fbpx

Mineva leto dni od referenduma, na katerem so Slovenci jasno povedali levici, kaj si mislijo o njenem sprevrženem družinskem zakoniku

Foto: Arhiv Nova24TV

Danes mineva leto dni, odkar so Slovenci in Slovenke na referendumu zavrnili novelo zakona, s katero naj bi radikalno redefinirali zakonsko zvezo med moškim in žensko. Odločen NE je novemu družinskemu zakoniku reklo kar 63,51 odstotkov volivcev, zagovorniki pravic otrok in družine pa so uspeli tudi zaradi kampanje PROTI, ki sta jo zelo uspešno in argumentirano vodila Aleš Primc in Metka Zevnik iz koalicije Za otroke gre. Žalosti pa, ker vladajoča levica še vedno noče spoštovati volje Slovencev, zato pripravlja nov predlog družinskega zakonika pod vodstvom Janija Möderendorferja, s katerim želi omogočiti lažjo pot homoseksualcem in lezbijkam do posvojitve otrok. Primc ne izključuje možnosti novega referenduma, če bo zakon sprejet, čeprav je prepričan, da bodo Slovenci svojo voljo pokazali na naslednjih parlamentarnih volitvah.

Primc se ‘zmage’ na lanskem decembrskem referendumu spominja kot čudeža, saj je bila njegova koalicija ves čas diskreditirana s strani medijev in vlade, a je vseeno uspela prepričati kar dve tretjini volivcev, da je bilo edino razumno dejanje 20. decembra lani na referendumu obkrožiti PROTI. “Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, z vero in upanjem v Božjo pomoč. Hkrati pa se nismo obremenjevali z rezultatom,” se spominja Primc.

Sam sicer pravi, da je imel po človeški logiki referendum malo možnosti za uspeh, saj so jim  nasprotovale združene stranke, ki imajo dve tretjini poslancev, pa tudi deset največjih medijev v državi. “Govorimo tudi o močni in s strani države bogato financirani t. i. civilni družbi, ki je bila v resnici samo podaljšek ideoloških interesov oblasti,” pravi nekdanji član Slovenske ljudske stranke, ki obljublja, da bo njegova stranka ustanovljena zgodaj prihodnje leto.

Primc računa na predčasne volitve, stranka Glas za otroke in družine bo zaživela prihodnje leto
“Odločitev za vrnitev v politiko je bila zame težka in sem jo dolgo časa odrival. Vem, kaj prinaša. Vem tudi, da ni dobra za moje zdravje in družinsko življenje. Upam pa, da bo ta odločitev doprinesla, da bomo živeli v boljši državi in da bomo uresničili stvari, za katere smo se borili doslej,” poudarja Primc, ki že ima tudi ime za svojo novo stranko – GLAS za otroke in družine. Napoved Karla Erjavca ob zadnjih vladni krizi, da bodo kmalu predčasne volitve, so namreč v njegovem taboru vzeli zelo resno in pohiteli s pripravami.

Eden glavnih problemov, s katerimi se namerava ukvarjati po vrnitvi v politiko, se dotika slovenskega preživetja, saj Slovenci po njegovem mnenju izumirajo. “Vsako leto se nam rodi okoli 20.000 otrok, izseli pa se okoli 8.000 sposobnih, izobraženih ljudi. Realno imamo torej dejansko rodnost 12.000 ljudi. To pa pomeni, da nam manjka vsako leto vsaj 15.000 ljudi za normalno obnavljanje števila prebivalstva,” citirajo Primca pri Iskreni.net.

Parlament zavrnil Primčev zakon o pravicah istospolnih, potrdil Möderndorferjevega
V gibanju Za otroke in družine se zavedajo, da se bodo morali v prihodnje nemara še boriti z levim vladnim trojčkom, ki ni odnehal v svoji nameri, da bi bil spremenjeni družinski zakonik vendarle sprejet. Primčev predlog ureditve pravic oseb istega spola v parlamentu ni bil sprejet, bil pa je sprejet Zakon o partnerski zvezi, ki ga je predlagal poslanec  Jani Möderndorfer. Primc meni, da sta si njegov predlagani zakon in Möderndorferjev zakon podobna v 95 odstotkih, “a je naš pristop bolj jasen in ni zavajajoč”.

FB/Slovensko veleposlaništvo v Berlinu

FB/Slovensko veleposlaništvo v Berlinu

Cilj leve vlade ostaja enak, zato Primčev zakon ni bil sprejet. “Še naprej hočejo po nekoliko drugačni poti doseči iste cilje, kot so jih imeli ves čas, to pa je, da bi homoseksualci, lezbijke in transseksualci prišli do otrok. Preko posvojitev, umetnih oploditev in trgovine z materinstvom pa tudi, da bi naše otroke po svoje vzgajali v vrtcih in šolah ter bili ob tem še bogato financirani s strani države,” še opozarja Primc. Po njegovem mnenju poskuša vlada zdaj novi predlog uzakoniti s pomočjo ustavnega sodišča, ki bi ga s kadrovanjem obrnili sebi v prid.

Samovoljne poteze vlade bolijo, a hkrati vodijo v nov referendum
V Gibanju za otroke in družine jih boli tudi samovoljna poteze vlade, ki ni bila pripravljena na dialog oziroma jih je povabila zgolj na vljudnostni obisk, potem ko ni bilo mogoče več ničesar spremeniti: “Iz novega predloga družinskega zakonika so na videz umaknili nekatere najbolj sporne zadeve, ki smo jih že trikrat zavrnili. Gre pa za zakon s preko 300 členi, kjer je veliko nedorečenosti pri posameznih vprašanjih. Škoda, da se ministrstvo noče usklajevati z nami, saj bi skupaj lahko pripravili veliko boljši predlog, kot je sedaj. Do sestanka med predstavniki ministrstva in Gibanja za otroke in družine je prišlo šele dan pred sprejemom zakona na vladi.”

Novi predlog zakonika torej še vedno daje pravico do otrok dvema moškima ali dvema ženskama, le da želi vlada to doseči na bolj prefinjen način. Zakon govori tudi o tem, da lahko dva homoseksualca ali dve lezbijki svobodno odločata o rojstvu otrok. To je za Primca nedopustno: “Ker ljudje, ki živijo v takih razmerjih, ne morejo odločati o rojstvu svojih otrok, se sprašujem: O rojstvu čigavih otrok bodo odločali? To tako ne more biti. Tako ne morejo izigravati skoraj dvotretjinske referendumske volje ljudi.To bo treba spremeniti!”

V vsakem primeru pa bodo naslednje volitve tudi referendum o tem, kaj si ljudje mislijo o protidružinskem delovanju izrojene levice, zaključuje Primc.

Luka Svetina