Navijači zamerijo predsedniku Nogometne zveze Slovenije Mijatoviću, ker ga ni bilo na finalni tekmi

Radenko Mijatović in naslovnica Ekipe. (Foto: STA, Luka Perš)

Navijači državnih prvakov v nogometu, nogometnega kluba Mura, zamerijo predsedniku Nogometne zveze Slovenije, da ga ni bilo na zgodovinskem finalu in zmagovalcem ni podelil pokala.

V sredo, dne 19. maja 2021 se je v poznih večernih urah vedelo, da bosta o novem prvaku v 30. jubilejni sezoni prve slovenske nogometne lige odločala tekma med kluboma NK Maribor in ŠD Mura. Za to čudovito priložnost sta se oba kluba lahko zahvalila NK Olimpiji, ki je v zadnjih sekundah srečanja nesrečno izgubila proti NK Tabor Sežana.

Nogometni navdušenci ob Muri so z veseljem pričakali zgodovinsko priložnost, da bo odločala tekma proti rivalom iz Štajerske, NK Maribor. Po napetih devetdesetih minutah v soboto je vsakomur v Sloveniji jasno, da so se prvič veselili Prekmurci. Po dolgih dvajsetih letih so ponovno slavili na Ljudskem vrtu po zaslugi zadetkov Klemna Šturma, Mihaela Klepača in Luke Bobičanca. Za domačine iz Ljudskega vrta je častni zadetek dosegel Jan Mlakar, ko je ob koncu prvega polčasa izenačil rezultat. A so bili varovanci trenerja Anteja Šimundže v drugem polčasu psihološko bolj zreli in željni zmage ter uresničili življenjske sanje mnogih prekmurskih nogometnih navijačev.

Kje je bil predsednik Nogometne zveze Slovenije?
Za pravi mini škandal pa je ob koncu srečanja poskrbel predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. Boljši poznavalci nogometa v Sloveniji opozarjajo, da naj bi se prvič v tridesetletni zgodovini lige zgodilo, da predsednik krovne organizacije, zmagovalcu ni podelil pokala. Mogoče je Mijatovića bolelo, da se za naslov prvaka borita ljubljanskim nogometnim krogom nepriljubljeni najtrofejnejši nogometni klub Maribor in najbolj goreč nogometni klub v Sloveniji, prekmurska Mura. Prav Mura bi si zaslužila, da najvišji predstavnik ene najbogatejših športnih zvez izkaže spoštovanje do črno bele barve. Kdor ve, je Mura še dobrih sedem let nazaj preživljala pravo kalvarijo, a zvesta navijaška skupina Black Gringos in ostali zvesti navijače črno bele niso nikoli obupali. Tako so v preteklosti izgubljali proti klubom nižje lige, kot so Turnišče, Ljutomer, Bakovci, Križevci.

A prav ta volja vodstva kluba s predsednikom Robertom Kuzmičem, trenerjem Antejem Šimundžo in igralski kadrom, večinoma sestavljenim iz domačih fantov iz Prekmurja ter čakovskih fantov iz Hrvaške, je dosegla tisto, kar se je sanjalo trideset let. Poteza predsednika NZS Radenka Mijatovića se žal ne bo pozabila. Raje skrbi, da Odlazkova Ekipa za 250 tisoč promovira politično predsednika Uuefe, nekdanjega predsednika NZS Aleksandra Čeferina.

Luka Perš