fbpx

Nataša Pirc Musar o vstopu v politiko: “Vprašajte SD, tam se bojijo protikandidatov”

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

Nataša Pirc Musar naj bi po informacijah, ki krožijo v javnosti, vstopala v politiko. Rezultati javnomnenjske raziskave kažejo, da naj bi njen vstop v politiko podpiral kar vsak tretji Slovenec. A sama vztraja, da je politika ne zanima in da je vse skupaj zanetila SD, ker se boji protikandidatov. Se morda boji vstopa v politiko zaradi sumljivih poslov svojega moža?

V javnosti se pojavljajo informacije, da naj bi bivša informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar nameravala vstopiti v politiko kot nov obraz na levi politični sceni. Agencija Episcenter naj bi v zadnjem mesecu izvedla javnomnenjsko raziskavo o tem, kateri nov obraz bi bil na levici uspešen. Pric Musarjeva je dobila daleč največ podpore – kar 32 odstotkov. Kdo je raziskavo naročil, pa v Episcentru niso želeli razkriti.

Ugibanja in morda tudi želje po njenem političnem udejstvovanju so tako velike, da se celo na družabnem omrežju Twitter pojavljajo polemike o tem, ali bo stopila v kašno stranko ali pa ustanovila svojo, krožijo pa celo ankete z vprašanjem, koliko ljudi bi podprlo njeno stranko.

Pirc Musarjeva pa na te navedbe odgovarja: ”Sem demantirala te izjave jasno in glasno. Ne. Ne vem kdo je to naredil, politika me ne zanima. To je vse kar vam lahko povem.” 

So raziskavo naročili v SD?
A v javnomnenjski anketi, ki jo je naročil neznani naročnik in so jo objavili na nacionalni televiziji, bi njen vstop v politiko podprlo kar 32 odstotkov vprašanih. Kdo je naročil raziskavo, niso želeli sporočiti. O tem menda ničesar ne ve niti bivša informacijska pooblaščenka.

”Ne vem, kdo je to naredil, vprašajte na SD, po moje SD dela te analize, ker se boji svojih protikandidatov, jaz te analize nisem dala izdelati in pojma nimam, kdo je to naredil, in politika me ne zanima,” je pojasnila Nataša Pirc Musar.
Z SD je že imela opravka
S stranko SD oziroma njenimi člani pa ima Pirc Musarjeva že nekaj izkušenj. V javnosti namreč še vedno odmeva njeno nesoglasje z generalno sekretarko Rdečega križa, bivšo poslanko SD in nato še Pozitivne Slovenije, Renato Brunskole. Pirc Musarjeva jo namreč zaradi različnih pogledov na delo želi zamenjati, na njenem mestu pa želi videti nekoga, ki ne prihaja iz politike. Brunskoletova je sicer zatrdila, da je vedno delovala dobro in pošteno ter da v zvezi s Pirc Musarjevo razmišlja tudi o uporabi pravnih sredstev.
Na vse pretege je želela biti direktorica RTV

Nataša Pirc Musar sicer že dolgo išče svojo sanjsko službo. Lani je namreč na vse pretege želela postati generalna direktorica RTV. Na glasovanju o novem generalnem direktorju je sicer dobila večino glasov, a se je kasneje izkazalo, da je bil eden od članov programskega sveta član politične stranke, kar je protizakonito in njegov glas ni štel. Prav ta glas pa je bil odločilen za Pirc Musarjevo. Poraza ni želela priznati, zato je sprožila več tožb na upravno, okrožno ter delovno in socialno sodišče. Nikjer ji niso ugodili, zato se je morala sprijazniti s tem, da ne bo nova generalna direktorica RTV.

Sumljivi posli njenega moža
Morda pa se bivša informacijska pooblaščenka v politiko ne upa vstopiti tudi zaradi sumljivih financ njenega moža Aleša Musarja, ki naj bi kot podjetnik preko podjetja S. T. Hammer opravljal tajkunske posle in iz družbe HTG počrpal kar štiri milijone evrov, pri tem pa domnevno oškodoval družbo, druge lastnike, upnike in državo. S preprodajo deležev lastnih podjetij je Musar namreč pridobil kar 4,1 milijona evrov kupnine, kapitalske izgube in drugo škodo pa je takrat pokril sežanski HTG, ki ni bil v stoodstotni lasti Musarjevih družb.
M. G.