Naj manager leta 2017 Kučanov tovariš Janez Škrabec, očitno se ponavlja zgodba ljubljanskega šerifa Jankovića

(Foto: STA)

Janez Škrabec je širši javnosti znan kot menedžer srednje generacije z dobrimi poslovnimi ter političnimi zvezami v Rusiji in Belorusiji, v naši domovini pa je znan tudi kot ustanovni član Foruma 21, dober prijatelj Milana Kučana ter neke vrste filantrop in mecen kulture, znanosti in športa. A dobro obveščeni viri pravijo, da je vse prej kot samo to, kar kažejo mediji. Mogoče ste že zasledili, da je postal manager leta 2017. Naziv, ki ga z ugledom ne moremo povezovati. Spornih poslov je veliko, prav tako pa en takšen naziv o osebi in njenem poslovanju pove bore malo. Manager leta je bil tudi Janković, pa poglejte, kje je njegov ”ugled leta” zdaj.

Škrabec v svojem podjetju ne postavlja kvantitativnih ciljev, na četrtkovi novinarski konferenci v Portorožu pa je dejal, da, če se ljudje trudijo, rezultati ne morejo izostati. Je prvi mož Rika in pravi, da je ”pristaš drobnih korakov”. Podjetje je pod njegovim vodstvom doživljalo padce, a res je, da noben izmed njih ni bil usoden. Pravi, da sta najpomembnejša izobraževanje podjetnikov in medpodjetniško sodelovanje, zlasti na področju internacionalizacije, poroča STA.  ”Podjetja morajo biti odprta,” je svetoval.

Če govorimo o Škrabcu, beseda prej ali slej nanese na lobije ter na vplivna omrežja in njihovo poslovanje. Pravi, da je hkrati marksist in kristjan, s svojimi dejanji pa kaže, da je tudi preračunljivec, ki ga zanimajo milijoni in proračunski denar. Finančno podpira Novo Slovenijo, a je glede na njegove odgovore v različnih intervjujih naivno sklepati, da jo resnično tudi voli.

Kaj pa podpora na volitvah? Jazbeca vozi na makedonske tekme, finančno podpira Novakovo, navdušen je nad Cerarjem, propagiral pa bo Pahorja
Pred slabima dvema mesecema so se na stadionu Arena Filipa II. Makedonskega zbrali nogometni navdušenci in gostili največja imena svetovnega prvenstva, v VIP-loži, za katero je vstopnica stala več tisoč evrov, pa sta na presenečenje mnogih brezskrbno sedeli tudi dve slovenski imeni. Kot smo že poročali, sta bila to ”mecen” Janez Škrabec, znani finančni podpornik Nove Slovenije in dolgoletni prijatelj Milana Kučana, ter, zanimivo, Milan Jazbec, sicer veleposlanik Republike Slovenije v Makedoniji. Na tekmo sta prišla skupaj. Njuno druženje postane zanimivo, če spomnimo, kako Škrabec podpira Novo Slovenijo z Ljudmilo Novak na čelu. Pred nekaj meseci se je na svoji domačiji zabaval z vrhom Nove Slovenije in Kučanom ter večkrat poudaril, da se mu program stranke NSi zdi najboljši. Pred nekaj tedni pa je v intervjuju za Delo dejal, da se navdušuje nad Cerarjevo vlado, Cerar pa ga vse bolj spominja na Janeza Drnovška. Ko so ga povprašali o Pahorju, je rekel, da ga bo do volitev propagiral. Njegove trditve nimajo ne repa ne glave, vse, kar pravi, pa je popolnoma kontradiktorno. Ne glede na to pa uspešno združuje Kučana in Novakovo. Pa naj razume, kdor more.

Ljudmila Novak (Foto: STAfoto)

Junija v svoji vili na Bledu priredil noro zabavo, kjer je gostil levičarske prijatelje, njihovo divje razgrajanje pa je odmevalo po blejskih domovih
Poleti se sprosti tudi levičarska elita in pase svoje že tako odklopljene možgane. Se spomnite, da smo poročali o Škrabčevi in Pogorevčevi divji zabavi na Bledu? Bila je v Škrabčevi prestižni vili Beli dvor, ki si jo kot eden od najvplivnejših in najbogatejših Slovencev seveda lahko privošči. Vredna je več kot tri milijone evrov, v njej pa se levičarska kvazi elita pogosto zbira. Junijsko žurko so potrdili Blejci, ki so znamenito levico tako videli kot slišali, organiziral pa jo je neregistrirani lobist Marko Pogorevc, ki iz ozadja vse bolj vleče niti v Novi Sloveniji.

Srečanje v znameniti vili je bilo na čast novemu predsedniku uprave Mercatorja Hrvatu Tomislavu Čizmiću, namen zabave pa naj bi bil vendarle lobiranje, saj si je Škrabec močno prizadeval, da bi pri Mercatorju dobil skoraj 100 milijonov evrov vreden posel izgradnje novega logističnega centra v ljubljanskem BTC-ju. V omenjenem intervjuju je še povedal, da je od nekdaj želel biti predstavnik kakšnega velikega podjetja, kot sta Genex in Inex, za kateri dobro ve, kaj sta bili v času komunizma. Takšen poslovni model pa je uvedel tudi v svojem Riku. Pa spomnimo, kako je podjetje Genex poslovalo. Udba je prek različnih projektnih podjetij poslovala s tujino, prodajali pa so orožja iz skladišč JNA, med drugim orožja Crvene Zastave, vojaška vozila, trgovali so tudi z zveznimi rezervami nafte. Genex je imel celo svojo letalsko floto in posredništva po vsem komunističnem in tretjem svetu. No, na podoben način je Škrabec pozneje zgradil svojo poslovno kariero. Svojo pot je začel v Riku, po njegovem stečaju ustanovil podjetje Transtrade, pet let pozneje pa je s hrvaškim partnerjem ustanovil današnji Riko, ki se ukvarja z ”globalnim inženiringom za srečo ljudi”, kot piše v njihovem logotipu na strani na Facebooku.

Tisti, ki ga bolje poznajo, pravijo, da vsako sekundo vsakega dne nameni poliranju svojega ugleda, na katerega obsesivno pazi. Razlog, da svoje poslovne uspehe predstavlja izključno v tujini, najbrž tiči v tem. Tako naj bi denar zaslužil v tujih spornih državah, doma pa deloval kot glavni filantrop in mecen umetnosti, kulture, znanosti in športa. Nehajmo se slepiti, kot pijavka je prisesan tudi na slovenski proračun in investicijske projekte.

Po poročanju Siola naj bi od 1. januarja 2013 z državo naredil za 261 milijonov evrov poslov. Aplikacija Erar razkriva, da je Škrabec spreten tudi pri pridobivanju državnih subvencij in nepovratnih sredstev. Tako je njegova družba Riko Invest, d. o. o., 19. decembra 2015 od ministrstva za kulturo prejela 30.455,51 evra pod postavko ”Spomeniki”. Družba Riko Hiše, d. o. o., pa je v letih od 2009 do 2012 (do konca leta) prejela kar za 375.865,50 evra subvencij Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije, dodatno leta 2009 od Javnega sklada za podjetništvo kar 164.000,00 evrov. V obdobju 2013 do 2015 jim je Javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma podarila še 194.846,22 evra.

Vila Beli dvor na Bledu (Foto: PrintScreen)

Ni vse zlato, kar se sveti
O temni Škrabčevi strani je pred časom poročal že Reporter, ki se je osredotočil na kriminalno ozadje Škrabčevega poslovanja z avtomobili. Njegovo podjetje naj bi uvažalo v Ukrajino. Po informacijah naj bi v pristanišču Odesa in Iljičevsk zamenjali dokumente, avtomobile pa poslali nazaj v Rusijo. Tako naj bi kovali velikanske dobičke, to pa je potrdil tudi Miodrag Pavković, ki je bil v časih Transtrada Škrabčev partner, a ga je ta izigral in nezakonito izbrisal njegov petinski delež. Škrabec naj bi takrat prevzel za 40 milijonov dolarjev neplačanih terjatev, ki so jih na ruskem trgu imela nekatera podjetja iz nekdanje Jugoslavije. A temu ni bilo tako. Ruski revizorji so pozneje odkrili, da je šlo za neobstoječe terjatve, ki so dosegale desetkrat višjo vrednost – 400 milijonov dolarjev.

Foto: YouTube. Zoran Janković.

Da manager leta ni hkrati tudi poštenjak leta, je dokazal že Janković
Manager leta je naziv, ki pa ne izključuje titule preračunljivca leta, ali pa moški, ”ki skrbi le za svoj ugled, za ugasnjeno kamero pa počne stvari, o katerih mediji ne poročajo”. Režimski mediji nikoli ne bodo povedali resnice. Dober primer tega je Zoran Janković, ki je leta 2002 po izboru tristotih slovenskih managerjev in štiridesetih gospodarskih novinarjev pod okriljem revije Kapital prejel priznanje za naj direktorja. In, ko je, istega leta, po raziskavi agencije Kline & Partner postal najuglednejši slovenski direktor. Kje pa je njegov ugled danes?  Naslednje leto je tudi sam postal manager leta. Leta 2009 je od Direkcije za izbor naj managerja Bosne in Hercegovine, jugovzhodne in srednje Evrope (v Sarajevu) prejel priznanje ”Naj manager”. Pa je to pomenilo, da ničesar ne skriva? Da je najbolj pošten in najbolj odkrit? Ne, to ni pomenilo, da je najbolj moralen, kot se je izkazalo že večkrat.

A. L.

 • dr Janez Sveti

  Janez Škrabec je uspešen in zelo sposoben podjetnik. Seveda, ker je pameten, sodeluje z vsemi, ki mu na poslovni poti pomagajo in koristijo. Enim gre očitno v nos,ker nimajo od njega nobene koristi, bi jo pa silno radi imeli. Kdo so ti osebki, si pa sami lahko izberete.
  DR Janez Sveti genij

  • von Rhein

   Kaj,če bi najprej izbrali tiste,ki imajo zaradi njegove poslovne “sposobnosti” posebne koristi. Kot osebki na potenco so bolj zanimivi.
   Sicer pa…menagerji leta v Sloveniji,ki so prilepljeni na politiko, bi bili v normalno gospodarsko razviti državi karierno uspešni do nivoja poslovodje v komunalnem podjetju.Tudi pogrebno podjetje je primerno,ker je pritok sredstev vedno zagotovljen.

   • Saj vidiš, da je tudi ta Janez.
    Tale ne bo kapiral, kar si mu napisal. :)

    • von Rhein

     Bo,sigurno bo,če bo prebral. Takim,ki niso sposobni razumeti tudi nič ne napišem.Kar nekaj jih je tukaj,ki se oglašajo in s tem sami sebe hranijo s svojimi intelektualnimi umotvori ali vulgo rečeno…svojimi iztrebki.

   • Steiermark

    V normalni demokraciji, razen v mafijski italiji in mafijski Sloveniji, je mesto vsem takšnim “uspešnim poslovnežem” , za rešetkami!

  • Krtača 20

   Itak smo te fašiste zdavnaj razkrinkal. Vse kar diši po dobrih domačih poslovnežih je treba spluvat, vse domače firme zjebat in prodat, nove investicije preprečit. Ja, tipični globalistični pederajzi so tile desni gnoji. Aja pa kakega hitlerčka bi imel….

   • nevtrino

    Kakšni domači poslovneži in podjetniki so lahko “dobri” v iznakaženi bolani državi ? Spodobni. dobri, produktivni – ali pač iznakaženi prevaranti ?

  • Soave

   Pa kdo ve kje je toliko zaslužil, da je tako uspešen ? Saj je pri nas vse postavljeno na glavo. Je pa vsekakor na pravi strani, osebki gor , ali dol.

   • Steiermark

    Že njegov oče je bil “uspešen menanger”, še pod komunizmom, ko sta oče in sin z oblastniki uspešno “harala”, z našim denarjem, po rusiji, belorusiji in povsod, kjer je vladal rdeči fašizem in z njim oni – lopovi!

    • Soave

     No, saj !! Tipičen komunistični meneger !!Z našim denarjem, ja !
     Pri nas ljudje še to ne vedo, kaj je meneger .

   • dr Janez Sveti

    Upam, da nebom doživel dan, ko bom moral vsakemu radovednežu in nevoščljivcu dokazovat od kje mi premoženje. V velikih poslih, pa brez političnih povezav ne gre, naj bo jasno vsem. Tako ni samo v Sloveniji ampak po celem svetu. Zakaj pa mislite, da Američani tako vneto širijo “demokracijo”?? :)

    DR Janez Sveti genij

    • Soave

     Prav gotovo. Povezave, lobiranje, provizije.
     Vse lepo in prav. Ko na ta način plemenitijo svoj, ali pa zaslužen denar.
     Tule pa gre za krajo in goljufije.

     • dr Janez Sveti

      Verjetno imaš dokumentirane dokaze za takšno trditev in ne samo rekla kazala šank debata?
      DR Janez Sveti genij

     • Soave

      Nimam dokazov.Saj jih še inštitucije, ki bi jih morale imeti, nimajo. Hmmm ?
      Je bolj sklepanje, glede na možnosti velikega zaslužka pri nas. Saj vemo, kako njemu podobni menegerji leta pridejo do denarja. Z velikimi posojili, ki jih ne vrnejo, ampak so jim le ta odpisana.

     • Soave

      Nimam.
      Hm, ne vem, kje je moj odgovor. Ko bom na rač., ga skopiram.

     • Soave

      Nimam dokazov.Saj jih še inštitucije, ki bi jih morale imeti, nimajo. Hmmm ?

      Je bolj sklepanje, glede na možnosti velikega zaslužka pri nas. Saj
      vemo, kako on on njemu podobni menegerji leta pridejo do denarja. Z velikimi
      posojili, ki jih ne vrnejo, ampak so jim le ta odpisana.

 • antimur

  Kdor je na Kučanovi podrepniški listi, od kriminalca Jankovića, do Škrabca, podjetnika, ki živi od državnih projektov, katera mu dodeluje ta zločinska banda, je pa res lahko vse, Jankoviću bo morda uspelo, da bo raketa leta, Škrabec pa avto leta, morda bo celo Novački uspelo, da bo pisker leta. Tako se to počne v anarhiji, kjer ima glavno besedo levofašistična mafija.

 • učko

  Škrabec nima nič skupnega za Jankovićem. Sicer zna sodelovati z raznimi režimi širom po svetu, še najbolj pa z ruskim in beloruskim režimom, ampak to počnejo in se s tem trudijo tudi zahodnjaki, ki tam delajo biznis. To je enostavno potrebno znati in Škrabec zna delat posle v takih “specifičnih okoljih”!

 • Novakec1

  Sloovce so same vzrdeile in omogočile vladanje pijavk takega kova, rezultati so pa vidni na vsakem koraku, lublana bulana mesto parkirnih ur, po tanovem radarjev……

 • dež

  Še en dokaz več, da pri nas ni naključij. Zaradi afere Intereuropa Lovšina država preganja in toži za milijonske zneske, Škrabec, ki je vse skupaj zakuhal in vodil, je pa manager leta. Dobra novica je, da se polovica teh managerjev kasneje znajde na sodišču, nekateri tudi v arestu. Da ne naštevam, kogar zanima, naj si ogleda seznam na spletni strani GZS, bo takoj jasno, za kakšne kalibre gre.

 • JANŠIST

  V kolikor bi se zgledovali po ZDA, kjer je prepovedano poslovanje z diktatorskimi režimi, on ne bi bil menežer leta, pač pa ne bi bil več v Slovenij

 • Krtača 20

  V glavnem – rezultat referenduma v Kataloniji – 90,9 % za samostojnost:
  https://mobile.twitter.com/govern/status/914623892710395905

  • MEFISTO

   Boli nas kurac za katalonski referendum.

   • Krtača 20

    Tebe tko boli kurac za vse, razen za tvoj smrdljiv šupak ki ga nastavljaš tvojim gospodarjem za pest riža.

    • beno

     Koliko pa tebe stane, kadar jim ga nastaviš ?

     • Krtača 20

      Jaz ga nastavljam sam sebi.

     • beno

      Ja, a si polž, al polževka ? :)))

     • MEFISTO

      On je aktivni in pasivni peder, kar pomeni, da jebe in da je jeben.

   • Soave

    No, saj ni potrebno, da nas kaj boli. Zanima pa nas lahko.
    In zakaj tako misliš ?

    • MEFISTO

     Zato,ker imamo dovolj lastnih problemov, ki se jih ne bomo nikoli znebili, dokler nam bodo vladali rdečkarji.

 • MEFISTO

  Zlonamerno je povezovanje Škrabca z Novo Slovenijo in obratno.

  Nova Slovenija se vendar do zadnje kaplje naše krvi in noja bori proti plenilski levici in zaničuje Škrabčev vpliv ter denar.

  V prihodnjem mandatu bo Nova Slovenija najtrdnejši člen leve koalicije.

  Vse to je ali bo res, če verjamete.

 • MEFISTO

  Koliko DDV je Škrabec prispeval v slovensko davčno blagajno?

  Samo to je pomembno poleg njegovih slinastih nastopov.

 • Krtača 20

  Kure majo spet cenzuro na temo Katalonije. Tale demokracija je res sam še na papirju. Drugač pa na vseh portalih taka cenzura da mi nam jo severno korejci zavidal.

  • Soave

   No viš. . . . . kakšno srečo imaš, da si tule med nami !!

 • Krtača 20

  Drugač je pa tale članek tipična amerigos propaganda. A je ideja pršla iz San Francisca?

  • beno

   To pejd napisat na KURE !

   • Krtača 20

    Dej se nauč pisat več kot tri besede, pol se bova pa pogovarjala, prav?

 • MEFISTO

  Mi lahko kdo, ki mu tudi drugi priznajo, da je pameten, ne kaka Krtača 20 ali drug derivati moža tisočerih nickov, razloži, kaj smo mi izgubili v Kataloniji, da se slovenska ljudska oblast z levico vred toliko ukvarja z njo.

  Naši rdečkarji in plenilski levakarji so bili proti slovenski osamosvojitvi, zato ne razumem, zakaj se zavzemajo za katalonsko samostojnost.

  Dvomim, da jim bodo tudi tam dovolili krasti.

  Španci morajo biti na vekov veke hvaležni generalu Franku, da jih je rešil komunizma, ki bi bil vsem Špancem v pogubo, ko je bil in je še nam.

  • Krtača 20

   Seronja fašistična. Pejd kak rov obiskat revček.

   • MEFISTO

    Ste videli, kaj zmore derivat moža tisočerih nickov znamenita Krtača 20..

    Priporoča in obeta nam novo turistično destinacijo Barbarin rov v Hudi jami.

    • Viktorh

     Razumeti moraš, da bednik, ki se za hišo namaka v mlaki skupaj s svoji prasci, ne misli.

     • Krtača 20

      In ti za njim. Najdi si en dobr štrik da ne boš še to zajebu.

     • Viktorh

      Danes pa si zgodaj zlezel iz dreka.

    • Krtača 20

     Zjokaj se nad sabo.

   • Steiermark

    Mislim, da bivališče v rovih pripada vam, rdečim fašistom, ki ste jih tudi “opremili” po svojem okusu – da vam bodo lahko nudili udobje, kakršnega si zaslužite.

  • sprehajalec

   Tako imenovani NOB je bilo le nadaljevanje španske državljanske vojne, zopet pod budnim očesom Kominterne. Povratniki iz Španije, so jo takoj po prihodu delavskih socialistov na sedanje slovensko ozemlje potegnili v gozd, saj bi jih delavski socialisti strpali v koncentracijska taborišča. Če gledaš spisek, so vsi nosilci spomenice 1941. Ostalo je bilo enako, Ljudska fronta je pri nas imela naziv najprej protiimperialistična, nekaj kasneje pa Osvobodilna. T.i. Španci so bili nosilci komunistične gverile v Sloveniji in bivši Jugoslaviji. Še obeležje gibanja t.i. kasneje imenovana triglavka, je bila le španska policijska čepica.

   Zato je Španija za Gibanje vsa leta pomenila nekaj podobnega kot Isil danes, neka neizpeta zgodba in nek mit. Z vsakim Uporom v Španiji, sploh Kataloniji, kot zadnji trdnjavi, ki je padla v Vojni, začnejo delovati neki hormoni, zakopani globoko v telesu. Oživijo zgodbice o No pasaran, pa Dime o Morena, vse, kar smo lahko videli v Stožicah nekaj let nazaj. Kot nek biblični boj dobrega in slabega. Zato tudi takšen vroč odziv na sedanje dogajanja. Ne zaradi slovenske osamosvojitve.

  • Janko Gedlička

   Ti sam že najbolj dobro veš, kaj so “izgubili”, sicer tega sarkazma, ki so si ga zaslužili, sploh napisal ne bi. Jaz sam razmišljam, ali si ne poskušajo s tem strašnim iskanjem pridobiti izgubljen ugled in pred volitvami razpihujejo svoj imidž s pravičniškim kikirikanjem, kako se na vse kriplje potegujejo za ponižane in razžaljene in jih podpirajo pri njihovih naporih za samostojnost, tako kakor da se niso z ničemer umazali doma, sploh pa ne pri osamosvojitvi. Imam občutek, da se v razmišljanjih ujemava.

 • mojca.arh

  “Edino, kar se spomnim, je prihodnost”: so skoraj pred natanko letom dni mediji povzeli besede Janeza Škrabca.

  Povedano drugače: uspešnih ne sprašujte, kako so obogateli ali bogatijo, ker so preteklost ali sedanjost pustili za sabo in so zazrti v prihodnost. Petdesetletni diplomirani ekonomist iz Hrovače pri Ribnici in šef Rika je vedel, o čem je govoril, zato je imel vsaj 400 milijonov razlogov barve ameriških zelencev. Za toliko naj bi z družbenikom Jozom Draganom opeharil ruski proračun.

  Citat: https://www.ribnica24.eu/zanimivosti/kako-je-janez-skrabec-obogatel-z-izmisljenimi-ruskimi-dolgovi/

  • MEFISTO

   Za koliko je pa naš proračun in banke?

 • Antonius

  Kdor pomaga,
  dvakrat odmaga.
  Jaz pomagam VERZIFIKATORJU
  in nesposobnim na NOVI 24TV,
  ker ne naredijo tistega, kar bi morali.
  ——————————————————

  Janez Grabec

  KDO TAM ŠKRABLJA?

  Kdo le tam je zopet zaškrabljal,
  to škrabljanje je precej domače,
  izvajalec, vidim, nosi hlače,
  torej on je, ki tak zvok je dal.

  Zaškrabljalo je po domačiji,
  kamor mož obiske redno vabi,
  vedno nove namreč goste rabi,
  tam škrablja se vselej na gostiji.

  Je škrabljanje tole dobrodelno,
  vedno najde glasbe se ljubitelj,
  pa kak majhen pa zelen voditelj,
  je na domačiji umetelno.

  Le na kaj spominja to škrabljanje?
  Sliši kdaj kot cvenka se žvenket,
  pa je zgolj prijateljski klepet,
  takšno družno tamkaj je igranje.

  Na stežaj odprte če so duri,
  tam hladnó je kakor ruska zima,
  gospodar s škrabljanjem le pokima,
  da toplo, prav vroče se zakuri.

  Ne pogreje jih kozarec vina,
  če povabljeni so tja mužiki,
  se vrstijo vedno glasni vzkliki,
  greje pa človeška jih toplina.

  Ko toplina z rublji se pomeša
  in s škrabljanjem glasbe na brenkalo,
  vse se med seboj bo pomešalo,
  domačija prav nič ne pogreša.

  Kaj združuje, vabi na obisk?
  Kdo bi vedel, pravijo pa eni,
  na zabavi tamkajšnji nobeni
  da ne manjka tople roke stisk.

 • MEFISTO

  Iščem odgovor na vprašanje, kako zvezo ima Škrabec s priznanjem Manager 2017 in obratno?

  Naj mi ne odgovarj kaka Krtača20 ali kak drug bedak iz njegove družine nickov!

  • Krtača 20

   Pa vseeno ti povem da je ta prav takšen bedak kot opankar.

   • Krtača 20

    Fake nick….

    • Krtača 20

     Fuck nick….

     • Franc Šink

      Sam sebi odgovarjaš.

     • najbolj pametnemu ;)

     • Krtača 20

      Fake nick že spet za njim se skriva seronja hanzagorenjski. Pfej!

 • Krtača 20

  Na eni fotografiji je tudi Ludamila.
  A kdo ve če je noseča ali se je tako zredila.

  • Krtača 20

   Fake nick

  • MEFISTO

   Na srečanju slovenskih kristjanov, na katerem ni požela nobenenega zanimanja, sem opazil, da ima tudi po hrbtu “šlaufe”.

 • Krtača 20

  Desni fašistoidi, laži kraje in zavajanja so vaš najvišji inteligenčni domet?! Zdaj še nicke kradete. Podn ste od podna podn.

  • Anton

   dej krstača nehaj že utrujat tle gor, pa pejt nazaj regat v svojo mlako

   sarkazem press

 • MEFISTO

  Za zabavo naredite statistiko dosedanjih prejemniov priznanja Manager leta, pa boste ugotovili,kakšni menedžerji so bili ti lavreati.

  Kamu po izročitvi priznanja se je izkazalo, da je bilo zgoraj huj, spodaj pa fuj.

  Predvsem pa je bilo zraven veliko levičarske plenilske politike.

 • domovina mili dom

  Tudi v “neodvisni” menedžerski partiji odločajo o menedžerjih leta, statistično gledano, kočarjevih gostiteljih. Zdaj še pričakujmo, da bo ženska leta luda mila.
  Vse razpustiti, iz proračuna pobrisati. Firme naj same ustanovijo GZS, menedžerske klube. Tako politika ne bo imela vpliva na tragikomedijatske predstave za butle.

 • Olga

  Naziv “Manager leta” bi lahko bil direktna vstopnica na Dob! Ves njihov “uspeh” temelji na ukradenemu davkoplačevalskem denarju!

  • Krtača 20

   Desni to vstopnico veselo koristijo.

   • če že opravljaš navedi, kateri desni in ne posplošuj !

    • Krtača 20

     Kaj se neumno delaš?

     • Si pa nesramen.
      Ne zavijaj v skupni paket in, če opravljaš, povej vse, ali pa nič !

     • Krtača 20

      Bom povedu tolk kot ti, nič! Pa zgleda da se ne delaš neumno, ti si neumna! Drgač maš pa net pa ber al vam vaš oddelek dovoljuje dostop sam do nove24 in blejanje vsepoprek?

 • nevtrino

  Heh, a je že pozabljeno: managerji monižerji na Slovenskem so bili ocenjeni, med zadnjimi po kvaliteti, pa med prvimi po plačilu za njihovo “kvalitetno” delo .

 • Valter BraniSlav

  Glede na to da Skrabec otrok nima sklepam da bo denar porabil za mavzolej v katerem bo v zlati krsti lezalo njegovo balzamirano truplo?

 • Franjo Trojner

  Če ga bote vi tam v beli Ljubljani tako zelo srali še naprej bomo mi Štajerci izvedli referendum in odšli nazaj v Avstroogrsko!

  • Olga

   Pravilno!

  • sprehajalec

   Bo Ljubljana poslala trenerkarje, ob podpori kulturnikov, da referendum preprečijo.

  • sloustava

   JA, se strinjam, a pozabljas na Magno, Fistravca, …skratka, samo gobcalo vas je. Bili ste biser gospodarstva, sedaj ste biser norosti.

  • sprehajalec

   Kranjski grb je orel, ki ima Štajerca v krempljih.

   • Štalmajster

    Ti si ta pravi ………… “šved”. (orla so si ziher “slovenci” dali v grb ;-)) )
    Reci, a ta fešta koincidira z onimi, ki si mi jih zadnjič ponujal, da bi si jih šel ogledat na Bled ???
    “izobraževanje podjetnikov in medpodjetniško sodelovanje, zlasti na področju ??internacionalizacije”
    ”globalnim inženiringom za srečo ljudi” ??
    “Pa naj razume, kdor more.” ;-)))))

    Masters of deception !!!

    • sprehajalec

     Da nimaš ti dva nicka, eden je Janez iz Komende, drugi pa tale štalmajster. Stil sporočanja tule na portalu je presenetljivo podoben….

     • Štalmajster

      Ne ne, jaz nisem Janez iz Komende. Jaz sem le navaden “bećki konjušar” z dobrim nosom za …….. g.Noje. ;-))
      Mimogrede,”šved”. Pravilno bi bilo: “da nimaš ti (koga ali česa ?) dveh nickov”
      Ampak, te razumem, ker je pač to…………. eden od tvojih tujih jezikov.

     • sprehajalec

      kako si me pa v Šveda povišal? Oni so plavolasi pa modre oči imajo. Jaz tega nimam…

  • Franc Šink

   Gorenjci smo z vami!

  • Lustrator

   Vi najprej poskrbite, da boste sami prav volili. Na zadnjih državnozborskih volitvah ste volili enako prismojeno kot Ljubljančani; http://volitve.gov.si/dz2014/rezultati/izidi_enote.html

   PS; Svetla izjema je volilna enota Ptuj, ki sem ji z zgornjo izjavo naredil krivico.

 • sprehajalec

  To je kot okrogla miza, kjer eni in isti sedijo že 30 let. Vsako leto je pa eden na vrsti.

 • Franc Šink

  Škrabec je blefer ki mu že kar nekaj časa uspeva.Do kdaj?

 • xtc

  Škrabec je del gey in kučanovega lobija je vedno pri državnem denarju in poslih ter v Makedoniji,kjer ga j++++ država,ga rešujejo slovenski levaki.
  Oče je bil borec indirektor Rika,ki ga je uničil-sin pa kupil,govori se ,da naj bi upoabljal in pral denar za sklade SDV,nebi pa bilo presenečenje,če bo moral na poziv Murgelj kandidirati za mandatarja.

  • KAPIBARA

   Le za kaj, je ženi kupil fitnes 300, tam nekje zadaj Šiške
   Le za kaj je Virant častil plastične joške
   Le za kaj..

 • Osti jarej

  saj je bil bine tudi manižer leta

 • Osti jarej

  Nihče ni nič pisal o tem v umazanem Zahodnem medijsku prostoru, zato se ne smemo čuditi, da ljudje to jemljejo kot zavajanje.
  Ampak zdaj je že uradno, kajti Rusko obrambno ministrstvo je tudi uradno zapisalo, da so med 19. in 30. septembrom odstranili z letalskimi napadi kar 2536 Ameriških ISIS teroristov v Siriji, v kritičnem stanju pa jih je še 2700. Hkrati so uničili 67 terorističnih postojank, 51 skladišč orožja, 27 tankov, 21 raketnih metalcev in 200 vojaških vozil.
  Očitno je Rusom končno počil film in so dali Američanom in Izraelu vedeti, da imajo dovolj njihovih zločinov in kolonialne požrešnosti.
  Zadnji dan napadov so skupaj s Sirijci proslavili drugo obletnico sodelovanja pri reševanju Sirije, ki je zdaj že 87% v lasti Sirskega naroda.
  So se napihnjenci v službi Ameriško Izraelske zastave arogantno sprehajali po Siriji, z njenega ozemlja odhajali ubijati tudi v Irak, Jemen, Libanon in v Gazo, zdaj pa plačanci le še žalujejo za lepimi zelenimi bankovci v že zaprtih krstah, ki jih bodo okrasili z židovskimi zvezdami.
  In to dejanje je edini način, da se Izrael in ZDA streznita, da mogoče dojameta, kako so zločini danes nezaželeni.
  Žal pa bo stoletno zločinsko dejavnost težko pripeljati v trezno stanje čez noč, saj bo treba zradirati vse, kar je nastalo z ustanovitvijo Sionističnega NWO leta 1763.
  In Zahodni mediji, torej tudi naši brezjajčniki, naj uživajo v svojih plesnivih lažeh in rakasti tišini! /virRT, NSP/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/323114/mediji-skrivajo-mnozicno-unicenje-isis-teroristov-v-siriji

  • Peter

   Vir RT?
   Hehe…

   • Osti jarej

    res smešno,kene

    https://www.rt.com/

    • Peter

     Ne, v resnici je žalostno.
     Rusko trobilo navajati kot vir podatkov…

     • Krtača 20

      Zakaj? A je preveč resnice tam?

     • Lustrator

      Rusi kajpak že vsaj 100 let slovijo po svetu zaradi svoje pluralnosti in medijske svobode, kajne?

     • Osti jarej

      ..prav toliko kot ameriški…..90% tega ,kar se dogaja po vsej ameriki,niti pod razno ne vemo in ne izvemo……nasprotno;kdor govori in piše o temah,ki naj ne bi prišle v javnost,kmalu postane truplo…kor recimo dr. peter cianfranija ,ki naj bi umrl v zelo sumljivih okoliščinah….predvidevajo,da zato,ker je javno opozarjal na škodljivost in posledice cepljenja….jp….je preveč manija v igri,da bi ljudje lahko govorili resnico

     • Lustrator

      Kako ti lahko sploh na misel pride primerjava med Rusijo in ZDA. Na eni strani imaš totalitarno tvorbo, ki ni ugledala luči svobode ne v družbenem, ne v gospodarskem smislu že 100 let, na drugi pa utemeljiteljico vseh demokratičnih svoboščin moderne družbe. Seveda obstajajo pozitivne izjeme v Rusiji in negativne v ZDA, a tvoja VSI SO ISTI generalizacija presega meje dobrega okusa. Tvoja relativistična rdeča agenda je že zdavnaj razkrinkana, vdaj se in zamenjaj ploščo, ta ne vodi nikamor.

     • Osti jarej

      …….pocanje vojne,kamor se obrneš….mrtvi ,kamor se obrneš…..jp….tako ameri posiljujejo svet s svojimi demokratičnimi svoboščinami moderne družbe…..teleban

     • Osti jarej

      ..jp….

     • Osti jarej

      ..kaj pa bi ti bral…kakšno ami trobilo?……pa saj jih lahko poslušaš,vsak dan…v slovenščini in slovenštini…pa bereš tudi

  • Krtača 20

   Itak da v teh svobodnih medijih vlada tišina.

 • Osti jarej

  ,ta je pravi in plavi

 • Johan

  Sramota za NSi, da se panžajo z srbsko mafijo in radikalno levico !

 • RATATA

  Vse je logično!
  Škrabec kot marksist in kristjan hvali “najboljši” program NSi, ki je pomagal njegovemu dolgoletnemu prijatelju kiićanu,
  V značilnem prostozidarskem slogu se navdušuje nad nedonošenim cmerarjem in podpira pahorjata.
  Vse je logično, saj mu nihče nič noče.

  • Osti jarej

   ..seveda mu nihče nič noče,če pa so vsi povezani…..25 let kolobarjenja,pa mnogim še danes ni kapnilo, se pa povsod valjajo eni in isti

   • Lustrator

    Kakšni eni in isti>? Slovenija je v taki situaciji ravno zaradi tega, ker se na oblasti (in vseh njenih podsistemih) svaljkajo le ENI.

    • Osti jarej

     ..nikakor…v navezi so…..vsi…zato pa je država že davno izgubljeno,piši propalo…seveda so pa vsi tudi zavezani vsem,ki nas kakorkoli tlačijo,s pomočjo omenjenih,to pa so VSI…še nikoli nismo bili taki sužnji,kot smo zdaj…..

     • Lustrator

      KDO je v navezi? Komunisti so v navezi s komunisti, kaj je vendar tu čudnega?
      Torej starokomunisti z mladokomunisti, z agrokomunisti, karierokomunisti in krščanskimi socialisti. Obstaja pa tudi svet zunaj tvoje komunistične partije, veš? Reče se mu Drugorazredni.

     • Osti jarej

      ..enkrat komunist,večno komunist….hehhhhe

      komunist se spreobrne,ko se v jamo zvrne…..

     • Soave

      Ne, ne, ko se komunist spreobrne, postane drugorazredni ,!!

     • Osti jarej

      ..nikoli se ne spreobrne…..

     • Lustrator

      Ne posplošuj sveta po sebi.

     • Soave

      Eh, bili smo, bili ! Pa se tega sploh zavedali nismo. Kaj smo pa vedeli ? Malo, ali nič.

 • garfi

  tudi Ćefur vojnoviĆ (Ćefurji raus!, Jugoslavija, moja dežela, Figa). stalno dobiva nagrade od murgelske mafije
  za uničevanje Slovenije

 • baubau

  pokomunistična menežarija

 • Janez

  Ah!
  TA G. “ŠKRABEC” JE PA EN HUD “EKSCENTRIK”
  A?
  TA NE-MLADI ČLOVEK ŠE NOSI ?

  – TESNO. O P R I J E T E – HLAČE – KOT KAK NAJSTNIK?
  ALI NIMA ?
  ŽENE, KI BIGA POUČILA O NORMALNEM OBLAČENJU – NE -MLADEGA ČLOVEKA ?
  Take
  ZELO OZKE IN SMEŠNO
  TESNO OPRIJETE HLAČE !

  JIH JE TAKRAT – KO JE GOSTIL GO L.NOVAK.. Čudaški človek. A je LGBT? L.r. JANEZ KOMENDA

  • MEFISTO

   Pravijo, da tudi poudarjeno diši in se ziba v bokih.

   Njegov stisk roke pa daje občutek, tako pravijo tisti, ki so to doživeli, da si se rokoval z nečim sluzastim.

   Mefisto se seveda ni rokoval z njim, kajti Mefisto se rokuje samo s pravimi moškimi in lepimi ženskami.

 • MEFISTO

  Najbolj uživam, ko zajebavam rdečkarje in vse butaste nicke moža tisočerih nickov, ki je tudi retardiran rdečkar.

 • MEFISTO

  Pravite, da sta Škrabec in Janković Kučanova tovariša.

  Ni čudno, Kučan se je vedno obkrožal z ničvrednimi tovariši.

 • tramal

  Vsloveniji pač najdaleč prideš z tromesečno kumrovško šolo.

 • Janez

  NE ZAUPAM,
  NE ZAUPAMO – ABSOLUTNO – NIČ ! Ampak – čisto – nič !
  Tej
  ČUDNI PREDSEDNICI NSI GE . LJ. NOVAK.
  JAZ
  IN MOJI ŠTEVLNI ZNANCI
  JI
  NE VERJAMEMO – NITI TEGA – DA JE ISKRENA RKC – V E R N I C A !
  A?
  NITI TEGA NE VE,
  KAKO HUDI , REALNO MORILSKI – NASPROTNIKI RKC VERE – SO BILI IN SO ŠE !
  Ex
  KPS, ZKS, KPJ,ZKJ – KOMUNISTI ?
  Ona?
  – se pa nonšalantno – druži s tem ex postaranim šefom CKZKS.
  KER
  GE. NOVAK OSEBNO NE POZNAM ( verjetno je privatno čisto ok mati itd.)
  NE
  TRDIM RAVNO,

  DA ZLORABLJA ZA POLITIKO – NAŠO, LEPO, STARO A ŽIVO , OK – RKC VERO !
  A!
  Dokler
  ne slišimo ge. Novak
  – javno pojasniti
  – na kakšen način sta “združljiva” RKC VERA IN KOMUNIZEM !
  In
  DOKLER
  JE
  NE SLIŠIMO, KAKO JAVNO VODI GLASNO MNOŽIČNO – MOLITEV !
  Molitev
  KAKRŠNO JE IZVEDLA FEBR. LETOS MELANIJA TRUMP V ZDA !
  Dotlej?
  Ji ne verjamemo? Nič.
  In?
  NAJ SI NE DELA UTVAR:
  ona
  vodi, ima le ozek krog podpornilov v svoji osebni bližini.

  NIKAKOR
  PA NIMA OPORE, NI PREDSTAVNICA
  – NAS
  – VEČINE RKC VERUJOČIH SLOVENCEV. Ne vzbuja, ne uživa – našega zaupanja. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  JAVNA, GLASNA MOLITEV – OČENAŠA Melanije TRUMP
  PRED CELIM SVETOM, NA FLORIDI, FEBR. 2017 !

  https://www.google.si/search?q=LORD+S+PRAYER+MELANIA+TRUMP&oq=LORD+S+PRAYER+MELANIA+TRUMP&aqs=chrome..69i57.29553j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8