Möderndorfer še ni obupal v “akciji” proti Janši

Jani Möderndorfer (Foto: STA)

Poslanec SMC Jani Möderndorfer je v ponedeljek doživel hladen tuš, ko mu je predlog za skrajšan postopek dopolnjevanja zakona o strankah, ki ga ni uskladil z nikomer, padel na kolegiju predsednika državnega zbora Milana Brgleza (SMC). “Utrujen sem od tega, da se ves čas ukvarjamo s SDS in z Janezom Janšo. Sprejemamo zakone, da bi jim škodovali, jih disciplinirali. Jaz bi raje SDS premagal na pošten način,” ga je zavrnil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. 

Franc Jurša (DeSUS) pa je glas proti pojasnil tako: “V tem mandatu smo se kar nekaj časa pogovarjali, da bi spreminjali zakon o političnih strankah. Ni bilo odprto to vprašanje. Bila so druga, ki so pomembna za stranke, in ste v SMC imeli največ pomislekov.” A Möderndorfer še ni obupal.

Pomota na pomoto na pomoto …
Skrajšan postopek je Möderndorfer poskušal doseči, da bi državni zbor o višanju kazni odločal aprila, torej na zadnji redni seji parlamenta pred volitvami. Predlog spremembe ureditve je podpisalo le 14 poslancev SMC, ker je nastajal v skrajni naglici, da bi ujeli rok, in je bilo le toliko poslancev največje stranke takrat dosegljivih, je povzel Möderndorfer. Zdaj upa, da bo zakon aprila spravil na dnevni red po rednem postopku in še uzakonil odvzem državnih dotacij strankam, ki bi (v prihodnosti) kršile čudaška pravila reforme financiranja strank iz časa vlade Alenke Bratušek. Takrat je največjo poslansko skupino Pozitivna Slovenija vodil prav Möderndorfer. Del teh pravil je, da zakon pravega goljufanja, če stranka denimo pol leta po volitvah sploh ne poravna računov za kampanje, nič ne kaznuje, drastične kazni pa določa, če kakšen samostojni podjetnik karkoli podari ali posodi stranki. Te nelogičnosti, da pravega goljufanja zakon ne kaznuje, za malenkosti pa močno udari, Möderndorfer ne poskuša popraviti. Le vrnil bi kazni izgube dotacij za leto ali pol leta, ki so jih ukinili pred štirimi leti tik pred evropskimi in parlamentarnimi volitvami za manjše kršitve.

Leta 2013 so z reformo vsem pravnim osebam (tudi podjetjem in vsem samostojnim podjetnikom) prepovedali vsako financiranje strank in kampanj ter za kršitve določili visoke globe in tudi odvzeme dotacij. Popolna prepoved daril pravnih oseb za stranke in kampanje je zelo neobičajna v zahodnem svetu. Večinoma države darila, ki pa morajo biti javno razkrita, posameznikov in podjetnikov celo davčno spodbujajo. Bolj prepoved prizadene desne stranke, ki praviloma bolj podpirajo svobodno podjetništvo. Na evropskih volitvah sta po tej reformi skupaj nastopili NSi in SLS. Koalicijski nastop je pokazal, da so prepoved slabo premislili: če bi SLS karkoli prispevala za skupno kampanjo, bi obe stranki doletele visoke globe, NSi pa bi lahko tudi izgubila dotacije.

Strel v koleno v vnemi prepovedovanj …
Na vrat na nos so zato v državnem zboru tik pred volitvami pred štirimi leti popravljali zakon in le dopustili izjemo (čeprav na napačen način), ki strankam omogoča vsaj skupno financiranje kampanj. Mimogrede so onemogočili še kazni odvzema državnih dotacij, strankam pa dovolili prelivanje denarja iz državnega zbora za pomoč poslancem na račune strank.

Po Möderndorferjevem mnenju so kazen odvzema dotacij ukinili pomotoma. Pomoto bi zdaj na hitro popravili. Da odvzema dotacij ni več, so v SMC ugotovili šele zdaj ob posojilu, ki ga je pri posameznici najela SDS in se mu je zaradi ostrih odzivov medijev SDS morala že odreči, trdi Möderndorfer. Na vprašanje, zakaj hkrati ne predlagajo tudi kazni, če stranka sploh ne plača računov za kampanjo, in s tem poskrbijo za  logičnost in sorazmernost, je Möderndorfer odgovoril, da zaradi tega, ker so pač predlagali le popravek napake izpred štirih let, sicer pa v vsebino ne posegajo.

Kdo ne plača tudi za pol milijona računov?
Računov za kampanje ne plačujejo stranke in kandidati z levice. V preteklosti jih ni plačala LDS, katere član je bil nekoč Jani Möderndorfer, na dveh zadnjih volitvah zapored pa SD Dejana Židana, na zadnjih pa tudi mariborski župan Andrej Fištravec. Leta 2011 je SD imela v bilanci kar za 537.285 evrov“kratkoročnih pasivnih časovnih razmejitev”. Pod tem so prikazali neplačane račune za različne kampanje. Samo za lokalne volitve 2010 je SD ostalo za 465.959 evrov neplačanih računov. To je več, kot je lani najela posojila SDS. Stroškov kampanj pred lokalnimi volitvami SD ni poravnala tudi pred štirimi leti. A znesek je bil bolj znosen. Takšen:

Vir: spletnicasopis.eu

Z desne smo bili neplačilu računov za kampanjo priča le po porazu Lojzeta Peterleta (NSi) proti Danilu Türku na predsedniških volitvah. Peterletu, ki je imel nestrankarski štab, je zmanjkalo 165.674 evrov. Vodja volilnega štaba, znani podjetnik Ivo Boscarol, je moral zaradi tega plačati 400 evrov globe.

Prvi v zgodovini sploh.

Po sodbi prvostopenjskega sodišča bi na nek način kazen za neplačane račune lahko doletela organizatorja kampanje Andreja Fištravca, a ne po zakonu, ki ga zdaj popravlja Möderndorfer, in ne za neplačilo samo. Sodišče Berliču očita ponarejanje uradne listine, kar je kaznivo po kazenskem zakoniku.

Obsodili so ga na pol leta pogojno. Ni še pravnomočno.

Peter Jančič / spetnicasopis.eu

 

 • Viktorh

  Je izgubljenec, osmoljenec in obupanec. Ni pa osamljenec, pridružil se je Novakovi, Pogorelcu…

  • karpelec

   Družba bo kar raznolika, jih bo kar za majhno stranko, če bodo le našli skupno točko…ali bo ta točka kar JJ.

 • karpelec

  Jani išče lukjne v prestreljenih zakonih v katerih bi našel luknjo zase, da bi v njej še 4 leta po hitrem postopku negoval svojo rito.

  • milanček

   on išče druge luknje, rad bi se spraznil jajčka, buzerant pokverjen!

   • primsek

    jajca ti prazni v glavo Gorenak Piškotek in knezoškof Rode, oba pa občudujeta Janšo, ker je od vseh na svetu najbolj podoben obrezanemu musli tiču; njima je to rektalno všeč

    • milanček

     ha-ha-ha, prvič, nauči se pisanja, drugič, a si njegova luknjica, oz njegov lulček, ki ga zadovoljiš za kakšnim vogalom, ali pa si kar osebno ti kahlonosec!

     • primsek

      za tale tvoj izmeček kahla ni dovolj, tudi slovnica ti ne gre. po nauči se mora priti glagol, glede zadovoljevanja pa se obrni na zgoraj omenjena, predvsem glede spolnih praks na vogalih

   • Franc Šink

    On je kahlboy

 • primsek

  Jani, ne popuščaj, po vseh zastaranih zadeva kot so Patria in Depala vas in zdaj kriminalno vedenje s krediti v R Srbski, bo Ivan Grozni enkrat pač šel za svoja kriminalna dejanja v zapor. Saj niti 400000 eur nezakonito pridobljenega premoženja ne more utemeljiti, volva kupuje z gotovino,ki se valja po predalih in jo nosi Uškina sestrična. Jani, ne daj se, in toži tretjerazredne z Nove za obrekovanje, kot tožijo desničarji tiste, ki jih spletno žalijo : Gorenak Piškotek in Janšari Šipac sta tožila klošarja, ki je s kompa v mariborski knjižnici komentiral desne medije

  • etrusk

   Mar Janita imate za poštenega in pametnega človeka?.

   • primsek

    za bolj poštenega od Janšarija, pa saj to res ni težko biti glede na kriminalno preteklost Ivana Psihota

  • pesjanar

   Primsrk zdaj pa je dovolj zajebancije,veterinarju peljem že tretjega kužka kateremu si poškodoval rito,drugič dobiš v varstvo večjo in divjo mrcino pa da vidimo…..

   • primsek

    Gorenak Piškotek mu je v rito stlačil glavo Ivana Janeza brez lubrikanta, potem ko so na podstavek Kidričevega spomenika poskušali namestiti njegov doprsni kip.da si pajejebni pederček pa je vidno že iz nicka, kar tako naprej proti coming outu

 • tzt

  Kahlonosec si bo lahko kmalu začel iskati novo stranko. Tega je sicer že vajen. Bo že en parlamentarni mandat preživel z enoletnim nadomestilom. Potem pa ga bo Golobič dal nekam za direktorja, da bo poleg košarkašev lahko še koga spravil na beraško palico. Seveda za sivim štiriletnim obdobjem pride nova stranka kjer bo lahko spet jezikal in stresal idiotizme po parlamentarnih hodnikih.

  Čakam na ščetinarja. Za prihajajoči sklic se bo moral malo bolj potruditi, da ne zmanjka časa. Po moje ne bo težko. Kamniški glumač je že prestreljen z LDS kadri tako, da za Romana se bo že našlo kako mesto. Levičarski zaplankarji že vidijo na horizontu novega mesijo. V svoji topogledosti in stupidnosti jih bo propadli LDS spet fajn nategnil. No, pa saj jih vsakič. In to z lahkoto.

 • Antonius

  Toliko časa je Janši podtikal kahlo, da se bo Moderndorfer po volitvah sam usedel na njo.
  Moderndorfer je povzpetni bedak. Janković ga je hranil z zlato pičo, pa ga je preračunljivo zamenjal za Bratuškovo. Potem je v rit zlezel Cerarju, kjer se mu pripravlja povolilna driska, ki se obeta Cerarju.
  Sekret ali kahla je Moderndorferjeva prihodnost. Tja bo posran, ker tja že ves čas spada.

  • Franc Šink

   Ne na njo, ampak v njeno vsebino.Kahla je kahla

   • Antonius

    S črkovanjem se matram, pa mi kdaj kaj vsebinskega uide po svoje.
    Hvala na opozorilu, popravil sem.

  • učko

   Padec v kahlo je za Janija samo majhna strokovna napakica !

   • Steiermark

    ali pa tudi ne, končno se bo počutil tam “doma” (ko se bo lahko namakal v svojem “plemenitem” dreku)!

    • žogica

     …a ti ?

  • zokispoki

   Kahlonosa je definitvno nosilec mnogih skrivnosti kriminalnih dejanj gangsterja Tutenzokana,
   in kot tak seveda popolnoma neverodostojen. Jancek naj lepo, lepo zapoje, kot pticek, vse pove, kar ve v tej zvezi, in se s tem odkupi in zavaruje pred kazenskim pregonom. Tako, da je on zadnji, ki bi lahko kakorkoli moraliziral. Taksna mona, bi sicer sodila na Dob, ne pa v parlament !

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Krtača 20

   Zame bi bila win-win kombinacija, da bi janša pristal na invalidskem in modendorfer mu mora brisat rit. Me zanima kolk bo pol vaš janšek čist al pa usran. Usran je že tko al tko. Pol pa tud čist ne bi bil nkol več. Bil bi sam še čist usran.

 • učko

  Strokovnjak za posrane plenice Jani bi spet nekej pametval !

 • Franc Šink

  Kakšna familija je prav za prav ta familia Moederndorfer So to politiki, umetniki ?

  • FORT WORTH

   Jebivetri.
   V zahodnih drzavah bi oba spala v 1 kartonasti skatli.

 • garfi

  modadorfer znan tudi kot zlata kahla

  • Franc Šink

   Kahlmeister.

 • Morala

  Tako kot ni obupal, ko se seli iz stranke v stranko…ali ima že katero ogledano v naslednjih volitvah?

  Kdor drugemu jamo koplje, sam noter pade!!

  • žogica

   Janša je že v mnogokatero luknjo padel, pa še kar brca !

   • Steiermark

    ja, vi boste pa nazadnje padli v luknjo, ki jo kopljete, kar naprej JJ in ostalim, ki so zavezani resnici in pravici…..GOTOVI STE!

    • žogica

     O pa ja, JJ si pridno sam sebi koplje luknjo, še malo, pa bo ostal v njej.

 • učko

  Kako bi rekel Prešeren? “O posranih plenicah sodi naj Jani” ! Sicer se ne rima, ampak nima veze !

 • Franjo Trojner

  Kaj še Jani ni prestopo v Desus??? Jaz sem slišal, da je zadeva okoli prestopa že zaključena.

  • Franc Šink

   Tudi jaz sem slišal nekaj podobnega.

 • bednick

  Medicinski brat v parlamentu.
  Vsaka čast Sloveniji!
  To pa je država.

  • žogica

   Kaj je pa tu narobe, ima jansha zagotovljeno takojšnjo zdravniško pomoč !

   • bednick

    Sanjala je samo njega…………

 • totex39

  Posrane prenaša svojo kahlo iz ene stranke v drugo in tam vedno zmeša drek, da vedno bolj smrdi.

 • trumpet2018

  prav takšen javni parazit kot njegov brat režiser, jokavi SJW snowflake, naj še temu dajo prešernovo nagrado za največ preskokov iz ene stranke v drugo. Liberalna norost ne pozna meja

 • bednick

  Quiz
  Kaj bolj obvlada Moderndorfer?

  a) merjenje krvnega pritiska
  b) merjenje vročine

  Namig:
  merjenje vročine

  • žogica

   …vse…

 • holzer

  In taki politiki,stranke nam vodijo državo in gospodarstvo.
  Saj zato pa je kakor je.Torej slabo.
  Kako jih le ni sram,da so dolžni okol in okol.Pa saj je taka praksa že dolgo znana pri nas.
  Plačilna nedisciplina vsepovsod,prava mafijska država.Nobenga reda v državi.
  Važno je le na kateri politični strani si.Bolj ko si pri koritu,večja baraba si lahko,nič se ti ne zgodi.

  Zato je važno na naslednjih volitvah,katerega politika,stranko bodo volivci obkrožili.Ali ima ta stranka sploh program,kaj je obljubljala in do sedaj uresničila itd.Predvsem je važno kaj so do sedaj naredili dobrega v korist ljudi,volivcev,gospodarstva,države itd.

  • žogica

   SDS ga nima, kaj pa zdaj?

  • FORT WORTH

   Ce se levaki ne bi sklicevali na NOB bi ze zdavnaj izgubili vse volitve.
   To je edini as, ki ga premorejo.
   Ljudje jim pa se vedno nasedajo…

   • žogica

    Vsaka normalna in demokratična stranka priznava zgodovino svoje države……

    • Habibi6

     Maš Prov. V Nemčiji se vse stranke sklicujejo na nacizem in Hitlerja, da prepričajo volivce, da glasujejo zanje.

     • žogica

      Pri nas se pa ti in tvoji….

     • Habibi6

      :-)) Še nisem slišal, da bi se pri NSi kaj hvalili z domobranci.
      Tudi nisem še slišal, da bi se demokrati v ZDA kaj hvalili s sužnjelastništvom ….

     • Krtača 20

      V kermu razredu osnovne šole so pa tebe vn fuknl ker si nepismen? Desni so tisti, ki ne priznajo zgodovine kakršna je pač bla in bi jo stalno z janševikom in kleri na čelu popravljal. Ostali jo priznavamo.

     • FORT WORTH

      Ti jo priznavas, ker nimas v glau dveh cistih.
      Tako si zaveden, da se bos za par let sam sebi cudil, kaksen bednik si bil, da si verjel pravljicam.
      Ampak ne obremenjuj se.
      Si eden tistih, ki pri zadnjih spregledajo ali pa mogoce tudi nikoli.
      No, takim ni pomoci, ker so si sami sebi vsec, de so butasti.
      In take imajo v murglah najraje.
      O takih zbijajo sale in se od smeha po tleh valajo…
      (:-DDDDD

    • FORT WORTH

     Ampak vi niste ne normalni in ne demokraticni.
     Ste pa lopovski.
     Hehehe

     • žogica

      Hehehe, Slovenija je normalna demokratična……. država v EU, torej?

     • FORT WORTH

      Ampa ne po vasi zaslugi.
      Vam samostojna Slovenija ni bila intimna opcija.

     • žogica

      Ja po naši, okrog 90% ljuidi se je na plebiscitu odločilo za samostojno Slovenijo……

     • FORT WORTH

      No, a zdela vidis, da okrog 90% ljudi ni bilo zato,da bi se yugosistem nadaljeval in prenesel v Samostojno Slovenijo ?
      Ljudstvo ste prevarali in razdvojili.
      NOB zlorabljate in smesite za vase osebne koristi.
      Pravi partizani vas ne bi prenasali…

     • žogica

      Lažeš, to počnete vi s svojimi okostnjaki, živite 70 let nazaj in preštevate kosti, jansha vas pa izkorišča in lepo živi na vaš račun. Tudi jugosistem je v vaših glavah, v katerih imate sprane možgane.

     • FORT WORTH

      Vidim, da si se radikaliziral.
      Si ti sploh dokoncal kaksno izobrazevanje ?
      Vsaj osnovno ?
      Si v svojem bednem zivljenju prebral 5 knjigic s petimi stranmi ?
      Vtis dajes, da si bolj butast, kot pa tezek.

     • žogica

      Ti je zmanjkalo argumentov in se posložuješ žaljenja, nič ti ne pomaga, samo pokazal si kako plitek si….. Ja, sem izobražena, zelo rada berem, kolikor mi le rata………, ja pa še to, s svojim življenjem sem pa zelo zadovoljna !

     • FORT WORTH

      Zalis se sam-a s svojimi umotvori.
      Pametnejsi-a si, ko nic ne napises.
      Hehehe

     • žogica

      Hehehe, to je vse, kar zmoreš v tem trenutku?

     • žogica

      Slovenija je samostojna demokratična država, po zaslugi vseh ljudi, ki smo izglasovali referendum za odcepitev od Jugoslavije !

     • Vojteh Dovč

      pa domobranski si pozabil

     • FORT WORTH

      Ne, ti in tvoji zagovarjate rusko revolucijo na nasih tleh.
      Tako, kot musimani ne spadajo v evropski prostor tako tudi tisto rusko komunisticno sranje ne.
      Delujeta pa z roko v roki.

     • Vojteh Dovč

      sam američani ne kao demokracija

   • Krtača 20

    Sicer se noben ne sklicuje na nob, sam naciffašistki z domobrančki na čelu in kleri mate en kup za povedat čez njega. Zato boste pa zgubl.

    • FORT WORTH

     Mi bomo zgubl, vi pa propadl tako, kot ste ze velikrat.
     Hehehe

     • Krtača 20

      Super popotnica za desnakarske ovce. Če ćelo ne zmaga, bo ćelo zajebu vse. Ja bravo! …ste samo še zaprašena mapa na založeni polici, v pozabljenem skladišču. Letos vas povozimo, čipiramo, steriliziramo in evtanaziramo.

     • FORT WORTH

      Sami se bote. (:-DDDD

    • slosin

     ….ne bluzi! Poglej letna poročila na ZPIZ! Samo tam se jih ‘sklicuje’ na NOB 13.267 in njihovo sklicevanje nas je za leto ’16 stalo 20+ mio eur…bogato, a ne?

     ….Udeleženci NOB, udeleženci španske vojne, narodni heroji, nosilci Partizanske spomenice 13.267 20.682.737
     2 Upokojenci – kmetje borci 67 171.405

    • tohuvabohu

     Dej ne laži, kreten, vsak dan pride kak rdečkar povedat, da zmagovalci pišejo zgodovio.

   • Vojteh Dovč

    nekam znano to –ovce-

 • Borut Stari

  Strankarski migrant, ki se še ne zaveda kam spada Kahlar bo verjetno po junijskih volitvah spet moral prazniti kahle.

  • žogica

   Ve se pa, da tvoji spadajo v senčko, tako, kot vsa leta nazaj….

   • Borut Stari

    Kateri moji? Jst imam vse svoje doma. In domačih vrat ne zaklepam zaradi onih zunaj ampak onih znotraj ker jih imam rad.

  • Krtača 20

   Ko ti prideš na vrsto, upam da ne, me zanima če boš še tako razmišljal bedak.

 • Krtača 20

  SDS bolhe se prerekajo o kocini, medtem se pa nemoteno krade dalje… kdaj boste na tem kvaziportalu odprl kakšno temo ki je res pomembna? V dveh letih ni blo ene. Zgleda da je vaša agenda držat ljudi v nevednosti + zavajanje. Na podlagi take agende pa sigurno ne bo političnih točk.

  • bednick

   A si ženi že skrtaču štenge?

   P.s.:
   namig,
   predno odpreš omaro, potrkaj.

  • žogica

   Prav za to je ta portal ustvarjen, namensko za zavajanje, laži….., za bele ovčke !

   • sprehajalec

    še kar skačeš tukaj okoli? Tako globoko si v svojih lažeh, da resnice ne moreš več prepoznati.

    • žogica

     To, kar si napisal je tipično zate in jansho, laž imata v kosteh.

     • sprehajalec

      levičarska “resnica” ubija, žogica. Pol Pot, Mao, Adolf, Stalin, lenin, broz…

  • sprehajalec

   Bilo jih je veliko, takšnih o katerih se na režimskih portalih ne piše. V tem je pomembnost tega portala. Prva svobodna beseda v Sloveniji, po 09.05.1945 in prenehanju izhajanja takratnega časopisa Slovenec.

   • Krtača 20

    Ovca rezgeta beeeee beeeee. Zato ker tole je režimski časopis, se ogibate pomembnih tem kot hudič križa.

    • sprehajalec

     Ne more mi nekdo, ki je idološko na liniji teoretikov in praktikov marksizma očitati, da sem ovca. narobe svet…

     • Krtača 20

      Ja no sori. Pol si pa sds ovca.

     • sprehajalec

      SDS so gospodje in gospe, za marksistično rdečo ovco tvojega tipa….

     • tohuvabohu

      Ti pa rdeče govedo.

  • tohuvabohu

   Ogromno je bilo pomembnih tem. Pomembno ni tisto, kar reče rdečkar, ampak tisto, kar skrbi Slovenca.
   In koliko znaša ena “politična točka”? A je to kakšna kriptovaluta?

 • indijanka

  Je Moderndorfer um ali samo orodje? Pohlepen je in butast. So pa v njegovi stranki pokazali malček jasnovidnosti in veliko mero maščevalnosti. Izgubili bodo…kajne?

  • sprehajalec

   Če si opazila, se sploh ne trudijo več, da bi zmagali, javnomnenjske raziskave so dovolj zgovorne in pa Volitve za predsednika, ko je ferrari Šiško hudo premagal kandidatko Vladajoče stranke. Čas je pač za Nov obraz, sedaj se trudijo le še, da bi čim bolj poskrbeli zase.

   Kmalu bo sledilo tudi obvezno užaljeno jamranje o stričkih, pa polenih pod nogami. Seveda brez imen. Čas je torej za Serpentinška, novo Lutko na odru v Luktovnem gledališču…

   • tohuvabohu

    Ne pozabi na Dominiko Švarckobler. Kmalu bo glavna zvezda režimskih medijev.

    • sprehajalec

     Nekaj novega? Spet čas za žensko na Vladi?

     • tohuvabohu

      Če zmaga SD, bo ona edina, ki ima nastop, primeren za PM. Židan je totalen medijski antitalent.

     • borko

      pa ne samo medijski

  • tohuvabohu

   Mudendorfer ima sedem življenj, dol mu visi za Cmerarčke.

   • borko

    takih se je za bat

    • tohuvabohu

     Seveda, to je poanta.

   • m…Rta

    Točno tako.
    Če bo zmanjkalo strank na levi pa se bo pridrsal k Janši, he, he…. on je prilagodljiv.

    • tohuvabohu

     Nesreča nikoli ne počiva, hehe.

  • FORT WORTH

   Dons si pa premagala samo sebe, ko si direkt v center fsekala…

   • indijanka

    Hvala

 • tzt

  Modeldorfr gre na olimpiado. Bo častni kahlonosec s sloganom: vse zaprte, še jani odpre.

 • Osti jarej

  …ma,videt ga ne morem,tega glumača in nastopača ,s polnim gobcem mašil,mlatenja s tacami okoli sebe in blebetanja

 • Krtača 20

  Bom tko povedu desnim ovcam heh, ko mate že tolk prot kahlam. Tud kahle more en praznit. Druga stvar, če bo Jani moral praznit kahle desnim, veste kakšen bo rezultat hehehe….. vse do vratu svinjsko. Jaz osebno vas desnakarje zaprem v štalo, za vami bi pa na dva mesca z lopato skidu….pol ko gauznete.

  • m…Rta

   Ta čas bi se ti že za toliko razmnožili, da ti z lopato še zraven ne bi upal. :)

  • sprehajalec

   Jaz osebno vas desnakarje zaprem v štalo, za vami bi pa na dva mesca z lopato skidu….pol ko gauznete.

   To so počeli tvoji ideološki botri in sorodniki, poleti leta 1945.

   • Krtača 20

    S takim razmišljanjem kot ga izkazujete tule gor, je bila jama za vas ultra hotel s petimi zvezdicami čeprav ste dobil vsak sam po eno. Tolk ste vredni.

    • sprehajalec

     Praviš kdor razmišlja drugače, kot levičar, si zasluži Jamo. pa itak je to zgodovina pokazal, s stotimi milijono levičarskih žrtev.

  • borko

   poščijem se ti direkt v usta

   • Krtača 20

    Kaj boš ti scal. Vrečko zameni sej kr od tebe teče bebo

    • borko

     bebota maš ti v hlačah,nikol ti nč ne paše

  • slosin

   …verjetno nisi bil nikoli sposoben za kaj drugega, kot za kidanje….no, dober si pa v gojenju…..sovraštva do vsega, kar ni levosučno

   • Krtača 20

    Teb bi pa po enem mescu glavo v drek porinu.

  • Osti jarej

   …z vso toleranco,ampak tega prikoritarja tumpastega,s tistim zaničljivim režanjem,pa res ne moreš zagovarjat…..tukaj pa drži ;glup,bolj glup ,politik

 • čopkovseved

  Kako lahko ćlovek, ki ni bil sposoben narediti niti prvega letnika Srednje zdravstvene šole in se je izobrazil za bolničarja z dvoletno izobrazbo, še to s težavo, sedi v parlamentu in dirigira zakone????????????? Janika nehaj, že v šoli si se obnašal nadvse hlapčevsko in poženščeno! Tako iz prve roke.

 • Aldo

  Bolje bi bilo zanj , da bi v UKC še naprej nosil kahle , da ne bi škodoval Sloveniji .
  Zadnji politični vzdihljaji.

 • antimur

  Da je Möderndorfer eden izmed najbolj pokvarjenih in butastih poslanskih kretenov, je jasno.Tudi to, da je zelo primeren za Desus, kjer bo lahko ob Jurši (mane sprašuvlejo) ter dementni Poropatki razvil svojo hudobijo, predvsem pa dokazal svojo totalno zabitost.

 • komar marko

  staviti grem, da bo MODEL pristal pri ŠRKOTU ali pa pri Kahliju. In nato bo spet s 700 glasovi prišel soliti pamet. Ni čudno, le zakaj je šerif dejal nekaj o IZDAJALCIH?

 • TweetyBird

  Möderndorfer: “Gre za minoren popravek, in ne razumem, zakaj na ponedeljkovem kolegiju predlog skrajšanega postopka ni dobil podpore. Ali gre za neke vrste nerazumevanje, kaj zakon sploh ureja, ali pa gre za izrazito preračunljivo zavlačevanje postopka iz jasnih ciljev, da se sprememba ne uveljavi.”

  No, in kaj s s tem narobe?

 • domovina mili dom

  Skušam najti za vsako bitje, od amebe do “sodobnega človečnjaka”, opravičilo za dejanja. Za to sluzasto bitje ga ne najdem.

  • TweetyBird

   Torej, kaj točno je narobe s tem predlogom SMC-ja??? Kar nekaj komentatorjev spet jamra, nihče pa ne pove kaj je s tem zakonom narobe oz. kaj ni prav pri predlogu tega zakona?

   • domovina mili dom

    “Ne bom podprl tega skrajšanega postopka. Utrujen sem od tega, da se ves čas ukvarjamo s SDS in z Janezom Janšo.
    Sprejemamo zakone, da bi jim škodovali, jih disciplinirali. Jaz bi raje
    SDS premagal na pošten način,” je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han po Francu Jurši (Desus) z nekoliko presenetljivo argumentacijo odrekel podporo predlogu skupine 14 poslancev SMC.”

    • TweetyBird

     Ma ne ga srat. Zmagal bo Požar, drugi bo Primc in potička Angela… in potem SDS.. Potem smo rešeni za 10+100 let. Ne bo potrebno niti na volitve hoditi :)

     • domovina mili dom

      Si fen Požarja?

     • TweetyBird

      Nikoli !!!… Zakaj pa torej SDS potem ne zašije SMC-ja in oni ne predlagajo takega zakona? Torej seveda ni problem v zakonu (ki je mimogrede dober in ga potrebujemo, to vemo vsi), pač v predlagatelju zakona, a ne?

     • domovina mili dom

      To je to, pravilno si ugotovil: od predlagatelja, da. Verjetno, če bi SDS takšen zakon predlagala, bi bil zanj Modernidolfi ta prvi, z njim pa pritegnili vsi iz levice.
      Za koga si zagret, me firbec daje.

     • TweetyBird

      Moja stranka je LEVICA !!!… Apeliram na vse… volite LEVICO !!!

     • komar marko

      Saj sem vedno trdil da si za MESECEM!

     • TweetyBird

      MESEC povzroča plimo in oseko… MESEC sveti ponoči, da vidimo bolj jasno :)

     • komar marko

      vi ste kot mladi mucki, ki so slepi. Težavo imate tudi za VAKUUMOM na podstrehi. Skratka, konstanta vas hebla.

     • tohuvabohu

      Bebo. Plimovanje je posledica rotacije Zemlje.

     • TweetyBird

      Ti imaš rotacijo v tvojih možganih :)

     • tohuvabohu

      Čestitam za odličen komentar. Kaj ko bi se tudi tebi zavrtel kakšen kolešček v zmedeni betici?

     • domovina mili dom

      Vso pravico imaš za svojo opredelitev, vendar bodi kredibilen v trditvah.

     • komar marko

      in vse dobre zakone, ki jih je predlagala opozicija so CMERARJEVI rušili! VSE!

     • TweetyBird

      Niso imeli kaj rušit…opozicija samo interpelira…

     • komar marko

      NERAZGLEDAN in nenačitan. tako volilci so del problema in ne rešitve.

     • komar marko

      ha, ha, ha. Lepo se vam tresejo hlače, začnite v AVSTRIJI spraševat če imajo še kaj za pometat, drugega ne znate, pa še to delo morate vsaj dvakrat ponoviti!

 • TweetyBird

  No, smešni so tudi poslanci SDS-a, ki v proceduro ne vlagajo prav nobenih zakonov, ne prej ne pred volitvami. Znajo pa interpelirati, in to večkrat na leto. Da pa vam je desnosučnim zakon o odtegnitvi sredstev stranki, ki se financira mimo zakona butast, pa vas seveda čisto razumem.Tudi meni bi se zdel butast, če bi bila volivka SDS-a.

  • komar marko

   TUNKO, dobro jutro. Koza Julika te pozdravlja!

  • domovina mili dom

   To kar si napisal je totalno mim.
   Na socialnih omrežjih imamo posla s tremi kategorijami napornih sogovornikov:

   a) bedaki – ne razumejo
   b) prevaranti – se delajo, da ne razumejo
   c) norci – preveč zaslepljeni, da bi kdaj razumeli

   • FORT WORTH

    No, njegov prijatelj @krtaca spada, kar med vse tri.

 • Krtača 20

  No če se poslanci ne bojo prav obrnili, če bo sodstvo zatajilo, bo vedno na koncu svoje povedal narod. Vsi na volitve!

  • komar marko

   sodstvo je ZATAJILO. Patrija je bil tipičen primer, enako z Balkanskim bojevnikom. Samo tam mi je jasno zaradi potreb po prašku. Se iz aviona vidi, kako učinkuje!

   • TweetyBird

    Sodstvu je zatajilo tudi pri preprodaji orožja. Šurc in Zgaga sta jim vse servirala na krožniku, sodstvo pa nič. Vse je…kao…zastaralo.

    • tohuvabohu

     Naleteli so na rabote murgelskega rdečega pritlikavca in tako je veselica propadla.

  • tohuvabohu

   Tako kot do leta 1990?

 • Kazni za nepravilnosti, ko stranka ‘mučka’ z denarjem, bi morale biti občutno višje, se strinjam.

  • m…Rta

   Neplačnikom pa je NUJNO potrebno poslati izvršitelja.
   Zakaj pa jih imamo ?

 • komar marko

  Jap VIŠJE KAZNI, NEPLAČNIKE bi morali nabrcati. Enako ttudi tiste, ki s 700 glasovi pametujejo po parlamentu. Zakaj se rdečkoti tako bojijo VEČINSKEGA volilnega sistema?

  • TweetyBird

   Bojimo se novega “hitlerja”… tako kot Evropa.

   • komar marko

    Novi Hitler v EU ni mogoč. Vi se samo bojite REDU, RESNICE in PRAVICE in DELA. Tukaj je vaš problem! Radi živite od gobcanja in terorja nad lastnim narodom in po potrebi tudi od nacionalizacije.

    • TweetyBird

     Seveda ni mogoč. Zato ima Evropa proporcionalni volilni sistem.

     • komar marko

      ta sistem imate zato, da lahko CUZATE po običajih in navadah hlapcev!

     • TweetyBird

      Ta sistem ima, da se ne bi pojavil novi “Dolfe”!!!… Evropa je sproducirala dve sv. vojni. Dovolj je bilo.

     • komar marko

      EU? od kdaj pa je SRBIJA, BOSNA EU TUMPEK?

     • TweetyBird

      A res, Srbija in Bosna nista v Evropi? Sedi cvek…

     • komar marko

      NIKOLI.

     • TweetyBird

      Sedi drugič…spet cvek !!! Srbija je kontinentalna država, ki leži na Balkanskem polotoku in v srednji Evropi. Bo šlo?

     • čopkovseved

      Od kdaj pa spada Balkan v Srednjo Evropo, ti še do 7. razreda osnovne šole nisi p rilezel!!!!!!!!!!!!!! Oh ,oprosti, pa saj si jo opravil na Balkanu, sedaj te šele razumem!!!!!!!!!!!!!!!!

   • m…Rta

    Kje pa ga vidiš ?

    • TweetyBird

     A ga ti ne vidiš? No, glavo obrni “desno” pa boš videl :)

     • komar marko

      ja to je nebogljeni TUNKO! Ga poznamo!

     • m…Rta

      Ali je Tunek spet na portalu ?

     • komar marko

      to je sladka PTIČICA.

     • m…Rta

      ha, ha, ha, ….. ma ne, no :))) a, res ?

     • TweetyBird

      Res res…komarček ne laže :)

     • m…Rta

      V to ne dvomim.

     • komar marko

      Moj PC ima vgrajen program, ki določa stopnjo norosti zapisa. Pri obeh je enaka vrednost in to MAKSIMUM! Program se nikoli ne zmoti!

     • m…Rta

      Dobro je imeti tak program. Tule bi bil 100% obremenjen. Investicija poplačana v najkrajšem času. :)))

     • TweetyBird

      Tako je…po imenu Tweety Bird :)

     • TweetyBird

      Pa kdo za vraga je ta Tunek?

     • komar marko

      Tisti, ki je KOzo JULIKO maltretiral in je sedaj v varni štali. Lepo te pozdravlja!

     • TweetyBird

      Mu vračam pozdrave :)

     • tohuvabohu

      In je Tunek fasal garje, koza pa rdečke.

     • m…Rta

      TweetyBird komar marko • eno uro nazaj
      Ne, jaz imam vaginico…že od rojstva. Moj možek Tunek pa ima luleka. A ti je sedaj jasno? :)

      Zdaj veš, kdo je Tunek ????

     • TweetyBird

      Pa kdo za vraga je ta Tunek??

   • tohuvabohu

    Butl. Nemci so imeli proporčni sistem, pa jih je Hitler ekspresno obrnil. Kuge, lakote in rdečkarjev …

 • mapu

  Möderndorfer je sinonim za butnglavca….
  Na vsak način bi rad še štiri leta meglo mešal v parlamentu..

  • stajerc5

   Ja, kako ti naj recem? Bolnice ga nocejo vec nazaj, ker je prevec kahel in dreka razsul…
   Mogoce ga bodo drekpumparji vzeli!?

 • učko

  Tole z Janijem je pa že grozna afera, imenovana “posrane gate” !

  • rabbit

   Usrana kahla misliš.

 • TweetyBird

  En kup komentarjev smo do sedaj prebrali, da je sporen predlagatelj, medtem ko nihče ne zna povedat kaj je narobe s predlogom zakona…. Tole postaja smešno :)

  • komar marko

   TUNKO. Piše se SSSSSSSSSSSSSSS PREDDDDDDDDDlogom. Sedi cvek!
   Smešno je to, da si JJ kupuje nove ŠPIČAKE, ki jih je dal okovati. Že ve zakaj in vi se ŠPIČAKOV bojite, kar je tudi PRAV!

   • TweetyBird

    Ne vem o čem govoriš???…he he…Got ya !!!

    • komar marko

     ni treba da veš, saj boš občutil, . A ni to lepo, da boš deležen!

     • TweetyBird

      Bom ga občutila…ne občutil :)… Lepo bo, da bom deležna…ne deležen :)

     • komar marko

      A sedaj ko ti je Koza Julika ušla si spremenil OBIČAJE in NAVADE!

     • TweetyBird

      Ne, jaz imam vaginico…že od rojstva. Moj možek Tunek pa ima luleka. A ti je sedaj jasno? :)

 • TweetyBird

  Plimovanje je posledica privlačnih sil MESECA, Sonca ter drugih nebesnih teles, vendar je vpliv MESECA daleč najmočnejši…Zato vsi volimo LEVICO !!! :)

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Jani Midendorfer 2018 v LMŠ že v 6 stranki

 • Montana

  Tale moderniseljak pač nima nobenih možnosti.

 • Sredina

  Möderndorferja sicer ne prenesem, ampak zakaj naj bi šlo za boj proti Janši in SDSS? Če ne boste deloval proti zakonu, če boste prejemal denar v skladu z zakonom, se nimate česa bat. Zakon ne more bit retroaktiven..

  Če mate pa čudne namene glede financiranja, potem mi je pa jasno, zakaj nočete da se ta zakon sprejme, enako velja za SD

  • komar marko

   iz kdaj se je CMERKPTOVIM šlo za spoštovanje zakonodaje. KDAJ?

  • TweetyBird

   Ne trudi se, ker tega ne moreš dopovedati desnosučnim…za nič na svetu. To je tupi folk.

   • Mojca pokraculja

    Kaj bi pa morala dopovedat desnosučnim, ajde povej ! Me prav zanima, so denar nakazovali Miki Miški ali kaj? Tebi in tvojim komunjaram se ne da nič dopovedat, zavestno lažeš in se napihuješ Udbovec.

  • Vlado77

   Najprej si malo prespala ni SDSS ampak SDS . Kredit je bil najet s pogodbo ,ki je bila podpisana pred notarjem. Takrat je JJ dejal vsem volkovom na dominatnih medijih , da bo kredit vrnil in plačal celo kazen , če se tako ugotovi . Bi to naredil Jani ali Židan – malo morgen. Kredit je bil vrnjen po stampedu v dominatnih medijih – nihče ni utrpel minimalne škode. Je pa problem če pretendent Židan mirno spi ob skoraj 1/2 milijona dolga in “neodvisni ” novinarji tega ne vidijo ali nočejo pisati. Se sprašujem kaj je v tej zgodbi huje- dolg ali nobene dolga . Dolg ,ki ni plačan in verjetno nikoli ne bo je zagotovo koga prizadel – ker naročeno ni plačano. Seveda ,ker spada v levo opcijo se o tem ne govori

  • Vera

   Katera stranka v našem slovenskem parlamentu nosi ime SDSS?Dovolj te imam “Sredina “!

  • Mojca pokraculja

   Bejž no, deloval so proti zakonu, opral so denar tko kot NLB. Samo slednji so ga nakazal naprej, nobene provizije plačal, na naslove Miki Miške itd.
   SDS ga je pa vrnil posojilodajalcu. In zdaj je to v nebo vpijoč primer ! Daj malo komentiraj NLB in njihove pralnice po bivši jugi ! To ti pa ne diši, p…a pokvarjena !

   • Jovo Jamnica

    A da ga je vrno??? Je kje kopijo odreska nakazila dobit na spletu? Al so sam tak rekli zarat lepšega???

    • Mojca pokraculja

     Dej Jovo ne seri še ti. Vsi bi od JJ in SDS da bi kar odrezke od nakazil objavljal, tko za vsak slučaj. Pa račune polagal za vsak cent. Dej ti svojo dohodninsko odločbo objav , kaj praviš? Al pa vpraš cmerarja, Kučana , Stanovnika. Turnška….kolkr češ jih je, nej pokažejo kolk plačajo v državno blagajno. Pa unga Vrhunca vpraš iz UKC nej ti polaže položnico, da je plačal 500eur kazni za ….milijonske goljufije.
     Sicer pa je SDS v postopku pred Računskim sodiščem, če so vrnili kredit bodo dokazila morali predložiti zaradi prekrškovnega postopka. Če se lažejo oziroma so to rekl zarad lepša, bod brez skrbi, da to ne bo šlo mimo javnosti.

     • Jovo Jamnica

      Kaj naj ti mojo dohodninsko skeniram??? Penzijo so mi zračunali na 427 €. Te pa si jo pretstavlaj… mojo dohodninsko…

     • Mojca pokraculja

      Vzel si bukvalno, sory (mi je žal da si navedel to cifro), ampak tvoja penzija ni pomembna za javnost. V bistvu je bil poudarek na onih drugih barabah, ki nam vladajo in so pri koritu. Ti se lahko norca delajo, ker od njih nihče ne zahteva da pokažejo ali dokažejo svoje dohodke. Kaj pa kučanova hči v Švici, kolk ma plače, je kdo že to vprašal? Je kdo od njih kdaj kaj dal za dobrodelne namene? Sam prašam, ker je gospoda tako prekleto “sočutna”. In tako prekleto “čista”, seveda “mani pulite” pravijo Italijani.

   • Sredina

    kaj si živčen/a?

    če delate v skladu z zakonom se nimate česa bat..

    • Mojca pokraculja

     Hvala enako, če delate po zakonu, dokažite. Tud vi se nimate česa bat !

     • Sredina

      Js sigurno ne, ker nimam nič z SMC, SD, LDS, Zares, DeSUS in podobnimi

     • Mojca pokraculja

      Seveda nimaš nič skupnega z njimi, sej tud kučan ni slab, pa cmerar je čist fajn, kaj šele mesec, tomička itd….vsi so tolk fajn, pa pušteni, pa proti kapitalizmu so, pa……

    • čips

     ni ina zivcna ti vidis samo sds, svinjarije “”svojih” nikoli ne komentiras, ce pa ze jih opravicis z ces sds so pa to in to naredli narobe. Sicer me pa tvoja slikica spominja na eno wanabe smucarko…

 • komar marko

  JJ je uvedel magnetograme na seje vlade. CMERKO jih je ukinil. Kdo je sedaj večji frajer???????? Zato prosim o poštenih namenih glede zakonodaje OBSTOJEČIH ne pisati! Enako kot za BRIVCA!

  • TweetyBird

   Dobro poslušaj ta magnetogram, kako JJ muti. Tu mu ni šel ravno na roko :)

   https://soundcloud.com/revija-mladina/janez-ivan-jansa-5-sept-2012

   • rabbit

    Kje je pa magnetogram kako muti Cmerar a ja ga ni ker ga je ukinil.

    • TweetyBird

     Ta magnetogram nikoli ni obstajal :)

  • Sredina

   Vse seje vlad se še vedno snemajo, tako da avdioposnetki obstajajo, magnetogram je samo prepis avdioposnetka na papir

 • TweetyBird

  Še bolj pravilno bi bilo, da se tako stranko, ki najema sporne kredite za svojo politično predvolilno kampanijo, izbriše iz registra strank.

  • borko

   kar naštej jih,,pa pošteno prosim

  • Vlado77

   Sporne za vas. Kot rečeno v EU je dobrodošla pomoč malih podjetnikov celo spodbujajo jo. Mi ,ki se radi primerjamo s razvitim svetom bi to najbolj kruto kaznovali. Torej v tem pogledu nočemo biti niti najmanj podobni razvitemu svetu? Sporno je samo zaradi tega ,ker gre za SDS. Židan ,ki ga omenjajo celo za bodočega predsednika vlade pa si lahko privošči kampanjo ,ki jo ne plača in ostane dolg – to pa je v redu? Kakšen šef vlade bo to – upam da ne bo seveda.

 • Stajerka

  kaj je Janek……v kateri hlev se boš zatekel v tem mandatu……če se ne motim, se je namigovalo, da iščeš azil pri Šarcu……samo ni še jasno, al je to 100% azil al samo migracija……nekam pogosto ti gori pod nogami……

  • čips

   Daj nea me strasi, po moje bi moral bit psiho pa iq test za kandidate na volitvah. Mi nimamo prlamento ampak stalo.

   • Stajerka

    če mene vprašaš……tisti trenutek, ko poslanec prestopi iz stranke, je njegov mandat končan…..vsaj dokler imamo proporcionalni sistem…..ko bo pa večinski in bodo lahko glas dobivali tudi kandidati posamično, potem bo pa to druga pesem……samo te Janija ne bo glava bolela katera stranka je “ta-prava”……..

    • TweetyBird

     Pa jokanje ne bo pomagalo, saj zakon ne more veljati za nazaj in bo kvečjemu sankcioniral tisto kar se bo morda v bodočnosti zgodilo, pa tudi SDS ni omenjena. Je pa res, da SDS brez kršitev ne zmore…enostavno ne zmore. Dobro vedo, da bodo v kratkem spet kršili zakon, in zato jim to ne paše :)

     • borko

      zakaj nič o SD pa pomgrad ne pišeš pa to ni bil kredit samo SDS SDS SDS,,maš rumenomodro posteljnino da lahko spiš…

    • čips

     Ne bi se mogu bolj strinjat, ni stranke ni stola, sicer bi pa mogu bit kak iq al pa vsaj psiho test zaparlament glede na to kaj prleze not (tale jani, mesec, tomic…)

 • trobenta

  Če Moderni dolfe ne uspe več za poslanca , se bo prijavil za dirigenta pri dunajski filharmoniji…

  • MEFISTO

   To se pravi, da bo zjebal še Dunajski novoletni koncert.

  • janez potreben

   Da bo še tista šla k vragu.

 • FORT WORTH

  SMC bo letos izgubila na volitvah, ker je odsluzena.
  V katero stranko se bo zblojeni Moderndorfer fpisal ??
  Njegovo bezanje v narocje od ene stranke do druge se koncuje.
  Bo prosil milosti v SDS ???

  • TweetyBird

   “fpisal”? A si ti morda Foglof Tunek? :)

   • FORT WORTH

    To si ti.
    Nicke menjujes pogosteje, kot gate.
    Jih potem ovohavas in padas v trans ?
    Hehehe

    • Frank Novak

     Vecina menja Nicke zato ker nas nova blokira ce kaj kriticnega povemo.

     • Jovo Jamnica

      Uporablaj Tor, pa te bojo teško blokirali. Ker je po sveti tolk relejof, te sam stisneš gori levo polek čebule na puščico dol… in pol ko se ti otpre izbira… klikneš na New Tor Cirtuit for this Site. Voila. Pa se eni runklni lahk v rt vgriznejo…

     • Frank Novak

      kak le link za Tor?

     • Jovo Jamnica
     • Frank Novak

      Najlepsa hvala. Potem me na Novi ne bodo mogli vec blokirati?
      Kaj oni blokirajo username, IP, kaj ?

     • Jovo Jamnica

      Nea se z tem obremenjujem. Majo neke finte. Sam nea gre automacko. Negdo mora to zanalašč delat. To sn pogrunto, zato pa zaj, ko me banajo, sam stisnem oni knof in lahko dalje pišem. Fčasih se zgodi, da morm stisnit večkrat. Anpak preveč se polek nea zmantram. Sam zabavam se… LOL

     • stajerc5

      Pa ne ga srati, de mors americanosu(ahahaha) pomagat, ko je ze cel svet vidu, no ja- do stare yu granice, nje!?

     • FORT WORTH

      Pa fse ki kaj veljajo pri Ameriskih financah v NYC pozna …

     • FORT WORTH

      Ja pajade.

     • MEFISTO

      To se pravi, da ste sami nicki enega in edinega.

     • Frank Novak

      Ne jaz sem imel preje en drugi nick, pa so me blokirali.
      Vedno sem bil zelo pomemben, tako kot sicer v zivljenju.
      Preje Koba, danes Avgustus.

   • janez potreben

    Iščeš Tuneka ? Z Juliko sta f kleti, pol gresta pa na špancir.

 • rubec

  Če bi tega Jöni Mödörndörför idiota dobil Sigmund Freud v kancelarijo bi se še isti dan preimenoval v Severin Freund, opustil prakso in začel skakat.

 • Vlado77

  Zelo bom vesel če tega Janija Möderndorferja ne bo več v parlamentu na naslednjih volitvah. Ga ni bolj negativnega človeka kot je on. Zanimivo in aktualno ima isti priimek kot tisti nezadovoljni kulturnik , ki pljuva po državi ,ki mu plačuje njegove “projekte” ,ki jih nihče noče pogledat.

  • sprehajalec

   Jani prestopa, nepogrešljiv je za vsako stranko. Iz ZAAB je prestopil v SMC, sedaj lahko pričakujemo njegov prestop glede na volilne prognoze. Kot nekoč Melita Župevc, poredna mladinka. Ko sploh ni nosila hlačk, ko je tako hitro stranke menjala….

  • čips

   prevec je njemu podobnih zato ne boma midva te srece

 • Jovo Jamnica

  Komaj čakam volitve, da vidim, kolk se je okrepila stranka SDS na račun nesposobnosti drugih strank…

  • m…Rta

   Pa, kaj ne vidiš, da edino v SDS ………..- no pa še nekaj malega v drugih desnih strankah, najdeš še pametne politike, vse ostalo je za na ODPAD.
   Zato pa smo na DNU, ker državo vodi najbolj nesposoben del čvekačev.

   • Jovo Jamnica

    Ja no. Če bi bli tak pametni, te bi vladali…

    • m…Rta

     Ampak, da lahko vladaš moraš imeti tudi volivce do določenega IQ – teh pa je pri nas malo. Vse se gnezdi na levici.

     • Jovo Jamnica

      Sploh ne. Volivce morš znat prepričat. Volitve ja majo fsepofsot. Tut tam, ko je folk nepismen…

     • janez potreben

      kak pa ve keri knof prtisnit ?

     • Jovo Jamnica

      Tisti, keri pričakuje jegof glas, more za to znat poskrbet…

     • Bald Eagle

      Razloži to vsem odgovornim urednikom režimskih medijev, naj poročajo objektivno in ne v korist samo ene, leve politične opcije in vsem sodnikom ,da naj sodijo na osnovi konkretnih in neizpodbitnih dokazov in ne arbitrarno in po političnih vzgibih. Vendar, kot kaže, tvoj intelektualni domet ne sega tako daleč, da bi bil ti sposoben to doumet.

     • Sredina

      50% jih ostaja doma

     • janez potreben

      uf, sraje.

    • MEFISTO

     Nisi pomislil, da so volivci butasti kot ti.

    • Bald Eagle

     Nisi sposoben drugega, kot podati kretenski odgovor, primeren levo navitemu bebčku?

   • Bald Eagle

    Levo naviti bebec tega ni sposoben doumet. Ali pa ne sme, ker ga udba drži za jajca, ker je bil nekoč v preteklem režimu njihov špicelj. Vsebina vseh njegovih komentarjev to potrjuje.

 • Miro

  oba, tako Modridorfer kot Demokrat Janez sta navadna zdraharja in zrela za umik iz politike

  • m…Rta

   Oh – pa ja.
   Kar imej ti tvojega Mudregadolfija, našega Janeza pa pr mer pust, ker je po inteligenci in poštenju, kar nekaj svetlobnih let pred vašim Mudrimdolfetom.
   Kako bi si vi levičniki radi sposojali in prisvajali našega Janeza, ah seveda……
   kar misli si….. odpade. Niti pod razno.
   Razumeš ???

   • Sredina

    Cvetka dneva

  • komar marko

   če si ti MIRO, MIRO Cmerar, potem porihtaj pri sebi, ker v nasprotju z vami je JJ POŠTENJAK, sam blatite, blatite, lažete, lažete, podtikate, podtikate, producirate afere, montirane procese, skratka poslovanje z vašimi navadami!

   • Miro

    zate je pa PIPS,

    • MEFISTO

     Mi pa mrčes, kakršen si ti, kar pohodimo.

 • rubec

  Sploh ne vem odkod mi ta misel. Njegov nos me spominja na ročaj od kahle.

  • m…Rta

   Meni pa se zdi, da ji dno pušča.

   • čips

    Ce usta zapre nic ne pusca, tud smrdi ne

 • Verbena

  Kako se mi gabijo osebki , kot je omenjeni … ima dar le za to , da predvideva kam in kdaj prestopit v drugo stranko , da obstane na površju !!! … glede na to , da primanjkuje tolk negovalnega osebja , zlasti po domovih za starejše , naj se raje oprime posla , ki se ga je izučil …. vendar on se ima za nekaj več , za glasnika ljudstva , čeprav ne vem katerega , kajti , tistega , ki ga je poslalo v parlament , je že večkrat izneveril , ker , kot rečeno , se v enem mandatu sestave DZ , seli iz stranke v stranko !!! … a za to pa ni nobenega , ki bi začel zbirati podpise za referendum , da v kolikor poslanec zapusti stranko s pomočjo katere je prilezel v parlament , to v mandatu zapusti in se preseli ali postane neodvisni poslanec , da je njegova dolžnost , da takoj zapusti funkcijo poslanca !!! …

  • komar marko

   njemu se heba za naror. Ti osebki imajo ohranitveni nagon in gredo za PASTIRJI, ki jih preživljajo. Podobno je bilo 91, ko so uvideli da ni več povratka, so se prilepili na tiste ki so delali državo. Tako kot en JAKIČ, ki se lima na gobcanje in se hvali, da je glasoval za, čeprav???????????????????

 • MEFISTO

  Mar tale bolniški strežnik ne ve, da je zadnjikrat v parlamentu?

  Reši ga lahko samo še Janez Janša, da mu dovoli kandidirati na listi SDS.

  To se pa seveda ne bo zgodilo.

  In tako govorimo o bivšem in nekdanjem poslancu, ko je beseda o akademiku Janiju Moederndorferju.

  • komar marko

   hej, kako lahko pomisliš o neki kandidaturi?????????
   In nekaj pišeš o akademiku. Res jih je pri nas 92 in imajo FIKSNO 1400 EUR na mesec. V Franciji jih je 42, pa koliko prebivalcev?????????????
   A bo tudi MODEL DOLFE postal akademik za zasluge???????????

   • MEFISTO

    Tuidi veliki, modri in učeni Mefisto ga včasih polomi.

    Če moreš, pa vzemi vse skupaj za sarkazem.

 • MEFISTO

  Dokler se ni oglasil veliki, modri in učeni Mefisto, so se vrstili pod to temo skoraj samo komentarji enega in edinega oziroma njegovih retardiranih nickov.

  Gorje NOVI, če premine modri in učeni Mefisto, strah in trepet butastih levičarjev.

 • šmentanamuha

  Še dobro, da tale bolničar ne dela v zdravstvu ….

  • žogica

   Janši daje umetno dihanje, a ne veš?

   • xtc

    A Antonu Janši?
    Ja res ni čudno,da je že skoraj 100 let mrtev.

 • Tweety Bird

  (EKSKLUZIVNO)…Plimovanje je posledica privlačnih sil MESECA, Sonca ter drugih nebesnih teles, vendar je vpliv MESECA daleč najmočnejši…Zato vsi volimo LEVICO !!! :)

  • komar marko

   Problem je, ker ste za MESECEM! Zato NOROSTI ne delamo in se jih sramujemo!

  • Frank Novak

   Mesec je FUKNJEN.
   KOLIKO MIGRANTOV IMA NA LASTNEM DOMU?

  • učko

   Zato te Mesec tako privlači .. )?

 • Bald Eagle

  Möderndorfer še ni obupal v “akciji” proti Janši

  Möderndorfer je navaden oportunistični blaznež in od te blaznosti je že davno izgubil razum in občutek kaj je prav in kaj narobe. Enako velja za vse tiste, ki so ga na volitvah podprli.

  • žogica

   Tako, kot jansha?

   • Bald Eagle

    Jansha???????, kdo pa je ta? Za tega še nisem nikoli slišal.

    • komar marko

     najbrž tisti ki kupuje KRVAVC, pa ne dobi PUFA po določilih 1 MARKSOVE BULE, kjer vzameš kolikor rabiš!

    • žogica

     Veš, tisti umetnik….

     • Bald Eagle

      Kateri umetnik, bodi bolj konkreten.

  • Frank Novak
   • Bald Eagle

    Daj, Fogglof Tunnek, obriši svojo zadrekano rit z časopisom Mladina. Prosim, ne lepi linkov nekredibilnih spletnih strani na portal Nove24TV.
    Spelji se v sosedov hlev in naskoči kozo Juliko v rit, samo bodi previden, da te sosed zopet ne dobi na kozi in te ponovno pošteno nalomi.

    • Tweety Bird

     A te ni sram? Bo potrebno kljun razbiti :)

     • Bald Eagle

      Fogglof Tunnek, mene ne moreš preslepit, pa če se še tako trudiš. Tvoj smrad zavoham čez zaslon svojega PC-ja.

     • xtc

      Seveda ,če ima polne plenice.

    • Frank Novak

     No se bos opogumil da ti posljem kartolino iz Miamija?

     • Bald Eagle

      Ti živiš v hlevu nekje v zakotnih krajih Slovenije. Si hlapec in tudi delaš hlapcu primerna dela. Gospodar ti pa vsake toliko časa nameni miloščino, s katero se komajda preživljaš. Ker pa slast ženske še nikoli v življenju nisi okusil, se spravljaš na gospodarjevo kozo Juliko, s katero prebivata v istem hlevu in jo nabijaš v rit. Sram te bodi sprevrženec zoofilski!

     • xtc

      A to tisto,ki jo gledate v gostilni za kelnarčinim hrbtom?

     • Frank Novak

      Vidi se ti da si Slovencelj. Imam nisko samospostovanje in ne verjemes da je se kak Slovenec uspesen. Pa smo. Nismo vi take zgube kot si ti.

     • xtc

      Pozdravljen Tunnek a si z oštarije in “posveta” s “svetovnimi” podjetniki že dam?
      Ja ,res ne moreš bit,50 let firme pr hiš ni lahko.

     • Frank Novak

      opogumi se, pusti domac naslov, ti posljem kartolino.

 • samotoje

  Če ima Han poln kufer “ta simpl” Janija, potem je pa res že skrajni čas, da so volitve.

 • tramal

  Tudi na tem portalu je nekaj blaznežev ki ne more napisati besedila ne da bi omenil Janeza Janšo.Vsi komunajzerji so enak drek.

  • učko

   Jah, sej u enem prejšnjem članku je biu pa ta glauen !

   • MEFISTO

    Ne sprenevedaj se, tudi ti si eden od teh bedakov.

  • janez cepec

   maš prou, edn od njih je biu, no ja sej je še, Janez Janša sam

   • MEFISTO

    Cepec, kdaj se boš znebil nadimka cepec.

    Ti si poosebljen primer svojega stvarnika in krstitelja.

 • Franc

  Möderndorfer je navaden Rdeči Ritoliznik.

 • Dragan Krstič

  Na kurah je prava tema da jih zasujemo s protivladnimi blogii. Naslov najdete pod Slovenija milijonski posli, skrivnostna vlada.

 • MEFISTO

  Akademik Jani Moederndorfer me spominja na moža tisočerih nickov.

  Oba bi rad bila povsod in vsi ju imajo kmalu poln kurac.

  • Tweety Bird

   Ja kdo je te to? Sem radovedna ptička :)

   • janez potreben

    Na kurah iščejo tička. Gvišno si to ti, ne ?

   • MEFISTO

    In to si upaš vprašati velikega, modrega in učenega Mefista, vas zavoha okrog vogala!

    • Bald Eagle

     Tako zaudarjajo, da jih ni težko zavohati.

     • Tweety Bird

      Bo potrebno kljun razbiti. Bom povedala Tuneku :)

     • oka

      Ti, ti piščanec – le kako si upaš ugovarjati mogočnemu Orlu !!!

 • Tweety Bird

  Še bolj pravilno bi bilo, da se tako stranko, ki najema sporne kredite za svojo politično predvolilno kampanijo, izbriše iz registra strank… SDS = uzela ga magla…nikada više :)

  • janez potreben

   In, koga boš pol metala na smetišče. Ti ne bo nič več cvenka palo.

 • Tweety Bird

  Möderndorfer še ni obupal v “akciji” proti Janši… Bravo Jani… Nihče ne sme obupat v akciji proti Janši…le tako ga bomo poslali na smetišče zgodovine :)

  • janez potreben

   In koliko boš pokasiral za to ? Da vidim, če se splača bit polek.

 • Tweety Bird

  Psst, desnoučni…vlada Mira Cerarja ima veliko skrivnosti, katerih SDS-ovci ne smete poznati. Kakšni so dogovori z Madžari o drugem tiru, koliko stanejo vozila za policijo in vojsko ter koliko žičnata ograja na meji? Milijonski posli v Sloveniji, politični vrh pa pravih cen in dogovorov ne izda vam desnosučnim :)

  • MEFISTO

   Prjatu razumni, koliko imaš od teh obvodov?

   • Tweety Bird

    Kar precej…je pa skrivnost :)

  • Anton

   Neč hudga sej boš tud ti preplačal lewaške posle.

 • MEFISTO

  Se še spomnite, da je cela Janijeva stranka s šiviljo vred prejela na volitvah komaj toliko glasov kot sam Janez Janša, naš odrešenik?

  In Jani se ni uvrstil v parlament zaradi volilnega rezultata in po volji volivcev, temveč zaradi nesmiselnega proporcialnega volilnega sistema.

 • Tweety Bird

  Spomenka Hribar je nekoč rekla “Zaustavimo desnico.”… a danes se delamo kot, da se ni zgodilo nič. A Slovenija je postala država, obkrožena z državami, ki jim vladajo izrazito nacionalistične in skrajno desne stranke. Delamo se, da se v Avstriji ni zgodilo nič. V Italiji je zmaga skrajne desnice zelo realna možnost. Pri nas lahko zmaga klero-fašistična SDS. V riti smo!!!

  • Tweety Bird

   Slovenija je edina država nekdanje Avstro-Ogrske, kjer (še) ne vlada skrajna desnica. Ne gre pozabiti, da ta zmaguje vedno znova, čeprav prej javnomnenjske raziskave tega tako jasno ne pokažejo. Na to, da je zmaga skrajne desnice zmeraj znova presenečenje za analitike, smo se tudi že navadili….VOLIMO LEVICA !!!… NAJ SVETI MESEC !!!

   • xtc

    Saj ni važno kdo zmaga:::::::::::::::::::::::
    Važno ,je da je to JJ.

   • šmentanamuha

    Hudo je, ker je Mesecu nastopil mrk v glavi, pa je od začetka še kar obetal, pol pa iznenada zasuk v orto komunizem.

  • xtc

   Zmagali smo!
   Nato vas bomo namakali v žegnani vodi in molili boste Oče naš na vsakih 10 minut.

   • Tweety Bird

    Skupni imenovalec razrasta desnoradikalnih idej (pri nas SDS-a) je proces družbene razgradnje, razgradnje solidarnosti, razgradnje umetnosti in rasti pritiskov na posameznika.

    • xtc

     Ravno zato boste molili skupinsko Oče naš na 10 minut.

     • Tweety Bird

      To so procesi, ki potekajo tudi v Sloveniji. Velja se zavedati tega… sovraštvo se nabira, sovraštvo je usmerjano. Nacionalizem in fašistični pojavi so zajeli Slovenijo in več držav kot kadarkoli prej v zgodovini.

     • xtc

      Samo molitev in namakanje v blaženi vodi vas odreši sovraštva in hudega duha nato pa molitve Oče naš-a.

     • šmentanamuha

      :))

    • šmentanamuha

     Teb se je pa res poslabšalo.

    • oka

     No, no…. tega pa jim vseeno še ni uspelo, da bi se katera njihova ženska odločila, da bi postala pasja dojilja, kar se je v vašem klanu pa že zgodilo, kajne ?

   • oka

    Bravo xtc, to je rešitev za vso Slovenijo in ves svet. Amen.

    • xtc

     No ni jih treba dolgo namakat,so kot sekret papir po parih sekundah ga ni več.

 • xtc

  Moderni Vaški Adolf v akciji.

 • Tweety Bird

  V resnih težavah je srednja oziroma vzhodna Evropa. Vlada ji nacionalistična politika z močnimi elementi fašizma. Ne zdi se, da lahko te procese ustavi kakšno posredovanje od zunaj… ne gre torej računati na Nemčijo, Francijo in Veliko Britanijo, kateri so nacionalizem že presegli. Hvala bogu! Ne bodo nam mogli pomagati. Sreča je zgolj to, da ti procesi v teh državah stagnirajo oziroma se obračajo… Zato v Sloveniji volimo LEVICO, če ne, pa vsaj neko drugo levo stranko. Skrajno desnico ala SDS pa moramo ignorirat.

  • xtc

   Samo namakanje v blaženi vodici in moljenje Oče naša je odrešitev za z hudium duhom obsedene levake z brezmejnim sovraštvom,ljudje volite DESNICO,ne dopustite ,da zmagajo temne levofašistične sile,kot v Venezueli,Severni Koreji,Rusiji in nekdaj Čilu ,kjer je moral zadeve nato reševati General.

   • Tweety Bird

    V Sloveniji imamo le eno stranko, ki je odkrito rasistična in nacionalistična (SDS). A to ni tolažba, razen LEVICE vse stranke stojijo za neoliberalnim kapitalizmom. In ta je tisti, ki to povzroča. Rahla neznanka je Marjan Šarec, a žal govori podobno kot drugi.

    • xtc

     Samo izvolitev DESNICE,lahko prinese korak napreje od levofašističnega širjenja nestrpnosti in sovraštva in vse te širilce nestrpnosti je treba postaviti pred božje obličje in iz njih izgnati hudega duha tudi z exorcizmom,blaženo vodico, in za njih obvezno molitvijo Oče naša in prekriževanja na 10 minut,le to lahko ustavi njihovo neizmernoo,mržnjo in sovraštvo do drugače mislečih.
     Samo molitev njih in božja milost jih odrešijo neizmernega sovraštva,nestrpnosti in zlobe.

     • oka

      Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

      Zdrava Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati božja, prosi za nas grešnike, zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

      Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

     • xtc

      In Oče ne vpelji v komunistično hudo skušnjavo temveč reši nas hudega in pošlji leve fašiste kot Tita,Adolfa,Josifa,vladimirja,Edvarda,Matijo itd v pekel,Amen!

     • VIKTORE

      Vas ni sram, da mešate molitve, h katerim so se zatekali naši predniki, za banalne in pritlehne komentarje, ki jih pišejo ljudje ki jim manjka kakšno kolesce v glavi ali pa so moralno sprijeni.

     • oka

      Si zmolil Očenaš preden si začel šinfat ?
      Za sovražnike, moralno izprijene, ali…… je treba molit.

  • učko

   Rdečkarska fašistokracija nam vlada že več kot 70 let, krade denar in prihodnost ter terorizira, predvsem z zlorabo sodstva, tožilstva, policije in ostalih organov represije.

  • sprehajalec

   Levičarji bodo izgleda imeli naslednjo taktiko na volitvah, če te prav razumem Tunnek. Kot pokojna Juga nekoč. Slogan;

   “Dajte kredite, da ne bo zavladala v Sloveniji desnica”.

   Zahod pa v jok, pa odpirat tošle….

   • oka

    Ja, levičarji so namazani z vsemi žavbami ! Samo delat ne…..

 • Peter

  Da ni obupal, pravite?
  Dobri vojak Jani bo speljall, kar so mu ukazali, no.

  • xtc

   No soimenjaku Dolfetu se je zalomilo,res pa ,da oni ni bil Moderni Dolfe.

 • učko

  Kakšna je razlika med spomeničarjem in tem pleničarjem ? Nobene, oba glumita, da se borita, v bistvu pa se grebeta za privilegije, ker se jima ne da delat !!!!!

 • xtc

  Ljudje ne nasedajte zlobnim levim fašistom kot je Tunnek in volite desnico,da ustavimo s pomočjo božje milosti te levofašistične hujskače kot je Tunnek in naredimo,da božja milost prevlada nad levofašistično hujskaško sovražno sektaško kliko,ki neti nestrpnost in sovraštvo ,katera sta vir njih napajanja.
  Samo molitev,žegnana vodica,spoved in molitev ter izganjanje hudega duha je prava pot,pot levega fašizma in Tunneka je pot teme in sovraštva ter hujskaštva.
  Amen,na veke ,vekov.Hvaljen bodi Gospd in brani nas pred levimi fašisti.

  • Tweety Bird

   Samo namakanje v blaženi vodici in moljenje Oče naša je odrešitev za z hudium duhom obsedene desnake z brezmejnim sovraštvom, ljudje volite LEVICO, ne dopustite, da zmagajo temne klero-fašistične sile.

   • oka

    Pišče, utihni in s svojim čvekanjem ne kliči vraga!

   • xtc

    Jep!
    Ljudje volite desnico,ne hujskaške leve fašiste,ki zaničujejo boga in božje občestvo,širijo nestrpnost in sovraštvo ter hujskajo,k nasilju nad vernimi.
    Volite desnico temu fašizmu se je treba upreti,širjenju ,sovraštva in nestrpnosti ter hujskaštvu je treba s pomočjo božje milosti in previdnosti odločno reči NE!

  • oka

   Gospod, usliši nas !

 • šmentanamuha

  Tale Jani je pravi psiho. V bistvu je nevaren človek. Šibka pamet in nekompetentnost in prav zato je pripravljen narediti kar koli, da ostane pri koritu. to je za njega stvar preživetja. Človek brez vesti.

  • xtc

   Kteri socialist Dolfek je bil pa še normalen,pa tud Josip?

 • Dragan Krstič

  Pejte na 24 kur pogledat kako folk udriha čez Cmerarjevo vlado. 99% blogov proti njim. Epur si muove.
  Tema ministrica Alenka Smerkolj in vladni turizem pred volitvami. Pridružite se in blogirajte. Tu samo prepričujete prepričane.

  • Tweety Bird

   Lažeš !!!

   • Dragan Krstič

    Precej manj kot ti usrani udbovec.

 • Tweety Bird

  Dobra novica za Evropo je bila, da skrajna desničarka Marine Le Pen maja 2017 ni postala predsednica Francije. Slaba novica je, da je SDS večkrat prvi po anketah.

  Spomenka Hribar: “USTAVIMO DESNICO.” … G. Jože Pučnik se obrača v grobu.

  • oka

   Gospod Pučnik te opazuje iz nebes in moli za tebe pišek, da spregledaš.

   • Tweety Bird

    Evropa je v gospodarski krizi, ki jo je na eni strani povzročila sestava Evropske unije oziroma njenih institucij, na drugi strani pa sama narava kapitalizma. Ta povezava je spravila v težave gospodarstva 27 članic Unije, pahnila v revščino desetine milijonov ljudi ter pripomogla k vzponu rasističnih, skrajnih desničarskih gibanj, ki jih nekaj porazov na volitvah ni zatrlo. V Sloveniji imamo takšen primer, SDS, rasistična skrajna desničarska stranka.

 • xtc

  Samo božja milost,molitev in žegnana voda ter ljubezen lahko ustavi temne levofašistične hujskače tipa Tunnek & nicki in seveda exorcizem.

  • primsek

   levi fašizem si je izmislil janšari, ko si ni upal na zborovanje, ker je bilo zraven 5x več ljudi; potem je s svojo slabo izobrazbo obramboslovne smeri, za katero lahko dobi doktorat izkključno od rojakov s Kosova, nekaj blebetal o levem fašizmu. pomešalo se mu je, s tem izrazom so boljševiki zmerjali socialdemokrate oziroma revizioniste, on pa je pozabil, da ni več boljševik, vsaj ne uradno, in pozabil, da je socialdemokrat, vsaj v besedah. Janša si je spet enkrat pljunil v usta, podobno kot z izjavami, da bo odstopil z vseh političnih funkcij, če bo pravnomočno obsojen, in da bo zapustil politiko, če bo rast BDP več kot 2%. to so vse razlogi, da mu moramo verjeti, kot za kredite v R Srbski, gotovo je bilo vse legalno, če je pol vrnil, če so notarja sfukatorja suspendirali in če je odletel z Nove zaradi tega Miro Petek

 • Tweety Bird

  Generacijam, ki so se rodile šele po koncu druge svetovne vojne in uživale desetletja miru, je bilo nepredstavljivo, kako sta se mogla Hitler in nacizem z njunimi skrajnimi rasističnimi in drugimi enako skrajnimi zamislimi v Nemčiji zavihteti na oblast ter povrh tega okupirati velik del Evrope in sprožiti svetovno vojno. Pustile so se uspavati s prepričanjem, da se kaj takega ne more in ne sme “nikoli več” ponoviti. Za podobno amnezijo so bolehali tudi po prvi svetovni vojni…in za podobno amnezijo bolehajo danes, tudi v Sloveniji. USTAVIMO DESNICO IN VOLIMO LEVICO !!!

  • Tweety Bird

   Šele danes, ko smo po vsej Evropi brez izjeme priča pojavljanju podobnih zgodovinskih pošasti, lahko današnje generacije spoznavajo in na svoji koži izkušajo, da se zgodovina vendarle ponavlja in da se iz nje človek oziroma ljudje bolj malo naučijo. Zakaj pri nas večinoma vodi SDS po anketah, po Evropi pa drugi skrajni desničarji? A si želite 3 sv. vojne???

   • xtc

    Ja treba je biti PREVIDEN in voliti DESNICO kdor voli SOCIALISTE tvega novo SVETOVNO VOJNO,saj poznate SOCIALISTA Adolfa,pa Vladimirja,pa Josipa,pa Josifa in seveda Benitta.

    • ctx

     najhujši pa so konvertiti komunisti, boljševiška zalega partijskih funkcionarjev in priliznjencev, ki so se preoblekli, ukradli Pučniku stranko in se zdaj pod imenom socialdemokratov zavzemajo proti socialdemokratskim vrednotam : ni čudno, da jih ne sprejmejo nikamor drugam kot med kmečke simpatizerje nacijev, kar EPP v evropskem merilu v resnici je. sicer pa je Orban lepo povedal : pri komunajzarjih nikoli ne veš, skozi katera vrata in v kakšni preobleki se bodo vštulili nazaj v politiko. Ivan je komunist, tudi zdaj, ko je Janez

     • xtc

      A ti to o Jožetu Pučniku?
      Tudi on je bil komunist kot JJ dokler jih ni spregledal.

   • VIKTORE

    Politiki, ki odločajo o usodi naroda, bi morali v kali zatreti vsako pozivanje na orožje, vsako hujskanje proti drugače mislećim,vsak primitivizem ki odseva v različnh komentarjih in nas sramoti tako doma kot v tujini.Če že hočejo nekateri strankarski “šefi” zanetiti vojno, naj pošljejo na bojišča svoje otroke in svoje družine.

   • Bald Eagle

    Nihče si ne želi vojne. Vendar mora biti vsem politikom jasno, da so dolžni zaščitit lasten narod pred vdorom tujerodne kulturno nekompatibilne drhali z našo kulturo. Levičarji pa počnejo ravno nasprotno. To drhal zapečeno pozivajo v naše okolje in jim namenjajo celo več pravic kot lastnim državljanom, kar je nesprejemljivo in nedopustno ravnanje in je sramota brez primere.
    Če bo kdorkoli zakuhal kakšno vojno, bodo to zagotovo zblazneli levičarji.

  • xtc

   Nepresdtavljivo je to ,da so si socialisti med sabo podajali roke tako Stalin,Adolf kot Tito in bratranec Mussolini in dajali pobijati nedolžne ljudi,ravno zato je treba reči ODOČEN NE,levohujskaškemu socialističnemu fanatizmu vseh vrst in se mu upreti z molitvijo in božjo milostjo.
   Nikoli NE volite SOCIALISTOV-te je obsedel padli angel in ti so sama zloba in hujskaštvo.

  • oka

   Ali naj zdaj jaz nadaljujem kopiranje iz Dnevnika, kjer si ti pišče prenehalo.
   https://www.dnevnik.si/1042733016

  • oka

   Dovoli, da še jaz malo prekopiram šunt literature:
   Generacijam, ki so se rodile šele po koncu druge svetovne vojne in uživale desetletja miru, je bilo nepredstavljivo, kako sta se mogla Hitler in nacizem z njunimi skrajnimi rasističnimi in drugimi enako skrajnimi zamislimi v Nemčiji zavihteti na oblast ter povrh tega okupirati velik del Evrope in sprožiti svetovno vojno. Pustile so se uspavati s prepričanjem, da se kaj takega ne more in ne sme »nikoli več« ponoviti. Za podobno amnezijo so bolehali tudi po prvi svetovni vojni, in nemara tudi po strašni tridesetletni vojni, ki je človeško in materialno opustošila Evropo v 17. stoletju…………………

 • xtc

  Ljudje morajo razumeti ,da je treba hujskače Tunnek& nicki preprosto na BLOCK,so nevarni levofašistični hujskaški pujsi željni vojne in klanja.

  • oka

   Pusti, pusti, saj samo kopirajo, v glavi pa imajo slamo. Kot ptičje strašilo na njivi.

 • Tweety Bird

  Spomnimo se na nedavno izjavo turškega predsednika Erdogana, aktualnega velikega zaveznika Evropske unije pri begunskem vprašanju, ki hvali nacistično Nemčijo pod Adolfom Hitlerjem, ali pa na izjavo organizatorja protimuslimanskih protestov v Pragi Martina Konvicka, ki zagovarja postavljanje koncentracijskih taborišč in plinskih celic za muslimane. Pri nas pa protestirajo proti beguncem z domobranskimi zastavami???

  • oka

   Še tule ena novica o levih ščurkih.
   Na facebooku je Konvicka podprlo preko 134.000 ljudi(!). Dodajmo, da eden od osrednjih voditeljev Alternative za Nemčijo Björn Höcke v svojih (na)govorih večkrat uporablja ideje iz nacistične doktrine, na primer o »različnih reprodukcijskih strategijah« med Evropejci in Afričani. O širjenju jezika, ki nagovarja genocid, priča nenazadnje tudi zapis Katie Hopkins, znane televizijske osebnosti, v angleškem tabloidu Sun, ki je tragedije beguncev v Sredozemskem morju opisala kot utapljanje »ščurkov«.

  • xtc

   A niste ravno levi še malo nazaj hvalili Erdija,ker ,da ima jajca ,da se je uprl “fašistu”Trumpu in pristopil k “demokratu “Vladotu”?

  • oka

   Si končalo pišče ?

  • oka

   Je prava slika tale z nagobčnikom ?
   http://shrani.si/f/U/Vh/3R57qPVs/935002.jpg

   • xtc

    Jep!
    Anti levofašistične-antifufle.

 • xtc

  Ljudje bog bo udaril levofašistične hujskače,božji srd jih bo kmalu doletel.

 • xtc

  Levo fašistično hujskaštvo in sektaštvo ter netenja razdora,sovraštva in nestrpnosti je vse hujše UPRIMO SE MU!
  Le odločen NE temu hujskaštvu in sektaštvu prinaša normalno družbo.

 • Tweety Bird

  Madžarska skrajno desna stranka Jobbik je uprizorila antisemitski protest pred srečanjem Svetovnega judovskega kongresa v Budimpešti. Pri nas pa je Bernard Brščić zanikal holokavst. Gliha vkup štriha.

  • Tweety Bird

   Antisemitizem je redna tema stranke Jobbik, tako kot je antiislam redna tema stranke SDS.

  • oka

   Ah, da te malo popravim, no….
   ” Delo – 5. maj 2013 – Madžarska skrajno desna stranka Jobbik je konec tedna uprizorila antisemitski protest pred srečanjem Svetovnega judovskega kongresa v Budimpešti. Udeležilo se ga je več sto pripadnikov, čeprav je vlada poskušala zborovanje preprečiti. Stranka Jobbik, ki je tretja najmočnejša parlamentarna sila……………………

   je v redu ?

 • xtc

  Samo ZAVRAČANJE levofašistično socialističnih blodenj,idej,hujskaštev in netenja razdorov nas pelje v boljši svet,v boljši svet vas ne peljejo socialisti tipa Adolf,Josif,Tito,Mao,Lenin,Pol Pot,Kimi,Maduri,Kučani ipd hujskači ampak le zdrava pamet ljubezen in božja milost in previdnost.
  Ravno zato je treba vsem socialitmom in fašizmom treba reči odločen NE.

 • Tweety Bird

  Skrajna desnica ni poražena, ampak ponotranjena. Pri nas jo je ponotranjila SDS.

  • xtc

   Samo desnica in božja milost in previdnost ter molitev lahko ustavita vas levofašistične hujskače,polne mržnje in sovraštva.

   • Bald Eagle

    Jaz pa mislim, da jih lahko zaustavi le še svinec.

    • xtc

     Samo božja milost te izpopolni.

    • Tweety Bird

     Šus v golo glavo, da bo perje frčalo :)

     • oka

      Kako si upaš ugovarjat mogočnemu Orlu.
      TAKOJ SPAT !!!

     • Bald Eagle

      Tunnek, pojdi raje kozo Juliko potešit. Komentiranje ni zate, ker si preneumen za te stvari.

 • Tweety Bird

  Tako, sedaj sem vam napisala nekaj resnic in grem spat. Tunek me že čaka s trdim pimpekom. Luštno bo :)

  Lahko noč.

 • Se popolnoma strinjam s tem, da bi bile kazni za stranke večje, ker tako kot je zdaj, so kazni smešno nizke. In stranke to s pridom izkoriščajo.

  • oka

   Gospod Novak, nisi več pišček ?

   • Tweety Bird

    Kuku…Če skrajno desnico definirajo postavljanje holokavsta pod vprašaj, protimanjšinjska retorika, antiislamizem, romofobija in homofobija, potem je s prstom najlažje pokazati na SDS :)

    • xtc

     A niste ravno socialisti vseh barv pospravili največ ljudi?

    • oka

     No, zdaj pa lepo zobke umit, lulat in spat !

  • xtc

   Definitivno tiste ,ki so dolžne in niso plačale volilnih kampanij v stečaj in ukinit.
   Prav imaš.

   • Imam vprašanje, komu so dolžne?

    • xtc

     Kredito dajalcem gre za ZaaB,SMCSD itd skratka leve.

     • komu, ne kdo, morda veš komu so dolžni?, privat osebam, bankam, … ?

     • xtc

      Preveri komu kreditodajalcem,LDS je itaq crknil od pufov,ki jih ni plačal nikoli.

     • oka

      SD tudi še ni poravnala. Kdaj bo ?

     • xtc

      Nikoli,kdaj so komunisti kaj poravnali?
      Pokradli ja.
      Počastil pa narod.

 • xtc

  Desnica je v bistvu z božjo pomočjo odrešitev kam so svet pripeljali socialisti Adolf,Josif,Tito,Benitto smo videli.

 • Tweety Bird

  Ko analiziramo skrajno desnico v Evropi, pozabljamo na skrajno desničarske poteze, ki jih izkazuje SDS. Če se ukvarjamo v drugih državah s trenutnim upadom skrajne desnice, ima lahko dejstvo, da je v Sloveniji po javnomnenjskih rezultatih najmočnejša SDS, hude posledice. VOLIMO LEVICO !!!

  • Tweety Bird

   Letos bodo pri nas volitve, in če oblast prevzame stranka SDS s tako skrajnimi pogledi, je to absolutno slabo za Slovenijo v evropskem kontekstu in slabo za slovensko demokracijo.

   • borko

    pa tebe je vidno strah…

  • Roman Eržen

   in pojemo kod plove ovaj brod

 • xtc

  Samo voljenje DESNICE lahko ustavi levi fašizem in obvaruje Slovenijo Titovo-Yugoslovanske poti v bankrot,pomanjkanje in vojno.

  • Imeli smo 2x vlado sds, in večini naroda, ni bilo všeč.

   • xtc

    JS ni narod so paraziti.

    • JS je enako del naroda kot ostali, plus, ne voli samo JS, volijo tudi ostali.

     • oka

      Vsi, ki imajo korist od ropov in bančne luknje.
      Kdo so to pa je bilo že povedano v DZ, kajne ?

     • xtc

      Ne so paraziti,ki se financirajo iz davkov od delovnih ljudi,če ti ne dajo nič v žakelj oni vatajo k***************.
      Ljudje brez JS lahko preživijo obratno ne-to vam levim še ni jasno.

   • oka

    Lahko bi jo imeli dvakrat s polnim mandatom, če se ne bi šli vi levi miroljubniki igrice z molotovkami in granitnimi kockami.
    Zelo pošteno, da ni kaj. Strahopetci. Še zdaj se vam gatke tresejo.

    • zanimiva situacija, oseba ki ne zna pojasnit izvora svojega premoženja, ki ne zmaga na volitvah, in ki žali narod, bi vodila državo. Temu se reče sposobnost mobilizacije množic.

     • oka

      Vrnite denar, ki ste ga pokradli.
      Naj dobijo ljudje, ki ste jih vrgli na cesto spet delo, da bojo dostojno živeli !

     • Dragan Krstič

      A to ti misliš Cerarja. Ta ima vse tvoje naštete atribute. Sicer pa poglej na 24 kur kaj si tvoji bivši mislijo o SMC in sedanji vladi.

     • Bald Eagle

      Kako ne zna pojasnit? Vse je pojasnil in sodišče je razveljavilo poročilo KPK. Če nekdo pove razgrajačem po resnici, da so le ti zombiji, nikogar ne žali. Večinski narod pa zavrača spremembe iz enega samega razloga. 70 letna komunistična indoktrinacija mu je povsem pohabila razum. Zato narod ni sposoben zdravega kritičnega razmišljanja z lastno glavo, temveč je dobesedno hipnotiziran od partijskih laži, s katerimi ga partija vsakodnevno od vsepovsod bombardira.

     • Nič ni pojasnil, zato tudi postopek za zasego premoženja

     • borko

      ko bo RTV potonil bo vse drugače

     • borko

      ma daj ne bevskaj

     • Roman Eržen

      počakaj da pride sds na oblast potem se bo videlo koliko so levičarji pokradli in tega se udbomafija boji

   • Tom Žnidarčič

    Seveda! Imamo tudi 70 let komunističnega pranja glave in smo še zmerom večinsko s tem zadovoljni.

    • borko

     to je velik problem

   • borko

    ne naroda,,tistim ki morajo na volitve zaradi privilegij

   • Roman Eržen

    5 let levičarje pa 16 razmisli če znaš sploh misliti

  • Tom Žnidarčič

   Ne mešat levega iztirjenca in normalnega levičarja.

 • Tweety Bird

  POZOR POZOR … Ekstremna desnica je dobro organizirana in zelo nevarna! Njeni pripadniki so fanatiki z morilskimi nagoni. Potuho imajo med desnimi simpatizerji v politiki, policiji, vojski, tajnih službah. V Sloveniji obstaja gnezdo desnice med obramboslovci. General Glanzkopf je nevaren.

  • oka

   Tunek te čaka, ti pa še skoz tule.
   TAKOJ SPAT !!!!

   • xtc

    A njegov drugi allias-razcepljena psihopatska osebnost?

    • Tweety Bird

     Ekstremna desnica hoče kri za vsako ceno, morilski nagoni in sla po pobijanju to je glavni cilj. Vojne na Balkanu, največ so morili desničarji, paravojske desničarskih strank…eni pa orožje preprodajali :)

     • xtc

      A tisto dretje o pobijanju v Dražgošah je bila EKSTREMNA DESNICA-HVALA ZA POJASNILO.

     • Tom Žnidarčič

      Daj ti malo seštej žrtve Hitlerja, Mussolinija, Stalina, Maota in podobnih levičarjev, pa potem naredi primerjavo! Lahko tudi prva dva izločiš in ju postaviš na desno, zadnjima dvema pa dodaj še Titeka in Castra, pa te bo rezultat še vedno presenetil.

  • Tom Žnidarčič

   Letečim mrhovinarjem se dogaja naravna selekcija.

 • xtc

  Ma sej ni važno.
  Če hočete lep in boljši ter pošten svet NE volite levofašistično socialističnih hujskačev in netilcev sovraštva in razdora,NE nasedajte jim oni živijo od hujskaštva in sovraštva,v družbah kjer tega ni so mariginala.

 • Tweety Bird

  Pri nas se skrajni desničarji skrivajo za masko “domoljubja”. Vedno gre v to smer… “Ne, ne mi smo proti fašizmu in vsemu temu, želimo le da se tujci asimilirajo ali spizdijo.

  • Tom Žnidarčič

   Ja in, kje je tu problem? A ti misliš, da se moramo aborigeni asimilirat?

  • črnogled

   Točno to,ali se asimilirajo,al pa spizdijo tja,od koder so prišli.

   • Roman Eržen

    zakaj bi odšel ker mi bedaki živimo take levičarje

  • MEFISTO

   Glasujem samo za drugo varianto.

  • učko

   Kar nej spizdijo, ne rabimo mi njih in njihove “asimilacije” !

 • xtc

  Domoljubi smo vedno proti vsem vrstam socializmov in fašizmov predvsem pa proti levemu fašizmu,ki je v Sloveniji zelo agresiven in napadalen ter hujskaški.

 • Tweety Bird

  Je pa Evropa hinavska packa… v Libiji, Iraku, Afganistanu NATO meče bombe in pobije na tisoče civilistov, to je kolateralna škoda! Nikomur ni mar. Ko pa desničarski fanatik pobije evropsko mladino je pa katastrofa, tragedija, zločin … Očitno ima Evropa dvojna merila za človeška življenja kar je čisti rasizem. Dokler se pobija muslimane je OK, ko so žrtve evropski otroci je pa tragedija.

  • zoro

   res je – musliči niti živeti ne bi smeli – ne živeti, ni povrečti se ne bi smeli – niti jih ne bi smelo biti – žal je vso to golazen reši krščanski kralj, ker jim ni bpredal mohameda, ki je njihov glavni gnoj!

  • Roman Eržen

   največ pa musliči svojih pobijajo ženske imajo za pse kratijo jim človekove pravice vi bedasti levaki jih pa zagovarjate nimam nič proti ostanejo naj tam od koder so prišli po vsej verjetnosti tudi ti spadaš tja

 • xtc

  Ma dejstvo je ,da desnica napreduje ZDA,kmalu tudi v Nemčiji,Franciji in drugod pohoda se ne da ustaviti-levi fašizem je sprožil odpor in reakcijo.

  • zoro

   točno to se dogaja – zato jih je strah in v strahu besnijo in uvažajo alahov drek!

 • Tweety Bird

  Breivik: “V Sloveniji imam zveste brate in sestre” ???????….

  Ne vidim razloga da ne bi verjela tej izjavi. Pa še kako veliko zvestih ima desničarski terorist Breivik v Sloveniji. Slovenska skrajna desnica je del globalne rasistično-ksenofobne scene.

  Sedaj pa res grem seksat s Tunekom… Lahko noč.

  • Bald Eagle

   Tunnek ima posušenega tiča, ti pa suho fračo. Ne bo šlo tako enostavno.

   • janez potreben

    Mogoče bi jima pomagalo, da si malo namazeta s smrekovo smolo in svinjskim salom

    • Tom Žnidarčič

     Mislim, da sta že zdavnaj uporabila ATACK.

  • zoro

   res je brevik je moj učenec in to moj odličen učenec – povem ti da jih je še več in še vedno več jih bo gnoji muslimanski so za dve stopnici zadaj mi delamo in delamo !

 • zoro

  modendorfer – pičkin dim – je pa res da bi rad bi trdi kurac – rad bil!

 • dob

  “Jaz bi raje SDS premagal na pošten način,” ga je zavrnil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, ki računa na prešernovo nagrado za humor v letu 2019.

 • Tom Žnidarčič

  Jani predvsem ne ve, kam bo prestopil. Če je Hitler vedel kam postavit Goebelsa ni vrag, da niti Šarec nebi vedel kam postavit Janija.

 • borko

  Han..ko se je rodil je že lagal da je deklca

 • Roman Eržen

  ljudje ki skačejo iz ene stranke v drugo niso vredni počenega groša in gospod modendorfer je en takih poslat ga je treba za minimalca in nebi tako vrtel svojega mavla

 • Soave

  Ooooooooo, brez skrbi. Ta se bo že postavil, tja kjer edino paše. Levaki take strokovnjake potrebujejo.

 • MEFISTO

  Je pa zanimivo, da za akademika Janija Moederndorfeja niti na plenilski in sleparski levici ni dovolj slabe stranke, sicer jih ne bi menjaval kot enako pametni Tweety Bird gate.

  • Meho

   In od kdaj je Jani Moderndorfer akademik? A smo že tako daleč, da so že pingvini akademiki, al kaj?

   Da nisi ti zamenjal Janija Modernoderferja za Vinka Moderndorferja? Razen, če meniš, da je precednik nastavljenec košarkarskega kluba Olimpija akademik. No ja, če zafuraš tak klub kot je bil Olimpija, moraš bit res vsaj “akademik”.
   .

   • MEFISTO

    Upal sem, da razumeš, da se z akademikom norčujem na račun Janija.

    Tudi z Hana uporabljam ta akdemski naslov, čeprav njegovi bivši in edini sošolci polnijo police po navadnih, super in megamarketih.

 • Ali

  Norost vedno umre zadnja

 • janko

  A še Moderndorfer bi mlatil poJJ? Da mu bi pes crknil, gnida rdeča ogabna!!

 • Drazen Kovac

  Zrušit komuniste in JJ vse isti gnoj lopovski

  • janko

   Ni vse isto, to sta dva pola, kot jin in jang, ali kot dan in noč ali kot voda in ogenj! Misli ustvarjajo prihodnost. Misli zaplankanih izrojenih otrok nostalgičnih komunističnih blodnežev pač ne morejo graditi lepše prihodnosti. Samo VELIKO nevarnost propada naroda in države predstavljajo!!

 • Drazen Kovac

  Ma bmk vem in vidim da vsi izkoriščajo položaj in drž.denar nas vseh za svoje interese in mi gredo na bruhanje vsi po vrsti….nisem čepel doma vse življenje ampak dal predsej sveta skozi in vidu marsikaj in bil z ljudmi vseh sort navaden človek ti ne naredi slabega nikjer gospoda pa…

  • MEFISTO

   Drazen Kovac, prjatu razumni, a šumniki so ti pa zamrznili?

   Mogoče ima Luckyss še kakega.

 • Get Smart

  Ja, ja, bogim kužkom v MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH garažah so vsi isti,
  ampak naj vas to ne zavede, kajti tam so res vsi isti, vsi MURGL JUGOKOMUNISTIČNI mekanocurni nastavljaći dupeta gazdi, posiljevalci, pedofili, lažnivci, morilci …

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!