Na Hrvaškem vlada strah: Bojijo se, da jim bo Slovenija poslala nazaj celotno “pošiljko” ilegalnih migrantov, in se sprašujejo, čemu zaostritve na meji

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Hrvaški mediji so se razpisali o tem, da države članice Evropske unije, ki so v schengenskem območju, delajo na tem, da bi onemogočile vstop desettisočim migrantom v svoje države. V tem načrtu pa naj bi se slabo pisalo ravno Hrvaški. Skrbi jih to, da čeprav so del Evropske unije, še niso znotraj schengenske meje. Slovenija, Avstrija in Nemčija pa pošiljajo vse migrante ravno nazaj na Hrvaško. Število migrantov pa ni majhno, poročajo hrvaški mediji – “govorimo o desettisočih migrantov”. Tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz je dejal, da je treba schengen bolje zavarovati. Kritika pa pade ravno na Slovenijo, saj je dejal, da je dodaten nadzor na meji med Avstrijo in Slovenijo nujno potreben.

“Zadnjih nekaj dni se je situacija močno zaostrila, tako kot ukrepi nekaterih držav Evropske unije glede politike do migrantov, še posebej Slovenije, Avstrije in Nemčije,” pišejo hrvaški mediji. Peter Webinger, vodja oddelka za azil, migracije in človekove pravice na avstrijskem ministrstvu za notranje zadeve, je dejal, da morajo “močneje zaščititi zunanje meje schengna”. Z njim se strinja tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz, ki je v odzivu na slovenske kritike, da je dodaten nadzor na meji med Avstrijo in Slovenijo neutemeljen, dejal, “da je žal potreben, saj je naš cilj Evropa brez notranjih meja, ki pa bo mogoča le, če bomo zagotovili delujoče zunanje meje”.

Migrante nazaj na Hrvaško
Med 45 in 60 tisoč migrantov želi prek Slovenije vstopiti na schengensko območje. Državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic je dejal, da “tiste, ki vstopajo v Slovenijo in želijo pridobiti mednarodno zaščito, vračamo na Hrvaško”. Hrvatske vijesti pa poročajo, da Avstrija, Nemčija in Slovenija že dlje časa izvajajo pritisk na Hrvaško, naj bolj učinkovito nadzira mejo z BiH, in proti Črni gori, da onemogočijo ilegalne prestope migrantov. Vse te tri države so odločne, da vrnejo na Hrvaško vse tiste migrante, ki vstopajo na območje schengna in ki niso registrirani.

Sprejeti je treba resne ukrepe, da se ne bo Evropa prihodnje leto zopet borila z migranti
Za zaustavitev novega migrantskega vala se še posebej bori Avstrija. Webinger meni, da je treba zdaj sprejeti resne ukrepe, da se Evropska unija prihodnje leto ne bi več spopadala z novimi desettisočimi migranti. Avstrijce in Nemce še posebej skrbi nova migrantska pot, ki poteka preko grškega morja, skozi Srbijo in BiH ali skozi Albanijo in Bosno in Hercegovino proti Sloveniji in Avstriji. Webinger je pot poimenoval “džamijska pot”, ker džamije na tej poti zagotavljajo pomoč migrantom na njihovi poti naprej. Avstrija je v upanju, da bi Albanija izboljšala nadzor na svojih mejah, ponudila tudi finančno pomoč in svoje policiste. Minister za varnost BiH Dragan Mektić pa pravi, da imajo v državi 5.100 migrantov, a se število povečuje, saj vsakodnevno na novo vstopa od 100 do 150 ilegalnih migrantov. “Niti ene izmed 475 prošenj za azil v BiH nismo sprejeli. Zavedamo se, da so te prošnje le formalne, ker 70 odstotkov tistih, ki vstopijo v BiH, takoj nadaljujejo pot proti Hrvaški,” je dodal.

Foto: epa

Ali je Srbija deloma kriva za povečan migrantski val?
Mektić je opozoril na še en velik problem, in to je, da je vse več Irancev med nezakonitimi migranti. Prepričan je, da je to posledica dejstva, da je Srbija državljanom Irana ukinila vizume. Na ta problem opozarjajo tudi na avstrijskem in slovenskem ministrstvu za notranje zadeve. Webinger in Šefic posredno obtožujeta Srbijo, da je s tem dejanjem omogočila ilegalne prihode migrantov v Evropo, ki se nato napotijo proti Avstriji in Nemčiji. Srbija je namreč Iranu ukinila vizume že avgusta lani, kmalu zatem pa so vzpostavili tudi dve neposredni letalski liniji med Beogradom in Teheranom. V samo nekaj mesecih so v Srbiji zabeležili 6.000 iranskih “turistov”. Kmalu so ugotovili, da večina teh “turistov” vzpostavlja stike s tihotapci v Beogradu, da bi jim ti pomagali prečkati mejo s Hrvaško, BiH, Madžarsko ali Romunijo. Problem bi se lahko hitro povečal, saj  Srbija napoveduje tudi ukinitev vizumov Pakistancem. S to idejo se ne strinja niti Šefic, ki je izrazil veliko zaskrbljenost. “Če je res, da Srbija načrtuje vizumsko liberalizacijo s Sirijo in nekaterimi severnoafriškimi državami, potem to predstavlja velik problem. V tem primeru mora Evropska komisija ukrepati, še posebej v fazi pristopnih pogajanj s Srbijo.”

Slovenija po mnenju Avstrije potrebuje pomoč pri varovanju schengna
Kot rečeno, pa Kurz meni, da je dodaten nadzor na meji med Slovenijo in Avstrijo trenutno žal potreben. Ob tem pa je ponovil dobro znano avstrijsko stališče, da bo mogoče nadzor na notranjih mejah odpraviti šele, ko bo zagotovljen ustrezen nadzor na zunanjih mejah. Na vprašanje, kakšni konkretno so načrti glede krepitve zunanje meje in ali gre za zunanjo schengensko mejo ali zunanjo mejo EU, avstrijski kancler odgovarja, da krepitev zunanje meje pomeni več kadrov v evropski agenciji za meje Frontex ter da je treba delati tako na schengenski meji kot na meji unije, zlasti v Sredozemlju.

Sebastian Kurz (Foto: epa)

A. G.

 

 

 • Vojteh Dovč

  rvate boli 2x K za slovenijo.to smo že videli .njih je strah tekme z rusi

 • Morala

  Dobijo pošiljko nazaj, ker jih sami tudi nimajo pod kontrolo…

 • Franc Šink

  Le kaj naj bi Srbija imela od teh “turistov” ? zgleda da provocira EU. Ali pa ima nekaj za hrbtom.

  • Sarkazem

   Najbrž gre za širšo mednarodno zaroto globalistov, ki so podkupili srbske politike, da so ukinili vize z Iranom in jih bodo še s Pakistanom. Tako so odprli rezervoar 300 do 400 milijonov muslimanov, ki lahko priletijo v Srbijo sredi Evrope in nato naprej.

 • Novakec1

  Nč bat, naši so naredil plan kako jih bodo po Sloveniji razvažal.

 • exposingthetruth1111

  Zakaj Slovenije na premore imeti takšnega kot je Sebastian Kurz na čelu vlade in takšno domoljubno Vlado kot jo ima Avstrija.

  Kaj to koristi dobro gospodarstvo, če nimaš osnove – VARNOSTI !

  • Novakec1

   Kakšno dobro gospodarstvo in kje?

   • exposingthetruth1111

    Dal sem primer, da pravijo nekateri tukaj gor, da je pomembno samo dobro gospodarstvo vse ostalo je pa vseeno, pa temu ni tako. V smilsu češ nič ni narobe če Evropa sprejema dogomo o multikulturalizmu za svojo, ampak to je daleč od resnice.

    Seveda Slovenija nima dobrega gospodarstva, sploh se ne gre o tem, ker je to jasno tako ali tako vsakomur.

  • Steiermark

   Zakaj, zakaj…. zato, ker nam še vedno vlada jugodrhal komunistično udbovskeja jugosrbskega izvora, katerim svobodna in samostojna Slovenija, nikoli ni bila njihova najbolj intimna opcija ter se z njo, še danes , ne strinjajo! Bebci v Sloveniji, ki se pa ne udeležujejo volitev ali pa celo glasujejo za razne “opcije” jugokomunistične naveze zla, pa k temu izdatno pripomorejo. Polgejmo samo zadnje volitve in rezultate….. če jugosrbska udbovska drhal ne zapre svojih nasprotnikov, kot so JJ, potem pa potihem pripravljajo in širijo svojo bebavo miselnost in njihove “resnice”, po vseh sredstvih javnega obveščanja, na rtv, pop tv, kanalizacji in vseh ostalih rdečih propagandnih sredstvih, neumni cepci v Sloveniji pa padajo na njihove finte in “glasujejo” proti Janši, ki je tako hudoben in razdiralen. Bog jim naj pomaga takšnim bebastim brezmožganskim indoktriniranim ovcam, ki še vedno vidijo edinega pravičnega, velikega fuhrerja milančka sa balkana….

   • Sarkazem

    Točno tako!!

 • xtc

  Kurz ima prav kar pravi.
  Vendar je glavna ovira kučanova mafija,ki se boji tuje policije in organov ter vojske tukaj,saj bi hitro razkrili njihove rabote,pa še strah jih je ,da bi se le ti povezali z JJ in počistili s Kučanovo tolpo
  Realno bi bila za SLO optimalna rešitev zadeve takojšnja vzpostavitev letalsko raketne baze ZDA v Cerkljah in dovoliti prihod vojske ZDA ob enem pa sprejeti pomoč Avstrije in nemčije pri zaprtju meje neprodušno,kazalo pa bi na pomoč poklicati tudi kakega Švicarskega strokovnjaka s tega področja.

  • Sarkazem

   Točno tako!! Odlični predlogi, rabili bi le še tako dobre politike, ki bi to lahko speljali!

 • totex39

  Edino pravilno bi bilo, da jih dobijo nazaj. Spomnimo se samo, kako so jih brez kontrole spuščali v Slovenijo.

  • Adolf Hitler

   Tako jih Bomo pa mi brez Kontrolle šutiral nazaj Rvatom ganz einfach

   • totex39

    Tako bi morali mi narediti brez besed in potiho, tako kot znajo to hrčki, ki pa pol niso nič krivi.

  • samsara

   So zavrnili predlog Nemčije, Avstrije in Slovenije, da mejo z BiH dodatno zavaruje še z vojsko, če to terjajo okoliščine, pa so Rvati v njihovem slogu to zavrnili, češ, imamo popolnoma kompetentno policijo ki je popolnoma usposobljena za svoje delovanje. Tujci nam pa že ne bodo govorili kaj in kako naj delamo.

   No torej, Rvati, nema problema, vaša kompetentna in popolnoma usposobljena policija vas varuje, skupaj z ‘Lijepom vašom’.
   Želim vam polno zagorelih turistov in rekordno turistično sezono.

 • Igor Kavalar

  Čemu?

  Nov dokumentarec o stanju na Švedskem

  Testing Tolerance: Swedes are saying ‘enough’, to immigrants, no-go zones, sharia law & gang rapes
  https://youtu.be/dU8SoW_dTRo

 • Lisjak

  Ta ladja norcev nas bo vse potopla še tiste,ki bi se radi izkrcali.

 • joza joza13

  Saj je prav tako. Naj se še hrčki malo sekirajo…
  Hudič je le v tem, da na koncu vedno mi krajšo potegnemo, ker naši lulčki borat, cmero, karl, šarčina itd nimajojo pojma…

 • Če pride k nam preveč Irancev, jih samo pošljimo v Kreslinovem ritmu iz Goričkega v Iran.

 • Volkhv

  Bodo srbokomunisti zabrenkali: “naj mašinca,…” A ko bo prišla avstrijska vojska na mejo, bodo poskrili svoje rdeče zvezde v anuse in se pogreznili v drek…

 • Franjo Trojner

  Dejstvo je, da naša leva oblast noče zaščititi naše južne in hkrati schengenske meje, kar je znano tudi predsedniku vlade Avstrije Sabastianu Kurzu.
  Po domače povedano Avstrija pri problemu ilegalnih migracij ne zaupa institucijam EU in še manj za ilegalne migrante odprti levi Cerarjevi in morebitni novi levi Šarčevi vladi iz tega razloga je stanje na naši severni meji takšno, kot je bilo pred vstopom Slovenije v EU.

 • Claudio Moro

  NI SLABSEGA NA SVETU KOT BI LEVAK! mORDA,VERJERTNO,CRNUH IN LEVAK!

 • rubec

  Džamijska pot je za Bežigradom. K sreči je to mesto sodeč po imenu verjetno nekje v Srbiji.

 • Krtača 20

  V SĐS vlada še večji strah ker je njihov đanes đanša dobil nogo clo od Ljudmile. Zdej je pa že cela Slovenija spregledala to desno sekto. Adijo janšek.

  • sprehajalec

   Pozdravljena Troika in novi Ciprasi….

   • Krtača 20

    Trojko je klical sam jajo in noben drug.

    • sprehajalec

     Ker ni prišla, Slovenijo še danes to stane 800 milijonov Eurov letno iz naslova obresti. ker troikin kredit jebil bistveno cenejši kot Šiviljini tržni.

     Ampak za “naše” pča “našo resnico” tudi to ni problem, saj denar plačujejo v glavnem drugorazredni državljani.

     krvosesi ste, Krtača.

     • Krtača 20

      Adijo, Argentina te kliče. Bajbaj

     • sprehajalec

      Da neboš potem vekal za Unro, pa pomoč, jajca v prahu, pa mleko v prahu. Pa ko so jih dobili, so jih z žlico jedli. Pa se pritoževali.

      levičarska banda lopovska…

  • mona lisa

   Luzerka.

 • elh.

  /////////////Med 45 in 60 tisoč migrantov želi prek Slovenije vstopiti na schengensko območje.//////////

  Narobe, prek Hrvaške hočejo vstopiti v schengsko območje.

 • Ponosen Slovan

  Vsi ksenofobi, orbanovci in janšefili: nobenega od migrantov ne zanima tretjerazredna usrana nerazvita ruralna boga boječa smrdljiva Slovenija.

  Noben od migrantov ni tako pofukano glup, da bi ostal v tej usrani domobranski zatohli dolini.

  Ja? Ne laskajte si. Nihče vas ne mara. Celo usrani neumiti poraščeni migranti ne. NIHČE!

  • mona lisa

   Ti “ponosen” Slovan ali si prišel z Marsa, saj tudi ti delaš,(ČE DELAŠ?) za te kamelarje. In prav radi so v Sloveniji saj se jim bolje godi kot našim državljanom, ki hodijo za zajamčene plače v službe da ne govorim o upokojencih ki životarijo. Dobijo vse še stanovanja. Tako da ne bluzi.

   • Republic Commando

    Nič ne dela, žre socialno in se gre keyboard warriorja na maminem kompu:). Enkrat je nakladal , da ima podjetje toda vsi vemo , da levuharji samo lažejo :)). Pa tudi s takim obnašanjem nemoreš imeti podjetja, mogoče edino za prodajanje megle:))). Pač zafrustriran mamin sinko, taprav levuhar :)).

  • Terminator

   Zanimivo,da si ti tako pofukano glup,da si še vedno v tej tej usrani domobranski zatohli dolini.
   Ker nas očitno ne maraš,pričakujem,da se boš spokal nekam,kjer ni tretjerazredna usrana nerazvita ruralna boga boječa smrdljiva Slovenija.
   Davkoplačevalci ti bomo neizmerno hvaležni,ker bo en zajedalec manj.

  • Vince Blake

   Po podatkih MNZ je pri nas v letošnjem letu samo do maja zaprosilo za azil 1163 oseb. In to je zate nobeden? Glavni val še pa pride.

   In to so podatki vzeti iz spletne strani MNZ, ne iz kakšnega biltena SDS.

   Mislim….ko berem takšne umotvore, se mi ideja, da bi pri vsakemu volivcu pred volitvami preverili mentalno sposobnost, kar naenkrat ne zdi več tako slaba. Polovici levih strank ne bi uspelo priti v parlament.

   Groza me je, ko vidim, da je moj glas enak tvojemu.

   • Ponosen Slovan

    “Groza me je, ko vidim, da je moj glas enak tvojemu.”
    No, tu se strinjava.

  • Tanja Gre

   Ah no. Taglavno si pozabil. Smo tudi rasisti in islamofobi.

  • Franc Šink

   Ti hudič pa kar utihni.Slovenija ne smrdi. Vidi se da nisi naše gore list.

 • mona lisa

  Pravilno potem pa naj jih izvozijo še Hrvati. Nazaj poslat to muslimansko drhal od kod so prišli.

 • Osti jarej

  …ne se bat….politikanti mafijastanski,so tako servilni do hrvatarjev,da bodo še kakih tisoč migrantov dodatno od njih vzeli….

 • Dragan Krstič

  Naj se ne bojijo. Naši rdeči kleptomani imajo radi musliče, poglejte Kontiča in Zokija.
  Mi se moramo bati da nam Nemci ne pošljejo nekaj 10.000 azilantov, katerih vstop v Shengen je bil prvič zabeležen prav v Sloveniji.

 • joza joza13

  Balkanska vojna še kar traja… Srbi jebejo cel Balkan&EU

 • Olga2345

  Hrvati bodo pač morali poskrbeti sami zase, pa tudi vsa “brača” nizvodno….Srbi nam tako namerno šibajo divjake v Slovenijo…
  Vse izdajalce, s Sorosovimi plačanci in Kučanom vred, bo treba zaradi ogrožanja Slovenije in njenih državljanov, postaviti za rešetke!
  Kurz ne govori zastonj, da je nadzor na meji med Avstrijo in Slovenijo “žal potreben”!! S tem pove, da je slovenska meja NEZAVAROVANA!
  Politiki, ki jim več pomeni “ne Janša” se gredo, s svojim širjenjem sovraštva in izkljucevanja, veleizdajo, saj se jim ne gre za stabilno vlado in s tem varnost drzave in drzavljanov, ampak varovanje udbomafije in s tem povezanim uvozom novih volivcev levičarjev! Izdatno jim pomaga NSI z svojo “Matildo”, kot je Ljudmilo Murglsko imenoval nek tviteraš!

  • luckyss

   Olgica draga…
   Na teh straneh ste popljuvali in v nebo kovali različne politike, pač kakor je veter pihal….
   Če se bo Luka Mesec odločil za kolaboracijo z Janšo, boste še njega kovali v zvezde…
   Sicer pa skrajni komunisti itak “skp pašejo”…
   Ovce bedaste brez načel in ponosa….

   • Goran Hvala

    mene janseviki spominjajo na trumpa.. danes tuli proti in nabija sankcije ter grozi se vsem ostalim ce slucajno me nabijajo sankcij tak kot amerosi in tistemu kot amerosi. . cez 14 dni pa spet tuli trump kontra kako ni g8 brez rusije in kdo je sploh nabil sankcije rusiji se sprasuje…:-). bvahaha… de ni ta trump se bolj dementen kot milan kucan ko ne ve kje je volan v avtu . zgleda ze tako. .:-)

 • luckyss

  Lepo, da končno pišete o tem kar sem omenjal kakšne tri tedne nazaj, ko ste paničarili o “invaziji na Slovenijo”…
  Takrat, ste me popljuvali in tokrat me boste tudi…ker ste ovce in vam ni važna vsebina, ampak samo “da je naš”…
  Beboti..

  • Goran Hvala

   itak. . sej ves da nimas prav. spriajzni se. ..pac nisi jansevik in zato nimas nikoli nic prav. .. dejstvo. . sploh na janseviskem portalu med janseviskimi zealoti….:-)

 • samsara

  Boštjan Šefic je dejal, da “tiste, ki vstopajo v Slovenijo in želijo pridobiti mednarodno zaščito, vračamo na Hrvaško”.

  Šefčet, zakaj tega niste počeli že od vsega začetka in zakaj ste ravnali drugače?
  Vmes se zakoni niso spremenili, le politiki si dovolijo ravnati svojevoljno, mimo zakonov.
  Upam, da boste kazensko odgovarjali in bili sankcionirani.

  • Novakec1

   Sodna in ostale prakse v tej zblojeni vukojebini so drugačne od ustave in zakonodaje, že kar nekaj časa.

 • Goran Hvala

  kaj se tolkneki napihujete janseviki. vlado sestavte ze enkrat…al je tud jajo glih tolk neuporaben kot jankovic kateremu se posmehuje…..

 • domovina mili dom

  Kar naj se bojijo. Svojo naj zaprejo, pa bo mir.

 • samsara

  “Azil” iz ust tujerodnih, polpismenih divjakov pravzaprav zanje pomeni nekajdnevno popolno oskrbo, da po tem, ko se jim zahoče, lažje nadaljujejo pot do naslednjih evropskih bedakov, ki spet padejo na isto finto invazivcev. In tako dalje do obljubljene dežele ‘Žermani’, kjer jim, za nič dajejo bajeslovne vsote denarja, jih perejo, oblačijo, hranijo…okrog njih pa same napol slečene blondinke, med katerimi se najde tu in tam tudi koklja, ki ji zadiši eksotika, pa če je to zadnje kar stori in jo potem mrzlo najdejo posiljeno in iznakaženo.

 • samsara

  Hja, enkrat morajo pa tudi Rvati ‘naleteti na mino’. Že statistično.

 • domovina mili dom

  Če jih potovanje stane 10K €. Zakaj se peš matrajo. A ni to malo čudno.
  Mar bi se usedli na samofrč in lepo pristali v Berlinu pri muti. Lepo gosposki. Pa hrana na avio, pa to. No res mal čudn. A so ti dohtarji res dohtarji, da dajo dnar mafiji, da jih le ta peš pospremi čez Kolpo. Pa še mokri so pri tem.
  Ej, let z avijo v Šarm El Šeik, all inclisive pa 700 €. To neki ne gre vkup.

  • Tone

   Med tem, ko pešačijo, kartirajo teren.

 • samsara

  “V tem primeru mora Evropska komisija ukrepati, še posebej v fazi pristopnih pogajanj s Srbijo.”
  (Vizumska liberalizacija do držav izvora invazivnih hord.)

  Staara finta Balkancev. Ko bi radi nekaj dosegli ali dobili, začnejo iz nič ustvarjati probleme. Da bi s tem prenehali, terjajo nekaj v zameno in doslej jim je uspevalo.

  • domovina mili dom

   Zato je fafajonka zrihtala, da iz opanklajfa ni potrebne vise. So komunisti to že pred leti predvideli. Matr so brihtn.

   • samsara

    Levaki so le kolaboracionisti njihovim globalnim psihopatskim šefom.

    Bratje v patologiji, pokvarjenosti, brezvestnosti, pohlepu, izrojenosti…
    Pretkani, pokvarjeni do obisti, težko ali nemogoče dojemljivo normalnemu človeškemu umu.

 • prinzeugen

  Čefurje spravit skupaj Hrvate Srbe v isto državo, poglavar bo v Siriji!!

 • dr Janez Sveti

  Jaz na meji še vedno čakam tistih 5.000 emigrantov iz Velike Kladuše, ki ste jih obljubljali! Hrvati tudi. Kam so izginili??
  Nova24tv a lahko pomagate?

  DR janez Sveti genij

  • Franc Šink

   Eden po eden bodo prikapljali.

   • dr Janez Sveti

    Jbg, za te revčke se ni splačalo …Grem nazaj v mirovanje.

    DR Janez SVeti genij

  • Novakec1

   Ni maš preveč v besedi genij

   • dr Janez Sveti

    “Ni maš preveč v besedi genij” stavek polpismenega osebka.

    DR Janez SVeti genij

  • Bemu

   Ne se hecat.
   Stvari so resne bolj, kot je videti. Ko jih boš videl bo malo pozno, če že ni prepozno, naši pa mencajo z vlado in se preganjajo, kot otroci.

   Zakaj kandidirate, če niste dovolj zreli za to ???

   • dr Janez Sveti

    Kaj jaz kandidiram? Emigrante vidim velikokrat in zaenkrat, nobenih težav.
    Pomislim samo na to, kako lepo živim in ne rabim peš hodit po gozdovih v nekakšno obljubljeno Evropo, ker tam od koder sem je življenje pekel.

    “Ne delaj drugemu tega, kar ne želiš, da drugi dela tebi!” pregovor

    DR Janez SVeti genij

  • KP

   Kar čakaj,čefurček,samo ti čakaj.

   • dr Janez Sveti

    A zdaj smo Slovenci že čefurji ali kako? Prav. Jaz za sebe vem, da sem genij in mi ni žal, da nisem v sorodu s tabo, ker bi me bilo sram.
    DR janez Sveti genij

    • KP

     Misliš čoban,če si si nadel nick Janez,da si pa zdaj že Slovenec? Ali pa zato,ker smo ti dali državljanstvo?? Si bebast? Saj državljanstvo bo v kratkem dodil tudi Seviljski ali kako že brivec . Tisti dvakratžganc. Pa je zate slovenec?? Ali pa on majmuni,ki so se preimenovali v Janeza Janšo? Zame ste vsi našteti ene lepe prasetine. Prav?

     • dr Janez Sveti

      Tvoje mnenje je nepomembno, ker idioti se ne jemljejo za kredibilne. Ti nisi Slovenec ampak si bastardo. To veš kaj je? Vprašaj mamo.
      DR Janez SVeti genij slovenski

  • Tone

   Opaženi so, da po Gorjancih nabirajo borovnice.

   • dr Janez Sveti

    Tisti so naši Bakreni. So že vsi evidentirani CSD Novo mesto in imajo polni staž. Borovnice so za priboljške.

    DR Janez Sveti odkup norih gob s,p.

 • rebula7

  VSA PODPORA AVSTRIJI POSEBEJ PA MADZARSKI KI JE PRVA UKREPALA IN ZAVAROVALA MEJE PRED ZLOM KI HOCE UNICITI CELOTNO VERO EVROPE POSILJEVATI ZENSKE OGROZATI STAREJSE LJUDI VSCEPLAJTI TUJO VERO ZLA ITD SEZNAM NJIHOVIH NAMENOV JE ZASTRASUJOC.VSA PODPORA STRANKI SDS POSEBEJ PA VSEM DRZAVAM KI SE BORIJO PROTI MIGRANTOM.CE PREDCEDNIK SLOVENIJE NI ZMOZEN ZASCITITI MEJ GA JE TREBA ZAMENJATI IN NE ZVONITI PO TOCI KO BO ZE PREPOZNO.PRELEP POZDRAV

  • terminalar

   Pred kratkim sem v Kölnu na glavnem trgu pred katedralo videl novo montažno policijsko postajo in nekaj policistov na motorjih, oprezajočih za nepridipravi.

 • Anton

  do zaprtja na avstrijski meji bo prišlo v to ni dileme, zato pač ne krivim Avstrijce temveč našo radikalno nesposobno vlado. Najboljša poteza bi bila če bi podpisali sporazum z Italijani, Avstrijci in Madžari za varovanje schengenske meje s Hrvaško, bojim pa se , da je ta vlak že mimo. naša vlada kot sem že omenil je radikalno nesposobna. Osebno mislim, da so nas levaki izdali, prodali, kar za internacionaliste kot so levaki kajpak ni problem.ljudstvo jim pride prav zgolj ko so volitve, potem pa pozabijo na obljube in tako bo tudi s Serpetinškom.

  sarkazem press

 • Borut Stari

  Avstrija se zaveda, da Slovenija z ultralevo vlado ni sposobna izvajati svoje suverenosti.in izvajati šengen na SLO/HR meji.Učinkovito obrambo na meji izvaja lahko le vojska. Ilegalni prebežniki se bojijo in upoštevajo le oboroženo vojsko.Ustanovitev Nacionalne garde je nujna.Zato za suvereno in svobodno Slovenijo rabimo za mandatarja zmagovalca volitev.

 • Tone

  Tudi hrvaška desna politika se trudi disciplinirati (beri – strašiti) prebivalstvo.