Nadškof msgr. Zore: “POP TV je zlorabil moje besede – Cerkev Pahorja ne podpira”

Nadškof Stanislav Zore (foto: STA)

Ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore se je odzval na ponedeljkovo poročanje televizije POP TV, kjer so zlorabili njegovo izjavo glede predsedniških volitev. Zdaj, ko sta ostala samo še dva kandidata, so izkoristili izjavo, ki jo je msgr. Zore izrekel že pred prvim krogom. In čeprav se Cerkev ni opredelila do nobenega kandidata je televizija grdo izkoristila nadškofovo izjavo in mu vsilila trditev, da Cerkev ne podpira Boruta Pahorja.

Na POP TV so se v ponedeljek v enem izmed prispevkov posvetili temu, koga bo na volitvah podprla Katoliška cerkev. Ker izjav o tem, koga podpira in koga ne, sploh ni bilo, so se na POP TV vseeno odločili, da enostavno vsilijo podporo oz. nepodporo in s tem grdo izkoristijo izjavo ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta. Na njihovo poročanje in manipulacijo se je nato na družbenih omrežjih odzval Zore in bil zelo kritičen do tega.

Tako je v ponedeljek poročala POP TV: “Slovenska Cerkev je v dilemi – naj podpre Boruta Pahorja, ateista s posluhom za “svete interese”, ali Marjana Šarca, vernika, ki strogo ločuje Cerkev od države? Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore o konkretnih imenih noče govoriti, podpira pa izvolitev “moralne avtoritete”, vloge, ki se ji je Pahor zavestno odrekel. Torej, Cerkev Pahorja ne podpira.”

Foto: Nova24TV

Izjavo izpred treh tednov uporabili zdaj, ko sta kandidata samo še dva
Zore je nato objavil odziv na to neresnično poročanje POP TV v oddaji 24ur. “POP TV je v ponedeljek zlorabil Vabilo k udeležbi na predsedniških volitvah, ki ga je objavila Komisija za pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci in ljubljanskemu nadškofu Stanislavu Zoretu pripisala neresnično izjavo, naj ljudje volijo točno določenega kandidata. Nadškof Zore je državljane pred tremi tedni zgolj povabil k odgovorni udeležbi na volitvah in izpostavil vrednote, za katere naj bi se predsednik zavzemal,” je navedeno v odzivu.

Na POP TV seveda molčijo, saj jih je lahko sram, da so tako grdo izkoristili ljubljanskega nadškofa.

V nadaljevanju objavljamo še nadškofovo izjavo izpred treh tednov.

Vabilo k udeležbi na predsedniških volitvah 2017
Predsedniške volitve v nedeljo, 12. novembra 2017, bodo za vse državljane Republike Slovenije priložnost, da izvolijo predsednico oziroma predsednika republike.

Veseli nas, da je na letošnjih volitvah možno izbirati med kandidati z zelo različnimi pogledi na sedanjost in prihodnost Slovenije, kar prispeva k demokratičnosti in pluralnosti političnega prostora. Vse državljane in še posebej katoličane vabimo, da premislijo, katere vrednote zagovarjajo predsedniški kandidati, in na volitvah odgovorno oddajo svoj glas. Od predsednika upravičeno pričakujemo, da si bo v okviru svojih ustavnih pristojnosti s svojo moralno avtoriteto in jasno besedo prizadeval za pravično državo, za vladavino prava, za celovito spoštovanje človeškega življenja, za vrednoto družine, za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem, se zavzemal za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih, za spoštovanje gospodarske svobode, ohranjal slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjal ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode. Udeležba na volitvah je državljanska in še posebej krščanska dolžnost, kajti gre za odgovornost za skupno dobro vseh prebivalcev naše domovine in države Slovenije. Zato vabimo vse katoličane, da se v nedeljo v čim večjem številu udeležijo volitev in odgovorno oddajo svoj glas.

msgr. Stanislav Zore OFM
ljubljanski nadškof metropolit in
predsednik Komisije Pravičnost in mir pri SŠK

B. V.

 • TOML

  Kaj komu ni jasno?
  POP tv so socialisti, torej so lažnivci
  Enostavno se jih ne gleda.
  Le kdo ima še čas, da gleda te lažnive socialistične klošarje?

  • Karmen

   Na žalost še veliko ljudi, ravno tako hansi tv.

 • Peter

  Glejte, g Zore, ko vas naslednjič pokliče komunajzarski medij, jim lepo povejte, da naj se j..jo.

  • komar marko

   ha, ha, ha. Dobro si ga podučil! sam jaz bom BORČIJA volu. Nočem spet drugorazrednega v preobleki!

 • Olga_10

  Mostogradnja je obrodila “sadove”… Komunajzli izkoristijo in zavržejo… Sramota je, da cerkev paktira s komunisti in s tem podpira morilce in potomce morilcev slovenskega naroda, med njimi tudi zavednih in pokončnih duhovnikov! Jezus ni paktiral s hudičem, ampak se mu je uprl!

  • FORT WORTH

   Res je ++

  • Bozz

   RKC je dal nazaj oblast Mussolini, z njim so podpisali konkordat, prav tako s Hitlerjem, na skrivaj pa vodijo tudi komunizem.

   Jezusa je skušal Satan premamiti z obljubo, da mu bo dal vsa kraljestva tega sveta in vso oblast, če bo padel predenj in ga molil. Jezus je to zavrnil…papež pa je to ponudbo sprejel.

 • Sredina

  Če si želijo avtoritete in ne nekoga, ki ga neki ‘strici iz izadnja’ očitno izsiljujejo in mu grozijo, ter zato noče izdat njihovih imen, potem je njihova volja jasna…

  Tudi vsem ostalim bi mogla bit

  • Bozz

   A Šarca pa ne bodo? Naivno razmišljanje. Kaj ti pove Pahorjeva izjava “saj nisem nor (da bi jih razkril)”?

   • Sredina

    Da ga imajo pod kontrolo

 • Bozz

  Kaj se v resnici dogaja na zahodu lubi Slovenci inu Slovenke:

  Zahodni zakon:
  – temelji na krščanskih vrednotah (zaradi Jezusa in protestantov)
  – svoboda
  – lastništvo posesti/latnine
  – od Boga dane pravice
  – prosperiteta
  – neodvisnost
  (vse te so pod pritiskom in skoraj izkoreninjene zaradi Jezuitske agende in seveda ignorantnih “liberalnih” ljudi, ki si zaradi ljubezni do vseh vrst greha žagajo lastno vejo na kateri sedijo)

  Katolicizem, Islam, komunizem, socializem, itd. (SATANISTIČNA AGENDA)
  vsi komunistični, eno vladajoči, diktatorski režimi:
  – uničenje lastništva posesti/lastnine
  – tlačanstvo/suženjstvo
  – odvisnost
  – NOVI SVETOVNI RED (vrnitev v ureditev temnega srednjega veka)

  Zore je Jezuit, kakor tudi sedanji papež. Jezuiti so bili od 17. do 19. stoletja izgnani iz 83 držav, zapiranje prostozidarskih lož je sledilo. Celo papež jih je 1773 izgnal iz Vatikana, pa ne zato, ker je bil dober, ampak ker so se redovi znotraj Vatikana tepli za oblast. Če ne poznate te zgodovine, se izobrazite. Če ne vam bodo še naprej prali možgane.

  Vsi levičarji, ki imate radi socializem/komunizem, če bi se v resnici zavedeli resnice, da za ustanovitvijo komunizma (Islama, nacizma, fašizma,…) stoji RKC in Jezuiti, bi vas bilo kaj sram? Jasno je namreč, da v srednjem veku ni bilo srednjega sloja pod RKC, komunizem pa ima cilj uničiti srednji sloj in s tem prosperiteto in svobodo ljudi? Torej? Je že posvetila kakšna luč na podstrešju?

  Vsi desni/katoliki, isto vprašanje velja za vas. Upam, da niste tako butasti, da če vam papež reče, da greste v pekel za njim, da ga boste ubogali. Ker to je dejanska izjava enega papeža iz zgodovine. Kar raziskujte in poiščite citate. Zato nam je Primož Trubar dal Sveto pismo v našem jeziku, da lahko sami preverimo, kdo govori resnico. Jezus Kristus ali Antikrist papež. Če ste res kristjani boste preverili, če ne boste pa končali v peklu. In posledično boste seveda zapustili RKC, če vam Bog odpre oči, če ne boste še naprej slepi. Pa ne berite novodobnih ekumenskih izvodov, so bili načrtno spremenjeni na ključnih mestih, da vas zavedejo. Berite kakšno staro protestantsko verzijo, ki je prevod originalnih Hebrejskih in koine Grških tekstov Stare in Nove zaveze.

  Glas vpijočega v puščavi over and out.

 • komar marko

  čim so feministke tiho, je to znak da so rdečkoti za drugorazredno preobleko. Torej kaj nam preostane. Pamet v roke, na volitve, drugače boste spet za polete plačevali po 90.000 EUR in spodnje perilo za piležnice!

 • Bozz

  Katoliška cerkev podpira vse, ker za njih sploh ni važno. Vsi, ki so izvoljeni morajo iti v Vatikan poljubit roko Antikristu in mu pokazati podrejenost. Kar Kučana vprašajte, pa Janšo, pa Bratuškovo in tako dalje.

  • Anton

   To maš pa res. V bistvu Cerkev še vedno vodi cel svet. Torej rimski imperij ni nikoli propadel ampak se je razširil na cel svet….. A misleš da je Francesko res antikrist?

   • Bozz

    Vsi papeži so Antikrist, Martin Luther in ostali Reformatorji so to lepo pokazali iz Svetega pisma in zgodovine.

 • Janez

  Ah!
  Pop TV je takointako
  D. ZGONC&COMP. – EN ČENČAV TIP TV, KI JE NIHČE RESNO NE JEMLJE..
  Gospodu
  Zoretu – pa naj se seveda opravičijo.
  Bleferje tako izkušen duhovnik kot je g. ZORE – TAKOJ SPOZNA ! Se ve. L.r. J. KOMENDA

 • Zima prihaja

  Dajmo narest eno raziskavo čemu slovenska populacija verjame ali zaupa vsaj 30%.

 • FORT WORTH

  Zore lahko vabi na volitve, kolikor hoce.
  Kje je bil, ko je dobil povabilo na proslavo ??
  Ni ga bilo.
  Raje se je preracunljivo potuhnil.
  Pri meni je g. Zore izgubil zaupanje.

 • Bozz

  Dejstvo, da se Šarec na soočenju spreneveda in sprašuje Pahorja naj razkrije strice iz ozadja, kot da ne ve (pa vsa Slovenija ve), pove vse o Šarcu. Še ena lutka, še en blefer.

  Če je pa tako naiven, kot se pretvarja, da ne ve kdo so strici iz ozadja, potem pa bolje, da ne bo predsednik, kot mu je dejal Pahor.

  Oba sta bleferja. Izbira je iluzija.

  BOJKOT vseh volitev.

 • Margu501

  No vabilo je za nedeljske volitve, kjer imamo še samo 2 kandidata.

 • dež

  Tole je pa čista lose/lose situacija za g. Zoreta. Če je bilo prej videti, da ne mara Pahorja, zdaj kaže, da brez njega mu živeti ni. So zelo prebrisani tile na POP.

 • Krtača 20

  Zgleda da je prišlo do razkola med klerofašističnimi katolibani in janševimi domobrančki. Janša pravi da desni morate “demokratično” bojkotirat volitve, medtem ko se bojo farji v nedeljo zjutraj pr maši drli da ne obkrožit Pahorja. No comment….

  • joza joza13

   Ali ti v vsem tem času, ki ti ga je stvarstvo blagohotno dodelilo, sploh kdaj počneš kaj oprijemljivega, ali vse življenje zgolj mlatiš prazno slamo?
   Ej Tona, naslednjič ko te srečam, te bom tako “pobožal”, da boš v življenju vsaj enkrat občutil nekaj oprijemljivega…, ker takega kretena pa še ne. Pa kaj, a ti škoduje primorski luft?

 • DJURO SUMAR

  Pomembno je koga podpira Jezus Kristus, ki vse ve, vse vidi, vse sliši. Njega tudi POP TV ne more nategniti.

  • Krtača 20

   Maš prav. Sam od kar so tiste kosti izdajalca Rožmana prvlekl nazaj v Ljubljano, je baje čist tih. Sploh jim ni jasn zakaj?

   • DJURO SUMAR

    Saj tudi Jezusu Kristusu ni bilo nič jasno, pa nekateri še kar norijo zaradi njega. Morda pa prav zaradi tega, ker tudi njim ni nič jasno.

    • tohuvabohu

     Tukaj ti najbolj noriš zaradi njega, bolnik.

     • DJURO SUMAR

      To se ti zdi zato, ker tudi tebi ni nič jasno.

 • Zima prihaja

  Kolikšna bo udeležba ?7%??

  • antimur

   Kakšnakoli bo, bo dovolj, za butastega Möderndorferja in koalicijske barabe je pomembno samo, da so omejili glas ljudstva(referemdum).

 • RATATA

  Jaz bom zelo odgovorno oddal svoj glas!
  Od predsednika upravičeno pričakujem, da si bo v okviru svojih ustavnih pristojnosti
  s svojo moralno avtoriteto in jasno besedo prizadeval za pravično državo,
  za vladavino prava,
  za celovito spoštovanje človeškega življenja,
  za vrednoto družine, za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem,
  se zavzemal za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih,
  za spoštovanje gospodarske svobode,
  ohranjal slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjal ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode. Vem in se še kako dobro zavedam, da je udeležba na volitvah državljanska in še posebej krščanska dolžnost, kajti gre za odgovornost za skupno dobro vseh prebivalcev naše domovine in države Slovenije. Zato bom odgovorno oddal svoj glas! Ker na lističu ne bo imena takega, ki bi izpolnjeval katerokoli od naštetih zahtev in pogojev, da bi ga obkrožil, bom na ves glas zalajal in zatulil v luno!
  Tako naj mi Bog pomaga.

  • Peter

   Lajati in tuliti ni treba.
   Ti obkroži oba, ker oba izpolnjujeta tisto, kar si zgoraj navedel.
   Potem pa je vse v rokah tistih, ki štejejo.
   Če so ukradli vse, so ukradli tudi štetje.

  • janez cepec

   a ti tablete popošajo, ne vem, če ne boš rabu kol terapije, za take brezupne slučaje je potrebn posebn tretma?

   • RATATA

    A se kar slečem?

    • janez cepec

     dej, pa u vodo skoč, se boš mau razsmradu

     • Rožle

      Cepec …
      ti maš pa same probleme s temi psihiatričnimi ustanovami …

     • Peter

      Oj, Rožle, mi cepce blokiramo, pa nej se puguvarjajo sami s sabo, no

     • janez cepec

      jest pa u jok

     • Rožle

      Ja, a še zmer ne štekaš, da te ma zablokiranga .. ?

     • janez cepec

      niti jih nimam jest, problem je to, k’ vas je preveč norcou zunej

     • in ti si glavni od teh. joj si cepljen.

  • samsara

   Torej boš prispeval k boljši volilni udeležbi in naredil te psevdovolitve bolj verodostojne?

   • RATATA

    Z mojim oddanim lističem volitve na verodostojnosti ne bodo pridobile, kvečjemu izgubile.
    Udeležba z moje strani bo, listič bo neveljaven, ker bo na njem nekaj udarnega pisalo.
    Nič takega, karkoli bom napisal bo čista resnica.

    • samsara

     Listič bo štel za udeležbo, kakršenkoli že bo. % udeležbe bo jasen, podatek koliko je bilo neveljavnih glasovnic bo objavljen pod drugo točko ali pa ne, kakor bo udbićem povšeči.

     • RATATA

      Ne vem kaj naj nardim(?)(!)

     • samsara

      Kadar ne veš kar storiti, je najbolje ne storiti nič. To je nakakšen univerzalni nasvet ali morda celo modrost. Upošteva ga kdo hoče seveda.

      Naj se še nekoliko dopolnim ob predhodnem odgovoru.

      Pravzaprav bo morebitno javno omenjen % neveljavnih glasov omenjen pod točko 3. Pod 2 bo omenjeno število ali % glasov za enega in drugega kučodrona. Pod 1 pa bo mnogokrat povedan in uradno zabeležen % udeležbe, ki ga bomo slišali in videli vsi. Tvoje morebitno ‘sporočilo’ na volilnem lističu bo prebrala ena oseba ali največ še kakšna. Tvoj prispevek k udeležbi na ‘udbomafijskih volitvah’pa bo uraden podatek na voljo vedno in bo prispeval h kredivilnosti kučanistične orgije.
      Ne nagovarjam nikogar, saj spoštujem svobodno voljo vsakega, le toliko sem želel dodati za osvetlitev mojega videnja te packarije.

     • RATATA

      Hvala Samsara(!) o tem mnogo razmišljam, saj so me ponovno spravili v pat položaj, pa tako rad bi zmagal, moja zmaga pa v takšnih primerih ni možna. Se pa sploh ne tolažim s tem, da tudi ti ne moreš zmagati ;).
      Packarija je in vse je hudo in globinsko zapackano. Enkrat bo sicer treba spucat, toda trenutek se kar nekako oddaljuje. Sem se že okrog štirih odločil, da ne grem prevzet in oddat glasovnice, saj sem to nameraval storiti danes. So bili pri meni eni pametni fantje pa smo “tehtali” in odločitev je padla da ne grem. Torej nisem in v nedeljo tudi ne bom, pa moji tudi ne bodo!!
      Hvala in lp

     • samsara

      Vidiš, tako ne bova imela nič s to ‘packarijo’. Tako kot še marsikdo drugi, spoštovanja vreden poštem človek.
      Vpliv posameznika je pač omejen in ko storiš kar je v tvoji moči si lahko mirne vesti. Glede zmag in porazov. Tega ni. Je vse stvar percepcije človeka, za katerega pa se najbrž strinjava, da je zelo omejeno bitje, tako v zaznavi in razumevanju vsega kar je in namena le tega. Kar danes zgleda ‘poraz’ se lahko jutri izkaže kot ‘zmaga’, lahko pa tudi obratno.
      Pričakujem rekordno nizko zdeležbo. Pod 20% bi bilo super. Moja želja pa je pod 10%. Z moje strani bom naredil vse kar lahko ;-)

 • piko8

  Ostala sta dva okorela komunista: eden kida gnoj po sloveniji, drugi se slika po gmajnah s partizani(morivci) letnika1952! Levaki imajo sedaj briljantno izbiro!!

  • janez cepec

   res škoda, k vaš “disident” ni zbrau poguma de bi kandidiru, bi imel tri okorele komunajzarje za kandidate

   • piko8

    Cepec!

   • tohuvabohu

    Kva se spet cmeraš?

  • tetka z ozadja

   Mi jo vsaj imamo, vi jo nimate. Nič ni ostalo za vas, vse pripada nam.

   • piko8

    Dobro izkoristit!

   • macon

    Poglej si Venezuelo, tja pelje vaša prevlada in prihodnost. V vsesplošno bedo, reve lopovske pokvarjene.

 • Olga_10

  Šarec vabi volivce, da če želijo spremembe, naj glasujejo zanj, ker bo naredil prepih…. Sama se sprašujem, ali bo odprl vrata na široko Kučanu?!

 • Anton

  Komunisti-LAŽNJIVCI

 • AlojzZ

  Ja, nadškof! Tako je, če si mlačen!

  Ker pa nisi ne vroč ne mrzel, ampak mlačen, sem pred tem, da te izpljunem iz svojih ust. (Raz 3,16)

 • Franc Lozinšek

  Vse verne in neverne pozivam, da se volitev ne udeležite, kajti niti prvi, niti drugi klovn v sosednji Avstriji ne bi izpolnjevala pogojev za portirja v kateremkoli hotelu.

  • Peter

   No, Dolina pe res ni katerikoli hotel.
   Je hotel Fawlty Towers, no.

   • ogledalo

    Saj franc ne ve kaj je to.

  • radames

   Tudi jaz se pridružujem temu pozivu. Že pri prejšnjih predsedniških volitvah je bila situacija v 2. krogu podobna. Volili naj bi Pahorja in Türka. Jaz že ne! In sem ostal doma.

 • ahnenpass

  Pahor je šampijon bogatih in vplivnih, ta stari Serpentinšek in ta mlad Drnovšek je izzivalec iz vrst ljudskih množic.
  Pahor ima tehniko in kondicijo, Šarec pa srce in zateglost.

  • macon

   Glumač ima kučana in medijsko udbomafijsko bando. To bo bolj točno kot tvoje kvasanje.

 • Zima prihaja

  https://www.instagram.com/p/BbMh9aIl1lM/
  Vpliv medijev na živalski svet

 • Krtača 20

  Cerkvenjaki naj najprej pr seb razčistjo kdo bo šel v pekel in kdo v nebesa: http://yournewswire.com/catholic-priest-stabbed-death/

 • bubamara

  Šarac bo verjetno zmagal. Predstavlja nov veter v SLO politiki. Hodi k maši in na zbore NOB herojev. Ljudje imajo radi verne komuniste.

  • macon

   Kučanisti ste v svoji pokvarjenosti povsem nori in brez sramu.

   • RATATA

    kiićanisti, kot komunisti so tako zelo hrabri, pa ne zato, da se ne bi ničesar bali, temveč so najbolj hrabri zaradi tega, ker se ničesar ne sramujejo! (po V.Šešlju o hrabrosti hrvatske politike).

   • bubamara

    Saj nisem mislil tako, no. Malce sarkazma.

  • Zima prihaja

   Mislim, da so Judi prispevali človeštvu nesorazmerno svojemu številu… Svetu so dali dva voditelja kot sta bila Jezus Kristus in Karl Marx; privoščili pa so si razkošje, da niso sledili ne prvemu in ne drugemu.
   (Ljubi moj, Ustinov, Peter, 1921-)

  • Peter

   Pa ne skače u luft in vpije amen, k še ni cajt?
   Sam prašam, no.

  • KIKI

   ¨Do volitev bo Šarec po potrebi spremenil tudi svoj spol! Kakor bojo ukazali
   ata iz Murgelj, tak pa bo!

   • alojz

    Točno. Šarec je dovolj zvit, da je spoznal kako z branjem berila v cerkvi dobi še kakšen glas starih ženičk.

  • Zgornji

   ;-)

 • Zima prihaja

  Veliki narodi so vedno ravnali kot gangsterji, mali pa kot prostitutke.
  (Iz časopisa, Kubrick, Stanley, 1928-)

 • Zima prihaja

  Mene zanima kam bo šel Pahor v službo če izgubi na volitvah?

  • Peter

   Kamor če.
   Se bojiš, da bo zjutri hodu na Parmovo gledat sezname?

 • garfi

  kakšno presenečenje
  rkc je še vedno presenečena nad murgelskimi mediji

  • Peter

   čuden, a ne?
   pa naslednič, k jih bojo kej poklical, bojo spet po kolenih pršli povedat kšno traparijo, no.

 • radames

  POP TV ali Kanal A, ali kaj že, se je pred mnogimi leti v oddaji Preverjeno ZLAGAL, da Cerkev zahteva vrnitev severne stene Triglava(!!!) Čez nekaj dni je LAŽ POP TV popravila nacionalka, ki je v takratni oddaji Naš kraj poročala, da pašna skupnost Dovje-Mojstrana zateva triglavsko steno, ker jo je imela že od pamtiveka.
  Odkar obstaja POP TV, sem to postajo vsega skupaj gledal morda 3 ure. In prisilno ujel (nisem jaz naštimal na njihov kanal) ravno njihovo debelo laž!
  In oddajo Preverjeno vodi ženska, ki je bila včasih zaposlena na RTV Ljubljana. Tak človek, ki se profesionalno zlaže v svoji profesiji sploh ne zasluži imena novinar.

  POP TV gledajo zabiteži!

  • Prle

   A si ti ozdravljen zabitež?

   • Janez

    G. Radames je ok.
    Ti se zdiš en – LOČENEC. Ločenec od pameti – seveda. L.r. J. KOMENDA

  • Peter

   Ja, s strinjam. Samo na žalost je delež zabitežev v Dolini zelo visok.

  • RATATA

   A niso že zdavnaj partizani pod vodstvom komunistov popasli triglavsko severno steno?

   • radames

    Bl mal partizanov se je upal v steno.

    • Peter

     Jasn, oni so jurišal, preko vode do slobode, pa napred tifusari, pa …ne ti men se niso upal u steno, no
     Še sam mož ud Elizabet Tejlor jih je pršu komanderat, no…

    • KIKI

     Ja gledal pa so, gledal….kot nebesa!

   • janez55

    Popasle so jo Janševe ovce in koze.

  • janez55

   Samo tri ure si bil zabitež, pa se ti še zdaj pozna.

 • Zima prihaja

  Jaz bom TV zalil z osiromašenim urinom .Tako sem se odločil in pika.

 • KIKI

  POP tv je revščina enih pohojenih, prodanih starih nevrotičnih kurb, ki
  so en dan naše, en dan vaše…kakor vetrc pihlja in kolko dnarcev ima!

  • Zgornji

   Dobro povedano, heh , … ampak, žal je tudi drugje podobno … :-(…

 • Janez

  NE VEM
  ALI JE BILO T NAMENOMA,
  DA IMAMO V PONUDBI ZA PREDS. NAŠE R. SLO
  ZDAJ
  DVA TIPA
  – EDEN, NAMREČ “ŽAL” PREDS. B. PAHOR SE MENI ZDI? Zlajnana plošča !
  – ŠAREC – NAJ KAR DELUJE,
  A NE KOT PREDS. R.SLO – PAČ PA KOT ŽUPAN !
  Kakorkoli
  gospoda kandidata :
  ok gospa Romani TOMC
  NE SEŽETA DO NJENIH GLEŽNJEV . To zdaj že vsi vidijo, vidimo. Mar ne ?. L.r. J. KOMENDA
  P.s. lahko noč vsem.

 • samotoje

  Bolje bi bilo, da bi nas šokirali s kašno novico s PODEN TV, ki bi bila resnična. To bi bil pretres na slovenski sceni.

 • ahnenpass

  Logično, da cerkev ne podpira Pahorja, če pa ta podpira nenaravno vez med moškimi in med ženskami.

  • cosmosjasnovidec

   Po moje tudi ne podpira nobenega izmed ta dva naskakalca istospolnih oseb,ker tudi ve,da sta oba tovariša pod poveljstvom komunajzarske driske “milana kurćana”.

   • Zgornji

    Ja, samo čisto odločeno odločno odločni pa niso nikjer … :-(

  • Cucurbita Pepo

   Nenaravno :’D

 • cosmosjasnovidec

  Na svetovnem spletu sem danes prečital raziskavo katero so naredili tuji strokovnjaki med Levaki in Desničarji.
  Rezultat je bil porazen saj so “LEVAKI”dosegli komaj 1,5% inteligence od možnih 100%.
  Desničarji so pa celo petkratno presegli možno 100% inteligenco.
  Strokovnjaki in znanstveniki so tako tudi prišli do zaključka zakaj so LEVAKI jezni na DESNE.
  Razumljivo,ko so pa desni milijarde krat pametnejši od njih tako,da se sedaj več ne čudim zabiti psihični prizadetosti levuharjev,komunajzerjev,čefutarjev oziroma vse balkanske sodrge na tem in drugih portalih.

  • Zgornji

   Heh, kje si to bral ? :-))

   • Soave

    Zakaj bi moral brati ??? Dobro je napisal, kar že dolgo vemo. Ali morda katera od teh 28. točk ne drži ??

  • Cucurbita Pepo

   :’D

  • ogledalo

   Seveda te podatke lahko podkrepimo s profilom povprečnega volilca desnice v Sloveniji , ki je neizobražen, kmečkega porekla in starejši. Inteligenca pa taka! Dobro za narod, da vas je samo cca10%.

   • slosin

    …inteligenca ‘izobraženih’ levakarjev, ki imajo v slo glavno besedo, se kaže vsak dan v praksi…..zato pa imamo vse zavoženo..inteligenca pa taka…

    • Soave

     + + + + + + + +

   • Soave

    Osel !!!
    Kmet je neizobražen ?? Starejši so neinteligenti ??
    No, tule si pa pokazal vso svojo ” inteligenco ” !

    • ogledalo

     Osel te je naredil……neinteligentno!…Kje sem pa napisal, da so vsi starejši in kmetje neizobraženi?! Tako je povprečje volilcev sekte!

     • Soave

      Kako je bilo z inteligenco mojega očeta, ne vem. Nisem živela z njim. Moja je pa še kar. Nekaj srednjega. . . .
      Oh, seveda, ti pišeš o neinteligentnih kmetih in starejših volivcih sekte.

      Sekte ? Oprosti no. Brez heca. Od kje ti to povprečje ? Mislim, da inteligenca nima nič skupnega s pripadnostjo enih in drugih !!

 • Antonius

  Uredniku in direktorju
  hvaležen sporočam
  zahvalo, ker mi omogočata
  priliko, da Verzifikatorju
  pomagam že 54-desetič.
  ———————————–


  VERZIFIKATOR


  Stanko Škofič

  KATEHET OB ZORI

  Ob zori kakor vsako jutro spet
  napótil se je verno k maševanju,
  ni vprašal se o dušnem blagru, stanju,
  ob zori kakor vedno katehet.

  Vprašali so ljudje ga o morali,
  ker zanjo deloval je prav dovzetno,
  izvil se katehet je naš nespretno,
  zanikal, kar o njej so mu dejali.

  Vprašanje so postavili konkretno,
  kateri mu učenec bolj ugaja,
  mar tisti, ki iz cerkve izostaja,
  izogne verouku kdaj se spretno?

  Nemara drugi, ki po cerkvi hodi,
  v nedeljo ki od vernikov pobira,
  mar tega raje katehet podpira,
  četudi ta učenec silno blodi?

  Tako se je zareklo katehetu,
  da važno je, da v cerkev pride redno,
  o tistem pa, kar ni na fantu vredno,
  ne bo govoril prav za nič na svetu.

  Ob zori kakor vsako jutro spet
  je pot nadaljeval mož brez postanka,
  ko jasno se razkrila je uganka,
  kateri je učenec gori vzet.

  • Rožle

   Ja pa tale uredništvo sploh bere naše poste … ?
   Zgleda tako kot, da so prozorni ..

   • Antonius

    Tudi jaz se čudim?!
    Prozorna sedita na direktorskem in uredniškem stolu.
    Petka v petek protestno nič več ne preberem, ker sem spoznal, da je prozoren.

  • Franc Šink

   Pa kaj je s tem verzifikatorjem? Res ne vem.

   • Antonius

    Franc Šink, nekdo mu je ukradel uporabniško ime, na njegovo posredovanje pri uredništvu nove so pa amaterski *stručkoti* zablokirali napačnega.
    Kljub vsem njegovim naporom, celo računalniškega strokovnjaka je ponudil Tomašiču in Petku, se nihče obeh ni odzval na ponujeno zastonjkarsko pomoč.
    Ker sva oba Vztrajnika izpred sodišča, me je prosil za pomoč.
    Celo drugo uporabniško ime je hotel uporabiti, pa sem ga nagovoril, naj vztraja z Verzifikatorjem.
    In prav je, da vztraja. Nesposobnost in pišmeuhovstvo najbolj odgovornih na Novi 24TV razgaljava.
    Naj ob tej priliki dodam, da so zelo imenitni vaši pronicljivi in bodičasti domisleki.

    • Franc Šink

     Tega res nisem vedel Hvala zato pojasnilo.

  • Soave

   Pozdravljen Antonius !!
   Le kaj se čudite. Saj vidimo kaj se na portalu dogaja ! Ampak ,koliko od sokomentatorjev pa napiše , vpraša, se čudi, zakaj Verzifikatorja ni ? Ni prav nič lepo od nas, ki ga radi prebiramo.No, pa smo zopet pri zanimivi temi, ali ne ? Da kaj ne dodam !!

 • APMMB

  Ko je imela cerkev možnost in dolžnost podpreti Ljudmilo Novak, je meketala, tako, da se ni dalo razbrati, koga podpira. Sedaj pa nasprotuje podpori Pahorju, pa tudi Šarcu. V drugem krogu bi bila zanesljivo Novakova, ko bi vsi duhovniki dobili navodilo od škofa, da morajo vernike od maše napotiti na volišča in izvoliti Ljudmilo Novak.

  • alojz

   Muslimani dobijo točna navodila koga morajo obkrožiti. Tu vera ni ločena od politike.

   • ogledalo

    In kaj ti je hodža naročil?!

  • Soave

   Zakaj pa dolžnost ??

 • Oh, no – Nadškof msgr. Zore: “POP TV je zlorabil moje besede – Cerkev Pahorja ne podpira”

  Koga pa Cerkev podpira ? Hočete reči g. nadškof, da Cerkev podpira Šarca ?

 • Zgornji

  Ja, saj so že precej neodločeni , oziroma zmedeni , razdvojeni, razklani, zblodeli , …

 • Cucurbita Pepo

  V politični praksi je naslanjanje na versko avtoriteto pogosta sestavina utrjevanja oblasti. Vero ponekod nadomesti ideološka opora, na primer komunizem ali rasizem.

  • ogledalo

   Cerkev je korakala z roko v roki z nacifašizmom. To je še huje.

   • Soave

    No ja, o tem bi se dalo razpravljati.
    Se pa sprašujem, kaj naj bi naredila ? Nove Križarske vojne ? Saj jim še tiste stoletja nazaj, še danes očitate !
    Za crknit, no !!

    • ogledalo

     Vse v imenu kapitala! Na inkvizicijo si pozabila.

     • Soave

      Kapitalja !! Za vse večne čase. Z eno razliko, da so ga komunisti z revolucijo pridobili.
      Inkvizicija ?? Ja, kaj pa je to ? Svinjarije, ki jih je počela posvetna oblast s pomočjo Cerkve.

 • Minovak

  Maneken ali klovn – to je zdaj vprašanje za slovensko cirkuško areno? Zase nimam problemov, ker rdečih ne volim!

  • Olga_10

   Tudi jaz ne!

 • Olga_10

  Ljudmila jih je že dobila po fafli! Zore tudi! Kar naprej mostograditelji v pekel….

  • Soave

   Veš Olga, z mostograditelji ni nič narobe, le če lahko stopijo čez kakšen most tudi drugi !! Ne da se stalno sprašujejo ” ali je kaj trden most ” , saj takega kakor skala, kost , ni več !
   In jaz se vedno bolj vprašujem, kaj za veaga smo desnaki pridobili s tem, če jih je ona dobila ” po fafli ” ?

   • Olga_10

    Pridobili smo dodatno potrdilo, da se je treba komunistov izogibati, saj nas samo zlorabljajo in nam v zameno ne dajo nič, celo jemljejo pravice!
    Kaj so dobili starši in otroci krščanskih šol, ki so dolžne delati po obveznem, od države predpisanem programu šolanja? So kristjani enakovredni državljani? Zakaj se dovoljuje žaljenje kristjanov skozi zlorabo krščanskih simbolov? Zakaj se ukinja krščanska tradicija blagoslova?
    Mi lahko sodelujemo, vendar na enakopravni osnovi in na podlagi spoštovanja naših pravic, saj smo davkoplačevalci in državljani Slovenije! Krščanstvo je bilo prisotno davno pred pojavom zločinskega komunizma! S stalnim prilagajanjem in nastavljanjem drugega lica samo izgubljamo!
    Komunizem je v EU prepovedan zaradi zločinov in kršenja človekovih pravic! Nemci dobivajo odškodnine zaradi političnih procesov in zlorab! Kaj pa v Sloveniji? Kaj se dogaja? Šef zločinskega komunističnega režima in seveda zločinske Udbe nam postavlja predsednika države? Predsednica “desne” stranke se skrivaj srečuje z zločincem???
    Da o političnih procesih proti predsedniku opozicijske SDS, skozi 26 let samostojne države, niti ne govorim!

    • Soave

     Ja, že, že. Vendar stalno izogibanje pa tudi ni pametno, kot vidimo. So se kar navadili, da se umaknemo ?
     No, naša Cerkev bi res lahko bolj odločno povedala , kaj si misli o šolanju, o omejevanju krščanskih simbolov, itn !
     Pa , saj pišejo v svojih medijih in povedo v cerkvah. Vendar tudi veliko desnakov ne bere verskega tiska ! Za komunjarske medije pa itak vemo, kdo taco gor drži ! Če pa slišimo in vemo, pa molčimo, se pa moramo vprašati zakaj ? Pa tudi tu imamo odgovor.
     Jaz osebno nimam odgovora na to, ali so se med seboj desni sploh kaj pogovarjali. . . .zakaj tako ?

     • Olga_10

      Slovenski narod je s povojnimi poboji izgubil velik del svoje inteligence, izobraženih in zavednih ljudi! Komunizem je s terorjem ustrahoval ljudi in jih utišal. Vero je označil za nekaj nazadnjaškega in vernike za nazadnjake, sumljive oblasti. Spomnimo se udbaških kontrol, kdo je pri maši. Cerkev je komunistična oblast porinila v zakristijo in jo izločili iz javnega življenja! Da bi cerkev preživela, je bila prisiljena sodelovati s komunisti (Grmič..). S pomočjo takih duhovnikov in družbene klime, je tudi vera pri velikem delu kristjanov zvodenela.
      Po osamosvojitvi so ti vzorci ostali enaki. Namesto da bi se cerkev povezovala navzven in se aktivno vključila v aktualna dogajanja, ostajajo vzorci vedenja cerkvenih dostojanstvenikov v Sloveniji enaki. Za razliko od sosednje Hrvaške, kjer se duhovniki oglašajo na negativna dogajanja v družbi, tega v Sloveniji ni. Ker je cerkev tiho, so komunisti še bolj agresivni. Zdaj želijo preprečiti se blagoslov šol in javnih ustanov in to celo s pomočjo ljudi kot je Šarec.
      Čudi me, kako imajo komunisti tako velik vpliv v Vatikanu, na primer: odstranitev komunistom neljubega Stresa, po hitrem sprejemanju v avdienco pri papežu Bratuškove (komunistična seansah v Stožicah), Brgleza (naravno pravo)…
      Očitno se vsi zanašamo, da bo nekdo drug namesto nas opravil… Tega seveda nikoli ne bo. Že Cankar je rekel, da si bo narod pisal sodbo sam! Začnimo na volitvah! Volimo desnico, ki ji ni vseeno za narod in Slovenijo!

     • Soave

      Se strinjam! Vendar sami, brez desnih vodij ne bomo uspeli! Jaz ne razumem, kako to, da ne uvidijo tega!

 • Olga_10

  “Cerkev” z Zoretom še cerkve ne podpira! Deluje proti sama sebi in proti veri!

 • ogledalo

  Cerkev podpira “moralno avtoriteto”, kar pahor ni. Torej je logičen zaključek, da cerkev ne podpira pahorja. Kaj tu ni jasno?!

  • Soave

   Špeguček ?? Pišeš o logiki ? Pa menda ja ne !!

   • ogledalo

    Kar poglej se!

 • Matt_von_Glanz

  Krščanska poslovna konferenca:
  http://www.uspesnoposlovnozivljenje.com/

  • Soave

   Kam pa tule pes taco moli. Malo napiši, kaj ti v tej priponki ni všeč.

   • Matt_von_Glanz

    Nikamor ne moli, prijatelj. Reklama za ekumensko poslovno konferenco. Poglej na yt:
    https://www.youtube.com/channel/UCfTdNiaCfI6jAYitSaQk3eA

    • Soave

     Saj sem pogledala. Pa vendar bi pričakovala kakšno tvojo pripombo.
     Kaj pa je narobe s poslovnostjo v Cerkvi ?
     V normalnih državah se Cerkev sama preživlja in posluje s svojo imovino. Verjetno znajo, a ne ? Jih nobeni Zidarji in banke ne ” nategujejo “. . . . . . Kako je že bilo in je še pri nas ?

     • Matt_von_Glanz

      Ne razumem te … je reklama za konferenco o svetopisemskih vrednotah v biznisu. Ekumensko. A mogoče to razumeš kot neko kritiko? Vabilo je za podobno misleče. V času, ko se kristjane od povsod preganja, je potrebno, da se dobivamo tudi kot poslovni ljudje. Predavatelji so direktorji milijonskih firm, ki jim uspeva voziti z Bogom in svetom, običajno z ogromnimi dobrodelnimi investicijami in javnim krščanskim imidžem.

     • Soave

      Se opravičujem. Me veseli kako si napisal. In škoda , da nisi takoj pridal tale komentar.
      Padem na take priponke, kot kuža na kost, saj so po navadi zlonamerne.
      Upam, da bo kdo prebral z pozitivno mislijo !!

     • ogledalo

      Pravzaprav je slovenska Cerkev dobro nategnila banke in posledično davkoplačevalce. Celo zaprli so cerkvenjaka zaradi poslovnih nečednosti. Če se sama preživlja, naj tudi prispevke sama plačuje. Davke tudi!

     • Soave

      Mislim, da smo na temo o prispevkih un davkih že kar nekaj pisali. Tudi ene oivezave sem že pripela. Ampak, tebe nič ne zanima.
      No. o tem, kdo je zaprt in kdo se sprehaja na prostosti, pa menda ne bova znova pisarila.Pa o poravnavah , ki jih banke niso hotele, tudi kar nekaj vemo ! Čudno, a ne ? Enim pa kar odpišejo, pa je ! In to večkrat in večim !
      Jaz mislim, da bi država morala Cerkvi še kaj dati, ne vzeti. V teh 50 tih letih so jo dobro oželi. Kaj pa menda ja veš ? Kako Cerkev v tujini gospodari s svojo posestjo. Tu ni primerjave.

     • ogledalo

      Oželi?! Kristus bi naredil samomor, ko bi videl kaj dela Cerkev in kako je njegov nauk izrojen. Čudno, da US ni izpustilo tudi M.Kraševca.

     • Soave

      Meni se pa zdi bolj cudno, da se špancirajo na prostosti šefeki SCT, Primorja, Merkurja. . . a jih še kaj nastejem ?

 • Krtača 20

  Kaj pomen msgr? Men Se Gate Rukajo?

  • Soave

   O, ti revše ubogo. Tebi se vse kaj drugega ruka, ne gate.

 • lokec

  Tudi gdor ne bo volil bo vplival na izid volitev.

 • Osti jarej

  …jaka fora……men dol visi,kaj on reče

  • Soave

   Ni videti ! Saj se po navadi kar oglašaš na take teme .

 • Soave

  ” Na POP TV seveda molčijo, saj jih je lahko sram, da so tako grdo izkoristili ljubljanskega nadškofa. ”

  Sram da jih je ?? Ja, pa ja de !! Oni so škodo že naredili. Tudi opravičili in popravljali ne bodo nič. Tako , kot morajo naši mediji !?
  Resnično je neverjetno, kaj vse si ti presstituti privoščijo.
  Kaj , oz. kako že pravimo o lažeh komunjar ??

 • OrangeHitler

  Zore o konkretnih imenih noče govoriti, podpira pa izvolitev “moralne avtoritete”

  Zato ker ve, da RKC že dooooolgo časa nima nobene veze z moralo, temveč zgolj z avtoriteto

  • Soave

   No ja ?? G. Trump Donald. . . . . poznam Ustanove, ki še avtoritete nimajo.

   • OrangeHitler

    Ne vem kaj hočeš s tem povedati… da to “dejstvo” Cerkev nekako odvezuje od svoje obveze?

    • Soave

     Kje si pa to prebral ??Ne obračaj besed. Kaj pa ima moralna avtoriteta bodočega predsednika z moralo RKC.
     Ali cerkev zaradi svoje nemorale ne sme niti čivkniti ? Si ti moralano neoporečen ?

     • OrangeHitler

      Sklepam, ker se tvoj zapis sliši kot opravičevanje in odvračanje pozornosti, češ “če drugi lahko, potem lahko tudi jaz”.
      Kakšno vezo ima, če sem jaz moralno neoporečen? Nisem jaz tisti, ki se propagira kot moralna avtoriteta, za razliko od Cerkve, ki, mimogrede, za svoj status t.i. moralne avtoritete tudi davčno razbremenjena.

     • Soave

      Malo čudno sva zašla. Nič ne odvračam pozornosti.Sem samo vprašala, ker si morda eden od tistih, ki etiko in moralo predpisuje samo Cerkvi.

     • OrangeHitler

      A ni že iz prvega komentarja boleče jasno razvidno, točno kakšno je moje mnenje o moralni avtoriteti Cerkve?? Zakaj se vrtiva v krogu?

     • Soave

      Razumem. . . . .

     • ahnenpass

      Če predsednik ne razume krščanske morale, katero potem razume?

      Drnovšek je bil na primer hindu.

     • Soave

      ” krščansko moralo ” v narekovajih razume !!

     • Soave

      Pa v sili hudič . . . . . . žre !! Kako že pravijo ?

 • Soave

  Nova ?? Smo zopet dobili kost za obirati ? Po vaši preizkušeni navadi, napišete zelo malo, ali nič.

  Mislim, da si slovenski nadškof pa vseeno zasluži malo veš pozornosti. Pozornosti, glede njegovih izjav. Mislim, da je vaša dolžnost, da točno navedete , kaj in kje je izjavil ? Mož vseeno ni kar en ” pigzigmer ” , kot smo nekateri komentatorji tukaj. Dobro vemo, kako se razne izjave nezaželjenih ljudi lahko izkrivljajo.
  Poglejte, kako zna to Hanzi Tv.
  Prilagam intervju , ki je bil to nedeljo na prvem programu . Sčlovekom, ki je homoseksualec, ki ima partnerja, pa vseeno misli , da je duhovnik.Do sedaj niste še nič napisali. Kakšno dobro mnenje ?

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174500556

  • luckyss

   Ne glede na spol partnerja je že itak kršil celibat. ,torej sprevrženo in kršeno..ni vredno debate..

   • Soave

    Saj nisem povezavo pripela zato, da bi debatirali. Ampak za nov dokaz o levaških medijih in njihovem ravnanju.

 • luckyss

  Ovcam itak mora župnik povedati koga je treba volit,če to že JJ ne nakaže..ali pa kak butast bivši palicaj..

  • Caetano

   No, če cerkev nastopi proti komunizmu ali islamizmu potem je njena vloga vsekakor v tem pozitivna… take stvari ji je šteti v velik plus… čeprav je pa res, da premalo nastopa proti…

  • Olga_10

   ..je rekla murglska guska!

  • Janez

   Ti
   Boš takointako – prečrtal – oba !
   In
   PRPISAL – TISTO TEBI VERJETNO NAJLJUBŠO – BELO MIŠKO ” C A R M EN ” !
   Vse
   Drugo ti le – flancariš. Zate je – se zdi – edino pomembna. ” CARMEN” L. r. J.KOMENDA

 • Olga_10

  A je Zoreta končno srečala pamet, po odklonitvi blagoslova na vabilo osamosvojiteljev?
  Se je na njegovo posredovanje oglasil Vatikan zaradi diskriminatornega financiranja obveznega pouka v krščanskih šolah v Sloveniji?

 • Ivan Friderik Novak

  Zore niti kristjanov ne vabi na volitve, kaj šele ostalih (vabi le katoličane).
  Kolika je Zoretova širina?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!