Ministrica Katičeva in sodelavci iz SD preglasili vojaško stroko: Vojake bi v boj poslali brez ustrezne protioklepne zaščite – torej naravnost v smrt!

Slovenski vojaki na terenu (Foto: YouTube)

Pred dnevi je ekipa Socialnih demokratov z ministrico Andrejo Katič na čelu preglasovala vojaško stroko, ki je za potrebe Slovenske vojske izdelala dokument identifikacije investicijskega načrta, v katerega je zapisala, da mora biti med drugim oborožitev na novih vozilih tudi protioklepna obramba. Vojaška tehnologija se namreč razvija v takšni smeri, da so vozila brez protioklepne oborožitve na bojišču že domala povsem neuporabna in tudi lahka tarča oklepnih vozil, zlasti tankov. Obstaja tudi utemeljen sum, da je ministrstvo za obrambo načelnika generalštaba SV, dr. Andreja Ostermana, ignoriralo predvsem zato, ker so se na ministrstvu mimo razpisa že vnaprej dogovorili za posel in provizije. In medtem, ko Osterman zagotavlja, da niti po naključju ne namerava spremeniti investicijskega načrta, je predsednik parlamentarnega odbora za obrambo, poslanec Žan Mahnič, na ministrico Katičevo naslovil poslansko vprašanje, v katerem jo med drugim sprašuje, kdo na ministrstvu meni, da je pametnejši od vojaške stroke in kdo bo odgovarjal, ko bo kateri od tankov sestrelil prvo vozilo, ki ne bo imelo protioklepne obrambe.

Generalštab Slovenske vojske (SV), pod vodstvom načelnika generalmajorja dr. Andreja Ostermana, je pripravil investicijski načrt za potrebe razpisa za nakup bojnih vozil pehote. “Predlagali smo, da je vsako vozilo, ki je opremljeno s 30-milimetrskim topom, oboroženo tudi s protioklepnim sistemom, s katerim je seveda bolj učinkovito, v primeru da pride do soočenja z oklepnimi vozili. Sami ocenjujemo, da gre trend v tej smeri, da bo vsako takšno vozilo v prihodnosti imelo poleg topa tudi protioklepni sistem. Ker smo v času negotovih varnostnih razmer v svetu, moramo razmišljati tudi o prihodnosti,” nam je v telefonskem pogovoru Osterman potrdil, da so ga ministrstvu preglasili s 5 proti 1.

Slovenska vojska je po besedah generalmajorja Ostermana predlagala najboljšo strokovno-tehnično rešitev, saj bi bila Slovenija s takšnim sistemom tudi najbolj učinkovita na bojišču: “Naša pristojnost je, da predlagamo tisto, kar vojaška stroka ocenjuje, da je v danih razmerah najbolj primerno in najboljše!” Sestanka z ministrstvom so se sicer udeležili s strokovno močno ekipo generalštaba, poleg načelnika je bil namreč navzoč tudi načelnik štaba mag. Bojan Pograjc, polkovnik Milko Petek, ki je strokovnjak za področje oklepa, pa tudi polkovnica Mojca Pešec. “Načrt smo celovito predstavili, tudi sam sem ga ves čas glasovanja odločno zagovarjal, a očitno naše ideje niso bile v skladu z načrti ministrstva,” je še povedal Osterman.

Foto: Arhiv Nova24TV. Ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba SV, generalmajor dr. Andrej Osterman.

Mahnič: Osterman naj ohrani pokončno držo in naj ne kloni pod pritiski ministrstva
Neuradno se na ministrstvu branijo, da bo imelo protioklepno obrambo vozilo en vod znotraj bataljona, kar pa je popolnoma v neskladju z vsemi sodobnimi bataljonskimi bojnimi skupinami, kjer so vsa vozila oborožena s protioklepnimi raketami. Vse ostalo je torej nesmiselno, ker če bi se takšen bataljon vozil srečal s tanki, ki jih niti 30-mm top ne more prebiti, nima nobene resne obrambe.

“Če bi v tem primeru bojno vozilo pehote 8 x 8 naletelo na večje število oklepnih vozil, denimo tankov, vozila proti tankom absolutno ne bi mogla delovati, ker ne bi imela protioklepnega sistema. Če ima vsako vozilo takšno zaščito, je torej bojna učinkovitost bistveno večja, prav tako je na neprimerno višji ravni tudi zaščita vojakov,” Osterman zagotavlja, da upošteval poziv poslanca SDS Žana Mahniča in ne bo klonil pod pritiski vodstva ministrstva, ki želi, da se spremeni investicijski načrt. “Absolutno stališče generalštaba ostaja takšno, kot smo ga predlagali in ga ne bomo spreminjali,” je bil za Nova24TV jasen Osterman.

Prva srednja bataljonska bojna skupina mora biti operativna do leta 2022, druga do leta 2025
Naj spomnimo. Trenutno največji  izziv MORS je  uresničevanje  ciljev  zmogljivosti  Nata  2017  za  Republiko Slovenijo.  Prednostne  cilje  je  ministrstvo  s  strokovnjaki  Nata  doreklo v  začetku letošnjega leta. Nato v okviru paketa ciljev zmogljivosti vidi prednostne cilje Slovenije v izgradnji dveh srednjih bataljonskih skupin, zdravstveni zmogljivosti Role 2, ustreznih komunikacijskih in informacijskih sistemih, kibernetski obrambi, silah za specialno delovanje in zmogljivostih za usmerjanje zračne podpore.

Prav srednji bataljonski bojni skupini predstavljata ključno nacionalno zmogljivost Slovenske vojske, njun osnovni namen je bistveno  povečati obrambno sposobnost Republike Slovenije, hkrati pa bo Slovenija kot odgovorna članica zavezništva z njima zagotovila  pravičen  prispevek za kolektivno obrambo.  Realen cilj oblikovanja prve bataljonske  bojne  skupine je do leta 2022 in druge do leta  2025. A očitno na ministrstvu vedo bolje od vojaške stroke, kako mora biti bataljon opremljen, kar je seveda skrb vzbujajoče, saj si Socialni demokrati praktično od slovenske osamosvojitve na vse pretege prizadevajo za slabitev moči Slovenske vojske in celo njeno ukinitev.

Foto: Arhiv Nova24TV. Predsednik parlamentarnega odbora za obrambo, Žan Mahnič.

V Natu se nam posmehujejo, Hrvaška na precej višji ravni protioklepne oborožitve
Osterman sicer priznava, da ima lahko Srednja bataljonska bojna skupina tudi alternativno rešitev v posebnem vodu za vozila 8 x 8, oboroženimi s protioklepnimi sistemi, vendar je v takšnem primeru teh vozil potem manj, potreben je večji vojaški kader (od 30 do 40 oseb), poleg tega se močno zmanjša učinkovitost. “A to ni optimalno-tehnična strokovna rešitev, ki jo zagovarja Slovenska vojska. Na žalost pa ne moremo kaj dosti več, usoda je torej v rokah ministrice Katičeve,” je še potarnal načelnik Generalštaba Slovenske vojske.

Mimogrede, Slovenska vojska bi si z neustrezno opremljenimi bataljoni znova naredila veliko sramoto v mednarodni skupnosti, opozarja Žan Mahnič. “Že zdaj se nam absolutno vse države članice Nata posmehujejo. Bataljon, v katerem bi imel samo potencialno določen vod protioklepno oborožitev, je gol in bos. Države, kot sta Hrvaška in Poljska, sestavljajo bataljonske bojne skupine z bojnimi vozili, kjer imajo vsi protioklepno oborožitev in tudi Slovenija bi morala ravnati tako. Ministrstvo naj zatorej prisluhne stroki in kupi takšne oklepnike, kot jih potrebujemo, torej z ustrezno oborožitven opremo,” pa je za Nova24TV povedal Mahnič.

L. S.

 • AlojzZ

  Vsi, razen Slovencev, vedo, da Slovenija nima vojske.

  • dob

   Proti komu naj se pa bori, ko pa na parlamentarnih volitvah večina državljanov voli za Jugoslavijo in za Jugoslovane.

 • RealRevolution

  Skrajni cas je ze,da SDS prevzame oblast.Madzari so lahko zelo zadovoljni,ker imajo Orbana na celu.

 • dr Janez Sveti

  “ko bo prvo vozilo, ki ne bo imelo protioklepne obrambe, sestreljeno s strani tanka.”
  Meni ni znano, da bi kakšen tank sestrelil leteče vozilo. Mogoče pa Mahnič misli leteče slone?
  DR Janez Svceti genij

  • joza joza13

   Ti že veš, saj imaš enak DNK kot tvoji leteči sloni.

   • Anton

    ne on bi s fračami šel nad “golobe” in vpil “genij” vas strelja

    sarkazem press

   • dr Janez Sveti

    A niso lepi? Tvoji rožnati prav izstopajo! Vprašaj veleumnega pajaca Mahniča, ki na leteča vozila strelja s tanki.
    DR Janez Sveti specialec v pokoju

 • totex39

  S takim načinom v vojski ni možno delati, zato je potrebno odstaviti katićko, kje pa ima babura pojma o delovanju vojske, pa še južnaške korenine ima kar je še slabše.

 • joza joza13

  Kakšen narod, takšna vlada, tašna vojska, takšna prihodnost.
  Narod je brez soli.
  Vlada je “kr neki”.
  Vojska postaja “kr neki”.
  Prihodnost…, čeprav smo imeli krasno izhodišče, postajamo hlapci Balkanskim narodom. Seveda ne moremo drugače, če pa imamo za krmili vseh institucij zaslužne čefurje.
  “Narod si bo pisal sodbo sam” hehee. Ni mi do smeha.

  • Morala

   Ja, ne veš več ali bi se smejal ali jokal!!

   • Franc Šink

    Raje se jim smejmo.

 • Slovenec 33

  Ja, opisano stanje je rezultat veleizdajalskega dela vrhovnega poveljnika slovenske vojske, ki je uspel v dveh mandatih uničiti SV do take mere, da ni več sposobna braniti države.
  Pri njegovem delu mu pomagajo veleizdajalci in okupatorji, ki za provizije prodajajo oborožitev in opremo SV, ki je bila kupljena za denar slovenskih davkoplačevalcev.

  Okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda so v vseh vejah oblasti in so na oblasti ob podpori topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja, izrodkov LGBTQ in sorošistov.
  Odstopite podla banda veleizdajalska.

 • Antonius

  Veleizdajalec je dobro zastavil. Z izvoljenimi, Murglam ubogljivo uslužnimi vladami še danes uspešno razorožuje slovensko vojsko.

 • Priden kot SDS ovčka

  Zanimivo da Slovenci vplačujemo težke milijone v Nato a imamo težave z oborožitvijo vojske!? Tule en del enačbe ne špila. Zakaj vplačujemo v NATO če nam ta ne zagotavlja oborožitve? Vam jaz povem – Nato je navaden ameriški nateg kako države spravit ob oborožitev in hkrati še finančno oslabit. Trump je pa mojster v tem ker želi da se vplačila še dvignejo. V primeru, da bi rabil Nato podporo, brez skrbi da bi dobili samo en prst v tazadnjo. Čimprej ven iz Nata in postavit lastno vojsko na noge. Nato pa sodi na smetišče zgodovine.

  • Mare Kranjc

   Kdo vplačuje težke milijone v NATO? Ali sploh kaj razumete? Države, ki so v NATO bi morale nameniti vsaj 2% proračuna za opremljanje svoje vojske. Ta denar ostane v Sloveniji in je uporabljen za slovensko vojsko, bojno skupino v sestavi NATO. Žal pa Slovenija svoji vojski nameni manj kot 1% proračuna. Skoraj ves ta denar od tega 1. procenta, gre za plače zaposlenih v vojski in ne za opremo! Ves smisel teh 2% je, da države ki so v NATO posodabljajo svojo vojsko, da jih ne povozi čas! Denar ne gre na račun NATO, ampak ostane slovenski vojski!

  • sprehajalec

   Ti milijoni gredo za namestitev slovenskih vojaških turistov po kriznih žariščih in njihovo varovanje. Za orožje pa naj bi poskrbel vsak sam…

  • joza joza13

   Ja, tvoj predlog so le mokre sanje takšnih kot si ti in tebi podobnih levih nategunov. Če ne bi bili v NATU, bi nas Slovence še veliko lažje S. Koreizirali. Hvala za rože.
   In še…, ti in tebi podobni “vojaški kvazi strokvnjaki”, ki ne sežete do gležnjev JJ, bi bili še bolj primitivno naduti.

   Daj Tona, ne seri več… Ti si nula. Dopovej si to že enkrat.
   Se ti ne zdi čudno, koliko investira v blatenje JJ naša “komi vrhuška”?
   Vaša tarča mora res biti nekaj posebnega, sicer ne bi bili toliko usrani.

 • Po kakšnem ključu je ga. Katić postala ministrica za obrambo, je imela izkušnje? Dej odstopi, preden nas drugi narod v grob spravi in prepusti to delo kvalificiranu sposobnemu človeku.

  • Snorri Sturluson

   Po kakšnem ključu?To je še po sistemu ključavničarja ki je postal TITO

 • tarantela

  Kolikor vem se ravno SD in ministrica Katičeva borita za več denarja za vojsko.

  • sprehajalec

   Več denarja za vojsko, se je pobralo vojski ravno pod pahorjem in SD ter Šiviljo. Da se je razdelilo Štrukljevim. Sedaj jih je Trump pritisil, pa na brzino nekaj flikajo….

  • joza joza13

   Ko se SD bori za več denarja, se primem za žep. Zakaj? Ker so že določili, kdo bo te denarčke pokasiral – eden od vas usrancev torej.

  • Snorri Sturluson

   Tudi Karl se bori za penzije.Pa s kom se oni to borijo?A so v kakšni vojni ali kaj?

 • Janez

  In ?
  Kakšne kvalifikacije ?
  IZ OBRAMBOSLOVJA – PA TA SD GA. KATIĆEVA IMA ?
  In prakso ?
  A to? Da uporablja proti muham – PIPS ? L.r. Janez KOMENDA

 • AlojzZ

  Vojake bi v boj poslali brez ustrezne protioklepne zaščite – torej naravnost v smrt!

  Negativna selekcija terja svoje.

 • sprehajalec

  Vojake bi v boj poslali brez ustrezne protioklepne zaščite

  Za boj oklepnikov s svojim ljudstvom, kot je pokazala zgodovina (Madžarska vstaja, Berlinska vstaja, Poljska vstaja, čehoslovaška pomlad, Romunska revolucija) ne potrebuješ protioklepne zaščite. Rabiš gasilni aparat za molotovke…

 • Snorri Sturluson

  Koliko ima kaj plače vojak na misiji?Slovenski mislim

  • sprehajalec

   V Afganistanu je bilo rečeno 5500, sedaj ne vem, verjetno bruto. Ameriški prostak pa 1200 USD. Visoka dodana vrednost torej…

   • Snorri Sturluson

    Vodovodar v Islandiji dobi 3200 € neto na mesec

    • sprehajalec

     Tudi v socializmu jih je pri nas kakšen dobil toliko….

    • MižekFiga

     Koliko pa Toplovodar, če ti je znano IN kondom bonusa?

     • Snorri Sturluson

      Ja to pa tega ni tam.Zal ne morem ti podati te informacije.Kako je kaj v Sloveniji na tej sceni?

 • opazovalec

  @“Predlagali smo, da je vsako vozilo, ki je opremljeno s
  30-milimetrskim topom, oboroženo tudi s protioklepnim sistemom, s
  katerim je seveda bolj učinkovito, v primeru da pride do soočenja z
  oklepnimi vozili. Sami ocenjujemo, da gre trend v tej smeri, da bo vsako
  takšno vozilo v prihodnosti imelo poleg topa tudi protioklepni sistem.
  Ker smo v času negotovih varnostnih razmer v svetu, moramo razmišljati
  tudi o prihodnosti,” nam je v telefonskem pogovoru Osterman potrdil, da so ga ministrstvu preglasili s 5 proti 1.

  Pa smo tam kot pred 40 leti. Takratni oklepni transporterji vzhodne in jugo provinience so imeli 30 mm fračo in protioklepne rakete. Sedaj pa spet odkrivamo toplo vodo, kakor znamenita armada ZDA, ki je med in po 2. SV že najmanj 3x uvedla zaščito pri 50 kal strojnici na oklepnikih…….

  • MižekFiga

   Niste predvideli, da mora vsako vozilo najmanj en paklc Obi-jev!

 • Snorri Sturluson

  Islandija nima vojske .Ima pa zelooooooo visok standard

  • šmentanamuha

   …in morje okoli in okoli…

   • Snorri Sturluson

    Tudi Irska in Velika Britanija

    • šmentanamuha

     Kaj hočeš pravzaprav povedati? Slovenija je obdana s sosedami, ki ves čas hlastajo po njenem ozemlju, Islandija pa je praktično nedotaknjena. Kolikor vem, tudi policije nimajo oziroma samo za vzorec, ker je ne potrebujejo. Nimaš kam pobegnit.

     • Snorri Sturluson

      Kolikor vem so se po drugi svetovni vojni nekateri Slovenci na plebiscitu odločili da bodo šli pod Avstrijo (Celovec je sedaj Klagenfurt npr.)In zakaj bi sploh bežal od tam iz Iceland mislim.Se več ogromno tujcev hodi na delo tja.

 • montyamp

  Ne bombardirajte .
  To počne ameriško židovstvo na bližnjem vzhodu .
  Razumeti Hitlerja ni neka umetnost .
  Koliko vojn poleg zadnjih dveh so zakuhali bankrot sionisti ???
  Kje je še kakšen intelektualec Adolf , zaposlimo takoj .

  • MižekFiga

   Hitler je bil tapravi strup za bankirje.
   Nemčija je zacvetele, ko jim je podržavil banke.

   • montyamp
    • MižekFiga

     Ne bo gledal židovske propagande!
     Opozarjam, da so zadnjo svetovno bančno frko zakuhali ameriški(?) bankirji!
     Najlepše je delati denar (dobičke) z zakoni in goljufijami. V tem zadnjem so slovenski rdečkarji, ne brez razloga, doktorji in magistri ob podpori kupljene policije, tožilstva in pravosodja.

     • montyamp

      Maš prav .
      Glej tole , ziher ni židovska propaganda .
      Moj prijatelj :
      https://www.youtube.com/watch?v=SQOfJ3l1Dac

     • MižekFiga

      Največja Hitlerjeva napaka je bila prijateljevanje s Stalinom (s komunisti). Briga za lastno državo ne sme postati briga za internacionalo, kakor so hoteli komunisti že pred 2.WW. Individualnost od posameznika do državne skupnosti tako ne rata, tudi v času interneta ne!

 • MižekFiga

  Patrije bi bile zelo solidno in sodobno orožje.
  1. Zajebal je ddr. Kučan z Velikim pokom
  2. Za 25 (od 132) niso izbrali orožja, pa sta se zato Cvikl in Andernić obesila na Erjavca, da goljufa plačilo. (oproščen Erjavec je zato obljubil zvestobo rdečem hudiču)
  3. Konec 10 letnega ribanja poznate. Bleščeč obtožni dokument “Neznan način, na neznanem kraju, neznanega časa, neznanega komunikacijskega načina, neznanega …… Tudi ESČP ni videlo obtožbe?
  Patrijo bo nujno ponoviti z vsemi zapriseženimi rdečkarji v arestu. V naslednjem sestavu Parlamenta jih ne več ali pa jim bomo tako zatežili, da bodo kar sami odstopili kot veleizdajalci!

  • montyamp

   Hijeno lahko voziš ali nosiš , še vedno je hijena .

 • montyamp

  Poglejte tole , boste hitro postavili spomenik mirovniku Hitlerju :
  https://www.youtube.com/watch?v=doWI3kOAozU

 • Janez

  Ko sem bil jaz
  v EX JLA v gorski pešadiji v Toolminu, sem imel

  t. i.R B – ročni bacač,

  za streljati na tanke.
  Morda ima pa ta Katićeva kakšno drugo strategijo, taktiko
  – za boj proti tankom.
  Morda bo tankiste zvabila v kako KANTINO,
  JIM TAM PLESALA KAKE EROTIČNE PLESE IN JIH NAPILA.
  Ko
  bodo tankisti pijani smrčali ?

  Pa?
  Bogve – kaj bo storils z njimi ? Kskšna “ženska ” orožja ima ? L.r. Janez KOMENDA

 • Smrt Janšizmu in Janšistom

  Ja nč bo zgleda spet treba mal do Patrije stopit ane :D

  • šmentanamuha

   Tvoj nick in komentar kažeta na vso ubornost tvoje pameti. Prav take sta partija in njeni komunajzli hoteli v svojih vrstah. Zdaj si lahko ponosen.

 • Hun

  Janša mora prit na ablast da ns zapufa za kako miliardo ojrov….čolne naj nabavjo da ribiče vahtajo ne pa oklepnikov

  • joza joza13

   On je edini, ki nas ni zapufal.

  • sprehajalec

   Mirko nas vsako leto za milijardo in pol do dve milijardi. Nihče več ne govori o tem. Če bi janša vzel milijardo, bi pa pol Slovenije skakalo v luft, pa kako si upa pa to….

 • Snorri Sturluson

  Pretepena Mirela Lapanović ponovno doma. Nazaj ne gre niti za milijon evrov!

  http://www.tocnoto.si/pretepena-mirela-lapanovic/

  • šmentanamuha

   Si plačan za tole?

   • Snorri Sturluson

    Ne.Je pa “udarna” novica

    • šmentanamuha

     Zakaj smetiš s tem? Kot kaže, zanima samo tebe.

     • Snorri Sturluson

      Ljudje morajo vedeti eno je scena drugo pa realnost

 • Janko Gedlička

  Tako pred osamosjitvijo, kakor po njej, jim ni šlo za ljudi, pač pa za oblast. Nìč hudega če bi bili naši vojaki izpostavljeni masakru, cvenk se bo pa le pri njih nabiral. In čemu bi proti dobro oboroženi hrvaški vojski sploh ustvarjali realen vtis, da zmoremo braniti svojo zemljo in morje. To jim vendar ne prinese nič cvenka.

 • šmentanamuha

  Tako zgleda kadrovanje komunajzarjev od nekdaj: na pomembne funkcije nastavljajo nekompetentne ljudi, da potem z njimi upravljajo iz ozadja. vseeno je, če gre za banke, vojsko, strateška podjetja, karkoli…V kateri državi pa je možno, da postane obrambna ministrica nekdanja tajnica na velenjski občini.

  In kot je videti, imajo komunajzarji še vedno veliko pristašev. Pranje in kuhanje možganov na 95° s centrifugiranjem na 1200 obratov je bilo uspešno. Z neverjetno zagrizenostjo sodelujejo v komentatorskih spopadih tudi na portalu Nova24.

 • Olga

  Tako je pošiljal vojake v smrt Stalin! Goloroke!

  • Snorri Sturluson

   Zakaj pa so šli?

   • Hun

    ker jim je na tilniku slonel tt-ejac

    • Snorri Sturluson

     In potem so se v novem delavsko pravičnem sistemu zapadli v zaostalost in revščino.

     • Hun

      vem samo to da kmetom in delavcem pod nobenim režimom al ureditvijo ni blo z rožcam poslano

     • Snorri Sturluson

      Torej zakaj v boj za režim.? Čemu?Komu na čast?

     • radames

      Tega Huna sem danes blokiral. Tako je pameten, da več ko enovrstičnega posta ne zna napisati. Če je slučajno kakšna vrstica več, potem postane post neberljiv. Ne zna se niti pisno izražati.

 • Najplemenitejši

  Leta ’91 je obrambni sekretar Janša preglasil obrambno stroko in dal sestreliti neoborožen helikopter, ki ga je pilotiral Toni Mrlak. Ko je sekretar Janša izdal naslednji zblojen ukaz, naj se napade do zob oborožena vojašnica Šentvid, ga je generalštab dokončno utišal, saj bi napad pomenil na samomor!

 • Hun

  a bo mehkužec Mahnić branil Slovenijo..

  • joza joza13

   Ne, Ka tić jo bo. Ziher -;)!

   • Hun

    ne desni smrduharji boste hujskal klical bodo pa mene kot rezervista

    • sprehajalec

     Ti si že davno prestar. Poleg tega če bi prišli iz juga, bi prvi utekel čez…

     • Hun

      ne jst bi bil vojni profiter

 • montyamp

  Komunisti so zagonili 3 države v 100 letih . SHS-YU-SLO
  In danes vi pričakujete od ološa katerega so vzgojili morilci in ovaduhi , da bodo delovali državotvorno .
  Prej bodo na Triglavu januarja rastli jurčki , kot bodo banditi Sloveniji prinesli kaj drugega kot sramoto in posmehovanje sosedov .

  • Snorri Sturluson

   Tile bi se satana pokvarili

 • montyamp

  Zato se Hitler z banditi ni pogajal ,
  NISO IMELI VOJSKE .
  Slovenija nima vojske zato , ker če pride par pravih vojakov k pameti , bodo murglosrbi morali spizdit iz države .
  Majmuni izdajalski se že svojih senc bojijo .
  Ženske so se jih že naveličale , sedaj komunistov mladiči posiljujejo pse in čefurje .
  Katastrofa .

 • Osti jarej

  …naj bo dno še tako globoko,slomafijandžijska politika ga doseže…. spet in spet in spet in znova

 • Janez

  Malo šale !
  Morda bo pa tale SD Katićeva – veliko dosegla ?
  1,
  Bo šla proti fronti agresorja – in bojo vsi vojaki pobegnili.
  Mislili bodo, da jih osvaja – s svojo žalobno pojavo.
  2.
  Na Natu – bo veliko dosegla – ker izgleds taako žalostno in nemočno,
  – PRISPEVATI ZA NATO Sloveniji – ne bo treba.
  – se bo zjokala tam in rekla, da je revna “pokomunistična miška”, da komaj za kiklo in za barvo za
  lase postrga – če brska po vojaškem proračunu.
  3.
  Noben nasprotnik ne bo hotel napasti Slovenije.
  Bodo videli njo. In si bodo mislili : Slovenije se ne splača okupirati – potem bomo imeli tisoče ljudi
  kot je ta ženska. Samo prav žalosztno bodo gledali, nič ne bojo delali, le jokali in jamrali.

  Nobene koristi !
  ne bo od takih ” okupirancev” – le strošek. Slovenija ni ok – za okupirati jo. L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  A JE KATIČEVA BOLJ IZ TISTE PESMI : ” ŠE KIKLCO PRODALA BOM I.T.D. “?!

 • Božo

  Janša že pripravlja teren za provizijo pri nakupu oklepnikov. Spet bo kupoval nepremičnine z denarjem ki ga ne bo znal pojasniti.

  • radames

   Kako pa pojasniš denar? Naj ti pomagam. Denar je plačilno sredstvo. Prezapleteno?

  • xtc

   Ja in to od denarja,ki ga ne zna najti ali ne ve zanj nobena sodnija vEU razen slovenskega kučanovega sodstva.Če so bile zadeve tako jasne,mar bi se levaki ojunačili in zadevo prepustili vpresojoESČP.

 • ostrovrhar

  Komunisti nič ne prepustijo naklučju. Če obstaja le najmanjša možna verjetnost, da bi lahko, na kakršen koli način, izgubili oblast, bodo to skušali že vnaprej preprečiti. Ker vojska (načeloma) lahko izvede vojaški udar, je treba vojsko preventivno onesposobiti. Obramba naroda jih pri tem ne zanima, važna je le obramba njihove oblasti. Zato raje krepijo (politično) policijo.

 • xtc

  POPRAVITI MORAM KOLEGA SPODAJ,KI DOBRO UGOTAVLJA,,a gre zadeva takole,levaki so dobro ugotovili že91,da vojska ni ravno “zanesljiv” sistem za njihovo zaščito in lahko,če je dobro oborožena in se poveže z narodom v primeru upora proti njim to usodno kot je bilo zaYugolevake,oz lahko pripadniki vojske,ki pač ne simpatizirajo z njimi narodu odpro skladišča,kot 91 in zgodba se ponovi.Zato ,vojsko z vsemi sredstvi onesposabljajo in krnijo,jačajo pa policijo,saj je vedno bila režimska oz bolj kot ne proleva in kot taka bolj zanesljiva zazavarovanje oblasti. oz. onemogočanje obrambe države.Ravno zaradi tega prihajajo levaki v vedno večji spor zNatom,kajti ta zahteva močno in opremljeno vojsko-le te pa levi nočejo.
  Ob tem je treba poudariti da v kriznih situacijah,komando navadno vedno prevzame vojska,policija pa posluša,le pri nas velja na glavo obrnjeno.

 • radames

  Daleč največji strokovnjak na tem forumu je @Hun, ki bo odgovornim do potankosti obrazložil strategijo in namen slovenske vojske.

 • dr Janez Sveti

  Zakaj dobimo državljani orožje samo v primeru vojne?
  DR Janez Sveti genij

  • stajerc5

   Ne govori o drzavljanih ampak o Slovencih, papirnate izpusti, bo slo!?

   • dr Janez Sveti

    Ok. Državljani Slovenije?
    DR Janez Sveti Svobodnjak

  • centurion

   Kakšno oz katero pa?
   Ali ga je kaj kam shranu Kurcčlan leta 1990?

   • dr Janez Sveti

    Nehajte s tem Kučanom.
    DR Janez Sveti veteran

    • xtc

     A to Sveti veteran iz Polja levo spodaj v kleti?
     Hja očitno si tam že dolgo ,da se prištevaš med veterane in prvoborce.

     • dr Janez Sveti

      A te zelo boli to, da si nenormalen in te okolica posmehljivo ne sprejema?
      Tvoji spomini in strahovi pred psihiatrično ustanovo so neupravičeni in so samo sad tvoje bolezni.
      DR Janez Sveti genij

     • xtc

      Janez’Spet so te lovil po Studencu,vse si pos….,so moral klicat dodatne čistilke in povečat dozo zdravil,baje dobiš tud novo ključavnico na mrežno posteljo ne mara tud tapacirano sobo ,če boš vse pos… po hodnikih.Sicer pa saj veš kam sodiš pod ključ in zdravila-.

     • dr Janez Sveti

      Fobija ti ne popušča? Veliko več o svojem življenju nimaš za povedat?
      DR Janez Sveti genij

  • xtc

   Tisti,ki stanujete levo spodaj v kleti v mrežnatih posteljah sploh ne smete imeti dostopa do njega.

   • dr Janez Sveti

    A ti je kdo zasedel posteljo?
    Ne jezi se, Prazna je in te čaka.
    DR Janez Sveti genij

    • xtc

     Eh mojJanez zopet bom moral poklicati sorodnika zdravnika,ki je tam v službi,kjer bivaš in ga opomniti,da si zopet pobegnil in da verjetno nisi dobil zdravil,kajti zagotovil mi je,da ko jih dobiš si popolnoma miren,no bi držalo,potem te kar nekaj časa ni sem.

     • dr Janez Sveti

      Tvoj sorodnik je tam zdravnik, ponavljaš že leto dni in vedno znova omenjaš vsakomur omreženo posteljo. Ti norec zmešani, ko bi se le zavedal da vsi vemo, kako s tem ponavljajočim pisanjem, opisuješ sebe in svoj strah. Ubogi norček.
      DR Janez SVeti svetovalec

     • xtc

      Ah moj Janez,ko te ulovijo in dajo zdravila te zopet par dni ne bo tukaj.Tako pač je.

     • dr Janez Sveti

      Sklepaš po svojih izkušnjah ali ti je “sorodnik” povedal? :) A tudi namišljeni prijatelj dela tam?
      DR Janez Sveti genij

 • centurion

  “…usoda je torej v rokah ministrice Katičeve…”
  Konec je.
  Tej ćefurski kuri ne bi zaupal niti kotla z golažem
  za Slovensko vojsko, ne pa obrambe Slovenije.
  Kje je dno komunizma….?…..

 • Viktorh

  Tik – tak, še 37 dni, pa…

  • Vera

   Potem se pa spet odprejo šolska vrata kajne ? :)

   • Viktorh

    Ne, ne.

 • Zaskrbljen

  Vojake gole na bojisce, da bo vsaj kaj od njih. :)

 • Vera

  Katićeva naj gre raje domov kuhat, če zna . Ta oseba ni niti malo primerna za vodenje obrambnega ministrstva . G.Osterman se jim naj ne pusti izigravati .

 • VRHOVNI SODNIK

  V tej situaciji bi se moral oglasiti meneken in podpreti načrt vojske, saj je njen vrhovni poveljnik, če ne naredi tega naj odstopi, saj nam itaq sam škodo in sramoto dela.

  • stajerc5

   Ce nastopi maneken smo zmagali v momentu. Vseno kdo nas ogroza, bo crknu od smeha, ko ga bodo videli kot taglavnega harambaso, hehehe…Manjka mu se samo “bela marsalska cota z diamantnim prstanom preko belih rokavic”!!!
   …ne morem vec, ker me bo samega pobralo od smeha…

 • Janez

  Ah!
  PRI TEJ SD KATIĆEVI – ČLOVEK NE MORE IMETI OBČUTKA,
  DA JI JE KAJ DOSTI ZA SLOVENIJO IN ZA. – SV !
  Enega normal domoljubnega moškega kot je npr. G. A. HOJS – NA NJENO MESTO.
  ONA?
  Se zdi bolj iz tiste pesmi: “ŠE KIKLCO PRODALA BOM … ” Se zdi. Vsaj meni. L.r. JANEZ KOMENDA

  • Ivan Friderik Novak

   Janez, spomni se, kdo so bili tvorci neumnega kadrovanja v SLO vojski.
   V mislih imam, seveda, previsoko razmerje št. častnikov (podčastnikov): št. vojakov.
   (Preštevilnih vojaških uslužbencev (predvsem višji razredi) in ostalih nepotrebnih birokratov, ki jih so jih kadrovale tudi desne stranke, niti ne bom omenjal.)

 • VRHOVNI SODNIK

  Zelo priporočam, vzemite si 30 min in vam bo jasno zakaj pri nam še ni upora, ženske, ki si jemljete copatarje za očete svojih sinov, COPATARSTVO SE DEDUJE PO MOŠKI LINIJI, se prav bodo tud sinovi copate. Na koncu bo še o pivcih piva, uživajte..

  • stajerc5

   Na link si pozabil…!?

  • Zaskrbljen

   Torej je vecina copatarjev. Ah, ta car demokracije. :)

   • stajerc5

    Tako na brzino bi rekel, da vas je 70%-ov! Tako saj stejete rdece mravljice, a ni res, nje-de!???

    • Zaskrbljen

     Ne bodi ozkogled in prosim ne sodi.
     Vecina teh hitrih sodb je kreiranih po lastnih pomankljivostih.

  • Najplemenitejši

   Res bi rad vedel, kdo resničen fotr od Janše!

   • centurion

    Za tebe ni dvoma-orangutan.
    Mati pa bukva(drevo).
    Namest pameti v glavi peleti….

   • xtc

    Ne razumem zakaj neprestano mešašDrnovška inJJ?
    Sicer pa ne vem zakaj ne daš spokoja že pokojnim,očitno si kak levi iztirjenec ,da te rajcajo mrliči oz.skeleti očitno si nek izrojen nekrofil,kar ob tem ,da si levak sloh ni presenetljivo.

    • cosmosjasnovidec

     Odgovor je pa res enostaven.
     Zato,ker je usekan v nulo tako in sploh nima pojma kaj bluzi.

   • montyamp

    Za tvojega se ve , morilski ovaduh , sauštalmaurer .

    • cosmosjasnovidec

     Za časa vojne pa SS-ovski kurjač v Dahavskem taborišču.

     • Adolf Hitler

      ne e sekirat tle ni važna tehnologija teveč znanje nasral smo jih dvakrat in nasral jih bomo tudi tretič! te boge žužeke!

   • Janez

    TI?
    PA SI NESREČNIK NA TEM PROFILU !
    O?
    Svojih starših kaj povej ?
    Janša je že ok – tak kot je. Ni nič kaj slabega storil.
    Bolj zanimivo bi bilo uradno zvedeti – točno : baje GB – IMA TOČNE PODATKE !
    – ZA STARŠE. OD MARŠALA TITA !
    Da se ve kdo je bil ta zločinec. Iz Galicije, Poljska – ta konec. Napol Žid. L.r. J. KOMENDA9

   • Viktorh

    Tik – tak, še 37 dni, pa…

    • janez cepec

     gotof si, još sitno

     • cosmosjasnovidec

      V rit se mu zaleti z tvojim dolgim čobanskim nosem.

   • cosmosjasnovidec

    Tvoj stari sigurno ne saj bi drugače bil prikrit pedovil kot si ti.

   • Adolf Hitler

    daj spizd na vrbo kamor sodiš proklet buzerant komunajzerski!srbe na vrbe! rvate za krvatel!

  • lili pili

   Ko te takole pogledam si pol zida pol pa cigana, dolfiju sigurno ne bi usel, heheeeee

 • montyamp

  Katički se j=be za vojsko .
  Mora staremu mehu plenice menjavat , ker jo je zvlekel v edino greznico ki še ni bila totalno polna rdeče zalege .

 • Janez

  “RANJENI JUNAK”
  OK, ORIGINAL SLOVENSKA PESEMM IZ ČASOV TURŠKIH VPADOV,
  BI
  BILA DOBRA ZA HIMNO – PRAVE DOMOLJUBNE SLOVENSKE VOJSKE. MAR NE? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  STARA SLO LJUDSKA PESEM

  https://www.google.si/search?q=ranjeni+junak+slovenska+gruda&oq=ranjeni+junak+slovenska+gruda&aqs=chrome..69i57j69i60l2.45069j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • VRHOVNI SODNIK
 • VRHOVNI SODNIK

  Na spodnji post sem pozabil link prlepit, zdaj je tu.
  https://www.youtube.com/watch?v=Jk-Bf9esu0k

 • janez cepec

  Mahniča za generala, pa bo naša vojska kuj prdobila na bojni moči

  • cosmosjasnovidec

   Če bi dali tebe kokošjega porivalca na bojno črto bi takoj po celotni Sloveniji kokoši valile take “cepce” kot si ti.

 • cosmosjasnovidec

  Saj municije prav tako nimajo zato bi se jih čefutarska kobila”katička”rada rešila.Ker si je morala spet kupiti novi avtomobil na račun vojaških stroškov ni za municijo in,če pošlje vojake v smrt je seveda mrtvi ne bodo zahtevali.

  • sunday

   menim, da municije namerno nimajo, saj , če bi jo imeli bi lahko streljali tudi po teh izdajalcih, ki so nam zapravili in izdali državo oz. bi mogoče celo branili narod pred gnilimi musli podganjimi iztrebki – zato ni orožja in municije – nas reši samo ulica in v skrajnem primeru upor, oborožen upor, prej ko to izvedemo prej in z manj žrtev bo mir!!!

  • Adolf Hitler

   pa kaj ne zavije nekdo tej židovski kurbetski kuri vrat fuj smrad šiptarski!

   • cosmosjasnovidec

    Saj to bi bilo potrebno narediti še ogromno drugim a kaj,ko je folk neresen in se ne dvigne.
    En posameznik ali pa nekih par komadov pa niso fuknjeni,da bodo sami reskirali in šli v zapor drugi se bodo pa smejali.
    V Sloveniji na žalost ni sloge tako,da drugačnega življenja kot je sedaj tudi v bodoče ni za pričakovati.
    Če se folk ne bo dvignil ter polomil celoten parlament ter vse ostalo,če bo potrebno se nikoli nič ne bo spremenilo še desetletja ne.Taka je resnica in dejansko stanje v Sloveniji.

    • Adolf Hitler

     Zahtevajte kramolo to pomen Vi ste dežele ne oni džav ni dežele so mein Kamerad!

 • sunday

  živimo v tihi diktaturi in z njo prehajamo v severno korejsko demokracijo – uprimo se temu danes, ker jutri nas več ne bo!!!

 • Adolf Hitler

  pa kaj se tej židovski lezbari ne odpizdi betice pa pička ji matrna iz rit israna prokleti transvestitski bozerantski smrad!

 • Adolf Hitler

  upam da ji bodo vojaki prefukal tistega bemvejaa in prerešetal z to kurbetino lezbarsko smrt kurbetinski pizdurini in to je zelo blizu da bo to končano!

 • Adolf Hitler

  kaj bo rvat ka še za nafto nima ti so total bankrot! lopovi lupeži!

 • črnaovca

  Gospa je iz veleja in vsevedna kajti tam so najboljši, oni Židan je pa tako ali tako samo lutka v rokah velejskega lobija

 • KAPIBARA

  zadnji trije min. za obramno so- je bil kedo ??
  vem da vsi… iĆiĆiĆi

 • Franc Šink

  Mogoče upajo na prihod Argonavtov, ali pa celo Hanibala!

 • lili pili

  Kaj pa bo slovenija delala z bojnima skupinama, vsi sosedi so v natu, avstrija je neutralna, a se bomo borili proti rusom in kitajcem, ti nas z eno raketo razfukajo, celo slovenijo, rabimo vojsko, ki se bo sposobna boriti na domacem teritoriju.

 • Slovenec 33

  Spet je na poti ena najbolj podlih prevar okuacijsko izdajalske oblasti.
  Vladajoči okupatorji in izdajalci slovenskega naroda so vključno s predsednikom države, ki je vrhovni poveljnik SV v dveh mandatih onesposobili SV, da ne more braniti države in sedaj hočejo SV do konca uničiti.
  Zakaj???
  Policija je mehanizem za obrambo vladajočih okupatorjev in izdajalce v slovenskega naroda – se krepi.
  SV je mehanizem za obrambo prebivalcev slovenskih dežel.
  SV je veleizdajaski vrhovni poveljnik ob podpori vlade, parlementa,… (beri vej oblasti) uničil.
  Ko je padla ideja o nacionalni gardi so jo levuhi v kali zatrli.
  Tole imamo in nič drugega.
  Je pa res, da temu podlemu kretnizmu topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, sorošisti in LGBTQ aktivisti ploskajo.

 • cosmosjasnovidec

  Vojaki so si pa tudi sami krivi zakaj pa ne pihnejo te čefutarske prasice.
  Verjetno je krivo tudi to,ker ga svinja nekaterim fafa pa jo zato pustijo pri miru.
  Kot sem že večkrat omenil ne morejo čefutarji ter migranti biti na takih položajih saj so sovražno nastrojeni proti Sloveniji.
  Tega ni nikjer po svetu razen v tej banana republiki.Čefutarka “katička” pa brez kakršnega koli dvoma izdaja državne zaupne zadeve po celem balkanu zato pa Slovenijo zajebavajo vsi od hrvatov naprej.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!