fbpx

Ministri Tonin, Cigler Kralj in Hojs položili vence vojakom in policistom padlim v osamosvojitveni vojni

Ministri Matej Tonin, Janez Cigler Kralj in Aleš Hojs položili vence vojakom in policistom padlim v osamosvojitveni vojni (foto: Ministrstvo za obrambo)

Obrambni minister Matej Tonin je skupaj z ministroma Janezom Ciglerjem Kraljem in Alešem Hojsom v petek, 30. oktobra, pred dnevom spomina na mrtve, na ljubljanskih Žalah položil vence vojakom in policistom padlim v vojni za Slovenijo leta 1991, je na Twitterju objavilo ministrstvo za obrambo. “Njihove žrtve so tlakovale pot samostojni Sloveniji,” so zapisali.

“Brez vas samostojne Slovenije ne bi bilo,” pa je po položitvi venca na svojem Twitter profilu zapisal notranji minister Aleš Hojs.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je nato položil vence tudi v Gramozni jami, v Spominskem parku borcev in talcev in pri Kostnici žrtev 1. svetovne vojne.

Osrednja spominska slovesnost s polaganjem venca pri Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanih žrtev na Kongresnem trgu bo sicer potekala v nedeljo 1. novembra. Udeležili se jo bodo predsednik republike Borut Pahor, predsednik vlade Janez Janša, predsednik DZ Igor Zorčič, predsednik DS Alojz Kovšca, načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš in v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič.

Zorčič bo zatem na Žalah položil tudi vence pri Spomeniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991, pri spomeniku padlim v NOB, ob Lipi sprave ter pri kostnici žrtvam 1. svetovne vojne.

Demokracija