fbpx

Ministrstvo odsvetuje potovanja v Šarm el Šejk, Adria že odpovedala let

Foto: STA

Ministrstvo za zunanje zadeve je danes objavilo opozorilo, da zaradi pomanjkanja informacij o vzrokih strmoglavljenja ruskega letala odsvetuje potovanja v Šarm el Šejk. Medtem je Adria Airways odpovedala sobotni let v priljubljeno egiptovsko letovišče, ruski predsednik Putin pa je odredil ustavitev vseh poletov v Egipt.

Natančen vzrok strmoglavljenja ruskega potniškega letala na polotokom Sinaj, v katerem je umrlo vseh 224 ljudi na krovu letala, še ni znan. Vse bolj verjetne pa so informacije, da je letalo uničila podtaknjena bomba; za nesrečo je prevzela odgovornost teroristična skupina IS.

Polete v Egipt je odpovedalo že več letalskih družb Velike Britanije in Irske, danes pa jim je sledila še slovenska Adria Airways. Po poročanju STA pa bodo v soboto izvedli polet v Hurgado na drugi strani Rdečega morja, vendar po prilagojeni zračni poti, na kateri se bodo izognili Sinajskemu polotoku. Podobno so napovedale številne turistične agencije, ki v zimski sezoni iz Ljubljane letijo pretežno v Hurgado.

 “Trenutno je v Šarm el Šejku še nekaj slovenskih turistov, ki bi se po prvotnih načrtih morali vrniti s sobotnim čarterskim poletom Adrie Airways, vendar pa so se ti zdaj s svojimi turističnimi agencijami dogovorili, da se bodo v domovino vrnili z rednimi letalskimi linijami, ki še gredo iz Šarm el Šejka. Nekateri se vračajo že danes, drugi v prihodnjih dneh,” je za STA pojasnil Andrej Šter, vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu.

A. D., STA