Odlazkov portal beži pred roko pravice, transakcijski račun preselili v tujino

Datum:

Videti je, da Odlazkovi mediji ne morejo ostati nad vodno gladino brez proračunskega denarja – kar seveda pojasni edino vlogo portala Necenzurirano – torej napadanje aktualne vlade. Več kot očitno računajo na volitve in upajo, da bodo zmagali “njihovi”, ki jim bodo tudi zagotovili dovolj denarja, da se rešijo davčnih dolgov. Pred njimi naj bi sedaj bežali tudi v tujino oziroma odpirali tuje transakcijske račune. Na svojem portalu celo odštevajo sekunde do državnozborskih volitev, blatenju aktualne vlade pa se je očitno pridružil tudi DeSUS-ov politik Vlado Bezjak, sicer zet Primoža Cirmana, ki naj bi pred dnevi širil laž, češ da je morala njegova hči prva zapustiti RTV.

Pred dobrim mesecem je Požareport pisal o davčni preiskavi podjetja Providentia medijske storitve. d. o. o., ki izdaja portal Necenzurirano. Poslovanje te družbe, ki je bila v lasti novinarjev Suzane Rankov, Vesne Vuković, Primoža Cirmana in Tomaža Modica, je aktualni generalni direktor Fursa Ivan Simič sicer analiziral že leta 2017 in tudi opozoril na več anomalij. Požar je torej pisal, da naj bi prišlo do več kot 200 tisoč evrov davčne utaje, vendar pa naj bi bila številka v resnici še bistveno višja.

Omenjeni portal je danes pojasnil, da so transakcijski račun Providentie blokirali – po neuradnih podatkih po vsej verjetnosti zaradi odločbe Fursa. Posledično so Modic, novinar portala Necenzurirano in direktor Providentie, Cirman, odgovorni urednik portala, in novinarka Vukovićeva, usklajeno s šefom Martinom Odlazkom, poslovanje portala Necenzurirano prenesli v Litvo, kjer so pri Revolut Payments UAB 9. decembra 2021 odprli transakcijski račun. Tako naj bi bili vsaj še nekaj časa varni pred blokado Fursa. Videti je torej, da portal Necenzurirano, ki se s članki zavzeto bori proti korupciji, še bolj zavzeto utaja davke in pred Fursom oziroma dolgovi beži v tujino.

Vir: Bizi

Bezjak Cirmanova ima še vedno službo na RTVS
Pred dnevi se je tudi šušljalo, da naj bi se novinarski ekipi portala Necenzurirano pridružila še Cirmanova žena Petra Bezjak Cirman.Spomnimo, kot predsednica Sveta delavcev na RTV je imela Cirmanova  neomejen dostop do informativnih oddaj na RTV Slovenija, kar tudi pojasni reklamiranje portala Necenzurirano in objavljanje njegove vsebine na javni televiziji. Njen oče, dolgoletni predsednik stranke DeSUS iz Krškega Vlado Bezjak, je v prvi polovici januarja v korespondenci z nekaterimi drugimi vidnimi politiki DeSUS-a omenil, da je morala njegova hči prva zapustiti RTV. Kasneje naj bi tudi dodal, da bo “prisiljena delati na portalu Necenzurirano” – kar nikakor ne drži, Požareport je namreč prejel odgovor RTV-ja, da informacijo v celoti zanikajo, po zaključku mandata se je Bezjak Cirmanova vrnila na prejšnje delovno mesto RTV dopisnice iz Celja.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...

Vlogo Tine Gaber in njenega bivšega v piramidnih shemah bo preiskovala policija

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje financiranje političnih strank,...