V Jelšanah vlada že pripravlja migrantski sprejemni center, ki bo sprejel do 320 migrantov!

Slika je simbolična. Foto: Twitter

Država se glede na izjave pristojnih ministrstev igra z migrantsko problematiko, ki postaja vse bolj pereč problem v Ilirski Bistrici. Poleg prepovedi lokalnega referenduma o migrantih so vse bolj resne namere o vzpostaviti migrantskega centra v Jelšanah – sedaj pristojna ministrstva finančno breme balkanske migrantske poti prelagajo na občino, z izgovori, da je to v skladu s slovensko zakonodajo.

Država in njeni predstavniki tako očitno menijo, da lahko s prepovedjo ljudskega odločanja o migrantski problematiki migrante naseljujejo, kjerkoli državna birokracija zanje najde ustrezen prostor, saj morajo za prišleki pospravljati in za njih tudi plačevati običajni državljani.

Migranti predstavljajo velik lokalni problem
Na četrtkovi seji so občinski svetniki ponovno potrdili prizadevanja Ilirske Bistrice v boju za pravico do soodločanja pri urejanju migrantske problematike v občini. Namero o izvedbi občinskega referenduma je upravno sodišče zavrnilo, saj naj bi se referendum nanašal na migracijsko politiko, o kateri pa občina nima pristojnosti odločati, saj je ta pristojnost zgolj v rokah države in odgovornih ministrstev. Država namerava na mejnem prehodu Jelšane vzpostaviti tudi sprejemno-registracijski center za migrante. Investitor, urad za integracijo in oskrbo migrantov, je tako v imenu države na Ilirsko Bistrico naslovil zahtevo za izdajo projektnih pogojev za sprejemni objekt. Ta po mnenju urada ne potrebuje gradbenega in uporabnega dovoljenja, čeprav bodo za oba šotora potrebna gradbena dela za postavitev temeljev. Urad za integracijo in oskrbo migrantov namerava postaviti dva šotora s po 1.000 kvadratnimi metri površine, ob njih pa po pet sanitarnih zabojnikov. V vsakem šotoru bi nastanili od 80 do 160 migrantov, kar skupno znaša 320 oseb.

Kako hitro se taki sprejemni centri napolnijo tudi do desetkratnika prvotne številke, pa smo bili lahko priča v Italiji, Nemčiji in drugih vstopnih ter ciljnih državah migrantov. V občini so investitorja tudi opozorili, da čistilna naprava, na katero namerava priključiti zabojnike, ne ustreza takšnemu številu oseb, kar bi lahko v primeru aktualizacije sprejemnega centra predstavljalo dodatno ekološko katastrofo za Ilirsko Bistrico in njene prebivalce.

Na meji v Ilirski Bistrici le 9 policistov
Občinski svet je izrazil tudi zahtevo po okrepitvi policijske prisotnosti na meji s Hrvaško. “Po neuradnih, ampak zelo verjetno natančnih podatkih državno mejo v dolžini 55 kilometrov v naši občini varuje devet policistov,” je zahtevo komentiral župan Emil Rojc. V Ilirski Bistrici so tudi prepričani, da bi varovanje meje v skladu s slovensko zakonodajo odpravilo potrebo po sprejemno-registracijskem centru za migrante, s tem pa na laž postavljajo tudi ministra Boštjana Poklukarja, “da policija uspešno varuje državno mejo”.

Boštjan Poklukar (Foto: STA)

V občini so s pomočjo prebivalcev pričeli tudi z evidentiranjem divjih odlagališč, ki jih za seboj puščajo migranti in so objavljena na FB strani CI za varovano mejo iz Ilirske Bistrice. Ravno pri zahtevi Ilirske Bistrice po državnih sredstvih za čiščenje divjih migrantskih odlagališč pa država in pristojna ministrstva ignorantsko v skladu z zakonodajo prelagajo finančno breme nazaj na občino.

Naša občina se zaradi nezakonitih prehodov državne meje spreminja v smetišče,” je ob izraženi zahtevi povedal župan Rojc in dodal, da naj država za migranti tudi pospravi, če je migrantska politika zgolj v njeni pristojnosti. Državni birokrati pa so zahtevo Ilirske Bistrice v preteklosti že izigravali z zakonodajo, kjer zakon o varstvu okolja sanacijo divjih odlagališč, katerih povzročitelj ni znan, nalaga lastniku zemljišč oziroma občini. Kar pa seveda nakazuje izmikanje državnih inštitucij, saj vsaj nekaj od teh neznanih povzročiteljev vsak večer prestrežejo in tudi obravnavajo policisti PU Koper.

Kot smo že poročali, je CI pripravila tudi protestni shod, na katerega vabijo vse, da izrazijo svojo nejevoljo z državno samovoljno politiko glede migrantke problematike. Protestni shod bo potekal v soboto, 27. aprila 2019, ob 9. uri na igrišču pri gasilskem domu v Jelšanah.

Več si lahko ogledate na portalu Primorska24.

 • me

  ravno dovolj velik da vanj na vilah prinesemo kompletno vlado….čas je

 • Antonius

  Ja takole gredo zadeve spoštovani Slovenci. Volili ste strankarski potpuri Kučanove partijske raznobarvnost, ki vas je nategnil s sloganom, da z Janšo pa pod nobenim pogojem ne bodo sestavljali vlado.
  Zdaj vas s podražitvami v smeh spravljajo Sepentinškovi, sol na živo rano vam vtirajo pa z nezaželenimi šerijatarji.
  Janšev predvolilni slogan sicer ni bil, da z levičarsko srenjo ne bo sestavljal vlado, suhoparno je volivcem ponujal in zagotavljal voljo, da bo samo neprodušno zaprl za šerijatarje slovensko mejo.
  Kot vsak seks, tudi ta ni zastonj. Šerijatarji so račun, ker ste izvolili humoriste, ki so vam predvolilno obljubljali, da ne bodo šli v Janševo vlado.
  Ker izvoljeni niso odšli, pa zdaj šerijatarji prihajajo.
  — Bog si ga vedi, kaj šerijatarje razveseljuje in bogati za praznično Veliko noč?

  • Novakec1

   Kdo jih je volu, vol….? Sami so se postavil na čelo vlade s pomočjo izdajalcev iz ozadja.

  • Observer

   Misliš, če bi bil Janša na čelu, da bi potegnil ograjo v slogu Orbana? Nekako dvomim glede na to, da je zagovarjal pravično porazdelitev oz. kvote…

 • Frank Novak

  Narod hlapcev pac serje po lastnih ljudeh da si tujci ne bi kaj slabega mislili.

 • Silka

  Kod kaže, da se po zakoniti poti ljudje samovolji oblasti ne morejo zoperstaviti. Ostane jim državljanska neposlušnost in fizični upor. Če bi tekla kri, pa krivca ne bi težko najti. Izdajalci lastnega ljudstva, si pa naj iz zgodovine poučijo čaj jih lahko čaka.

  • Stanislav Juznic
  • Darth Vader

   miro cerar -obglaviti, mesec, kordiš – obglaviti, violeta tomič – obglaviti, fajon tanja -obglaviti, dejan židan – obglaviti, kdo je še viden migrantoljubec v slovenski politiki? očitno Šarec – obglaviti tega klovna……..naj se narod čim prej navadi na šeriatsko pravo……komaj čakam na mesečne eksekucije s sekanjem glav, kot to počnejo v islamski državi Saudska Arabija….1x mesečno na stadionu……letos bojda že preko 100 odsekanih glav

 • Darth Vader

  vlada prepove, folk požge #nepokorščina

 • Novakec1

  Sužnji nemate pravo glasanja, šuti i plivaj dalje.

 • VERRZIFIKATOR

  JELŠA IN JESEN

  Ni drevesna vrsta dobra vsaka.
  jelša namreč les ni prav primeren,
  jesen boljši je, bolj prožen, zmeren,
  tole je z Jelšanami napaka,

  Bolje bi bilo graditi više,
  ne v Jelšanah, pač na Jesenicah,
  kjer bi zgledovali se po pticah,
  laže se od tam naprej pobriše.

 • JANEZ GUS

  Protest bo potekal ravno na vse slovenski dan norcev.Kdor more,naj se pridruži protesto ,ne praznovanju.

 • Matjaz Zitnik

  Hrvati jih zanalasc veselo spuscajo k nam, mi jim pa nudimo azil! WTF glupi hlapcevski Slovenci!!! Vse nazaj nagnati k zahrbtnim in laznjivim hrvatom!!!

 • totex39

  Komunajzarji si jih bodo naselili, da bodo lahko grozodejsta opravljali oni namesti njih. Ljudje kdaj vas bo srečala pamet, takrat ko bo že vse prepozno.

 • svatne

  Nov opomin da je nezakonito stanje (polovico dežele Primorske, ki si je niti Italija kot okupator ni dovolila deliti, protipravno zaseda tuja država), katerega posledica je, da naravna meja ne poteka tam, kjer je potekala tisoč let in več, in ki jo je mogoče zlahka nadzorovati (zato je tudi nastala! Ljudje nekoč niso bili nori), nujno treba odpraviti. Edina danes veljavna je meddržavna meja, ki jo je ugotovil celo arbitražni tribunal v svoji razsodbi (FA, Točka 34) in jo je Zagreb že maja leta 1941 tudi uradno priznal. (Od Klanske police pod Snežnikom do morja pri Reki). Vse govorjenje o bodočnosti EU, Evrope in vladavine prava sploh je sicer nesramno lažnivo prazno flancanje;

 • Skrajno Desni

  Požgat z vso islamistično golaznijo skupaj.

 • xtc

  Ticentri bodo postali leglo kriminala in islamizma,vse več bo konfliktov in težav na koncu pa bo počilo in gorelo,bog nam pomagaj.

 • RATATA

  Pred očmi imejmo, kako policija v Franciji, Nemčiji, v Belgiji, na Švedskem in drugje po evropskih državah varuje muslimane, ko se mečejo po tleh avenij in trgov,
  staroselce v ali brez nadetih rumenih telovnikov pa pretepa, jim solzilec v oči brizga in zapira !!
  Premlahavi smo!

 • Novakec1

  Kmalu bo pritepencemm iz yuge in domačim izdajalcem uspelo osvoboditi Slolvenijo od Slovencev.

 • Felikss_AH

  Jelšanci naj kar izvedejo SVOJ LOKALNI referendum… ker ta nima nobene zveze z – “saj naj bi se referendum nanašal na migracijsko politiko, o kateri pa občina nima pristojnosti odločati, saj je ta pristojnost zgolj v rokah države in odgovornih ministrstev”

  Njihov referendum bi odločal o zavrnitvi gradnje nekega objekta na njihovem območju in NE o “migracijski politiki države”. Država lahko naseli “imigrante” tudi po svojih ministrstvih… ali še bolje kar pri ministrih doma!

  Naj im nekdo prenese tale namig

 • Felikss_AH

  Verbalni protesti so kot se je to v bratski YU reklo – “sviranje qrcu”. Če Musliji lahko “pomotoma” sprožijo iskro na kakšni katedrali… pa naj domačini enako “pomotoma” sprožajo iskre na “begunskih špedicijah in terminalih”

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije {ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak}, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  ŠE TUKAJ
  ŠE 1X
  PRETRESLJIVA MOLITEV LMŠ – PREMIERJA !
  ŠALA.

  “LMŠ Marjan Š.” – moli:
  “LUBI BOG
  – JEST BOM ZNORU. DEJ MI POVEJ – KWA NEJ NARDIM ?!”
  “”VSI SAM
  DNAR HOĆJO OD MENE – JEST PA DNARJA – NIMAM”
  “ŠE
  HUJŠ JE –
  ENIM
  DNAR HOČEM. DAT
  – ZA TISTO CESTO NA KOROŠKO,
  PA
  – ZA TIST MIGRANTSKi CENTER PR JELŠANAH –
  – PA
  – LDJE OD TAM – MOJGA DNARJA – NOČJO,
  NOČJO,
  DE B JEST TISTO CESTO.NA KOROŠKO – PA TISTO REČ PR JELŠANAH
  DELOV
  TKO K BI JEST RD
  -SO
  PA LDJE – KR – PROTI MEN !”

  Men se bo še zmešal !
  LUBI BOH – POVEJ MI – KWA NEJ NARDIM ?”
  “Jest
  bom kar obupov, bom kr scirov”. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  LMŠ Marjan Šarec – premier.
  se v svoji pisarni, ko je sam – jezi sam nase:
  ” Pa kaj hudiča sem iz Kamlka, kjer me imajo ljudje – radi
  jaz
  rinil v DRŽAVNO POLITIKO !
  Sem
  mislil, da bom
  KOT EN

  “PARADNI KONJ” pred kamerami,

  da me bojo – vsi občudovali – pa take !

  Zdaj
  imam pa tukaj – SAME GROZNE PROBLEME,
  VELIK MORAM MISLIT – PA DELAT.
  Delat, ja, nonstop – moram – delati – vsega imam že “POVHN KUFR” !
  Zdaj
  pa res že razumem, da konji “ŠARCI” – niso pasma konjev – “ZA PARADE”,
  ampak,
  da so konji “ŠARCI” PASMA – DELOVNIH KONJEV, KONJEV – ZA DELO.
  Le kako – bi
  jaz – mene
  MAL IZPREGEL – OD VSEGA – TEGA – DELA !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S

  KONEC ŠALE

  PASME KONJ ZA – DELO : “ŠARCI”

  https://www.youtube.com/wat

 • Van Der Waals

  NE VEM PO KAKŠNI LOGIKI (VERJETNO FDVJSKI) IMAMO MI AZILNE CENTRE V CENTRU LJUBLJANE. AZILNE CENTRE JE POTREBNO POSTAVITI ZRAVEN AVTOCESTE KJER V KROGU 10KM NI NOBENEGA NASELJA!!!

 • Felikss_AH

  Še eno zanimivost je za primerjati z ILEGALNIMI Muslimanskimi imigranti in z LEGALNIM potovanjem Evropejcev v Avstralijo na primer. Gre konkretno za Angleškega aktivista Tommy Robinson-a in Kanadskega pisatelja, igralca in komika Gavin McInnes-a… oba morata imeti vize in obema so bile zavrnjene. Medtem pa Kriminal in nasilje Afriških ter Azijskih imigrantov cveti neovirano in celo z dobro dozo uradne zaščite.

 • Olga101

  Začnimo na evropskih volitvah! Dol s skorumpiranimi levičarskimi plačanci! Očistimo evropski parlament Sorosovih murglskih plačancev, če želimo Sloveniji dobro!

 • Roman Benedik

  bla,bla…kje je sedaj na tisoče migrantov iz Bosne?Saj ste jih napovedovali že septembra

 • Janez Kepic-Kern

  LITERARNA – ŠALA !
  NASTOPAJOČIH OSEB ME POZNAM,
  NITI BI JIH BE HOTEL POZNATI.
  KAKRŠNAKOLI PODOBNOST – JE NAKLJUČNA.
  1X
  še tukaj
  ŠALA
  1. DEL
  Velikonočni delovni
  SESTANEK
  “žal naših” ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e-portala NOVE24 TV.
  KRAJ sestanka : lokal PARLAMENTpub na ŠUBIČEVI blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  V živo obiskanem lokalu visijo kot inventar stalne ljubljanske “kulturniške face”, ki rade kaj popijejo, pofantazirajo v družbi sebi enakih, nekaj zavarovalniških in bančnih poslovnežev, ki kljub rednemu pitju začuda zmorejo opravljati svoj posel in raznih polit “zarotnikov” resne in manj resne sorte itd.

  Vodja in mentor “PLAŠČEK” “žal naših” ex KP, ZK provokatorčkov,
  ki je urejenega, nealko videza in vedno v nobel usnjenem plaščku – RESNO REČE VSEM ŽE ZBRANIM:
  “SEM VAS SKLICAL,
  DA VAM POVEM, DA NEKAJ TAKIH INTERESENTOV, KI SO ZAINTERESIRANI ZA PISANJE IN OBSTOJ VAŠIH PROVOKATORSKIH KOMENTARJEV na e-portalu NOVE24TV – JE ŠE
  IN DA SO PRIPRAVLJENI
  TUDI KAJ PLAČATI – da bi vi ex KP, ZK provokatorji
  – PREDVSEM ODVRAČALI POZORNOST JAVNOSTI IN SDS-JANŠISTOV – od naših plačnikov in od tistih tem, za katere oni – PLAČNIKI – NIKAKOR NOČEJO, da bi bile obravnavane na “JANŠISTIČNI” NOVI24TV IN B JAVNOSTI”
  Reče
  LILI PILI:
  ” O, HVALABOGU, ŠE BOM S PISANJEM PROVOKACIJ NA KOMENTARJIH NOVE24TV
  TOLK ZASLUŽU,
  DE BOM IMU ZA TISTIH – 10 PIROV IN 1 LITER ŠNOPSA -KOLKR SPIJEM – NA DAN”
  “PLAŠČEK”
  reče
  LILI PILIJU:
  ” ja sva zmenjena – napiši vsaj – 100 – za SDSOVCE – ZOPRNIH, KRATKIH KOMENTARJEV
  – VSAK DAN” – pa dobiš od mene tolliko denarja – za PIVO+ŠNOPS”
  Se oglasi
  JANEZ CEPEC:
  LILI PILI – TI BOŠ CRKNU OD TE TVOJE PJAČE, PEJT TI MAU KE U – “BEGNE”,
  Nič užaljeni LILI PILI
  flegma rele” U ” BEGNE” – NE GREM – CRKNU – PA – BOM !”
  Svoje doda
  IZTOK PUŠNIK:
  ” PLAŠČEK” SAJ VEŠ, DA JAZ ZASLUŽIM ŠE NA DRUGE NAČINE.
  Zdaj bom pisal bolj o tem NOTRE DAME, SEM LE SPECIALIST ZA TEROR, OROŽJA ITD
  LAHKO
  PA PIŠEM TUDI KOT TISTI – “ODKLOP”
  Valter Branisla=FRANK NOVAK – koz nečak KARDELJA, I. MAČKA – to vedno potegne !”
  Reče
  “PLAŠČEK”: prav IZTOK, ti OK pišeš, saj si PROFI, vzdevka F.. TUNEK – ne uporabljaj več.
  ČEZ VELIKONOČNE PRAZNIKE
  – VAM NI TREBA VELIKO PISATI. So prazniki – le – prazniki” L.R. JANEZ K, KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  1. DEL
  se bo nadaljevalo

 • marta

  POMAGAJMO ljudem iz Jelšan, saj kot kaže, sami niso dovolj močni upreti se
  NESREČI, KI JIM GROZI iz strani LASTNE DRŽAVE !

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na (1.) PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO, za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka, ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak … in (2.) na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: poštena občečloveška dela ali izvajajo ZLOČINE PROTI ČLOVEŠTVU kot MURGLkomiji.
  Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo=POLITEJO” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA. Ali pa: “nogomet je kurba”, “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo. Ni prav, če poštenim kurbicam PODTIKATE NEPOŠTENOST: ti pošteno plačaš, one ti nudijo storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERćINA in KURBETIN – LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak – ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo državo/politejo, kulturo … v zameno pa vam nudijo storitev »jebanja na suvo u zdrav mozak nje«. NISO »vsi isti« – so pa vsi MURGL JUGOKOMIJI »isti« oz. igrajo za isto državo/politejo – MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …= kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI »socialno čuteči«* lopovski in lažnivi đupljan NI PLAČAL, ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«