Namesto oprostilne sodbe se v primeru Novič skoraj zagotovo obeta zastaranje

Datum:

Ljubljansko okrožno sodišče bi danes moralo opraviti narok v sojenju Milku Noviču, ki je sicer obtožen umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Vendar pa je bil ta preklican, ker sodišču še ni uspelo pridobiti izvedenskega mnenja iz tujine, ki se nanaša na strelne delce. Obenem gre navesti, da se v primeru pritožbe na sodbo po vsej verjetnosti obeta zastaranje. 

Tako po mnenju tožilstva kot tudi obrambe Noviča bo primer dokončno zastaral 27. decembra. Do takrat pa je skoraj povsem nemogoče, da bi že omenjeno okrožno sodišče razglasilo prvostopenjsko sodbo. Prav tako je praktično nemogoče, da bi ob morebitni pritožbi glede primera odločalo tudi višje sodišče. Obramba Milka Noviča si sicer želi, da bi bila prvostopenjska sodba v tretjem sojenju izrečena ob pravem času, poroča STA.

Ena najbolj žalostnih epizod v slovenskem pravosodju, zadeva Novič, bi morala dne 11. oktobra 2020 uradno zastarati. Kljub temu pa se to ni zgodilo. “Do sedaj smo podali dve pobudi o tem, da naj se sodni senat izjasni glede zastaranja. Na obe pobudi smo dobili negativni odgovor v smislu, da se senat ne bo izjasnil. Nekaj podobnega pričakujem tudi v prihodnje. Niti tega ne vemo, kdaj naj bi zadeva absolutno zastarala, tudi po podaljšku zaradi korona zakona. Mi predvidevamo, da nekje v drugi polovici decembra,” je za Nova24TV komentiral Novič.

Domen Mezeg

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

[Foto] Je anketo Ninamedie o Judih sestavil sam Joseph Goebbels?

V javnosti so se pojavila opozorila o zadnji spletni...