fbpx

Nekdanji minister Bandelli sočustvuje s Kobalom: Vsega so krivi mediji, “dokler te ne razstrgajo, ne nehajo”

Boris Kobal (Foto: STA)

Nekdanji kohezijski minister Bandelli, ki je bil prisiljen odstopiti s položaja, potem ko so v javnost pricurljali dokazi o grožnjah in zlorabi ministrskega položaja, se je oglasil na Twitterju, kjer je povedal, da razume Kobalovo depresijo.

“Boris Kobal … kaj vse prihaja ven, brezveze, medijski linč. Kako razumem depresijo Kobala. #jazsemnatvojistrani To so naši mediji. Dokler te ne raztrgajo, ne nehajo,” je tvitnil zdaj že nekdanji kohezijski minister iz vrst SAB Marko Bandelli.

Ta “depresija” Borisa Kobala, ki je “kriva”, da je prevedel celo komedijo iz italijanščine v slovenščino, jo preimenoval ter nato služil na njen račun kot “avtor” izvirnega slovenskega dela, je nič manj kot medicinski fenomen.

Bandelli v bran Kobalu
Najbrž si številni, ki trpijo za depresijo, želijo, da bi v življenju imeli tako produktiven primer depresije, za katerim naj bi “trpel” Kobal.

Bandellijev tvit o Kobalu (Vir: Twitter)

Da z njim sočustvuje nekdanji minister Bandelli, niti ne preseneča. Iz njegovega tvita je razbrati, da so vsega krivi mediji. Da se Kobalu godi krivica, “medijski linč,” kakor to imenuje Bandelli. V tem njegovem svetu se zdi, da so za njegov odstop z ministrskega položaja – zaradi njegovih lastnih dejanj – odgovorni ravno mediji, ki so si drznili opozarjati na njegove napake.

Kako izgleda medijski linč v resnici, vedo Janša, Kangler in Strehovec
O medijskem linču in krivični obravnavi v medijih bi znali veliko povedati prvak SDS Janez Janša, nekdanji mariborski župan Franc Kangler ali dr. Tadej Strehovec. Po drugi strani pa sta bila tako Bandelli kot Kobal ujeta v prekršku. Eden se izgovarja na depresijo, drugega še vedno žuli, da je ostal brez ministrskega stolčka.

Strankarska kolega SAB in ministra Marko Bandelli in Alenka Bratušek. (Foto: STA)

Ob tem je vredno omembe, da so določeni osrednji mediji že začeli z rehabilitacijo Kobala. Bandelli trdi, da razume Kobalovo depresijo, trdi, da mediji ne nehajo, dokler “te ne raztrgajo”. V primerih Kobal in Bandelli to ne drži. Tu so mediji zgolj opozarjali na nedopustno ravnanje dvojice privilegiranih diletantov. Temu se je včasih reklo novinarsko delo. A tega Bandelli ni vajen, saj je skozi svoj kratek mandat jasno pokazal način svojega delovanja: “Ne bom ničesar pojasnjeval! Po zakonu lahko počnem, kar hočem,” je izjavil Bandelli, preden je odletel zaradi “medijskega linča”.

R. O.