Mladi želijo biti osvobojeni preteklosti in usmerjeni k prihodnosti – vsem totalitarnim simbolom, ki so krojili kruto in težko usodo Slovencev, je mesto v zgodovini

Foto: Fb

Komunizem ter njegove marksistične izpeljanke so namreč dobro poznana stvar. Od Sovjetske zveze, Mao Zedonga na Kitajskem in Kambodže pa vse do Jugoslavije. Kjerkoli se je komunizem v takšni ali drugačni obliki pojavil, ne glede na razliko v kulturi, času in prostoru, je bil končni razplet vselej enak. Dvajseto stoletje je bila doba, ki je jasno pokazala, kakšni so rezultati marksističnih doktrin in koliko so le-te prispevale k resničnemu “osvobajanju” ter “solidarnosti” z zatiranimi. Odgovor je v masovnih grobiščih in milijonih zasužnjenih, zaprtih ali obsojenih na dosmrtno garanje. Takšni zastrašujoči zločini so danes “opravičeni” z utopičnimi nesmisli, a ti bodo vedno znova naleteli na nepremagljivo oviro, ki ji pravimo realni svet.

Ob dnevu upora proti okupatorju in številnih procesijah po vsej Sloveniji, ki vsako leto bolj spominjajo na neke druge čase, so se v Slovenskem identitarnem gibanju odločili nekaj o tem psiho-patološkem fenomenu povedati tudi sami. Najprej so izrazili globoko obžalovanje, da o takšnih tematikah sploh razpravljamo v letu 2018. “Smo namreč predstavniki mlajše generacije, ki jo zanima prihodnost, in ne čudaška obsesija z zastarelimi ideologijami preteklosti. Medtem ko se zahod spopada predvsem s problemom kulturnega marksizma, imamo v Sloveniji še vedno opravka tudi s starejšo obliko teh destruktivnih idej namišljenega osvobajanja malega človeka,” so zapisali.

Družbeno-gospodarska polomija
Vsem totalitarnim režimom, ki so krojili kruto in težko usodo Slovencev je mesto tam, kjer so tudi drugi. V zgodovini. In ko omenjajo vse totalitarne režime, to mislijo dobesedno. Pri tem menijo, da to velja čisto za vse. Na žalost pa se ob takšnih in podobnih dogodkih, kot smo jim priča v teh dneh, upravičeno sprašujejo naslednje. Je slovenska mentaliteta sploh sposobna preseči to nesmiselno nostalgijo in poveličevanje režima, ki je našemu lastnemu narodu prinesel vse kaj drugega, kot pa lažno obljubljeni ideal svobode? Tudi med mladimi namreč opažajo porast priljubljenosti in opravičevanja te zločinske doktrine. Celo na desnici!

Rezultat je zato grozljiv in popolna polomija v družbeno-političnem in gospodarsko-ekonomskem smislu. Identificiranje z idejami, ki vsebujejo elemente sovražnosti, racionalizacijo nehumane uporabe sile, globoko potrebo po totalitarni kontroli in zagovorništvo tiranske strahovlade, nikakor ne more biti smer razvoja. Generacija identitete obžaluje, da o tem dandanes sploh razpravljamo. “Poistovetenje t. i. ‘post-modernistov’ s tako okrutno ideologijo zato ni le intelektualno popolnoma kontradiktorno, temveč tudi moralno povsem nesprejemljivo. Vsakdo, ki izraža pripadnost in/ali opravičuje takšno ideologijo pod pretvezo ‘borbe za razred zatiranih’ oz. ‘narodnega osvobajanja’, razkriva svojo neverjetno ignoranco in nepoznavanje zgodovinskih dejstev, ali pa enostavno odpira nove dimenzije človeške zloveščnosti.”

Simpatiziranje s takšno ideologijo v tem času ni zdravo
Komunizem ter njegove marksistične izpeljanke so namreč dobro poznana stvar. Od Sovjetske zveze, Mao Zedonga na Kitajskem in Kambodže pa vse do Jugoslavije. Kjerkoli se je komunizem v takšni ali drugačni obliki pojavil, ne glede na razliko v kulturi, času in prostoru, je bil končni razplet vselej enak. Dvajseto stoletje je bila doba, ki je jasno pokazala, kakšni so rezultati marksističnih doktrin in koliko so le-te prispevale k resničnemu “osvobajanju” ter “solidarnosti” z zatiranimi. Odgovor je v masovnih grobiščih in milijonih zasužnjenih, zaprtih ali obsojenih na dosmrtno garanje. Takšni zastrašujoči zločini so danes “opravičeni” z utopičnimi nesmisli, a ti bodo vedno znova naleteli na nepremagljivo oviro, ki ji pravimo realni svet.

Vsi nostalgični zanesenjaki tako v svojem hermetično zaprtem prostoru kvazi-intelektualizma, shizofrene maščevalnosti in patološkega protislovja padajo v vseh argumentih, naj gre za politično argumentacijo, obzir ekonomske perspektive ali pa stališča na intelektualni in etično-moralni ravni. Simpatiziranje s takšno ideologijo zato v nobenem pogledu ni zdravo, smiselno, razumljivo ali primerno času, v katerem živimo.

“Kot borci za svojo in s tem tudi slovensko narodno identiteto, razumljivo zavračamo vse oblike totalitarizma na Slovenskem. Mladi si želimo napredka. Zdrave družbe in države, v kateri bomo živeli s ponosom. Smo osvobojeni te nazadnjaške mentalitete poveličevanja zastarelih ideologij in lažnive nostalgije, ki vodi nazaj v napake preteklih obdobij. Smo večji od vsega tega. Smo mladi, svobodomiselni in neobremenjeni z idejami s smetišča zgodovine. Prihodnost je zgolj in samo naša! Mi smo Generacija identitete,” so še zapisali na družbenem omrežju Facebook.

C. Š.

 • jovan jovan

  Ta pravi medij se oglaša v zvezi s preteklostjo. Nora24, izgubljeni v času in prostoru.Spoštovane tovarišice, spoštovani tovariši!

  Čestitamo Vam ob današnjrm dnevu upora proti okupatorju – dnevu OF.

  Čeprav se klerofašistični režim na vse pretege trudi uničiti vrednote NOB, mu to ne bo nikoli uspelo!

  SF/SN

  • garfi

   bliža se dan upora proti murgelskemu okupatorju 3. junij

  • FORT WORTH

   Daj Pavliha odjebi nazaj k POP-ovcam !!!

  • Republic Commando

   Ti si totalen debil, kakšne to streljaš :))))))

  • Antišiptar

   Lukec no, baje jih je že danes na proslavah crknilo ene par; saj veš, leta, alkohol. Upam da ta drhal veselo crkava v mukah, kot si tudi ti izdajalci slovenstva seveda zaslužijo. Že stari ljudje so znali povedat, da je samo crknjena rdeča uš dobra uš, in hvala Domobrancem, da ste jih pobili vsaj 35000. Hvala Domobranci.

 • garfi

  bliža se dan upora proti murgelskemu okupatorju 3. junij

  • primsek

   vi ste svoj praznik praznovali 20. aprila, na rojstni dan, ne morete ga še enkrat. mi vsi ostali ga praznujemo danes

 • Frank Novak

  Mlade je treba nauciti da so sami odgovorni za sebe in da je svet tak kot je : siv.

 • Mene pa zanima ZAKAJ ????????????…………………………..

  “umetnica” Simona Semenič ni izrezala te stare in odslužene jugoslovanske zastave za svoj
  nosečniški trebuh in NE, da izrezuje NAŠO NOVO in s krvjo priborjeno slovensko zastavo ???

  Namesto predpisane kazni pa je dobila še nagrado Prešernovega sklada?!

  Je to normalno ? Je to zavedno ? Je to pošteno ? Je to gospodarno ? …….

  • Vera

   To ni samo moralno sporno, temveč tudi kaznivo dejanje . Slovenska zastava je naš simbol slovenstva, zato je nima nihče pravice skruniti za svoja nizkotna dejanja , za katera ni opravičila , kaj šele nagrada Prešernovega sklada .

  • noričan

   Za nickom narcisoidne se očitno skriva Bernard Nežmah, samo on piše toliko ločil, kot da ne bi bil prepričan, ali je en klicaj dovolj.Semeničevo pa bi moral nekdo tožiti, recimo SDS, da ji upade priljubljenost in da končno pokaže, da ne le Vodja, da tudi ostali nimajo pojma o umetnosti

   • slovnica ni tvoja zaveznica.

   • Soave

    Ti pravljičar? Nežmaha pa kar pri miru pusti. Mu marsikdo do gležnjev ne seže.
    Ločila – velikokrat nepotrebna pa nas tule več uporablja. Raje naredim pet vprašajev, ali pet klicajev,, kot pa da te ozmerjam z bebcem ,

    • samotoje

     Ti ga kar ozmerjaj z bebcem. In dodaj klicaje. Vprašaji pa so v tem primeru nepotrebni, ker je vse jasno.

  • žogica

   To je umetnost nove dobe, ki je [email protected] ne razume in je tudi noče razumeti, ker so ji tako naročili drugi. [email protected] nima svojega mnenja, ima pa svoje ilozorno prepričanje, da je tako prav, kot ji naročijo drugi, temu se reče oprani možgani !

   • Si res že pozabila, kaj sta te oče in mati učila ?

    • žogica

     Nikoli ne bom pozabila in hvaležna sem jima za vse !

     • :(
      Potem lahko samo sklepam, da ……. “jabolko ni padlo daleč od drevesa”
      :(((

     • žogica

      Ti kar sklepaj, kar te je volja…, sicer me pa tvoja gnila jabolka sploh ne ganejo….

     • Vidiš žogica, tole je šolski primer LJUBEZNI DO BLIŽNJEGA, kar si zdaj napisala.
      Lepo bodi !

     • žogica

      Ni dovolj, da se ukvarjaš samo s teorijo, praksa je pomembnejša…

   • Soave

    Zanimivo je samo to, da te umetnosti nove dobe pred desetimi leti nihče ni opazil !

    • žogica

     Zanimivo ja, svet gre naprej, tehnologija se bliskovito razvija…… in tudi umetnost gre po poti napredka !

     • Capi

      A to je napredek, če skruniš državne simbole? Prvič to slišim……

     • žogica

      To ti je Janez rekel, ti samo ponavljaš.

     • Capi

      Kateri Janez, v slo jih je je veliko, če misliš na tistega, zaradi katerega imaš ti nočne more, si se hudo zmotila…..

     • Tone

      Pretirana predanost simbolom človeka zasužnji in postane dovzeten za manipulacijo. Umetnost se bori proti temu.

      Tu je kratek odlomek, kako so se umetniki borili proti simbolom v YU (kopija je slaba in se zvezda slabo vidi, ampak je tam)
      https://www.youtube.com/watch?v=ZpFR2uYeMDA
      Tukaj pa si lahko pogledate, kaj umetniki počnejo z raznoraznimi zastavami:
      https://www.google.si/search?biw=1280&bih=607&tbm=isch&sa=1&ei=Z4rjWpboB8LMwQL6w43AAQ&q=state+flag+in+contemporary+art&oq=state+flag+in+contemporary+art&gs_l=psy-ab.12…139448.146110.0.149218.13.13.0.0.0.0.182.1247.12j1.13.0….0…1c.1.64.psy-ab..0.0.0….0.3AzxfQLt28Y

     • Capi

      Ah ja, sigurno si eden izmed t.i. prostozidarjev in se na vse kriplje trudiš zagovarjati takšno početje….

     • Tone

      Kakšno početje?

     • Capi

      Hahaha, ne veš za pet minut nazaj kaj zineš? Značilno za tiste ki se učijo na pamet, pa sploh ne vejo kaj blebečejo……

     • Tone

      Res je, težko ti sledim. Če si mislil tiste slikce, ki sem jih pripopal, naj te potolažim, da umetniki ne potrebujejo nobenih prostozidarjev, da bi jih zagovarjali. Samo svobodno ustvarjajo.

     • Capi

      Spet si se izkazal, ja saj vem da je težko………..halooooo, ljudem, ki se imajo za umetnike se reče “prostozidar”, ti pa s svojimi replikami zagovarjaš takšno početje, kot je fizično uničevanje državnih simbolov…….bo šlo?? Kapiš??

     • Tone

      Na guglu poišči, kaj pomeni “prostozidar”.
      Jaz ne zagovarjam uničevanje državnih simbolov, ampak umetniško svobodo. Sem ti postregel s primeri tega iz vsega sveta, da ne boš mislil, da je to kaka specialna lastnost slovenskih kumunajzarjev.
      Zastava ni sveta cunja ali relikvija. Kam bi ti dal odsluženo, zbledelo zastavo? Ali bi jo spravil v zlato skrinjico za večnost, ali bi jo vrgel v kontejner za smeti? Ali pa bi jo razrezal in iz nje naredil kuhinjske krpe?

     • Capi

      Hahahaha….sprenevedanje do konca, pa ti si bolan noooo, a zdaj praviš da je uporabila zbledelo odsluženo zastavo…..pa daj se zresni človek…….ne zaradi mene ali koga drugega, zaradi sebe se zresni…..sicer pa…..ne grem se več, ni ti pomoči, uživaj še naprej v svojem svetu pa guglanju…..

     • Tone

      Otročje, ko ti zmanjka, pa se ne greš več.

     • Capi

      A zdaj je pa že otročje? Otročje so tvoje primerjave in sprenevedanje, mi je pa brezvezno ubadati se, z zabitim modelom kot si ti…….

  • Miro

   s krvjo je bila pridobljena tista z zvezdo…..

   • Soave

    Jaaaaaaa.. . . . . . . . .pridobljena ? Izsiljena z revolucijo. In, lahko se vprašamo —- s čigavo krvjo !!

   • Capi

    Še zvezdo ste si prisvojil, sploh ni vaša……beri malo zgodovino in ne bluzi na pamet

  • Capi

   Če bi v jugi izrezal zvezdo iz zastave in si z njo zavil rit, bi končal na golem otoku!!

   • Tone

    Ne bi. Dobil bi globo za prekršek, je bila v zakoniku določena cena za tako zabavo.
    Razlika je samo ta, da bi bil kaznovan, tudi če bi se izgovarjal na umetnost; Demokratična država Slovenija pa priznava umetniško svobodo.

    • Capi

     Slovenija pa demokratična? Ja, mogoče za udbovsko elito………smo še daleč od prave demokracije

  • Tone

   Umetnica Simona Semenič ljubi svojo domovino, zato svoja umetniška dela posveča njej. Jugoslovanska zastava pa ničesar več ne predstavlja.

 • dob

  Država Slovenija, ki sebe predstavlja kot “tujega nočemo – svojega ne damo”, je v resnici zadolžena za 30 milijard evrov!
  To pomeni, da je geslo, ki ga Slovenija izgovarja pravzaprav tole:
  tuje bomo še naprej kradli, dolga pa ne bomo vrnili.
  Tujega nočemo – svojega ne damo, je samo komunistična floskula, da lahko ta oblast nadaljuje svoje ropanje!

 • primsek

  res je, mladi z gnusom gledajo plešastega grosupeljskega komunajzarja in njegova trobila, ki jih posiljujejo z laćnimni zgodovinarji tipa geisser pečar, valič zver in granda, gnusi se mladini posiljevnaje z domobransko resnico o vojni, v kateri so kot kolaboranti nacizma in fašizma izgubili in jim tega niti psihošipac, čeljustolomec in kriminalec ne morejo vrniti, zmage namreč

  • xtc

   Še bol na zabuhlega Kučana in ZLOČINCA TITA,ki je ŽIV SEGNIL.

   • Miro

    “ne” si pozabil dodat

  • Peter

   Ti si pa pravi biser komentiranja, primsek.
   Toliko, kot ti poveš v enem samem stavku ne pove niti Podbrežnkov Frncl, k pride u bife pa naroči en encijan, namreč, no.

 • Miro

  in kaj pol butlji že 25 let pokopavate domobrančke

  • Antišiptar

   To so bili naši, Slovenski vojaki, lukec. Si opazil da rdeče sodrge nihče ne pokopava? Zakaj bi izrodke smrdljive sploh pokopaval ? Rdeča uš pač crkne, uši se ne pokopava v grob.

   • Miro

    poglej, ti kar piši, konec dneva te bom pa še jaz ovadil na policijsko postajo…..

    • Antišiptar

     Lukec lukec, pa saj si me že pod enimi 4 imeni.pa daj še pod totim ce hočeš; fotr špicelj, sine pa ni nič drugačen, knede?

   • žogica

    Te ni nič sram, tudi malo sramu ne občutiš ob takem pisanju, res si velik gnoj !

    • “ponev, se kozici špota”

     • Soave

      + + + + +

     • žogica

      Vidim, da si tudi ti navdušena nad sonarodnjakom šiptarjem.

     • Kaj imaš proti njemu ?

     • žogica

      Ti uporabljaš dvojna merila, zato te navdušuje !

    • Antišiptar

     Zakaj bi me bilo sram? Rdeče uši si ne zaslužijo groba, pa saj je očitno, da jih velika večina od 35000 pobitih izdajalcev nima. Se njihovi brigajo za njih? Ne ane…. pa ko jebe to izdajalsko protinarodno drhal, resno?

 • Antišiptar

  Predvsem je to na slovenskih starših, tistih, ki poznajo resnico in da povedo, kdo so bili ti izmečki, ki so v imenu tujega internacionalističnega simbola napadli in morili Slovence. Torej ne iz pijanskih, počefuriziranih defektnih proletarskih družin, očetov pijancev in mater s sifilisom prepojenih kurb.

  • Miro

   a ni tebe bedak dva dni nazaj nekdo ovadil na policijo zaradi sovražnega govora?

   • Antišiptar

    Ja lukec, a nisi bil ti? Tastari so bli lov life špiclji, ti pa tut, knede?

    • Miro

     zadnjič pod fuck komunism zdej pa šiptar….

     • Antišiptar

      Lukec lukec, ajaj, pa saj vemo da si izmeček pod 100 imeni. Da ne be boš ti izrodek še naprej špecal, nima smisla.

 • Frank Novak

  BREZ “TOTALITARNE” RDECE ZVEZDE BI NAS PREMAGALI NACISTI.
  BREZ JOSIPA BROZA BI NAS V GULAGE PORINIL STALIN.
  VECNA SLAVA JOSIPU BROZU TITU, NASEM JUNAKU IN MARSALU.

  https://www.youtube.com/watch?v=M_jh4m_m0Fo
  https://www.youtube.com/watch?v=96XUZAqG5xc
  https://www.youtube.com/watch?v=YOf14hG4-CI&t=105s
  https://youtu.be/pAq5dBBuiD4?t=1370
  https://en.wikipedia.org/wiki/Tito%E2%80%93Stalin_Split

  • Frank Novak

   VI DOMOBRANCI PA STE NAS “OSVOBODILI” TAKOLE:
   https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM

   • komar marko

    ni so problem partizani in ne domobranci. Probleme imate IDIOTI v glavah, ker te teme izrabljate za LOPOVŠČINE. Očitno so ŠTIRI parlamentarne komisije obsodile LOPOVŠČINE RDEČKOTROV! Ti še kaj ni jasno!

    • Frank Novak

     Jaz s tem nimam nic, od leta 1977 zivim v ZDA, domov hodim samo na dopust.
     SE PA STRINJAM DA ZA USTVARJANJE SLOVENIJA NI NAJBOLJSA VARIANTA. ZA DOPUST PA JE. 6 TEDNOV NA LETO, OSTALI CAS PA V ZDA.

  • Soave

   kOZEL. . . . . preberi si malo tale intervju. In oba, ki sta že prej izšla.
   Nemogoč si, veš ?
   https://www.casnik.si/stevilne-napake-oz-zlocini-partije-v-revoluciji/

   • Frank Novak
    • Soave

     Oooooo, si ti ta prave gore list, si ! Že večkrat si pokazal svojo pravo barvo.
     Tole ” opero” imajo tvoji komunisteki kar naprej na programu. Revčki ubogi ! Prav smilite se mi, ker kaj drugega nimate pokazati.
     Tale je že zelo zlajnana!

     • Frank Novak

      Ko sem imel kakih 12 let sem odsel na obisk k nekemu mlademu paru v Studentsko naselje. Cakal sem kar dolgo pred vrati bloka ki so bila zaklenjena. Iz sosednje sobe je prihajala bozanska glasba. Potem pa konec. Sledila so porocila, napovedovalec pa ni povedal kaj so igrali. To je bilo v petek na 3 programu radia Slovenija.
      Moral sem pocakati do naslednjega ponedeljka. Poklical sem po telefonu in povedali so mi da je to bila Berliozova uvertira Benvenuto Cellini.
      Ste kdaj to igrali v Ljubljanski operi? Pri nas to to igrali v Metu kakih 20 let nazaj, vendar takrat nisem sel v opero.

      Berlioz je en mojin najljubskih skladateljev. Imel je bujno domisljijo in je svoja romanticna custva mojstrko prenasal v glasbo. Tako kot jaz je ljubil zenske, vendar ni imel custvene zrelosti da bi njegove zaljubljenosti trajale dalj kot par let…

      Na Berlioza me veze mnozica lepih spominov. Npr obisk fantasticne sinfonije v Ljubljanski filharmoniji. Spominjam se da sta v zadnji vrsti sedela Bozidar Jakac in njegova zena, nekje spredaj pa Bernarda Rakovec ki je tedaj bila izredno privlacna zenska… Ne vem vec kdo je dirigiral, to se je moralo zgoditi v zgodnjih 70 letih.

      Meni je Titova SFRJ dala OGROMNO. Ce bi bil rojen v ZDA bi tezko bil izpostavljen taki paleti kulture kot sem jo bil delezen v Ljubljani.

      DANES IZROJENA LEVICA, ANGELA MERKEL IN DRUGI IDIOTI MULTIKULTI UTOPIJE K NAM VABIJE MUSLIMANE KI SO POPOLNOMA DRUGA VRSTA LJUDI. Njihova glasba je primitivna. V glasbi takorekoc niso ustvarili NIC….

      S tem vabljenjem danasnji Levi in izdajalka Merkel unicujejo KULTURNO DEDISCINE EVROPE KI JE KRSCANSKA. Upam da se bo narod osvestil in tem izdajalcem Evrope pokazal vrata na volitvah.

      Ko poslusam tole dozivljam orgazem zivljenske radosti. Ti je vsec? Odpri zvocnike na maksimum in poslusaj sporocilo velikega sanjaca Hektorja.
      https://www.youtube.com/watch?v=pnfL8pCpqX8

     • Frank Novak

      Kaksna je zame lepa zenska?
      Taka:
      https://youtu.be/Yya-rNwuxnc?t=2178
      Ce bi zopet imel 23 let, in ne bi odsel v ZDA, bi pri nas v Sloveniji ujel takole misko:
      https://www.pinterest.co.uk/pin/334884922271150510/

   • Frank Novak

    Ja kaj pa ti pricakujes od revolucije? Revolucija je povsod jedla svoje otroke. A si ti kaj drugega pricakovala? Tudi Francoska revolucija je giljotinirala kakih 40 tisoc glav… med drugimi tudi samega Robespiera.
    NE RAZUMEM KAKO DA STE SLOVENCI TAKO SILNO NAIVNI…
    Kaj pricakujete od zivljenja? Da Vas bo Melanija resila zlobnega Kucana?
    ZIVLJENJE JE BORBA IN JAZ SEM NAVAJEN ZMAGOVATI, TAKO KOT MOJA STRICKA EDO IN IVAN. Ona sta zmagovala s puskami, jaz s financami.
    Vi pa cvilite 24 /7 in se cudite da ne zmagate na volitvah.
    PRIHODNOST PRIMATA REALISTOM IN MOCNIM LJUDEM, NE SANJACEM.

  • jonh doe

   Kaj so danes na praznik rdečih opic v norišnicah pozabili zakleniti vhodna vrata???

 • totex39

  O vseh teh dogodkih se ne bi toliko razpravljalo, če komunisti sami ne bi javno poveličevali ta svoj režim in simbole, ki za današnji čas pomeni samo krutost naše preteklosti.
  S temi javnimi manifestacijami bi morali končno enkrat za vselej končati.

  • Miro

   ja in to oboji….

   • totex39

    Manifestacije uprizarjajo samo komunisti in spodbujajo še večjo sovraštvo.

   • komar marko

    Kolikor vem, po LAŽGOŠAH NEEEEEEEEEEEElomastijo POŠTENI SLOVENCI.

 • xtc

  Otroci morajo biti osvobijeni lažnive in zločinske zgodovine in indoktrinacije.
  Vse velike tri totalitarizme,z kramo,heroji in bogovi vred pa prepovedat z ustavo in njihove spomenike odstranit,kot tudi poveličevanje le teh.

  • Frank Novak

   Pusti spomenike. Nekega dne bodo turisticna atrakcija tako kot piramide.
   DOZORITE ZE ENKRAT SLOVENCELJNI, NAJPREJ PADATE V OBJEM DIKTATORJEM, POTEM JIH ZASOVRAZITE.
   Glejte na zivljenje bolj umirjeno tako kot anglo saksonski narodi.
   Zivljenje je kratko, skoda ga zapravljati za dramo. Nima nobenega smisla.

 • komar marko

  zelo žalostno je nekaj, da rdečo zvezda postaja sinonim za LOPOVE. ŽALOSTNO. Pokazali so pravo identiteto in poslovanje v skladu z običaji in navadami! Vsaka stvar pride na dan. Bravo tovariši!

 • Soave

  Pa je vseeno dobro, da malo več vedo o PRETEKLOSTI !!

  https://www.casnik.si/stevilne-napake-oz-zlocini-partije-v-revoluciji/

  • Jan Kovalski

   Z mojim komentarjem spodaj

   • Soave

    + + + + + Oooooo ? Frančišek ?

    • Jan Kovalski

     Ne pač pa Riki

     • Jan Kovalski

      Še ta dodatek:

      Ivan Maček Matija (ki je na posnetku) je naredil samomor 1. aprila leta 1993.
      Njegova sestra Pepca, poročena z Edvardom Kardeljem, je naredila samomor 15. aprila leta 1990, malo po zmagi Demosa na volitvah.

     • Soave

      Šele danes sem poslušala.
      Upam, da sokomentatorji te zadeve poslušajo, berejo.
      Hja, bili so v zaporih, a se jim ni nič zgodilo.
      Zato so oni s svojimi nasprotniki ravnali drugače !!!! Barabe !

     • Jan Kovalski

      Sem že enkrat razmišljal da bi si vzel čas, veliko časa, da bi detajlno analiziral in opremil z dokazi, in uporabil samo izjave komunistov iz obdobja, ko so menili, da bodo večni, kaka farsa je bil prejšnji režim. Poglej tale posnetek, samo kakšni dve minuti. Maček razlaga kako so hoteli ustanoviti močno vojsko (mimogrede, nehote je priznal da so imeli samo tolpe in ne prave vojske), pa so pri tem naleteli na sovražnike. In kdo so bili ti sovražniki? Tisti, ki so boj vzeli kot avanturo in boj proti Nemcem in Italijanom, namesto, da bi sprejeli ideološkost revolucije. Torej, za sovražnika so imeli tiste, ki so prišli v partizane z mislijo, da se borijo proti okupatorju. Napaka!!!

      https://www.youtube.com/watch?v=5iZTIvX4oCs

     • Soave

      + + + + + + + + Točno ! Politkomisarji. . . . . . . mali bogovi. Še danes so tu.
      Kar poglejmo te primerke. . . . . . . Židan, Han. . . da ne naštevam.

     • Jan Kovalski

      S puškami na Triglav. Kateri norec bi v mirnodobskem času hodil na Triglav s puškami. So blefirali, da so lovci, v resnici pa se niso upali nikamor brez varnostnikov in orožja, tudi na Triglav ne:

      https://youtu.be/5iZTIvX4oCs?t=1264

      Ni imel puške samo lovec (ta prvi), tudi drugi so jo nosili na Triglav!!!!

     • Soave

      + + + + + + + + uh, tole bom začela pripenjat Valterju – Franku.
      Kakšne ” državnike ” smo imeli in jih še imamo. Bog ve, če so današnji tudi lovci ?

     • Jan Kovalski

      Internacionalnost komunistične revolucije:

      Ko Ivan Maček razkazuje hišo, ponosno pove, da je v njej prenočilo nekaj njegovih komunističnih tovarišev, ki so prišli iz Moskve in so nadaljevali pot naprej v Italijo. Verjetno ne na dopust.

     • Tone

      Ste pa res patroni. Obnašate se, kot bi odkrili neke skrivne dokumente, pa se samo čudite posnetkom, ki so bili narejeni za javno televizijo v 70-ih in so bili že večkrat predvajani.
      Vse to in še mnogo več lahko najdete v številnih knjigah in drugih dokumentarnih filmih. Odkrivate mokro vodo.

  • Krtača 20

   Če sam cerkvenjad na svetem urhu pogledam so vas še premal.

 • Krtača 20

  Narod ki ne pozna svoje zgodovine, je obsojen da jo ponovi. In jajčeglavc bi na vsak način rad napisal svojo zgodovino noriškega kraljestva. Dol z janšizmom!

  • Kje pa je ? Nič ne vidim.

  • komar marko

   kdo je to. A so to LAŽGOŠE? Pošteni in resnicoljubni ljudje ne hodijo na MAŠKARADE. Torej o čemu ti?

   • Krtača 20

    Sicer niste ne pošteni ne resnicoljubni pa še sami domobrančki ste izdal vas in ljudi, zvalil pa na partizane. V nemških vojaških dnevnikih piše kdo je to bil in plačal je s šusom. Preko tega nimaš dokumenta in ga nikdar ne boš imel pajac zmešan.

    • komar marko

     A imaš kak vir. No ti ga jaz dodajam.Oglerj si knjigo STALIN in NAŠ TITEK pa še uno, koliko okupatorjev so v RESNICI partizančki pobili in koliko ljudi izdali SOVRAGU! TO JE RESNICA!

     • Krtača 20

      Originalnih virov dost. Ti pa še naprej čitaj črne bukve in ostalo terciansko propagando.

  • Mojca pokraculja

   Baza20 tvoja zgodovina ni prava zgodovina tega naroda.Tvoja zgodovina je zlagana. Morilska. Tvoja zgodovina je za na smetišče zgodovine. Tako kot komunizem in vse diktature.

   • Krtača 20

    Se prav tvoja prava zgodovina trdi da so domobranci zmagal. U kermu farovžu vam take laži janšek trosi? Spodnji Duplek? Pa še clo verjamete, hahaha bebci ni vam pimoči, res. Pssst sm slišu za uno igro manimen, baje da fuuuul zaslužiš, sam prej morš par jurjev šenkat. Lih take kokr si ti iščejo hahahaha

    • Mojca pokraculja

     Ne Baza20, ne gre za trditev kdo je zmagal. Gre za to, da je zmagovalec v imenu komunizma, po končani vojni pobijal nedolžne ljudi. Da jih je zapiral in preganjal. Dachavski procesi, Goli otok,Angela Vode….še in še je tega. Pravzaprav je to počel tudi med vojno, ustrahoval vsakogar, ki ni bil za partijo, ne pa za partizanstvo. Vedno boste ostali morilci lastnega naroda, kar je najbolj zavržno dejanje. Pobijati ljudi brez obsodbe. Ker so namišljeni sovražniki režima.
     In to diktaturo s ponosom zagovarjaš !? Gnus!

     • strelec

      DOKLER NE BOMO TE MORILCE,KI ŠE DANES PARADIRAJO PO SLO POSTAVILI PRED SODIŠČA NE BO SPRAVE. TILE SO NAŠE DEDKE HLADOKRVNO POSTAVILI PRED ZID SMRTI.

     • Tone

      Kaj čakate, pričnite jih že enkrat postavljati pred sodišča. Že 25 let samo govorite, dvomim, da je neposrednih krivcev, ki bi jih lahko postavili pred sodišče, še kaj živih.

  • jonh doe

   Kaj so danes na praznik rdečih opic v norišnicah pozabili zakleniti vhodna vrata????

  • strelec

   ČARAPAN TRENERKAR fuck off.

 • janez.pokoncni

  Tale twit si oglejte. Ta norec kandidira na letošnjih volitvah v Slovenskih Konjicah na listi SD!
  A še kdo dvomi, da nam bodo, če bodo imeli priložnost, sekali glave še huje, kot so jih sekali nesvojim že njihovi predniki?

  http://shrani.si/f/2W/aR/2nkv69C4/snap.jpg

  • Soave

   + + + + + Se vidi, da je eno navadno tele.
   Njegovi predniki so okradli buržuje, da so lahko sami bili. . . . . .” buržuazija ” ? Da na rit padeš !

   • dob

    Po moje je zdaj potrebno ekspropriiirati tiste, ki so ekspropriirali ekspropriatorje.

    ESPROPRIIRAJMO EKSPROPRIATORJE EKSPROPRIATORJEV!

    • Soave

     Po Slovensko. . . . . . . .zob za zob ? Glavo bomo pa zaenkrat pustili !

     • dob

      Nikoli ne bo zob za zob, kar se tiče pokradenega denarja.

      Kaj misliš, da Damjan Jankovićev nima denarja shranjenega na tujih bankah, da ga tam lahko naprej serje, medtem ko je v Sloveniji v osebnem stečaju?
      In tako kot on, so komnajzarji sebe zaščitili v obdobju “gradualne tranzicije”! Denar so si spravili na varno, če se jim doma kaj zgodi.

      Trazicijsko obdobje pomeni čas selitve dnarja iz levega žepa v desni, okrog iste riti!

     • strelec

      Zmagajmo in zaprimo to BANDO KUMONISTIČNO.

  • samotoje

   Direkt za v prisilni jopič, ni kaj.

  • domovina mili dom

   Večjega idiota še nisem srečal, kot je talele Štrozuk, še krtača mu seže do členka.
   Razumem do neke mere stare cepce, ampak tole govedo, ki je 91 še po jajcih plavalo, da trosi idiotizme…….

  • Bald Eagle

   Bo pač potrebno ukrepati na način, da se ga onemogoči pri dejanjih, ki jih naklepa zoper drugače misleče. Načinov, da se takega kretena onemogoči, pa je več.

  • Dragan Krstič

   janez pa veš kdo je to? Bivši bloger na Novi Luka Marchessi. Ko sem ga razkrinkal je nehal blogirati.
   Prvoklasni rdeči prasec je. Iz heimatdienstovske družine se prišteva za potomca partizanov hahaha. Neverjetno zagrizen nasprotnik politike ZDA je, je pa takšno govno da se vseeno prijavi na 6 mesečno plačano štipendijo na ameriški univerzi, seveda plačano s strani ameriških davkoplačevalcev. To so levičarji, govno do govna.

   • Dragan Krstič

    Je pa ideolog mladinske sekcije SD. Za posret. SD vzamejo vsakogar samo da je naš.

 • komar marko

  in potem bo prišel predvečer praznika in bo LOPOV pravil o DELAVSKIH pravicah!
  Očitno LOPOVI poslušajo lopova. POŠTEN SLOVENEC ga ne more.

  • Krtača 20

   Sej res a ne. Pred vojno je blo vse boljš. Baba ni smela volt, dec je pa za hlapca farovško trto okopaval. Far je pa dnarčke štel. Res super, bedak.

  • Peter

   Ne, govor je na 1 maj dopoldne, zato takrat ni dobro bit gor, lahko bruhaš, no.

 • Krtača 20

  A ste napoleonovo zgodovino tud že kej popravl domobrančki? Ta je tud farje zaprl ke kokr sodjo – za cerkven cvingar.

  • Sloven”c

   Me zanima, če si ti predelal Turške napade, ko so klali naše ljudi, VI govedarji pa sedaj navlačujete vso muslimansko golazen v EU. Naši predniki se verjetno danes obračajo v grobovih zaradi vas izdajalcev, naše očetnjave !

   • Sloven”c

    Pa btw, nisem domobranec, samo jebanje na suho s strani levice mi gre pa že pošteno na kurac ! Lep primer primitivizma je pokazal Zoki. Kandidiral bo samo, da bi zjebal Janšo, kako na nivoju. Žal levica od osamosvojitve ni naredila nič dobrega v naši državi razen, rušenje zdravstvenega sistema, pokvarjeno sodstvo, da o gospodarstvu sploh ne govorim ter še bi lahko našteval. Dajmo desnici priložnost, da se dokaže morda bolje kot levica.

    • Peter

     Še nisi opazil slogana levih provokatorčkov? Važno, da mi vladamo, pa če gre vse cugrunt, no.

     • Sloven”c

      Ja in to nam gre doma na kurac, mi smo vsi volili prej levico , zadnje dve rundi volitev pa cela familija voli desnico in tudi to rundo jo bomo. Pri nas je bila familija itak od prednikov pol ta belih , pol ta rdečih. Ampak danes volimo po dejstvih in se ne oziramo na preteklost.

    • Sloven”c

     ….pa še to dejstvo je, da so partizani rešili nas pred okupatorjem, samo priznati pa je treba, da so poklali tudi veliko ljudi po nedolžnem, svojega naroda pa četudi naj bi bili ta beli izdajalci. Danes se na volitvah nikakor ne sme desnice enačiti po dejanjih ljudi iz preteklosti, tako kot vi na levici niste pol kurca vredni Tita, Partizanov in še marsi česa. Tito bi 90% levih poslal na goli otok, ker so sami lopovi. Za desnico pa tega itak ne bom govoril , ker kdor je bil proti njemu je itak bil jeban….toliko o svobodi izražanja, diktatorstvu in še marsičemu. Vi bedaki na levi gledate na volitvah samo iz vidika preteklost druge vojne in boste še vedno volili levico neglede , če žrete cel mesec pest riža. Treba je gledati za danes kdo ima bolj prav v besedah in dejanjih, to pa je trenutno desnica !

     • Sloven”c

      Zanimivo je tudi dejstvo, da so v preteklosti komunisti prav tako nosili pirhe na skrivaj žegnat, to pove vse…ha ha

     • Tone

      A so se v burke oblekli?

  • sprehajalec

   še kar tumbaš svojo Resnico.

   Dajva počasi, točko za točko.

   tvoja resnica trdi, da Dolfi ni maral črncev. Laž. Imel jih je celo v vojski. Še tale na sliki se smeje tvoji Resnici.

   https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0a63ba4fc08530b8c633d0a732c57bb8-c

   • Tone

    Torej ni maral samo uspešnih črncev, olimpijskemu zmagovalcu Jamesu Owensu namreč ni hotel podati roke.

    • sprehajalec

     Laž Tone. ki jo je zanikal sam Jesse.

     Tole je resnica, ki jo je povedal sam jesse;

     In fact, Jesse Owens’ reception by the German public and the
     spectators in the Olympic stadium was warm. There were German cheers of “Yesseh Oh-vens” or just “Oh-vens” from the crowd. Owens was a true
     celebrity in Berlin, mobbed by autograph seekers to the point that he
     complained about all the attention. He later claimed that his reception
     in Berlin was greater than any other he had ever experienced, and he was
     quite popular even before the Olympics.

     “Hitler didn’t snub me—it was [FDR] who snubbed me. The president didn’t even send me a telegram.” ~Jesse Owens, quoted in Triumph, a book about the 1936 Olympics by Jeremy Schaap.

     • Tone

      Jaz govorim o Hitlerju, ne o publiki.
      Sicer pa Owensu tudi njegov ameriški predsednik ni čestital, iz istega razloga.

      https://www.youtube.com/watch?v=oi48zItHpJM

     • sprehajalec

      Zopet narobe Tone.

      Hitlerju so povedali po prvem dnevu iger, da mora po pravilu čestitati vsem zmagovalcem, ali pa nobenemu. Izbral je drugo opcijo. Med njimi je bil kasneje tudi Owens.

      Peljali so ga na podelitev pod Hitlerjevim boxem, tam sta si pomahala. Hitler mu je dvignil roko v mali hail. Iz tega je kasneje nastal mit, katerega opisuješ.

     • Tone

      Dobro, torej ne bomo nikoli izvedeli, zakaj se Hitler ni hotel rokovati z vsemi zmagovalci (vsaj takrat, ko je bil prisoten).

     • sprehajalec

      Žal je ta skrivnost šla v grob z njim. Verjamem pa osebno, da je bil neke vrste runkelj, še najbolje se je počutil obkrožen s kameradi v vojaških suknjah. Ni imel neke jet set izobrazbe, kot pravijo za pokojnega Broza. Grofice pa to.

      takšni se pač ne rokujejo radi in so nezaupljivi do tujcev in drugačnih.

 • samotoje

  Generacija identitete je dober obet za našo prihodnost. Mladi, ki se zavedajo narodove identitete in ne redijo le svojega ega, bodo,upam, dovolj močni in odločni, da bodo povozili zmedene, izgubljene multikulti luzerje in jugonostalgične dinozavre. Identitarna gibanja mladih se krepijo tudi drugod po Evropi in v Ameriki, zato lahko upravičeno pričakujemo, da bo prihodnost njihova. Dobro je, da so se prebudili tudi mladi Slovenci, ker to pomeni, da jugonostalgikom, oboževalcem morilske Titove klike in rdeče zvezde res zvoni navček.

  • strelec

   UDBA 01. 05. vabi na protest v MURGLAH,glavni govornik bo Štefka Kučan.

   • samotoje

    Kdo bo pa potem čajček kuhal? Zemljarič?

 • Tone

  A res nikomur ne potegne, kako vas ima tu nekdo za norca. En članek, ki še za osnovnošolski spis ne bi bil dober, z bombastičnim naslovom, spodaj pa nič. Nič o tem, kdo so ti mladinci, ki so “citirani”. Ali so “izjave” dobljene od naključnih na ulici ali šolskem dvorišču ali od kake skupine – nič. Še slika je samo simbolična, čeprav to izjemoma ne piše. Verjetno zato, ker jo je “novinar” sam izdelal in naj bi zato dokumentirala članek. Pa ga ne, saj otroške noge spoštljivo stojijo na oprani in zlikani zastavi, namesto da bi jo mendrali.
  Na Novi so očitno prepričani, da je za vas, ki jim verjamete, vse dobro.

  • Goran Hvala

   Pac samo nakladanje…se sporocila niso cist dobr razumel pomojem…pa se po prsih tolcejo…jutr pa nov blogec o pobojih 100let nazaj..;-)

   • sprehajalec

    70 let Gorane.

    Daj piši kako so tvoji pobijali v Srebrenici, pa kako ja to brez veze danes vrtati, 23 let nazaj….

    • Goran Hvala

     Bi pisal…ce bi bli moji..pa ce bi bil srb…sam dobro…ti jansevik ves itak vec kot v knjihi pise…tak da ti povej…domobranc posran…

     • sprehajalec

      Definitivno več vem, kot pa piše v knjigah izdanih v založbi borec.

     • Franc Vidrih

      Goran in Tone bereta kumrovške učbenike, se jima vidi po razgledanosti.

     • Goran Hvala

      Dobr da ima slovenija tebe potem…:-)

     • sprehajalec

      Ja, počasi a zaneslivo odpiram ji odpiram oči. Nova sem opazil velikokrat povzame in komentatorji, kar napišem.

     • Goran Hvala

      Vsaka cast…kar tako naprej..

     • sprehajalec

      trudim se…

     • A ti pa ne bi branil doma, če bi bilo potrebno ?

     • Goran Hvala

      Definitivno ne…da bi se boril zato ker lenuhi na oblasti nimajo dost pa bi se se vojno sli…hahaha…pa nism bebo da bi se strelav se za koga druzga..kar naj se zmenjo…cel svet imam na razpolago in naj bi tiscal svojo rit na tistih 20.000kvadratov…zal ne…vi pa lahko brez problema…

  • sprehajalec

   seveda Tone današnjim mladincem utripa srce za rdečo zvezdo in partijo. Skačejo naokoli s partijsko zastavo.

   kako ne, če so borčevske penzije in rente dedne….

   • Tone

    Pa ja ne vsem po vrsti? Saj so nekateri tudi ministranti.

    • sprehajalec

     tisti, vzgojeni v domoljubju….

  • Marko Markov

   Ne bo drzalo! Mojega sina pogledam in je to, to kar zgoraj pise! Pozvizga se na rdeco zvezdo in na vse kar spada zraven!

   • Tone

    Se strinjam s tabo in bi se tudi člankom, če nebi vključeval izmišljenih citatov. Jaz kritiziram nivo pisanja na tem portalu.

 • BananaNjam

  SMRT FAŠIZMU IN SVOBODO NARODU!!

  • Sloven”c

   Ja tako je, to imaš prav…..ampak a FAŠIZEM še obstaja ….Ha ha smo v letu 2018 bedak

   • BananaNjam

    Ja, še! Pri JJ-ju.

   • Tone

    Fašizem je večen in vedno enak. Komunizem pa spreminja pojavne oblike.

  • sprehajalec

   V mislih imaš verjetno antifašizem.

   Kot pravijo Italijani, ki so izumili oba, tako fašizem, kot antifašizem.

   #fašizem antifašistov mi ne vzbuja nič manj strahu, kot tisti od fašistov#

  • Marko Markov

   Ha, ha, pojdi in vzami kaksen Helex!

  • xtc

   Smrt komunizmu,vsem vrstam socializmov in fašizmu-ter svoboda narodu.

   • Burek Burecki

    Podpornik fasistov in sim0atuzer domobrancev o smrti fasizma. Teb se je speljalo malo…

    • Dragan Krstič

     Potomci antifašistov pred 70 leti so danes fašisti.Kako se časi spreminjajo.

   • strelec

    Smrt RDEČI zvezdi.

  • strelec

   SMRT KOMUNIZMU IN SVOBODA NARODU.

  • Dragan Krstič

   dober nick imaš. Pravi za tvojo pamet.

 • Roman

  Če mladi tako razmišljajo jih je treba brezpogojno podpreti!

 • Aron

  Pamflet brez konkretnih resitev. IS je proti, ne napisejo pa za kaj so. Argumenti brez konkretizacije so vredni nic. Mene ne prepricajo, nikakor.

  • xtc

   Ti mladi vas ne želijo ljubiteljev Iranskih sekularnih teokratov.Trol komunističen zabit.

   • Aron

    Oni nicesar ne zelijo. Se sami sebe ne.

    • Dragan Krstič

     Niso zombiji kot vaši

    • strelec

     Aja tvoji so na horsu.

 • DJURO SUMAR

  Tile “mladi” nimajo ne imen in ne priimkov. Po mojem so tale pamflet napisali malo manj mladi iz stranke SDS.
  Sicer pa so tele zgodbice na tem portalu popolnoma brez smisla, saj niti majčkeno ne vplivajo na politično opredelitev ljudi, saj jih preberejo samo že politično opredeljeni, 100% desničarji in 100% levičarji, ki že danes vedo koga bodo volili na prihajajočih in vseh naslednjih volitvah.
  Kar se mene tiče, lahko tukaj ali kjerkoli drugje pisarijo kar hočejo, nikdar in nikoli nisem in nikdar nikoli ne bom volil desničarske stranke. NIKDAR.

  • Dragan Krstič

   Res je, na tem portalu ne boš prepričal niti enega desničarja. Če pa voliš levakarje pa izvoli, mi ti ne branimo.

   • DJURO SUMAR

    Ni moj namen prepričevati desničarjev. Vsak posameznik mora sam priti k pameti, postati ateist in levičar. To ne gre na silo, temveč lepo počasi in vztrajno z razvojem znanosti in izobraževanjem. Število ateistov se na svetu počasi, vendar vztrajno povečuje. To je nezadržen tok, ki bo prinesel dobrobit vsem ljudem na planetu.

    • Dragan Krstič

     Samo zaradi tega ker naj bi bili ateisti voliš levakarje. Smešno za človeka ki sam zase meni da je pameten.

     • Zgornji

      Ja, Zato ker taki bodo Težko prišli k pameti pred Koncem Sveta v naslednjem desetletju . No, eni pa sploh nikoli – tudi po smrti ne . žal.

    • Dragan Krstič

     djuro bom moral premisliti kam naj grem. Strelec me pošilja na 24kur. Tudi takih na desnici je dosti.

     • Zgornji

      Tja tudi ne hodi, ker tam so tudi Pokvarjenci na oblasti.

   • strelec

    Kaj sploh smetiš tu na našem maš 24ur slo itd.

  • strelec

   Ker maš KOMUNISTIČNO penzijo, po naši zmagi na volitvah boš imel pa takšno kot vsi SLOVENCI 400 EUR.

   • DJURO SUMAR

    Najnižja penzija je že danes 500 evrov. Po vaši zmagi na volitvah pa ne bom rabil penzije, saj ne bom živel še 100 let.

    • Zakaj pa ne ? Še Metuzalem se ni nič pritoževal nad starostjo.

     • Zgornji

      Zato ker je en južni Pokvarjenec !!! ! !!!

    • strelec

     Tvoj piimek pove vse ČARAPAN.

  • Jan Kovalski

   “nikdar in nikoli nisem in nikdar nikoli ne bom volil desničarske stranke. NIKDAR.”
   =================
   Od DJURA SALAJA se to niti ne spodobi!

  • macon

   Poglej si poročilo Anžeta Logarja v parlamentu. To ste vi levičarji, to si ti, levičar. Sami kriminalci in njihovi podporniki. Barabe.

   Drekate s svojimi “vrednotami” kot otročki iz tretjega razreda, ampak naj te bebca, ki si se zataknil v času bitke na Neretvi, razsvetlim: tisto, kar je bil nekoč domicil levice, ko se je res šlo za delavske pravice, pravice žensk, socialo, je že davno sprejela večina Evropejcev. Vi kriminalci in podporniki danes to nategujete v lažne pravice, ki so ekskluziva in prilagan državni denar za brezvezne levičarske skupine.

   Lgbt rabijo, da jih pustijo pri miru in da imajo partnerske zveze v katerih imajo pravno in socialno varstvo drug po drugem. Sprejemamo.

   Ženske rabijo, da jih tretirajo enakopravno moškim, da jih spolno ne nadlegujejo. Sprejemamo.

   Pomoči potrebni rabijo pomoč. Vsakdo si zasluži topel prostor, streho nad glavo in topel obrok vsak dan. Sprejemamo.

   Kaj hudiča levi sploh ponujate razen oblastne poze in vulgarne kraje? Večina vas je za v zapore in norišnice, prekleti psihotiki.

   • PIA PlA

    Macon, vem, da si pameten, zato me čudi, da kljub opozorilu rineš v sršenje gnezdo. Zdaj ti dajejo všečke, ob prvi priliki te bosta napadli. Ne bo lepo. Ugotovila sem, kdo je ta zdraharka. Ti bi jo lahko tudi osebno poznal. Ne pusti se ji zavajati. Če želiš izvedeti kaj več, ti tu pustim moj mail. Ko ga prevzameš, ga izbrišem. Pia

 • Zgornji

  AMENNN !!! ! !!! TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! IN TO ČIIIMPREJ !!! ! !!!

 • Miran

  Kaj takega lahko napišejo samo pripadniki sekte SDS.

 • Prdo

  Desnuharji se itak ne štejejo za slovence so na vadne smdljive izdajalske podrepne muhe

  • ekspêrt

   Kaj pa ti tule smradiš, plinasti Lewuh ?

 • Osti jarej

  …eno in isto sranje gonijo nonstop……sprava je utopija….tudi zaradi takih izpadov

 • Osti jarej

  …simpatiziranje s kolaboracijo tudi ni zdravo

  • Jshadow

   A si ti zdrav?
   Kdo je pa rekel, da podpirajo naciste?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!