fbpx

Nekdanja agenta Kos in Klavora rovarita tudi v državnem nogometu?

Dobičkarja vseh afer Drago Kos in Mitja Klavora (foto: STA)

Vse več je dokazov, da so se v tekmo za predsednika nogometne zveze Slovenije vmešale tudi trde strukture tranzicijske levice. Te so aktivirale nekdanja agenta Draga Kosa in Mitjo Klavoro, znana kot glavna operativca največje afere v zgodovini- afere Depala vas, ko so spodnesli takratnega ministra za obrambo Janeza Janšo. 

Da je bitka za naslednika Aleksandra Čeferina na čelu nogometne zveze Slovenije postala krvav boj za oblast in nogometne milijone, pričajo nedavne grožnje s smrtjo kandidatu za predsednika in nekdanjemu prvemu možu davčne uprave Ivanu Simiču, ki se je pod težo groženj iz tekme celo umaknil, piše portal Požareport. Stare strukture naj bi po pisanju portala favorizirale kandidata Radenka Mijatovića, njihova želja pa je tako močna, da so v boj poslali nekdanja operativca in pripadnika SDV Draga Kosa in Mitja Klavoro. Njuna naloga pa naj bi bila osebno prepričevanje določenih kandidatov, kar je v svojem pismu napisal že Simič sam, vendar ni izdal njunih imen. Ali sta Kos in Klavora tudi avtorja grozilnega pisma s smrtnimi grožnjami, ki ga je prejel Simič pa zaenkrat še ni znano. Dejstvo pa je, da sta omenjena zelo podkovana v podtalnem delovanju ter z uporabo obveščevalnih trikov.

Trdo jedro stare levice je tako odločno v svoji podpori kandidatu Mijatoviću, da so se obrnili tudi proti njegovemu protikandidatu Matjažu Nemcu, ki je prav tako iz leve politične sfere, saj prihaja iz poslanskih klopi stranke Socialnih demokratov, kar predstavlja navidezno absurdno in bizarno situacijo. Po poročanju Požareporta mora priti na volilnem kongresu do prepričljive zmage Mijatovića s 30 glasovi proti nič, s čimer bi Nemec dobil svojo “lekcijo.” Radenko Mijatović je sicer nekdanji jugoslovanski in slovenski nogometni sodnik, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in član uprave Cetisa, za katerim stojijo sodniški lobi, oderuške firme, izterjevalci in del slovenske politike.

Klavora že star znanec afer
Mitja Klavora trenutno opravlja funkcijo generalnega sekretarja zveze borcev, za svojo vlogo v aferi Depale vasi pa je bil več kot dobro nagrajen, saj se je upokojil že pri 38 letih, nato pa je opravljal same dobro plačane funkcije po državnih podjetjih. Nekdanji obrambni minister Janez Janša je za Klavoro trdil, da je bil prav on glavni operativec akcije Depala vas, v kateri je vojaška policija aretirala podtaknjenega policijskega agenta Milana Smolnikarja, ki je ukradel zaupne dokumente, zaradi česar je takratni predsednik vlade Janez Drnovšek zahteval Janšev odstop.

Klavora je po besedah Janševe knjige Okopi takrat izdelal celo načrt za državni udar, v katerem je predvidel, da posebne enote zasedejo strateške položaje v državi in uvedejo izredno stanje, kar pričajo tudi dokumenti.

Za Kosa tudi poskrbljeno z državnimi milijoni
Prav tako je Drago Kos stari znanec vseh slovenskih afer- Vič- Holmec, Depala vas in Patria, kljub temu pa je bilo tudi za njega vedno dobro poskrbljeno z davkoplačevalskimi milijoni. V svoji karieri je postal vodja Komisije za preprečevanje korupcije, nazadnje pa je po besedah poznavalcev za uspešno opravljeno delo v aferi Patria prejel skoraj milijon evrov težko svetovalno pogodbo v NLB, ki smo jo državljani dokapitalizirali z več kot milijardo in pol evri.

Marko Puš

Komentarji so onemogočeni.