fbpx

Nekdanji davčni inšpektor Đorđe Perić izgubil magisterij, odvzem doktorata še v postopku

Foto: STA

Eden najbolj razvpitih davčnih inšpektorjev v samostojni Sloveniji Đorđe Perić je naposled tudi uradno ostal brez magistrskega naziva. Pravna fakulteta v Ljubljani mu ga je namreč odvzela, odvzem doktorata pa je še v postopku. Glede na to, da je bil že magisterij nekdanjega davčnega inšpektorja plagiat, obstaja velika verjetnost, da bodo podobne ugotovitve tudi glede njegovega doktorata znanosti. 

Pravna fakulteta je sklep o odvzemu magistrskega znanstvenega naziva sprejela že 16. marca letos, zato se človek vpraša, kako je mogoče, da so mediji o tem poročali šele 3. oktobra. Razlog za to je najverjetneje v dejstvu, da je bila informacija v Uradnem listu RS objavljena 29. septembra.

Foto: Uradni list

Njegov mentor mu je verjel, ker je delal na Dursu
Požareport navaja, da je bil mentor Perićevega magisterija profesor na Pravni fakulteti Mitja Horvat, ki je hkrati tudi poslanec največje koalicijske stranke SMC. Slednji pa zdaj v svoj zagovor navaja, da je Periću verjel, ker je bil zaposlen na Davčnem uradu RS (Dursu). Kot lahko vidite, gre za res neverjetno bizaren odgovor. Pri tem je treba dodati, da so Perića zaradi njegovih povezav na levem političnem polu medijsko povzdigovali, pri tem pa sta najbolj izstopala predstavnika stranke Socialnih demokratov Milan M. Cvikl in Miran Potrč.

Mitja Horvat (Foto: STA)

Perić je priložnost iskal tudi v politiki
Po tem, ko je Perić izgubil zaposlitev na Dursu, ga je po zaslugi politikov iz zdaj stranke Zares že čakala služba na Elektro Ljubljana. Nato se je preizkusil še v politiki in postal član stranke Slovenska unija, ki jo je pred osmimi leti ustanovil nekdanji Drnovškov minister Vlado Dimovski, vendar je stranka na njegovo žalost kmalu po ustanovitvi propadla. Dejstvo je, da se zdaj zagotovo najbolj smeji Ivanu Simiču, ki je že pred leti dokazoval, da je Perić prevarant, v grlu pa se zatika tudi politikom iz strank Zares, SD in SMC.

H. M.