desni. V svojih kolumnah na vse kriplje brani Kolar Celarčevo (jasno, če mu pa plačuje svetovanje), Janšo pa ‘nabije’ tudi v temah, ki nimajo nikakršne zveze s SDS ali z opozicijo. Veliko pove tudi dejstvo, da je Magdalenčevo podjetje najslabše zaslužilo ravno v času druge Janševe vlade. Dohodki so mu padli z 117.000 evrov na 22.000. Sedaj pa se podjetje počasi, a vztrajno pobira.

Magdalenc je pravi as žaljenja vseh po spisku, tudi Nove24TV, za katero je napisal, da širi sovraštvo. Ne žali pa tistih, ki mu mastno plačujejo za svetovanje. Pri njih se vzdrži kritike. ‘Novinar’ pravega kova. Morda celo eden tistih družbeno-političnih delavcev, ki jih po medijih v Sloveniji kar mrgoli. A biti na pravi strani v Sloveniji pomeni dobro živeti prek raznih čudnih dotokov iz državnih jasli. Tisti, ki pa smo na strani resnice, pa lahko le prenašamo napade kvazinovinarjev in družbeno-političnih delavcev. Dobro plačanih družbeno-političnih delavcev.

Aleksander Rant