Nekoč so arabski teroristi v Slovenijo prihajali na počitnice, komunistična oblast pa jih je ščitila

Foto: Twitter

Člani Črnega septembra, ene najbolj krvavih terorističnih frakcij vseh časov (bila je del teroristične organizacije Al Fatah), so imeli pred očmi Udbe v Ljubljani svoj center, ki so ga uporabljali “za oddih oziroma za delne priprave in odhod na akcije”.

Se spomnite, da so na olimpijskih igrah v Münchnu leta 1972 Palestinci ugrabili in pobili 11 izraelskih športnikov, trenerjev in športnih funkcionarjev? Za napadom je bila muslimanska organizacija Črni september, program dela SDV (Služba državne varnosti) od novembra 1974 do decembra 1975 pa razkriva, da se je del članov teroristične združbe, potem ko je leta 1973 nenadoma izginila z mednarodnega prizorišča, skrival tudi v Sloveniji.

V knjigi Romana Leljaka Zbrana udbovska dela Janeza Zemljariča je med drugimi dokument, ki razkriva, da je palestinska teroristična organizacija Al Fatah (ena od frakcij je bil Črni september) imela v Ljubljani svoj informativni center, ki so ga teroristi uporabljali “za oddih oziroma za delne priprave in odhod na akcije”.

Pod okriljem jugoslovanskih oblasti so se počutili varne
Poročilo SDV, pod katerim je podpisan tedanji šef Udbe Janez Zemljarič (danes veselo posluje, kot da ne bi bil nikoli načelnik te zločinske organizacije, slovenski organi pregona pa ga pustijo pri miru), omenja okoli sto arabskih študentov in specializantov, vsi so vključeni v Generalno unijo palestinskih študentov (GUPS). Ta organizacija je imela v tedanji Jugoslaviji sedež v vsaki republiki, hkrati je bila tudi informativni center za Al Fatah in njegovo frakcijo Črni september.

Nekdanji slovenski politik Janez Zemljarič. V letih od 1973 do 1978 je vodil Službo državne varnosti (SDV) – Udbo.

Po obveščevalnih podatkih so se arabski teroristi v Sloveniji počutili zelo sproščeno, predvsem pa varno, čeprav so za njimi oprezale italijanske, avstrijske, nemške in ameriške varnostno-obveščevalne službe oziroma države, kjer so Palestinci skupaj s tedanjimi skrajnimi levičarskimi organizacijami sejali smrt.

Tudi Udba jih je imela pod nadzorom
“Po dosedanjih ugotovitvah je v Ljubljani med arabskimi študenti ekstremna teroristična organizacija, ki šteje dvajset članov,”
 piše v dokumentu. Osnovne naloge te organizacije naj bi bile stalna pripravljenost na borbo na arabskem ozemlju, pripravljenost na akcije v Jugoslaviji in obveščevalna dejavnost v korist palestinskega osvobodilnega gibanja (PLO). Kot je mogoče razbrati, se je Udba očitno zavedala občutljivosti problematike, zato je teroristom tudi tajno sledila, jih opazovala in nadzorovala, zlasti ker so dogajanje budno spremljale zahodne obveščevalne službe.

Pod udarom je tedaj bila predvsem Zahodna Nemčija (ZRN), kjer je tamkajšnja levičarska skupina Rote Armee Fraktion (RAF) tesno sodelovala z arabskimi teroristi. Zato je, kot je razvidno iz poročila, preprečevala predvsem nezakonito bivanje v Sloveniji. Tega pa skoraj ni bilo, ker so vsi muslimanski študentje, večinoma teroristi, po dogovoru med Jugoslavijo in PLO zakonito živeli v Sloveniji.

Jugoslavija pod vodstvom diktatorja Tita takrat zaradi želje po ohranjanju dobrih odnosov z Arabci ni obsojala terorističnih dejanj. Ko je septembra 1976 v Beogradu pristalo letalo, na katerem sta bila tedaj najbolj iskani in s PLO povezani terorist Carlos Šakal in nemški terorist Hans-Joachim Klein, so Nemci zahtevali izročitev, a je Jugoslavija to zavrnila.

Jože Biščak

 • Franc Šink

  Mislim da niti ena država v Evropi ni toliko pomagala teroristom in jim dajala potuho kot ravno SFRJ.

  • mira

   Kaj pa američani ki so ustanovili talibane in ISIS ki jih še zdaj ščitijo.

   • Franc Šink

    Jaz govorim o Evropi !

 • Soave

  Hja. . . Saj smo vendar bili Neuvrščeni !!
  Pa do vratu zapufani pri kapitalistih.

  • Krtača 20

   Zdaj smo pa uvrščeni in spet zapufani pri kapitalistih. Samo da smo zdaj bistveno bolj zapufani.

   • Soave

    Drži !! Saj nekateri živijo, kot bi si kapital sami ustvarili !!

 • Božobožo

  Ampak živeli pa smo mnogo bolje kot sedaj. Najbrž tudi ker smo imeli boljše vodstvo.

  • montyamp

   Eni ste res bolje živeli .
   Izdal si se zazidarski otrok , samo morilcev in ovaduhov mladiči , čutite enormne razlike v kvaliteti življenja , ker prihaja tista vojna
   RDEČE PRASICE IN PRASCI MED SEBOJ .
   SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU – SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • Mojca pokraculja

   Bolje? Zakaj. Kaj je bilo bolje?

   • Krtača 20

    Glede na to da je nataliteta rasla, torej so si ljudje upal met otroke, je bilo bistveno bolje. Danes namreč pada, pa vsi od levih do desnih vpijete da je bolje. Torej?

    • Mojca pokraculja

     Ja in tisti otroci so bili najsrečnejši na svetu !
     Tale pesem je glih zate:
     Vse bi dal, da čas lahko bi zavrtel nazaj,
     Da pokazal mladim bi takratni zimski raj.
     Ni bilo bogastva, izobilja tudi ne,
     pa otroci zdravi srečni smo bili nadvse.

     Premraženi, lačni , bosi, brez toplih oblačil itd. če ne bi bilo sorodnikov v Ameriki, ki so pošiljali obleke, bi pocrkali. In seveda starši so bili neusmiljeni, to je bila delovna sila. Zato jih je pa toliko bilo v vsaki familiji.
     Da sploh ne govorimo o planskem gospodarstvu, socializmu in komunizmu. Matr se ti kolca po njem, sej lohk greš v venezuelo, še na toplem boš in Viva companieros!!

    • FUCK COMMUNISM

     Prav inteligenten ti seveda nisi… saj nisi se nikoli bil!

  • von Rhein

   Ste živeli bolje? In kaj si počel? Sklepam,da si bil že zaposlen.

  • domovina mili dom

   Ja , na kruh smo čakali v vrstah. Če nisi bil partijec, si čakal na zdravnika, na premog si čakal pol leta, pa še v naprej si ga plačal. Na avto si čakal leta, pa še tega si potem na servis vozil naslednja leta.
   Dobro plačano službo si dobil, če si bil partijec. Po “luksuzni” materijal si hodil h gnilemu kapitalistu.
   Regres so ti enostavno zapravili za brate tate na balkanu.
   Zbirali smo prisilne samoprispevke za mrliške vežice za boljšo prihodnost.
   Mater smo se imeli fino.
   Pri milijardni inflaciji se je kruh tako pocenil, da so ti denar potem vrnili.
   Bencin smo tankali na bone. Vozilti si se smel vsak drugi dan “par-nepar registracija”.
   Da smo se imeli fino lahko reče samo praznoglavec, ali pa provokator. Oprosti, drugega izraza ne najdem za beda-s-točo.

   • Vera

    Mladina ne ve, mnogi starši so pa mnogi preleni, da bi jim povedali resnico kako smo mi živeli pod jugovino .

    • domovina mili dom

     Teleta, ki na mesto njih razmišlja partija, imajo to za odlično življenjsko okolje.
     Čudno, da se ne oglasijo živali ljubci, ko gledajo srečne teleta pri pomijah, kljub njihovemu halal koncu.

  • von Rhein

   Drekač.Ko nimaš racionalnega odgovora se skriješ.Tipično.

 • montyamp

  Pesonategovalci so pomagali kozonategovalcem .
  Pederčina titobandito je hranil teroriste z delom poštenih Slovencev .
  Balkanizacija začeta z blesavim Maistrom uspela .
  Letno iz Slovenije odide 8 000 Slovencev .

 • Novakec1

  Zdaj pa v šoping, pa še plačat jim ni treba ko gerjo ven iz štacune

 • Krtača 20

  Za tistim napadom so stali izrahelllci ki so obtožili palestince, da so lahko “upravičeno” streljali po njih v njihovi državi. Pač so rabli en pearl harbour style povod.

 • domovina mili dom

  Iz vseh zgodovinskih dejstev, teroristi držijo skupaj.

  • Caetano

   Res je. Udbovci so podpirali palestinske teroriste in jihadiste, ki so ze vse od druge polovice 40. let zavratno napadali Izrael. Tito ga je pa prvo pomagal oboroziti po ukazu Stalinu, dokler se ni politika preusmerila k podpori Arabcem, ker Judje niso hoteli siriti komunizma po BV. Ceprav so bili Palestinci prej po svojem muftiju zavezniki nacistov. Posebno Himmler je poveliceval islam nasproti krscanstvu. Tudi Hitler je tik pred smrtjo napovedal, da bodo “sibke demokracije” podlegle boljsevizmu. Podpirali so torej eden drugega ceprav so se tudi bojevali med seboj pa je bila mocnejsa medsebojna vez sovrastva do civiliziranih vrednot in obozevanje totalitarizma.

   • FUCK COMMUNISM

    Cudn, da zidi niso hotl sirt komunajzarije po BV, glede na to, da je komunajzarstvo predvsem njihova pogruntavscina in da je ravno ta svojat s tem zacela v Rusiji!

 • Rotar Jakob

  kurćanova udbomafija še vednoščiti isis brivce!

 • xtc

  Yuga je bila vseskozi podpornik mednarodnih teroristov in to na komando zločinca Titeka,ki bi moral crkniti vsaj že 50 let prej,pa bi bilo narodu veliko hudega prizanešeno.

 • Olga_10

  Tistih teroristov se pa spomnim, ker sva jih jaz in Janša celo gostila!

 • centurion

  “Nekoč so arabski teroristi v Slovenijo prihajali na počitnice,
  komunistična oblast pa jih je ščitila”
  Isti kurac je tudi danes.
  Sirijski brivec na od nas plačanih počitnicah, varovan od
  naslednikov KPS to je vsa retardirana levica….
  In več tisoč posejanih gnojev po Sloveniji.

 • von Rhein

  Arabski teroristi niso prihajali samo na počitnice,prihajali so tudi na šolanje. Izobraževanje oficirjev in raznih operativcev.Za čas šolanja so se skrivali po kasarnah jugo vojske.

 • marko

  tudi psihiatrijo so vodili partijski sekretarji in marsikdo je tiste čase končal notri zaradi uporništva sistemu jih dobro poznam od blizu

 • Goran Hvala

  Pa neki podobnega dans pocne amerika…sicer po tv tulijo na ves glas o teroristih…drgac pa kr fino sodelujujo z njimi…jest ne vidm nobene razlike..razen tega da se je nekaj dogajalo v casu ko skoraj se nobenga od bralcev tukaj gor ni bilo eni pa to se danes furajo..sam na malo bolj prefinjen nacin…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!