fbpx

Nekdanja sodelavka Veselinoviča na Radiu Slovenija: “Dosti hudega si mi naredil, ko si me med dolgotrajno bolniško odpustil in pustil s krediti na cesti.”

Bojan Veselinovič.(Foto: STA)

Ime Bojana Veselinoviča se vse od nastopa vlade Janeza Janše na veliko omenja v zvezi z afero, ki jo je zakuhal potem, ko nikakor ni želel sprejeti kompromisa z Ukomom in podpisati pogodbe v dobro vseh zaposlenih na STA. S pomočjo sebi naklonjenih mainstream medijev in takoimneovane opozicije KUL je skuhal afero, kjer vlogo zlobnega lika igra premier Janša, in jo ponesel na evropski parket. Ker je levica v Evropskem parlamentu to s pridom pograbila za napadanje slovenskega premierja, ki več kot očitno uspešno predseduje Svetu EU, smo bili ta teden priča evropski misiji pod vodstvom evroposlanke liberalke Sophie in ‘t Veld, ki je preučevala stanje pravne države pri nas.

Ker je Veselinoviču naposled le zmanjkalo argumentov, čemu pogodbe, ki bi uredila financiranje STA, ne želi podpisati je ta najavil odstop, je opozoril direktor Ukoma Uroš Urbanija. Na naravo Veselinoviča sta v javnosti opozorila premier Janez Janša in Urbanija, ki sta kritično opozorila na njegove metode pri odpuščanju na smrt bolnega urednika Boruta Meška, ki je bil tedaj odgovorni urednik STA. “Nekdanji odgovorni urednik STA Borut Meško je umrl zaradi raka, pri čemer je k razvoju bolezni prispeval direktor STA Bojan Veselinovič z dolgotrajnim sprevrženim šikaniranjem,” je pred tem v reviji Reporter razkril novinar Nenad Glücks. Sodeč po zapisu nekdanje zaposlene na Radiu Slovenija, ki Veselinoviču očita, da naj bi ta poskrbel za izgubo zaposlitve medtem, ko je bila na bolniški, kaže, da v primeru Meška najverjetneje ni šlo za osamljeni primer. Trdi, da tudi sedaj nima miru.

Blažena Kandolf je v pretresljivem zapisu uvodoma pozvala Veselinoviča, da naj ne hujska ljudi, da jo žalijo po Twitterju. “Sicer me boli k……itak mi to ne pride do živega. Levaki ste itak vsi nesramni in željni oblasti, denarja, lažete. Blatite Janšo s Fajonko na čelu. Ne igraj se z mano. Dosti hudega si mi naredil, ko si me med dolgotrajno bolniško odpustil. Za mano so tri hude operacije. Pustil s krediti na cesti. Vse se ti počasi vrača.. in se ti še bo. Palica ima dva konca.”

V nadaljevanju je zapisala, da živi skromno in pošteno. “Mirno spim. Toda dolgo nisem, ker si mi povzročil, ko si me med bolniško odpustil ogromno težav. Od finančnih in psihičnih,” je zatrdila in dodala, da se mu bo vse maščevalo. “Dobro se z dobrim vrača, slabo s slabim. Zato ne hujskaj svojih prijateljčkov, da me zmerjajo.” Podala je prepričanje, da je mogoče videti, da mu gre sodelovanje s Fajonovo in ostalimi levaki dobro od rok. “Hvalabogu, da nimam nobenih skrbi in masla na glavi kot ti. In grozno, da je moral Meško umreti predčasno zaradi tebe. Veš, jaz pa živim. In lahko marsikaj še povem.”

Kandolfova poudarja, da govori samo resnico, kot jo je vedno in se mu nikoli ni dobrikala. “Če bi ti bi še zdaj imela službo in ti si prišel na Radio Slovenija pozneje kot jaz. Pomagala sem ti pri uvajanju v delo v našem uredništvu. Opravljala nazadnje tri delavna mesta in še včasih delo urednika. Vsi so me imeli radi, tebi pa so se samo prilizovali.” Povedala je, da se večkrat sliši z njimi in da jim je še vedno hudo, da niso več skupaj. “Jaz sem dobrodošla povsod,” je zatrdila in dodala, da zanj velja povsem drugače.

Sara Kovač