Najdražja službena pot s falconom v letu 2018: Ustavno sodišče samo za pot porabilo več kot 14 tisoč evrov

Na seznamu najdražjih letov s falconom za leto 2018 je pri vrhu pot, ki so jo v Rigo opravili na ustavnem sodišču. Specifikacija ministrstva za obrambo, ki upravlja s falconom, kaže, da je stala pot vrtoglavih 14.367,60 evra. Specifikacijo poti v celoti objavljamo v nadaljevanju.

Ustavni sodniki so v Rigo poleteli v sredo, vračali so se v petek. Po podatkih, ki smo jih prejeli od ministrstva za obrambo, so bili potniki takratna predsednica ustavnega sodišča Jadranka Sovdat, Rajko Knez, ki je predsedovanje ustavnemu sodišču prevzel decembra od Sovdatove, ustavna sodnika Špelca Mežnar in Matej Accetto ter generalni sekretar ustavnega sodišča Sebastian Nerad. Sovdatova in Knez sta na povratku izstopila v Mariboru, medtem ko so preostali leteli na relaciji Ljubljana-Riga-Maribor-Ljubljana.

Poslovni razred za celo delegacijo bi stal manj kot pet tisočakov
Pogled v iskalnik letalskih kart na spletnem portalu letalske.si pokaže, da bi, če uporabimo parametre, kar najbolj podobne tistim, po katerih je letela delegacija z ustavnega sodišča, lahko delegacija z redno linijo letela iz Ljubljane precej ceneje. Stroškovnik se za delegacijo petih ljudi giblje med 1.871,35 in 2.507,35 evra, če bi leteli v ekonomskem razredu. Polet za pet oseb v poslovnem razredu bi stal od 4.804,40 do 6.848 evrov. Kar v nobenem primeru ni niti polovica tistega, kar je stal let s falconom. Res je, da bi morali enkrat prestopiti. A razlika med najdražjim letom v poslovnem razredu, torej 6.848 evri, in 14.367,60 evra, kolikor so porabili na ustavnem sodišču, je 7.519,60 evra. Kar je več kot osem bruto minimalnih plač za leto 2019.

Ustavno sodišče smo zaprosili za podatke, kdo je sprejel odločitev za polet s falconom in na podlagi kakšnih argumentov. Glede na to, da letalske karte rednih linij na primerljive datume (odhod v sredo, povratek v petek) stanejo od 300 do 400 evrov na potnika, nas je zanimalo, zakaj delegacija ustavnega sodišča ni letela z redno linijo. Pa tudi, čigava je bila odločitev, da se letalo na poti iz Rige ustavi še na mariborskem letališču.

Nerad: Letalo se je moralo prazno vrniti
V Rigo so leteli na uradni obisk delegacije Ustavnega sodišča Republike Slovenije pri Ustavnem sodišču Republike Latvije. Pri odločitvi za let s falconom se sklicuje na čas: “Če bi potovali z redno linijo v Rigo, bi potovanje trajalo večji del enega dneva (zaradi prestopanja), zaradi česar tega dneva ne bi mogli hkrati že koristno uporabiti za sam potek obiska. Enako velja tudi za dan povratka. Potovanje z redno linijo bi zato pomenilo, da bi obisk morali podaljšati vsaj na štiri dni, sicer ne bi mogli izvesti celotnega programa, kot ga je predvidelo Ustavno sodišče Latvije.

O visokih stroških pa: “Opozarjamo, da je državno letalo delegacijo pripeljalo v Rigo in posadka ni ostala v Rigi do konca obiska, kar bi bilo običajno, temveč nam je bilo pojasnjeno, da se mora letalo zaradi drugih načrtovanih letov tega dne prazno vrniti v Ljubljano. Zato se je vrnilo po delegacijo ob koncu obiska. Na kakšen način so bili ti vmesni leti obračunani, ali kot strošek, ki je oziroma ni prikazan v povezavi s posameznim letom delegacije ustavnega sodišča, ustavnemu sodišču ni znano in tudi ni stvar ustavnega sodišča.

V Mariboru so se ob povratku ustavili, ker je bila na dan povratka delegacije predvidena obveznost predsednice in sodnika ustavnega sodišča na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Zato “se je ustavno sodišče pozanimalo, ali je mogoče in ustrezno, da državno letalo pristane v Mariboru, ker bi bilo treba sicer uradni obisk v Latviji končati še prej in oba sodnika potem iz Ljubljane odpeljati nazaj v Maribor. Od pristojnih oseb smo bili obveščeni, da za pristanek v Mariboru ni ovir, zaradi česar se nam je zdel kratek postanek v ta namen na mariborskem letališču, predvsem zaradi boljše izrabe časa, koristen.

Skandal24.si

 • montyamp

  Če bi Švicarji imeli take sodnike , bi se njihovi politiki tudi zdravili v Sloveniji .
  Pa Kućanova deca bi se lahko zaposlila kar u murglosrbiji , ne da delajo banditski mladiči sramoto Sloveniji in to kar v Švici .

 • Andrej

  Tile “Falkonovci” bi lahko uvedli LAST MINUTE za SLO potnike, ali pa jih celo peljali za simboličen 1€, namesto, da so bili sedeži prazni. Vmes prazen let Riga-Ljubljana in nazaj. Ampak, ja, jasno, raja in oblast ne sodita skupaj. Razlika mora bit.

 • Silos

  Ali res mislijo,da so tako nepogrešljivi,da tudi,če bi bili na potovanju štiri dni dlje po mojem
  nebi bilo nobene škode,pa še v proračunu bi privarčevali 10 000eur.No ja izlet je pa le bil !

 • Darth Vader

  kaj se čudite jebote, če državni uslužbenci državo dojemajo kot vir luksuza/elitizma, po katerem tako obupno hrepenijo….a tega žal v slovenskem javnem sistemu ne boste našli, ker vsi skupaj niso vredni ene gume od limuzine donalda trumpa……to je pač trop javnosektorskih socialistov tipa mesec/kordiš, le da so v drugi veji oblasti…..in seveda si želijo biti elitni :) ampak žal tudi njihovo hišo/stanovanje niso zaslužili sami na trgu ampak so del parazitskega sistema države, ki krade zasebno lastnino iz zasebnega gospodarstva in jo, kot vidimo precej “učinkovito”, plasira med tiste, ki to potrebujejo (javni sektor+vsi, ki so priklopljeni na davkoplačevalski kapital) :) in ker so priklopljeni v napačne sisteme, so obsojeni, da bodo celo življenje reveži……ker pač hiša/stanovanje, avto in služba so prepoznaven znak srednjega do nižjega družbenega sloja :) višji družbeni sloj – gospodarske elite, imajo svoje avione, katere plačujejo od svoje osnovne dejavnosti (ponavadi upravljanja z lastniškim kapitalom), ker so pač z izdelkom in storitvijo na trgu dobili dovolj kapitala, da si to lahko privoščijo :) klele pa imamo družbene marginalce tipa Šarec in sestava teh klovnov, omenjenih v članku, ki se ga radi počutijo elitno a so tako daleč od elite, kot je severna koreja daleč od zasebne lastnine :)

 • Artur

  Tako to deluje, če imamo komunajzlske mafijoze, kriminalce na oblasti in če imamo večinsko volilno telo, ki ni vredno pol pi..e hladne vode.
  https://www.youtube.com/watch?v=Yvly3LL5lzM

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU ŠE 1X
  ŠE 1x
  TRDO POLEMIZIRANJE
  z ex KP, ZK- ji – PRIPOROČAM.
  Ne le tu, TUDI V PARLAMENTU.
  Spodnji – “TITO JE ZAKON ”
  – ki se vtika vame – NE POVE, DA JE DOKAZLJIVO DEJSTVO,
  da ni NOBENIH DOKAZOV, da bi bil zloglasni t. i . J. B. TITO – – TISTI JOŻEK BROZ IZ KUMROVCA.
  To s
  – KUMROVCEM, PA
  – KOVINARSKI VAJENEC ITD.
  je le
  DOLGOLETNI, NESRAMEN – BLEF – ex KP, ZK-jev.
  Vse je
  na mojem e- portalu SLOVENIANA, NA: sloveniana.si.
  Naj POSLANCI
  SDS
  TO SPROŻIJO TUDI V PARLAMENTU.
  Ves svet se POSMEHUJE – naši slovenski NEODLOČNOSTI. In ZMANIPULIRANOSTI !
  Resno mislim.
  L. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Ehnaton

  Ali je bila morda obveznost predsednice in ustavnega sodnika predavanje mariborskim študentom Pravne fakultete o morali in etiki za 400 EUR vsakemu, kot je bila to praksa najbolj moralnega in etničnega Mirota.

 • Antonius

  Bodimo realni, službeno letalo država vsekakor potrebuje. Ko je Drnovšek nabavljal tovrstno letalo, si je izbral celo dražjega of Falcona. Opozicija mu je skenslala apetite in za nižjo ceno za drugo letalo k že podpisani pogodbi smo od Francozov dobili še dva helikopterja.
  Vprašanje za nujne službene prevoze z letalom vidim drugje. Zakaj reaktivec, zakaj ne klasično dvomotorno propelersko letalo s skoraj pol manjšo porabo goriva in enakim številom sedežev. S potovalno hitrostjo dobrih 220 vozlov na uro, letalo preleti prek 450 km na uro. Saj Evropa vendar ni primerljiva z ruskimi ali ameriškimi geografskimi prostranstvi. V treh, štirih urah udobnega leta je s tovrstnim letalom mogoče prileteti kamorkoli v Evropi.
  Falcon je letalo prestiža in povsem nepotrebnega zapravljanja. Vedeti je namreč treba da mora biti letalo predpisano število ur vsako leto v zraku, da z njim tudi piloti ohranjajo svojo pilotsko licenco.
  O Ustavnem sodišču in njegovih odločitvah si je mogoče pa marsikaj kritičnega misliti. Poimenovanje ceste po Titu so prepovedali, zajebavanje z zvezdo pa ne. Predsednik US Petrič je šel v Stožice celo Avanti popolo poslušati.

  • Ava

   Se strinjam. Če bi ti ljudje kdaj v življenju pošteno garali za denar, jim niti na misel ne bi prišlo, da ga mečejo skozi okno. Šele po takšni izkušnji po mojem mnenju začneš cenit kar imaš. Še s svojim denarjem se ne dela tako, ampak kje so šele DRŽAVNE finance, s katerimi je treba ravnat skrajno premišljeno! Skratka…Groza! Imam pa (moja družina) izkušnjo z nekim poslancem, ki se je v neki okoliščini izkazal kot velik skopuh (še svojega računa ne bi poravnal – osebno me ta lastnost grozno odbija), v javni sferi pa velja za izjemnega potrošnika. To pa je prava dvoličnost. No, sicer je pa logično, če zdaj pomislim.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO, medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda), ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE, in seveda DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier, ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji, je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci so lahko in so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stošice« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stoščah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji = = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS. DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     Pamet v glavo.

     • Silos

      Ja zato ne pretiravaj !!!

 • Morala

  Kaj? Sedaj že ustavni sodniki potujejo s falconom?! Po kaj so šli? Uvajati Latvijce ali se od njih učiti?! :)

 • Janez Kepic-Kern

  JE POMEMNO – ZATO
  ŠE 1X

  ŠE 1x
  TRDO POLEMIZIRANJE
  z ex KP, ZK- ji – PRIPOROČAM.
  Ne le tu, TUDI V PARLAMENTU.
  Spodnji – “TITO JE ZAKON ”
  – ki se vtika vame – NE POVE, DA JE DOKAZLJIVO DEJSTVO,
  da ni NOBENIH DOKAZOV, da bi bil zloglasni t. i . J. B. TITO – – TISTI JOŻEK BROZ IZ KUMROVCA.
  To s
  – KUMROVCEM, PA
  – KOVINARSKI VAJENEC ITD.
  je le
  DOLGOLETNI, NESRAMEN – BLEF – ex KP, ZK-jev.
  Vse je
  na mojem e- portalu SLOVENIANA, NA: sloveniana.si.
  Naj POSLANCI
  SDS
  TO SPROŻIJO TUDI V PARLAMENTU.
  Ves svet se POSMEHUJE – naši slovenski NEODLOČNOSTI. In ZMANIPULIRANOSTI !
  Resno mislim.
  L. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  14 tisoc dava midva z zeno za first class Miami Ljubljana, pa kaj?
  SMESNI STE DA JE JOJ

  • Antonius

   Toliko jaz zapravim za let iz Londona v Ljubljano. Za karto dam drobiž, ostalo je pa tringlt za pilota.

   • Valter BraniSlav

    Tako se spodobi in je pravicno!!!

  • Dragan Krstič

   Nisem vedel da obstaja letalska liija Miami-Ljubljana.

   • Valter BraniSlav

    Miami – Istanbul, Zurich, Pariz, London, Munich, Frankfurt, Moskva – Ljubljana

 • Franc Šink

  Kdo nam pa kaj more. Mi smo bogata država.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  OEX KP, ZK PROVOKATORČKI SPODAJ – SE PREHITRO VESELIJO, BLEFIRAJO.
  V RESNICI JIH GRABI – PANIKA.
  KAOS
  V EX KP, ZK IN V LMŠ VRSTAH – SE ZDI – TOTALEN
  SI BIL ZRAVEN,
  A NE?” RDEČI BALON” ITF.

  JE BILO VČERAJ – NEKAJ TAKEGA TAM
  v “PARLAMENT-pubu”, ta na ŠUBIČEVI V CENTRU LJ.
  Kajne?
  Tudi žal “naši” ex KP, ZK PROVOKATORČKI SI
  ČISTO
  “HEROJSKO” ZBEGANI.
  Tako so se pogovarjali včeraj – v “OŠTARIJI” seveda.

  3. DEL ŠALE
  O VEČERNEM SHODU EX KP, ZK PROVOKATORJEV
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV
  v lokalu
  “PARLAMENT- pub” , na ŠUBIČEVI, V LJUBLJANI.
  Skozi vrata
  PARLAMENT puba . vstopi večjI, trebušast MLAHAV moški z “večnim” ŠOBASTIM nasmehom – na obrazu
  – ex KP, ZK PROVOKATOR, imenovan “ŠOBCA OZ. “DELU ČAST”.
  “ŠOBCA”stopi k
  “LILI PILIJU” IN K MENTORJU
  “PLAŠČKU” IN JU GROMKO POZDRAVI
  Z
  “DELU ČAST IN OBLAST”.

  ŽE od PIVA utrujeni LILI PILI nejevoljno zavrne “ŠOBCO-DELU ČAST”
  “PA,
  dej nehej s tem “DELU ČAST IN OBLAST” – SAJ TI NIKOL NIS KAJ DRUGEGA – DELAL
  KOT SESTANKOVAL,
  ŽIVEL OD SLAVE TVOJEGA FOTRA : v glavnem pa poležuješ, čenčaš po mestu. In take.
  “ŠOBCA”
  nič užaljen reče:
  ” JAZ MISLIM, DA JE ZADOST, DA JEST KDAJ PA KDAJ NOSIM
  NAPIS : DELU ČAST IN – OBLAST”, delat mi pa ni treba.
  DOST JE,
  DA DELAM REKLAMO ZA – DELO IN ZA – DELAVSKO OBLAST” In se na “odklop” način – smeji.
  V
  “PARLAMENT-pub” vstopijo še – “RDEČI BALON SMRTI,
  ” HUNYAĐI
  in JANEZ CEPEC.

  “RDEČI BALON”
  se dere histerično
  v zbrano družbo ex KP; ZK provokatorjev”:
  “VOLITVE V EU – se bližajo. !
  “PLAŠČEK”
  – zakaj ste izbral tako slabe kandidate iz SD; iz LMŠ, iz LEVICE,iz DESUSA?
  Jest
  “RDEČI BALON SMRTI”
  – Fajonove, Joveve, Violete in Šoltesa
  – NIMAM NA OSNOVI NIČESAR – JIH – ZA ZAGOVAJAT: prešvoh kandidati so !
  Še nič res pomembenga -.niso naredil. nimajo kej pokazat.
  Če jih na NOVI”$ TV
  – zagovarjam
  – SE SAMO NORCA IZ MENE DELAJO, ŠE ZNORU BOM.
  Razpoču se bom”
  – se dere “RDEČI BALON SMRTI”.
  “MENTOR
  – PLAŠČEK” reče:
  “pomiri se no, ne se dret. Izbor kandidatov – ni bil v moji moči.
  Pač – hvalite te kandidate iz SD; LEVICE;; LMŠ; DESUSA – čeprav jih je res težko hvalit”
  HUNYAĐI
  reče:
  “LAHKO JE TEBI GOVORITI,
  MI MORAMO PA PISATI, HVALITI TE EX KP, ZK POKOM STRANKE, KI JIH NI ZA KAJ HVALIT.
  Na
  portalu NOVE 24TV
  SE SAMO NORCA DELAJO IZ NAS IN NAS – ŽALIJO.”
  Se
  “JANEZ CEPEC” zareži in reče:
  ” VESTE KUGA – VI STE VSI SKP ENI – BUTLI.
  PEJTE VSI SKP – MAU U “BEGNE”. Jest sm kr k OK – SDS – PRESTOPU.
  U – SDS – SO
  VSAJ
  SLOVENCI IN
  – NORMALN LDJE. Vi ste pa eni BUNKSLI, pejte mau u “BEGNE” ITD. ITD.
  Se
  “MENTOR – PLAŠČEK” – se pokriža in reče:
  “JEZUS-MARIJA – kaj naj pa zdaj naredim”? NASTANE TIŠINA. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  se bo nadaljevalo. ZBEGANIH EX KP, ZK PROVOKATORJIH
  PONAVLJAM

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE JE RES POMEMBNO-
  SE ZDI.
  Še 1x.
  Moj spodnji zapis – je verodostojna informacija !
  edino res pomembno pa je tole.
  vprašajte dr. D. Turka – zakaj je vsiljeval dr. Sekolca.

  JE EDINO RES POMEMBNO – je TOLE !
  VPRAŠAJTE – SDS parlamentarci
  – DR. D. TURKA,
  ZAKAJ JE VSILJEVAL DR. SEKOLCA.
  Zadeva za
  PARLAMENT R. SLOVENIJE – NAJBRŽ? L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  ŠE 1X
  RES JE POMEMBNO.
  PA ŠE TU
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,

  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.

  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • Capi

  Ta falcon je kot lokalc, na poti iz Rige, še mimogrede pristane v MB, da dva izstopita…..hahahaha

 • Olga101

  Zdaj, ko je v Mariboru na položajih kanibal, ni ovir….Razsipavanje naj tovariši plačajo iz lastnega žepa (vse kar je nad redno linijo)!

 • ehnaton

  Problem ni zgolj sporna morala in etika, ki pri ustavnih sodnikih niti približno ne bi smela biti vprašljiva. Še huje kot to je, da se vse močneje ustvarja občutek anarhije kar se po defaultu pripisuzje največji opozicijski stranki in njenemu predsedniku.Tokratni rešitelj pred Janšo zna biti za Slovence še dosti bolj usoden kot njegov predhodnik Cerar. Nanj se stavijo prav vse karte, na Cerarja se niso.

 • FRANC3

  Z našimi sodniki je en sam križ.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!