fbpx

Minister Vrtovec: Na tehnične preglede naj se vam (še) ne mudi

Jernej Vrtovec je poudaril, da so bila tehnična dovoljenja vseh vozil avtomatsko podaljšana do 16. junija. Foto: STA.

V mesecu dni, ko tehnični pregledi motornih vozil niso bili mogoči, se je nabralo okrog 400.000 vozil, ki potrebujejo tehnični pregled ter podaljšanje prometnih dovoljenj, je na današnji novinarski konferenci dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Pregledi bodo znova mogoči v ponedeljek, vendar ni potrebe, da vsi takoj hitijo na preglede. Vlada je namreč z odlokom veljavnost vseh prometnih dovoljenj in zavarovanj motornih vozil, ki potečejo v času epidemije, avtomatično podaljšala do 16. junija.

Od ponedeljka se naloge tehničnih služb, strokovnih organizacij in registracijskih organizacij ter delo v tahografskih delavnicah izvajajo le, če so pri njihovem izvajanju upoštevana vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom, med drugim redno umivanje in razkuževanje rok in opreme. Stranke pozivajo k brezstičnemu poslovanju in brezkontaktnemu prenosu dokumentov.

Kot je pojasnil infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, bo obvezna ustrezna dezinfekcija vseh delov vozila, ki se jih dotika izvajalec tehničnih pregledov, sedež pa bo moral prekriti z zaščitno folijo. Stranka mora v času pregleda ostati na prostem.

Prav tako pa bodo od ponedeljka pod posebnimi pogoji dovoljeni posebni linijski prevozi potnikov, ki so trenutno namenjeni prevozu delavcev od doma do delovnega mesta in domov. Tako je omogočena sprostitev izvajanja posebnih linijskih prevozov, ki jih organizirajo podjetja za prevoz zaposlenih na delo.

(sta)