fbpx

Nadaljevanje sojenja sekretarki SAB Olgi Belec: Neplačane ure delavcem in številne zamolčane finančne obveznosti

Olga Belec je večna kandidatka na listi Stranki Alenke Bratušek. (Foto: Nova24tv)

Olga Belec je večna kandidatka na listi Stranki Alenke Bratušek. (Foto: Nova24tv)

Olga Belec je državna sekretarka za Slovence za mejo in po svetu. S svojo politično sopotnico Alenko Bratušek je v zadnjih letih kandidirala na vseh možnih volitvah na liste stranke Alenke Bratušek (SAB). Vendar je na pomurskem področju bolj poznana kot bivša dolgoletna direktorica murskosoboškega hotela Diana. Ta je trenutno tik pred kolapsom in stečajem, Belčeva pa je pred tem pobegnila na varno službo sekretarke v Ljubljano. Sedanja lastnica Jasna Klepec je zatrdila, da ji je polovico kupnine, dobrih 50 tisoč evrov, plačala na “na roko”. Soboško okrožno sodišče pod vodstvom sodnice Marjetice Škerget Logar je bilo prizorišče nadaljevanja pravde med staro in novo lastnico družbe Hotel Diana.

Olga Belec je pred pobegom v Ljubljano iskala kupca za svoj hotel Diana, ki se je spopadal z velikimi finančnimi težavami. Našla ga je v Jasni Klepec. V primopredaji poslov, po besedah Jasne Klepec, ji je Olga Belec zamolčala veliko likvidnostih težav omenjenega hotela. Kupoprodajna pogodba je bila sklenjena 24. decembra 2018 za znesek 27 tisoč evrov. Vodenje podjetja je dejansko prevzela z letošnjim letom, nakar so hitro začele na plan prihajati težave družbe, s katerimi je prejšnja lastnica ni seznanila, zato po svojem pooblaščencu Dejanu Rituperju zahteva razveljavitev pogodbe. Jasna Klepec zatrjuje, da je Olgi Belec polovico kupnine, dobrih 50 tisoč evrov, plačala v gotovini “na roko”.

V omenjeni zgodbi se je pojavljalo veliko nepravilnosti in zamolčanih skrivnosti Olge Belec. Novo lastnico Jasno Klepec je pričakal prvi šok v podobi 25 tisočih neplačanih ur svojim zaposlenim, samo leta 2018 je bilo teh ur 5500. Ob podpisu pogodbe ji je Belčeva zamolčala pravnomočno sodbo sodišča iz novembra 2018, po kateri je Heta, slaba banka nekdanjega Hypa, dosegla deložacijo najemnika iz prostorov hotela Diana.

Belčeva dobila 50 tisoč evrov na roko?
Po poročanju spletnega portala Sobotainfo.com so se vsi glavni akterji dobili na sestanku 21.12.2018, kjer je bilo glede cene več ali manj dogovorjeno, Klepčevo pa je zanimala zgolj finančna plat družbe, sredstva na računu, masa plač, obveznosti do dobaviteljev in podobno. Naposled so se dogovorili, da se plača 50 tisoč evrov pred podpisom pogodbe, pogodba pa je bila pripravljena s kupnino 30 tisoč evrov za celotni delež družbe. Za 90-odsotni delež naj bi Klepčeva tako skupno morala odšteti 77 tisoč evrov, 50 tisoč evrov pred podpisom pogodbe in 27 tisoč evrov v treh obrokih na bančni račun Belčeve. Klepčeva trdi, da je 50 tisoč evrov plačala v gotovini in to v pisarni direktorice Olge Belec, denar pa je Belčevi fizično izročil Matej Hofinger.

Olga Belec je zanikala vse navedbe in trdi, da je tudi sama žrtev prevare Mateja Hofingerja
Olga Belec ne zanika, da je iskala kupce za nakup svojega hotela. V svojem pričanju zatrjuje, da ji je potencialne stranke za nakup hotela iskal Matej Hofinger, družinski prijatelj Jasne Klepec. Ko sta se med interesenti pojavila dva hrvaška kupca s podjetjem v Švici, je vskočil Hofinger, ki jo je začel odvračati od prodaje in začel vsiljevati Jasno Klepec. Po njegovih pritiskih je pristala na sestanek s Klepčevo, ki naj bi bila resna interesentka s kapitalom, ki bo tudi odkupila nepremičnino. Po njenih besedah je tudi njo Matej Hofinger izigral, saj je dobila le 30 tisoč evrov kupnine.

Olga Belec je bivša lastnica hotela Diana. (Foto: Nova24tv)

Olga Belec je bivša lastnica hotela Diana. (Foto: Nova24tv)

Pooblaščenec Jasne Klepec trditve Olge Belec ob koncu sojenja postavil na laž
Njene besede je močno obremenil ob koncu zaslišanja pooblaščenec Klepčeve, Dejan Rituper. V spis je namreč predložil več kot sto strani dokaznih predlogov, ki vsebujejo elektronsko pošto in SMS sporočila. Ta bi naj med drugim dokazovala, da je Hofinger pred obiskom notarke Belčevi v njeni pisarni izročil spornih 50 tisočakov v gotovini. Stroj za štetje denarja naj bi bil v okvari, zato je njen sin Patrick Belec opravil štetje obsežnega zneska gotovine v bližnji bančni poslovalnici.

Celotni članek si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš