fbpx

Nehajmo že financirati teroriste iz zveze borcev!

Če verjamemo besedam generalnega direktorja Policije Marjana Fanka, terorizem za Slovenijo ni več “nekaj eksotičnega”. Nenavadne besede. Kot da Slovenci s terorizmom doslej ne bi imeli prav nič opraviti. V resnici pa imamo z njim opravka že od leta 1941, ko je bila ustanovljena komunistična VOS. Kot je znano, se je VOS, zadolžena za umore “razrednih sovražnikov”, razvila v Ozno, ta pa se je po drugi svetovni vojni razdelila na Udbo (SDV) in KOS JLA.

Banditskega terorizma, ki so ga te organizacije izvajale pri nas, država nikoli ni obsodila, nekdanji pripadniki teh organizacij še vedno zasedajo visoke funkcije v politiki in gospodarstvu. V javnosti je najbolj eminentna zastopnica komunističnega terorizma Zveza združenj borcev za vrednote NOB, ki jo vodi razvpiti Tit Turnšek, leta 1989 celo član Socialdemokratske zveze Slovenije (!) in nekaj let kasneje obrambni minister iz kvote SLS.

Da, gre za istega Turnška, ki je bil kasneje veleposlanik na Kitajskem in je tudi sicer znan po svojem robatem obnašanju, ki sijajno simbolizira bistvo rdečega privilegiranega terorizma, ki ga še vedno (in čedalje bolj) financiramo davkoplačevalci. V čigavem imenu?

ZZB NOB bi morali zapreti vse finančne pipice – do zadnje!
Kdor je na posnetku videl Turnškov izpad na seji Odbora za obrambo DZ (3. maja letos), se je lahko prepričal, da je bil to predvsem odziv na odličen govor poslanca SDS Franca Breznika, ki je v svojem nagovoru očitno razkril nekaj zelo neprijetnih resnic za častilce NOB (napad oboroženih boljševikov, op. G. B.). Vse to nas spominja tudi na temeljne zakonitosti duhovnega boja. Že Sveto pismo govori o tem, da je satan “od začetka morilec ljudi in ni obstal v resnici, ker v njem ni resnice. Kadar govori laž, govori iz svojega, ker je lažnivec in oče laži” (Jn 8,44). Tudi izkušnje eksorcistov v praksi kažejo, da se hudič in njegovi padli angeli najbolj bojijo prav resnice. Besnenje predsednika borčevske zveze je bilo tako na nek način razumljivo. Zato je bil odziv predsednika odbora Žana Mahniča, ki je Turnška poslal iz dvorane, povsem na mestu.

Foto: STA

Ne glede na Turnškov izpad pa je jasno, da med vsemi veteranskimi organizacijami prav borčevska zveza prejema največ davkoplačevalskega denarja, da lahko na svojih mitingih širi nestrpnost in poveličuje totalitarni sistem. Si predstavljate, da morajo žrtve tega početja financirati dejavnost rabljev? Če bi bila naša država res demokratična, bi morala novodobnim teroristom iz ZZB takoj zapreti vse finančne pipice. Najmanj to!

Gašper Blažič