fbpx

Vas zanima ime mariborske sodnice, ki naj bi vozila neregistrirano vozilo, povzročila prometno nesrečo in pobegnila s kraja dogodka?

Foto: Nova24TV. Ekipa Drugorazredni je raziskovala pobeg s kraja nesreče in obiskala policijsko upravo Maribor.

Sredi letošnjega avgusta se je na sončen, vroč popoldan v Mariboru v bližini Pohorske ulice 8 na prehodu za pešce zgodila prometna nesreča s pobegom, ki naj bi jo povzročila sodnica tamkajšnjega okrajnega sodišča. Oškodovanec v omenjeni prometni nesreči, 48-letni domačin, je v družbi žene in otroka poskušal prečkati omenjeni prehod za pešce, ko je mimo nenadoma z nezmanjšano hitrostjo pripeljala sodnica in oplazila moškega, medtem ko sta se žena in otrok na srečo za las izognila kolesom. V prometni nesreči je oškodovanec utrpel lažje telesne poškodbe, nesrečo pa nemudoma prijavil policiji in navedel opis voznice ter registrsko številko vozila znamke Citroën Saxo. Ker policija ni opravila svoje naloge, se je Mariborčan iskanja povzročitelja nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami odločil poiskati na lastno pest. In jo tudi našel. Vabljeni k ogledu nocojšnje oddaje Drugorazredni (ob 20. uri), ko bomo razkrili identiteto sodnice, ki se je po mestu vozila celo z neregistriranim vozilom. V oddaji bomo predstavili tudi ozadje družinskega spora v Miklavžu na Dravskem polju, kjer sodni mlini meljejo prepočasi, in afero z več tisoč založenih oporok, zaradi katerih kazensko ni odgovarjal še prav noben sodnik. Voditelj Luka Svetina bo v studiu gostil pravnika in odvetnika Luigija Varanellija.

Ko je 48-letni Mariborčan čakal, da policija najde povzročitelja nesreče, so ga možje postave namesto tega obvestili, da ta registrska tablica pripada vozilu znamke Renault Twingo, ki pa je iz prometa odjavljen, registrske tablice pa so bile vrnjene. Oškodovancu so svetovali, naj poskuša povzročitelja nesreče v prometu odkriti kar sam, zato se je raziskovanja, ker je policija pač odpovedala, lotil na lastno pest.

Po tem, ko je več ur presedel v svojem avtomobilu na bližnjem parkirišču, je v prometu resnično zasledil tudi rdeči citroen saxo z istimi registrskimi tablicami. Poklical je policijo in voznici sledil toliko časa, da je na kraj prišla policija. Policisti so nato opravili formalni postopek, voznici odvzeli registrske tablice, naslednji dan pa je bilo oškodovancu povedano, da je policija v tej zadevi podala tožilstvu poročilo in ne kazenske ovadbe.

To pa pomeni, da za pobeg s kraja prometne nesreče ni ovadila sodnice in da naj bi se primer vodil kot prometna nesreča s pobegom in neznanim storilcem. V zvezi s tem se seveda pojavlja več vprašanj, od tega, kako je mogoče, da je policija oškodovanca, ki sicer želi ostati anonimen, obvestila, da je vozilo odjavljeno iz prometa, registrske tablice pa vrnjene, do tega, kako je mogoče, da je oškodovanec le nekaj dni za tem to isto vozilo z istimi registrskimi tablicami in isto voznico sodnico izsledil pri vožnji tega vozila v cestnem prometu. Mož omenjene sodnice naj bi bil po naših informacijah sicer kriminalist na PU Maribor, zato se lahko le vprašamo, ali so za neučinkovito delo policije krive te povezave.

Kdo je sodnica, ki se je po Mariboru vozila z neregistriranim vozilom, dan prej pa je bil njen avtomobil udeležen v prometni nesreči? Razkrivamo nocoj ob dvajsetih.

Vinko Gorenak na to temo predsedniku DZ Milanu Brglezu zastavil poslansko vprašanje – odgovor še čaka
Oškodovanec se je zaradi nemoči obrnil tudi na poslanca SDS Vinka Gorenaka, ki ima na svoji spletni strani objavljeno svojo telefonsko številko prav za takšne primere, ko mora priskočiti na pomoč državljanom, ki se v iskanju svoje pravice čutijo nemočne, drugorazredne. Vsaj za zdaj Gorenak odgovora na svoje poslansko vprašanje, ki ga je zastavil predsedniku DZ Milanu Brglezu, še ni prejel. Brgleza Gorenak v poslanskem vprašanju med drugim sprašuje, kako so urejeni postopki obravnave prometnih nesreč v policiji in na tožilstvu v primerih, ko so v prometne nesreče vpleteni visoki uslužbenci sodne veje oblasti ali ožji sorodniki policistov, in ali obstoječa ureditev obravnave takšnih prometnih nesreč zagotavlja povsem neodvisno, strokovno in zakonito delo policije in tožilstva.

Oškodovani Mariborčan, ki se lahko zahvali predvsem sreči, da sta njegova žena in otrok ostala nepoškodovana, se sprašuje, kako je lahko sodnica ravnala tako neodgovorno. O svoji izkušnji je anonimno spregovoril za našo oddajo Drugorazredni. V oddaji bomo razkrili ekskluzivne fotografije s kraja, kjer je policija ustavila voznico (ta sicer trdi, da avtomobila prejšnji dan ni vozila), ki razkrivajo identiteto mariborske okrajne sodnice, kar so nam potrdili tudi številni znani slovenski odvetniki.

Dovolj je bilo delitev na prvorazredne in drugorazredne državljane. Povejte naglas.

Luka Svetina