Minister Poklukar, zakaj imajo migranti pri nas že več pravic kot državljani?

Foto: Twitter

Kljub zatrjevanju ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, da slovenska policija uspešno varuje našo mejo s Hrvaško, statistika kaže, da se število ilegalnih prehodov meje na območju Spodnjega Podravja povečuje.

Poslanec SDS Jožef Lenart je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s povečanim številom ilegalnih prehodov meje s Slovenijo. V njem je zapisal, da v zadnjih mesecih opaža, da se število ilegalnih prehodov slovenske meje povečuje. To je razvidno tudi s spletne strani Policije, kjer so objavljeni statistični podatki o nedovoljenih migracijah na območju Republike Slovenije. Dne, 28. 2. 2019, je Vlada Republike Slovenije odgovorila na pisno poslansko vprašanje mag. Branka Grimsa v zvezi s problematiko povečanja ilegalnih prehodov schengenske meje . “Vlada Republike Slovenije v omenjenem odgovoru zagotavlja, da je vse pod nadzorom. Obenem izpostavljam, da ste sami na zadnji redni seji Državnega zbora RS dne, 19. 6. 2019, v okviru prve obravnave novele zakona o mednarodni zaščiti poudarili: ‘Na začetku ponovno povem, tako kot vedno, da slovenska policija uspešno varuje našo mejo z Republiko Hrvaško, našo schengensko mejo.'”

Jožef Lenart. Foto: sds.si

Od večine državljank in državljanov, ki živijo ob hrvaški meji (gre za okolico mejnih prehodov Zavrč, Središče ob Dravi in Gruškovje), prihajajo informacije o povečanju ilegalnih prehodov migrantov. Državljanke in državljani, ki prebivajo v tem delu države (Spodnje Podravje), poudarjajo, da so razočarani nad Poklukarjevim “zatiskanjem oči” pred problemom ilegalnih migracij. “Na prej omenjeni seji Državnega zbora RS, ko ste predstavili stališče vlade ter statistiko ilegalnih prestopov meje, pa niste omenili, da se je število ilegalnih migracij ponovno povečalo tudi v Spodnjem Podravju,” pravi Lenart.

Tako skupine ilegalnih migrantov iz Slovenije korakajo proti Trstu. Od ponedeljka dalje bo to le še preteklost. Migranti bodo ostajali v Sloveniji.

V zvezi s tem Lenarta zanima naslednje: katere dodatne ukrepe bo uvedel minister Poklukar za zaščito varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije na meji z Republiko Hrvaško ter kako pojasnjuje povečanje števila ilegalnih migracij na območju Spodnjega Podravja, ki je razvidno iz medijev (npr. 16. 5. 2019 – v Veliki Varnici pešačilo 21 tujcev, 24. 6. 2019 – na območju Središča ob Dravi prijeli 19 tujcev). “Glede na to, da se je ravno na tem področju tudi povečalo število kaznivih dejanj oziroma kriminaliteta s strani tujcev ter glede na to, da, kot navajajo obmejni prebivalci, se tujci po Sloveniji in čez slovensko mejo gibljejo brez dokumentov, torej ilegalno, ter se mnogi nato, ko pridobijo pravico do prebivanja pri nas, preživljajo z vlomi in drugimi kaznivimi dejanji, me zanima, ali imajo omenjeni tujci pri nas že več pravic kot državljani?” še zanima poslanca SDS.

Jerca Gale

 • Anton

  Minister Poklukar, zakaj imajo migranti pri nas že več pravic kot državljani?

 • rubec

  Kako to mislite, da si Poklukar zatiska oči? To pri njemu ni možno.

  • antimur

   Že tako je strahota, kar počne ta zmešana kučanistična vlada, potem pa zagledaš še strašilo kot je Poklukar, ti pa mine do vsega, to je kot moraste sanje. Toda pazite kučanisti, ko se človek prebudi iz takšne more, je običajno zelo razkurjen.

  • samotoje

   Kako da ne? Na vsak uč si eno rezino paradajza pritisne in si zatiska oči pa še rdeče vidi zraven.

 • Pepy

  Beda, v vseh pogledih …

 • Nata

  Ona prva fotografija. . . . . . kako se lahko kar takole špancirajo ??
  Hja. . . . . . preberite si Marakeški sporazum !! Pa bo prav vse jasno.
  Saj ga je silni Cerar podpisal. Ostali iz Vlade pa niso rekli ne bev, ne mev. Takrat so samo sestankovali, kako bodo ” prešli ” to ubogo, skregano desnico !

  In tako se lahko neovirano špancirajo po naši lepi deželi. Saj jim je vse dovoljeno. Oni niso več ilegalci ! Dokumentov ne potrebujejo zaradi ” lažjega pretoka “, ali kako že piše ?
  In, dokler, ti naši državljani ob meji ne bodo enotni in sami vzeli zadevo v roke, ne bo nič. Saj verjetno so tudi oni sami različnega mnenja. Eni, ker morajo misliti drugače, drugih pa je – izgleda – premalo.In tako samo gledajo, kako jih ropajo, smetijo njihove gozdove in prenašajo garje, bolhe in tuberkolozo ??

  Mi pa veselo pisarimo – namreč veseli smo, da sploh lahko pišemo – in desnica si menda nabira točke. . . . . . Ali res ?? Rezultate smo v zadnjem letu videli.Prav žalostne rezultate.

  Ampak seveda. . . . . najbolj važno je bilo v zadnjem času – vsem po vrsti – priti v slavni EU Parlament.

  Zakaj že ?? Ker so doma vsi po vrsti tako zelo dobro delali ?

  Oprostite. . . . . da na rit padeš !

 • mginko

  Od “rdečih” nikoli poštenega odgovora – samo laž na laž. To jih drži na oblasti pri butastem narodu.

 • mona lisa

  Ko vidiš to sliko ti je vse jasno. Tale Pokljukar sodi v ……………..Saj vemo kam.

 • mona lisa

  Če migrant ubije slovenca potem je revež ki je to naredil zaradi psihičnih motenj. Treba mu je pomagat.

  Če Slovenec brani svoj dom in rani ubogega lopovskega, terorističnega migranta mu je treba najstrožje sodit in da za vsaj 30 let vrečt v čuzo.
  To je Slovenija njeno sodstvo in politika. KDO JE TU NOR.
  Ko pride do klanja s strani migrantske golazni se še branit ne bomo smeli ker bomo potem zločinci.V tej kurčevi državi se lepo skrbi za migrante na državljane se pa pozablja dobri smo samo ko plačujemo davke.

  • Igor Kodelja

   Nesmeš branit dom ker potem te označijo kot Domobranca

 • Franjo Trojner

  Pokljukara na laž postavljajo tako Avstrjici, kot Italijani, ker so na notranjih mejah EU znova postavili poostren nadzor pretoka ljudi, tudi državljanov EU!
  Če bi Pokljukar res obvladoval razmere na naši južni in s tem ex schengenski meji, bi bile meje z Avstrijo in Italijo brez poostrenega nadzora in odprte za prost pretok državljanov EU, PA NISO!
  Ta Šarčeva vlada je očitno vlada samih šaljivcev ali lažnivcev, mar ne?

 • šmentanamuha

  Pri nas nimamo ministrov niti predsednika vlade temveč hlapce in dekle režima, ki vodi stvari v ozadju.

 • bojan

  to boste moral ljudje na ulice … drugače ne bo posluha