Minister Logar in predsednik Pahor v ciljni ravnini Elizejskih poljan pričakala slovenske šampione

Francoski zunanji minister Jean-Yves Le Drian in slovenski zunanji minister Anže Logar z zmagovalno majico (Foto: Facebook)

Na zaključnem dogodku kolesarske dirke Tour de France je bil poleg predsednika Boruta Pahorja prisoten tudi zunanji minister Anže Logar, s katerim sta bila prisotna tudi na zmagovalnem odru pri podelitvi na odru z zmagovalci, ki je potekala na Elizejskih poljanah. Logar pa je prav tako obisk v Franciji izkoristil za obisk pri francoskem zunanjem ministru JeanomYvesom Le Drianom. Svojo pot bo Logar nadaljeval v Bruselj, kjer bo predstavljal Slovenijo na razpravi o Turčiji in Belorusiji. 

Zaključne prireditve Dirke po Franciji se je udeležilo preko sto slovenskih navijačev, ki so Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča pričakali na ciljni črti, med njimi sta prav tako bila tudi Anže Logar in Borut Pahor. Logarju se je pri spremljanju naših izvrstnih kolesarjev pridružil tudi francoski minister za evropske in zunanje zadeve Jean-Yves Le Drian.

Tudi Francozi so bili veseli dvakratne slovenske zmage na eni izmed najbolj pomembnih kolesarskih dirk Tour de France, slovenska himna pa je odmevala po Elizejskih poljanah. Le Drain se je Logarju pridružil pri navijanju za slovenska šampijona.

Anže Logar navijal za naše izvrstne kolesarje v Parizu (Foto: Facebook)

Po zaključku podelitve sta se oba ministrska kolega umaknila v prostore zunanjega ministrstva na Quai d’Orsay, kjer sta nadaljevala svoje srečanje in razpravo o aktualnih temah.

Logar je nato svojo pot nadaljeval v Bruselj, kjer bodo zunanji ministri razpravljali o različnih temah, med katerimi bodo zagotvo najbolj odmevali pogovori o Turčiji in Belorusiji. Minister za zunanje zadeve se bo sestal tudi z izvršnim podpredsednikom Evropske komisije Fransom Timmermansom, ki je pristojen za zeleni dogovor.

Svoje utrinke s “Toura” pa je delil tudi predsednik republike Borut Pahor:

Sara Kovač