Na današnji dan leta 1991 je vojska JLA napadla Slovenijo, Kučanov svetovalec Neven Borak pa je pod psevdonimom v Dnevniku bril norce iz slovenske osamosvojitve!

Neven Borak (Foto: STA)

V času slovenske osamosvojitve je imel svojo rubriko v Dnevniku tudi kolumnist Veno Karbone. Šlo je za psevdonim, njegovo pisanje pa je bilo usmerjena proti odcepitvi Slovenije od Jugoslavije in gospodarsko protislovensko naravnano. Na koncu se je izkazalo, da se za psevdonimom skriva Neven Borak, takratni svetovalec predsednika predsedstva Slovenije Milana Kučana. Njegovo pisanje v medijih je zgolj eno izmed mnogih nasprotovanj osamosvojitvi in postavlja na laž tezo, ki jo te dni postavljajo osrednji mediji, da je šlo pri osamosvojitvi Slovenijo za enotnost takratne politike.

“Nekomunizem? Ne, hvala,” je Veno Karbone alias Neven Borak pisal zgolj šest dni pred zgodovinskim trenutkom osamosvojitve Slovenije v svoji kolumni, v kateri je opisoval, kako se ruši jugoslovansko gospodarstvo, ki je že stopilo na pot liberalne in tržne ekonomije. V komentarju z naslovom Katastrofa pa je za Demosove voditelje, ki so pripravljali osamosvojitev, dejal, da “bo samo še vprašanje časa, kdaj nam bo Washington Post sporočil, da smo kljub vsem tako imenovanim dosežkom v bistvu samo ena od balkanskih mutacij”. 

Borak je dandanes še vedno univerzitetni profesor ekonomije na Fakulteti za komercialne in poslovne vede (FKPV), Ekonomsko-poslovni fakulteti (EPF) in Fakulteti za družbene vede (FDV). Prav tako je bil direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev in svetovalec nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Marka Kranjca, ki ga je v svojih kolumnah sicer rad kritiziral.

Nekdanji publicist Financ Stanislav Kovač je Kranjca in Boraka označil za sprevržen par, “saj je Kranjec jeseni 2009 soglašal z imenovanjem neučinkovitega direktorja ATVP Boraka za svetovalca za bančni nadzor, medtem ko Borak kot vodja ATVP ni nikoli javno razkril neustreznega nadzora centralne banke nad bančnim kreditiranjem prevzemnih poslov”.

Sin srbskega radikalca
Kot je razvidno iz dokumentov vojaške obveščevalne službe, je Neven Borak sin jugomajorja Obrada Boraka in je bil takrat zaposlen v predsedstvu republike Slovenije, kjer je svetoval Milanu Kučanu. Po ugotovitvah vojaške obveščevalne službe je bil Obrad Borak redno – večkrat na dan – v kontaktih s svojim sinom, ki mu je izdajal politične informacije o namerah vlade in predsedstva, ta pa jih posredoval in obveščal preostalo JLA.

(Vir: Twitter)

Družina Borak naj bi prišla v Slovenijo okoli leta 1970. Obveščevalna služba je preko vira ugotovila, da je Obrad Borak znan kot srbski skrajnež, ki “v okviru družine ne dopušča drugačnega jezika kot srbskega in govori striktno srbsko tudi s svojim vnučkom”.

(Vir: Twitter)

Obrad Borak je bil v času osamosvajanja Slovenije od doma pogosto odsoten, “ko pa pride domov, izkazuje ogorčenje in razočaranje nad razvojem političnih dogodkov v Sloveniji. V teh ocenah ga podpira tudi njegov sin Neven”, so ocenili v vojaški obveščevalni službi.

(Vir: Twitter)

(Vir: Twitter)

R. O.

 • GverilaStyle

  in kaj ima to po 28 letih biti aktualno??? Kaj pa če rečemo takole,DA STE NOVINARJI MOLČALI 28 LET….. z namenom al pa po komandi!!!!!

  • branči

   režimska trobila tega nikoli upala objavilti! a sedaj veš, zakaj obstojajo desni časopis!

  • Jožef Gal

   Kje si pa na nova tv našel kakšnega novinarja ,ki ima tudi izobrazbo potrebno za ta častni poklic
   NIKJER NOBENGA
   LP
   JOŠKO

 • antimur

  Vse, ki so podporniki zločinca Kučana, sploh pa ožji sodelavci, je potrebno z njim vred soditi po Brglezovem naravnem pravu, kajti večina sodstva in tožilstva je na njihovi strani, tako, da iz pravosodne strani ni pričakovati kakšnih sankcij, dokler ne bomo vso to golazen razgnali in postavili državo na novo, brez raznih Cerarjev, Serpetinškov, Erjavcev, Bratuškove bandiera rossa, Židanov, Mescev, pa tudi izdajalcev kot so Novačka, Tonin, Bogovič itd.

  • jakob kovač

   Samo sveti Janez je izuzet,on je za ovčke ,ki jih vodi brezgrešen,pač vam je intiligenčni koeficient blizu nule!

   • antimur

    Za kučanističnega govnača je vprašljivo, če sploh veš kaj je inteligenčni koeficient, zato ne opletaj s svojim rdečim gobcem o nečem, kjer nimaš pojma. Lahko pa razspravljaš o tem s Kučanom, Serpetinškom, Erjavcem, Bratušco, Cerarjem, Židanom in še ti ostane armada teh antidomoljubnih brezinteligenčnežev.

    • jakob kovač

     Nimam ne rdečega gobca,nisem ne kućanist in ne član ostalih ki si jih navedel, Vsi so govnači,ki niso podporniki Ivana pohodnika v Jajce ,zato van pravim da vam je IQ 0 in to velika nula!!!

     • Estrim Rolls

      to je mantra od janezovih podpornikov. če se ne strinjaš z njimi, si takoj označen za kučanista ali komunista. ti po pameti ubogi ljudje ne razumejo, da svet ni črnobel, in da je skoraj polovico državljanov, ki ne nasedajo na zlagano demokracijo in deljenje na desne in leve. največja ironija je pa to, da se imajo ti ljudje za inteligentne hehehe

 • mali49

  Zanima me, kaj dela sedaj Neven Borak? Če ima kaj sramu, naj se oglasi in opraviči slovenskemu narodu in tedanjim osamosvojiteljem. Enako bi moral to storiti tudi Kučanov Milan.

 • hermannn

  Kućan ma ga rad!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Na Nori24TV spet lažete. Same pohvale Borutu Pahorju za govor na proslavi, tudi iz tujine… papež Frančišek, predsednik ZDA Donald Trump, hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsednik Francije Emmanuel Macron, ruski predsednik Vladimir Putin…in še in še!!! Na kanalu A celo intervju z Milanom Kučanom. Nič lepega ni povedal o Janezu Janši, celo grajal ga je…. Pravzaprav, nihče ni čestital JJ za osamosvojitev, razen tega, da je sam sebi čestital, ovce pa ste blejale!!!… No. spet boste lahko blejale… ZA DOM…SPREMNI !!!

  • Jožef Gal

   VELIKI PTIČ.BRAVO TO KAR SI NAPISAL BO PRI BRANJU 3/4 SDS DOBILO INFARKT.PA SE JIH BOMO TAKO POČASI REŠILI

 • branči

  in “oštro” bo to okvalificiral, kot sovražni govor! ne vem, kdaj se bo resnično nekomu utrgalo!

 • Franc Šink

  V Sloveniji res ni težko najti “bivšega” komunista, ali izdajalca.

  • jugaXD

   žal je tako. tisti ki bi mogli delat na delavce, so nakoncu postali gniloba slovenije. pač politiki, ki so za odstrel

 • macon

  kučanistični udbobanditi so v pohabljeni Jugosloveniji delali in še delajo sijajne kariere ter se zviška poserjejo na vse Slovence.

 • rubec

  Če se II. tir gradi za kompozicije, ki bo to južnjaško nesnago odpeljala stran od nas, potem se za.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Takoj po prodaji celotne Abanke in še desetine NLB je državni vrh odromal k maši, da bi se spokoril za svoje grehe. Koliko jih bodo stali odpustki, bomo zvedeli po Šarčevem obisku papeža prihodnji teden. Stoodstotno financiranje verskih šol bi bila pravšnja pokora… Jebo vam pas mater kvazi levičarsko. Ste ista gamad kot SDS… LEVICA, reši nas !!!

  • šrauf

   Violeta ,reši nase koze…. mali Tić ma polna jajca!

   • Janko Gedlicka

    Ali ni nekdo tiča zaklal?

 • montyamp

  Slovencev strpnost , je voda na mlin primitivni murglosrbsko banditski izdaji slovenskega naroda .

 • montyamp

  Kandelabri čakajo .

 • Franjo Trojner

  Slovenci smo porazili in osramočeno izgonili iz naše domovine agresorsko JLA! Nismo pa lustrirali vseh tistih, ki jim še danes srce bije za totalitarni komunustičen režim in so v ex YU na oblasti počeli raznorazne svinjarije svojemu in tujim narodom. Kar je edini razlog, da je danes Slovenija, na las podobna ex Jugoslaviji in niti pod razno našemu idealu ob osamosvajanju, pravni, demokratični, urejeni, blagostnaja in reda polni Švici.
  Žal se je vse obrnilo zelo drugače, kot smo takrat sanjali domoljubi/osamosvojitelji/pomladniki. Od ideala prve, samostojne pravne, demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA je danes ostalo zelo malo. Zaradi fanatičnega nasprotovanja nelustrirancev še nacionalna himna ni smela postati Prešernova Zdravica v celoti, ker si je poet v svoji pesnitvi drznil zapisati besedo Bog! Rdečkarji na oblasti tudi v samostojni državi Sloveniji z vsemi štirimi bremzajo vse nujno potrebne reforme in s tem pravno državo, ki je temelj vsaki pravi demokraciji. Kar je edini razlog, da naša država še dandanes ni zares pravna in demokratična, ter reda in blagostanja za prav vse državljane polna.
  Sicer pa kaj ste, smo pričakivali, ko pa nas je demokratiziral “bivši” šef komunistov in ne demokrat g. Pučnik ali kak drug politik kalibra demokrata Čeha g. Vaclava Havla.
  Nauk te naše žalostne zgodbe je, da smo domoljubi sicer res zmagali na vojnem polju, bitko za pravno in demokratično državo pa izgubili.

  • jugaXD

   pomojem je več tistih, ki jim srce bije za jugoslavijo, kot tistih ki jim ne

   • JANEZ GUS

    Posebno vidrugi ići,posebno,ko ste postali,kako že izbrisani,treba je pa reč PREBRISANI.

    • jugaXD

     Oprosti?

   • JANEZ GUS

    Pametnim Hrvatom na pamet ne pade,največjemu pijanemu norcu ne,da bi še kdaj živel pod Srbom.Vi srbjančine boste morali pa po morju z grškim trajektom do Drine,ker tudi izbrisanim oz. prebrisanim bo enkrat odzvonilo.

    • jugaXD

     Jah to je rezultat nacionalizma…. Amoak mwd mladimi ni vec tako,tisto je oa itak samo politicna zadeva,z namenom da nas soravijo narazen.

   • Franjo Trojner

    juga XD
    Zapisal si : ” pomojem je več tistih, ki jim srce bije za jugoslavijo, kot tistih ki jim ne”

    Po mojem, pa veliki večini
    avtohtonega prebivalstva v Sloveniji srce bije za prvo smostojno državo vsega SLOVENSKEGA RODA SLOVENIJO in ne za gnilo na silo vkup sklanfano balkanso združbo, ex komunistično, totalitarno, gnilo Jugoslavijo, ki se je v krvi rodila in vsa krvava tudi nepovratno razpadla! Verjamem ti, da pa par procentov državljanov Slovenije, SLOVENSKI državi in NARODU ni lojalnih, samo ti v srcu nosijo že propadlo ex gnilo totalitarno, komunistično Jugoslavijo. Tebe in tvoje somišljenike na nek način razumem. Jugoslavije ni več, v Sloveniji se ne počutiš, počutite zares doma, ker se nočete asimilirati ( kar je vaša pravica), na svoje ex domove pa ne želite, ker je v izvornih državah od kod prihajate standard in s tem živlenje slabše, kot pri nas v Sloveniji.
    Jebi ga, v živlenju vsega ne moreš imeti, ti si se odločil za denar, za boljši standard in tako ostal brez rodne države, ki jo nosiš v srcu, SLOVENSKE države pa ne maraš, kot praviš sam. Mislim, pa, da v Sloveniji ni veljavnega zakona, ki bi ti prepovedoval oditi iz Slovenije v tebi ljubljeno Jugoslavijo, ki se je še ne tako daleč nazaj preimenovala v republiko Srbijo. Torej kaj še razmišljaš, vrata v širni svet so ti odprta, tudi v tebi ljubljeno Jugoslavijo ( na novejših zemljevidih sicer že lep čas namesto Jugoslavija zdaj piše Srbija, da ne boš preveč iskal).

    • jugaXD

     1. Oprosti ker nisem odpisal prej .2. Sem slovenec,starsi slovenci,kar jaz vem nimamo nobenega prednika iz bivsih bratskih republik. V sloveniji majhen procent priseljencev,se teji ki so so pa zal prekleto nacionalisticni za svoje drzave (srbija,hrvaska…). Pac ljudje so videli da so se jim ob osamosvojitvi zlagali u fris,glede demorkacije,vecje svobode,celo neodvisnosti nimamo vec,ker smo lutka EU. Narod vidi da se je enkrat ce ze ne boljse,zivelo bolj sprosceno,brez skrbi, vsak je imel sluzbo,stanovanje…vsi smo bili ljudje in ne srbi,slovenci,hrvati…

 • rubec

  Prekleta svinja čifurska. Če bi bil nesramen, bi lahko celo zavpil: Krščen Matiček, je možno, da je tale še kar tukaj?

 • xtc

  Veliko srbsko JNA-ni čudn ,da so jih Hrčki v Oluje terali ko zajce.

 • xtc

  Te velikosrbsko rusofilske izdajalce bi morali izgnat-nobena mednarodna konvencija tega ne more preprečit.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Hrvati so itak pokatoličeni Srbi???… A res?

  Hrvati pa pravijo, da smo Slovenci alpski Hrvati???

 • samotoje

  Neven Borak je eden od tistih, ki bi morali skozi lustracijo. On je eklatanten primer pete kolone.

 • Big Bird-Veliki Tič

  To ni res…ka piše NoraTV… Kapish?

 • Desnoklik

  Dejmo bit svobodni!

  • Janko Gedlicka

   Za kaj takega pa je potrebno preurediti možgane zlasti nevolivcev.

 • abc

  Veljo Kadijević je pol Srb. Mama je Hrvatica, oče Srb.

 • abc

  JLA ni napadla Slovenije, ampak je želela preprečiti odcepitev Slovenije od takratne skupne države SFRJ.

  • rubec

   To je isto, kot bi nekdo rekel, da ti nisi kreten ampak samo pol idiot.

   • abc

    Si se ti sploh že rodil, ko se je Slovenija osamosvajala? Po mojem ne, ali v plenice sral, al pa po peskovniku potičke delal.

  • macon

   Ja, ampak republike so imele po ustavi pravico do samoodločbe, torej nas je JLA napadla, ko smo se odločili, da gremo po svoje.

   • abc

    Ne, JLA je šla ven iz kasaren proti mejnim prehodom in želela z zavzetjem ( kontrolo ) nad mejnimi prehodi , preprečiti osamosvojitev Slovenije. Napad na Slovenijo, bi bil, če bi tuja država napadla Slovenijo ( pač napad od zunaj ). V Sloveniji je pa šlo za odcepitev od lastne državne tvorbe, SFRJ. Torej šlo je za notranjepolitično krizo, kar je bila posledica razpad SFRJ in državljanska vojna.

  • JANEZ GUS

   Še ena od pravljic za malo deco.Oni so to načrtno naredili z namen om zrevoltirat narod,potem bi pa oni posegli v mes.Kao čuvat ustavni poredak.To je zrežiral žvepleni in njegovi udbovci.Samo ni jim uspelo po zaslugi naših osamosvojiteljev.

 • Ppiikkaa

  Njegova žena Helena Kamnar je svetovalka predsednika republike za ekonomsko in socialno politiko.

  • Ava

   Ja saj, cele družinske naveze v JU, potem se pa čudijo od kod toliko korupcije in bančna luknja :)

 • šrauf

  Ali ni tale Neven partner od Helene Kamnar. Kamnarjeva ja bila sekretarka od Križaniča , financ ministra v Pahorjevi vladi? Križaničev svetovalec pa je tedaj bil udbovec Drao Isajlević, po izobrazbi GRADBENI TEHNIK.

  • KAPIBARA

   Na raĆun slovenaĆkih poturica, so medsebojno prepleteni kot sol in voda..
   Se pa zadeva, da ločiti..

 • Garbage man

  Ni kriv če je derpe.

 • Povprečen Državljan

  Nenehno premetavanje gnojnice.Ne vem,kaj imate od tega?

  • branči

   kratkonogi nas je osamosvojil! kaj pa imaš ti od tega?

 • JANEZ GUS

  Zaslepljeni narod.Udbovska propaganda,pijani lovci,uravnoteženo poročanje……

 • jugaXD

  ZA TISTE KI PREKLINJATE SOCIALIZEM: vprašanje na referendumu ni bilo, ali bomo živeli v socializmu ali ne. Vprašanje je bilo ali naj bomo neodvisni ali ne. Slovenci niso zavrnili socializma, ampak srbsko centraliziranost, ki se je večala pod Miloševićem. Noben ni zavračal socializma.

  • JANEZ GUS

   Stem,ko smo hoteli neodvisnost smo tudi povedali,da imamo dovolj SOCIALIZMA in ne pametnjači.Srbi so še naprej častili socializem,čeprav so nas zdaj že prehiteli,po zaslugi žveplene murgelske politike.

   • jugaXD

    Dejansko so srbi prvi vrgli socializem skoz okno in dvignili cetniske zastave. Takrat smo obsodili nacionalizem in ne socializma

  • macon

   V bistvu je res, ampak EU nas ne bi priznala in sprejela, če bi obdržali socializem. Denacionalizacija je bil en od pogojev EU, potem konkurenčno gospodarstvo in še kaj.

   Komunisti so marsikaj obdržali socialistično za krinko kapitalizma. Recimo zdravstveno zavarovanje in zdravstveni sistem.

   • jugaXD

    Ampak te dve stvari so med enimi najboljsih na svetu…poglej ameriko npr. Kjer prezivis edino ce si bogat

  • tohuvabohu

   Butl zarukani. Ko so uvajali socializem, nas tudi nihče ni nič vprašal.
   Sicer je pa vprašanje popolnoma brezpredmetno. Socializem je propadel že davno pred 1991 in ga ni bilo mogoče več oživeti (razen z novim nasiljem).

   • jugaXD

    Jugoslavija je v 30 letih napredovala iz zaostale,porusene,skregane drzave(1945) v moderno drzavo z visokim standardom(za vzhodni blok) in dobrimi ljudmi. Kaj je slovenija dosegla v 30 letih? Niti neodvisnosti nismo ohranili

    • tohuvabohu

     Tudi če bi bilo vse to res (pa je daleč od resnice), to ni odgovor na moj komentar. Jebe te logika, rdečko.

     • jugaXD

      Kaj je bilo uprasanje? In povej kolko je slovenija dosegla v vasem velicastnem kapitalizmu?

     • tohuvabohu

      Kakšnem kapitalizmu? Kaj pa je to? Kapitalizma ni, butci komunajzarski. Izmislil si ga je vaš veliki vzornik Karel Marx v svoji zmedeni betici.

     • jugaXD

      Okej,kaj ti si bil zadet med urami zgodovine.prosim preberi kako knjigo od 2. Svetovne vojne in poter pridi nazaj. :)

     • tohuvabohu

      Butl. Pri nas se med poukom nis(m)o streljali, celo med lekcijami o vojnah ne.

     • jugaXD

      drugace smo v isti drzavi, genij.

     • jugaXD

      sej si mona. “kapitalizma ni”, medtem vecina ljudi strada zato da 1 procent lahko ima 20 vil

     • tohuvabohu

      Kje pa ima sedež ta “kapitalizem”?
      Še za nepoučene idiote: v nobeni ustavi in nobenem zakonu kapitalizem ni omenjen.

     • jugaXD

      sedež je vrjetno u domovih naših prekrasnih politikov. kapitalizem je treba uničit ne omejevat.

     • tohuvabohu

      Težko boš uničil nekaj, česar ni oziroma je samo v bolnih komunajzarskih beticah.

  • Observer

   Če so zavrnili centralizacijo, pa ni važno ali je bila srbska, so s tem zavrnili tudi socializem. Centralizacija je temelj socializma. Ampak očitno povprečni levičarji še danes ne vedo, kaj so temelji socializma/komunizma. Samo neke mantre znajo ponavljati kako dobro da se je bojda živelo pod socializmom v Jugi.

   • jugaXD

    Takega je za zadavit,ker je izdal narod,z izgovorom da dela zanj.to pac ni tapravi socialist. V bistvu temelj jugoslavije je bila decentraliziranost,federacija,tovarne v lasti delavcev in ne drzave…

 • pajot

  Skratka,Obrad i Neven oba dvojica su čefuri. Jel tako? Tako je.

  • RATATA

   Tako je druže Pajote!
   U vojsci je najvažnija samo jedna stvar!
   A to su dve stvari:
   red,
   rad
   i disciplina!

   • rubec

    A ima i treča. Kad se gasi svetlo, nema više drkanja.

    • RATATA

     Treća je najveća!

 • JANEZ GUS

  Vse je pokazala travojeda Sonja.

 • macon

  Kot dostikrat imaš napačne poudarke. Ni šlo za protisrbstvo, temveč za protivelikosrbstvo, kar se je šel Milošević. Poleg tega so komunisti uničevali ekonomijo.

 • branči

  seveda ni zavračala socializma! kaj je lepšega, kot 500% inflacija in plačevanje kreditov za hiše po nevalorizirani glavnici! ja, kdor je okusil vse sladkosti socializma, bi se skregal z belim kruhom, če bi bil temu proti!

  • jugaXD

   Mislim, ekonomija ni bila dostudirana,to je res. Drzava se je prevec trudila graditi zivljenski standard ljudem,kar ga pac do neke mere je

 • macon

  Tudi Goeringa bi Nemci, če bi Američani dovolili kandidirati NSDAP. Za izvolitev bi poskrbel gestapo in tajni fondi kot je tukaj udba in tajni fondi (propaganda in odstranjevanje nasprotnikov na razne načine).

 • RATATA

  Carine za carinike oddolle..

 • Valter BraniSlav

  Bedniki. Zivite v preteklosti.
  Zato niste v vladajoci koaliciji….
  Kaj Vam pomaga da ste dobili najvec glasov ce z vami skoraj nihce noce v koalicijo, to pa zato ker po vseh pljuvate….

  • ZatonMesecnikov

   Treba je razčistiti račune prednikov valter. Genocid nad delom slovenskega naroda ne sme iti v pozabo. In da se slavi prihod Komunizma na oblast ter pomor 1% slovenskega naroda kot “Osvoboditev”.

   • Valter BraniSlav

    Koliko desetletij boste se razciscevali?
    In kdaj boste zaceli ustvarjati kaj novega?

    • tohuvabohu

     Po potrebi. Dokler bodo rdečkarji tajili resnico.

     • JANEZ GUS

      Prej ko bodo prizn ali resnico in bo napisana ura<dno za učbenike,prej bo mo šli z delom naprej.

     • Valter BraniSlav

      Bla Bla bla.
      Ne dela vam se, lenobe.

  • Janez Kepic-Kern

   A, AH VALTER –
   SPANJE PENZIONISTA IN NIČ PISANJA – TO BI BILO ZATE.
   Ponavljaš se kot zguljena “stara plošča”
   Penzija ali pa dom za stare – to bo zate.
   Edino v DOMOVIH ZA STARE SO LJUDJE,
   KI JIM ZVENI “TITO” – POZNANO IZ NJIH MLADIH LET. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • ehnaton

  Čisto odveč je ponovitev 3 leta starega članka o Boraku alias Karbona. Bolje, da ga ne omenjate več, ali pa napišite, zakaj ga Janševa vlada ni prej odstavila z mesta direktorja ATVP, kjer je dočakal konec mandata v letu 2008. Kar se mene tiče je vprašljiva diploma šole, kjer veliki ekonomski strokovnjak, ki je pred in med osamosvojitveno vojno na veliko provociral, danes predava. Če mu dodate Brgleza, strokovnjaka za naravno pravo pa še Pikala, specialista za osnovni in razširjeni osnovnošolski program bi vsem, ki so diplomirali na FDV (vključno s Toninom), svetoval, da končajo še kakšen program na kateri drugi visokošolski ustanovi.

  • JANEZ GUS

   Vtujini bi bili sprejemni ispiti,zato so ti dr.končali z nabiranjem znanja.Socializem samo za interno uporabo.

 • Hribouc

  Grauž Udbovski in nvse ostalo, kar ne gre v zapisnik…

  Kučanov svetovalec…kdaj bodo vsi ti majmuni plačali za svoje lopovske svinjarije?

  Dnevnikov kontraosamosvojitveni as je pa bil šef šefova, Medenov Milanče.

  Za vsako pičko se palca najde, brez skrbi.

  ————————————————–
  “Narod si piše sodbo sam, vsi pridejo na vrsto!” PRESS

 • ehnaton

  Čuden je predvsem tvoj komentar.

 • ZatonMesecnikov

  Ime mi je znano. kaj se še kar valja naokoli s neko zaslužno penzijo?

  Res imamo lovenci srečo, da so med nami in Jugom Hrvatje. Drugače bi se že ujedinili z rajem na Balkanu…

 • Antonius

  Neven Borak?! Tudi on je sestavni del vsebine, razvpite veleizdajlčeve opcije.

  • Valter BraniSlav

   Na urednistvu se vedno cakajo 3 kartoline.
   Pravijo da Vas ne poznajo…
   Torej nimate jajc da bi jih dvignili?
   Naj vas zaradi pomanjkanja mozatega vedenja klicem Antonija? Toncka? Tonka? Tona?

   • Janez Kepic-Kern

    Raje – odidi – s tega – OK E-PORTALA NOVE24TV !
    Gospodu – se preprosto
    – ne zdi vredno pogovarjati – s teboj !
    Star si že – odidi
    – ne v ZDA
    ne v SLOVENIJI – TE NIHČE – NE BO POGREŠAL !
    Svet se bo vrtel naprej – brez bla, bla VALTKA ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    “NJEGOV SPOMIN — BO POGINIL
    IN NJEGOVEGA IMENA NE BO VEČ NA ULICAH MEST
    IN NA CESTAH SVETA.
    Citat iz BIBLIJE

    • Valter BraniSlav

     Tito bo VECNO zivel v srcih vseh postenjakov. Poginila bosta Ti in Tanja Fajon.

   • Antonius

    Razumnemu poveš enkrat, provokatorskemu butlnu bom pa še zadnjič.
    Če bi vi res živeli v Miamiju, bi tisto kartico na uredništvo Nove dobil v dobrem tednu.
    Skoraj mesec dni kasneje ste se pa lagali, da ste bili prav takrat v Evropi.
    Valter, vi ste en ceneni prevarant, ki svojo Venezuelko in milijone sanja v Sloveniji.
    Pravim milijonarjem je čas predragocen, da bi ga z laganjem zapravljali na neki Novi.
    Valterček, djebite! —‘ Anton Bernhard
    S svojim imenom in zgodovinskim priimkom.

    • Valter BraniSlav

     Pa vendar zivim na Floridi.
     To Vam bodo povedali na Novi saj vedo moj IP.
     Blokirali so IP mojega WiFi pretvornika. Sedaj uporabljam drugi WiFi z drugim IP.
     OBA IPja PA STA IZ JUGOVZHODNE FLORIDE.
     TOREJ GOSPOD ANTONIUS, IMASTE JAJCA DA SE OGLASITE NA NOVI, ALI NAJ VAS KLICEM GOSPA TONCKA?

 • Janez Kepic-Kern

  Kaj spodnji VALTEK – BRBLJA – JE ČISTO – BREZPREDMETNO !

  PRIJATELJI, PODPORNIKI RADIA “OGNJIŠČE”
  SMO
  VČERAJ IMELI
  IMELI
  ZELO LEPO – POČASTITEV – DNEVA DRŽAVNOSTI NAŠE R. SLOVENIJE
  V
  ARBORETUMU – VOLJČJI POTOK ! Pri Radomljah oz. pred Kamnikom.
  Bila je res lepa
  prireditev – v lepem okolju – tega zelo znanega parka oz. botaničnega vrta.
  Nadškof A.STRES
  JE IMEL – ODLIČNO, RES SMISELNO – PRIDIGO,
  VODIL JE PA TUDI
  SV. MAŠO
  – V NARAVI TEGA PARKA.
  Udeležencev nas je bilo – zares veliko, več sto,verjetno cca tisoč ljudi.
  Dober pevski zbor
  KRILA
  in PRIFARSKI MUZIKANTJE – so bili- odlični. Res lepo je bilo. L..R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • milanček

  zavedni Slovenci, povejte, a je komunist kućan največje zlo slovenskega naroda? kaj storiti z njim?

  • Andrej

   To morajo ugotoviti ZAVEDENI slovenci.Zavedni to že od nekdaj vemo.

 • macon

  Srbi so ljudje kot vsi, velikosrbi pa nacionalisti, ki jih ne maram.

  • jugaXD

   Jaz nemaram vseh nacionalistov,ker nacionalizem vodi v sovrastvo in vojno

 • tomven

  To so izdajalci v pravem pomenu besede. Gnida

 • abc

  Meni ni tok važn kakšne vere je, oziroma kje je bil krščen, samo povedal sem ti, da je njegov oče bil po narodnosti Srb, mati pa Hrvatica.

 • Sonce

  Zelo dober tekst.

  Od enostranske odcepitve do razpada in mednarodnega priznanja: zamolčane plati slovenske osamosvojitve

  https://insajder.com/slovenija/od-enostranske-odcepitve-do-razpada-mednarodnega-priznanja-zamolcane-plati-slovenske?fbclid=IwAR2LcaGXZevtIf3f-_NTZp5IeX9sc5DhTQR21dxwCC7VaF34jreN-inUHAE

  .

 • von Rhein

  Samo eden izmed “profesorjev”,ki masirajo mehko sluzasto snov v lobanjah mnogih slovenskih študentov.Po njegovi zaslugi in zaslugah še nekaterih enako podlih osebkov,bo šlo samo še navzdo.Do točke,ko bo SLOVENIJA “MOJA DEŽELA” navadna periferija balkanske sodrge,ki je padla v objem rdečih banditov in našla skupne mafijske opcije.

 • KAPIBARA

  Ta nebi smel delat v SLO, tudi, kot čuvaj na deponiji ne..

 • Andrej

  Na ključnih položajih so že od vsega začetka srbofili, Yugofili in komunisti. Tako nesnago bi lustracija odpravila, a je nismo izvedli. Nikdar več en bomo imeli svoje države, ker so nam jo dokončno ukradli.

 • slosin

  kaj zdej partizajnarji….a boste že enkrat obračunal s kolaboranti in izdajalci….Vsak dan vpijete, kako jih je (bilo) potrbno likvidirat…

  • Andrej

   Sej so jih. Pravjo, da premal. Zdej jim je pa zmankal sovražnikov pa si nove zmišlujejo. Po navad kr Janšo ponucajo, de je uzga kriu. Komunajzarji majo že obrazec, Janša se je pa tud že navadu. Folk pa ti pesmco tud že na pamet zna.

 • Luckyss

  Dajte nehat s temi pravljicami…Če se takrat Kučan ne bi dogovoril z Miloševićem , bi imeli tudi v Sloveniji pravo vojno podobni tisti v Bosni in na Hrvaškem..
  Brez veze sedaj nekaj filozofirate in pripisujete neke zasluge tistim, ki so se po desetih dneh pojavili iz kleti..

  • branči

   a ti je poleg pasje vročine še rdeća zvezda usekala v glavo?

   • Luckyss

    Jebi ga, to so dejstva…

    • branči

     se ne bi bolj strinjal s tabo: ti si totalno usekan!

     • Luckyss

      …………………………. ;))

     • Luckyss

      Ne morem ti replicirati ker me je Admin blokiral in določenih besednih zvez “ne potegne”:.Bi pa citiral znanega ideologa in misleca, ki je “djau”. To so vaše domneve..

  • Janez Korenjak

   Očitno bi nam rad povedal, da se je Kučan dogovoril za vojno v Bosni. Ja, tokrat pa nisi daleč mimo vsekal – tudi levičarska kura včasih zrno najde.

   • Luckyss

    Kučan je v resnici v zameno za mir v Sloveniji “odobril” vojno v Bosni…Kasneje jim je verjetno zaradi slabe vesti poslal nekaj orožja..kljub embargu…
    Kdo drug bi morda ravnal drugače, je pa vprašanje, če bi bila ta drugačna reakcija dobra za Slovenijo..

 • milanček

  a je kakšna pozitivna novica, da je gauznil kućan?

  • milanček

   nadaljevanje, ta idiot valter bo na pogrebu naredil samomor!

   • Luckyss

    Le koga se boste bali po Milančku…Luka je prebutast, Šarec ni dovolj “lev”…Si boste morali enega izmisliti, da vaše ovce ne bodo doživele šoka…

 • jugaXD

  Tega nevem. Ampak socializem za ljudi ni pomenil problema,ampak je centraliziranosr