fbpx

“Miro Cerar naj mladim zagotovi varnost”

Fotografija je simbolična (foto: STA)

V Novi generaciji SLS, podmladku Slovenske ljudske stranke, z zgroženostjo in zaskrbljenostjo spremljajo vsa pogostejša izginevanja mladih v Sloveniji in njihove tragične usode.

Po njihovem postajajo mladi vse bolj ranljiva skupina, in sicer ne le z eksistenčnega, pač pa tudi in čedalje bolj z varnostnega vidika. “Želimo in zaslužimo si živeti v državi, ki nam bo nudila možnosti za naš razvoj in ki bo varna,” so sporočili iz podmladka SLS.

Nepojasnjene usode mladih fantov, ki izginevajo v Mariboru in Ljubljani, so vse prepogoste in vse več jih je.

“Vlada, zaščiti nas!”
Predsednika vlade Mira Cerarja v Novi generaciji SLS pozivajo, “naj stori vse, kar je v njegovi moči, naj da policiji in drugim organom na razpolago vsa sredstva, s katerimi bodo lahko preiskali nepojasnjena izginotja in preprečili nova”. Po njihovem je njegova naloga, da zaščiti mlade in jim zagotovi varnost.

Kot so še zapisali v podmladku, vladna pogajanja s policisti in merjenje moči med vladno in sindikalno stranjo ne smejo biti pomembnejši od mladih življenj. “Zdaj ni čas za konflikte s policisti, njihovo diskreditacijo, odpuščanje, stiskanje pasu. Zdaj je čas, da mladim zagotovite državo, ki bo varna,” so odločni v podmladku SLS.

M. P.