fbpx

Ne spreglejte! Ob 18.00 uri bo na YouTube kanalu Demokracije ogled državnega prvenstva Sekal bom rdečo zvezdo!

Foto: Twitter

Demokracija bo danes ob 18.00 uri na YouTube kanalu premierno objavila tekmovanje Sekal bom rdečo zvezdo. Državno tekmovanje je potekalo 12. julija 2021.

Večinski mediji, slovenske izobraževalne ustanove in Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije slovenskemu narodu radi pripovedujejo pravljice o pravičnem političnem in družbenem sistemu v nekdanjem režimu. Tako preko teh treh subjektov širijo svojo verzijo zgodovine, da so partizani osvobodili Slovenijo in so najbolj odgovorni, da imamo svojo samostojno državo. Eden izmed njihovih svetih simbolov je rdeča zvezda.

Žal si nočejo priznati, da še vedno po tridesetih letih padca komunizma zagovarjajo njegove lažne vrednote. V našem mediju smo že večkrat pisali o krvavih komunističnih-partizanskih zločinih, ki so jih izvedli po koncu vojne. Tako je v Sloveniji še vedno na neznanih krajih pokopanih 100 tisoč Slovencev, za katere je odgovorna rdeča zvezda, sveti simbol komunizma. Enako se je rdeča zvezda zlorabljala v rajnki Jugi, ko komunistični režim ni dovolil nobene demokracije, nasprotnika pa ubijal ali jih izganjal v delovno taborišče na Goli otok. Francoski intelektualec Stéphane Courtois je v svoji knjigi Črna knjiga komunizma: zločini, teror, zatiranje zapisal, da je po svetu umrlo 100 milijonov ljudi zaradi komunističnega terorja.

Potekalo prvo državno prvenstvo v sekanju rdečih zvezd!
V zadnjih letih s promocijo rdeče zvezde ob veliki podpori osrednjih medijev in levega političnega pola skrbi kulturnica Svetlana Makarovič s prireditvijo Nosil bom rdečo zvezdo. Makarovičeva rdečo zvezdo predstavlja kot uporniški simbol iz španske državljanske vojne, ki so ga nosili predstavniki španske komunistične struje. Na tem dogodku Makarovičeva gosti glasbenike tesno povezane s prepevanjem partizanskih pesmaric in “pesmih upora”, kot se radi izražajo.

Sedaj bomo kratkem videli kontra prireditev z naslovom Sekal bom rdečo zvezdo. Gre za prvo državno prvenstvo v družabni igri na prostem, kjer je zmagal tisti, ki je posekal največ rdečih zvezd. Zabavno prireditev si lahko ogledate danes ob 18.uri na YouTube kanalu Demokracije.

Luka Perš