fbpx

“Nepristranski” novinar Steinbuch: “Tem našim fanatičnim desničarjem privoščim, da bi bili na volitvah potolčeni kot še nikoli.”

Dejan Steinbuch (foto: STA)

Glede na to, da se ima urednik portala Portalplus.si Dejan Steinbuch za politično nepristranskega novinarja, ki ga tudi predstavljajo kot vrhunskega političnega komentatorja, bi moral malo bolj paziti, kaj in kako komentira objave na Twitterju. Nič novega ni, da slovenski mediji poročajo tako, da oblikujejo mnenja o nekom, ki ni pogodu določeni kliki oziroma vladajoči oblasti. Ta trend je še posebej opazen v predvolilnem času, ko poskušajo s pomočjo medijev prikazati določene ljudi v dobri luči in nekatere v slabi. Mejo pa je prestopil Steinbuch, ki je dejal, da “tem našim fanatičnim desničarjem privoščim, da bi bili na julijskih volitvah potolčeni kot še nikoli”.

Da tudi nekatere blogerje, kolumniste itd. “kupijo” tisti, ki nujno potrebujejo nekoga, da zanje piše, ni skrivnost. Tako se je zgodilo tudi z blogerjem Ronijem Kordišem, ki je svojo kariero dejansko zgradil z zgražanjem nad rumenimi mediji, sedaj pa je pristal v največjem rumenem tabloidu – Slovenskih novicah, kjer bo s svojim imenom podpisoval tekste Gregorja Golobiča v dobro Marjana Šarca.

Ali je tudi Dejanu Steinbuchu, ki naj bi bil nepristranski, nekdo nekaj ponudil, da je na Twitterju takole zapisal: “A veš, da tokrat tem našim fanatičnim predmodernim desničarjem prav privoščim, da bi bili na junijskih volitvah potolčeni kot še nikoli. Morda potrebujejo takšen šok, da jih obsije božja milost oziroma da jih, po domače rečeno, enkrat sreča pamet.”

Foto: Twitter

Glede na to, da je Steinbuch to napisal konec januarja, se zdaj verjetno že zaveda, da njegova želja pač ne bo uresničena. Ankete namreč kažejo, da desničarji ne bi bili “potolčeni”, ampak da bi celo zmagali. Če bi bile volitve to nedeljo, bi po anketi Parsifal Slovenska demokratska stranka zmagala na volitvah, na drugem mestu bi bila Lista Marjana Šarca, stranka SD pa bi zasedla tretje mesto.

Lovke lastništev levice so skoraj v vseh tiskanih in televizijskih medijih
Da lovke stricev segajo globoko v RTV Slovenija in druge medije, je že vsem znano, in tudi to, da podpirajo vlado, saj je koalicija v programski svet nastavila svoje ljudi. Spomnimo na povezavo med Miletom Šetincem, znanim lobistom, in Mojco Pašek Šetinc, urednico dnevno-informativnih oddaj na TV Slovenija, ki je večkrat dokazala, da ji novinarska objektivnost dela težave. Očitno pod močnim vplivom svojega 20 let starejšega moža Mileta in družinskega prijatelja Milana Kučana med svojim delom težko pozabi na svoje družinske vezi in osebna prepričanja.

Nekdanji predsednik države Milan Kučan, generalni direktor RTVS Marko Filli in novinarka Mojca Šetinc Pašek. (Foto: STA)

Tudi PRO Plus, ki izdaja programa POP TV in Kanal A, je znan po svoji odkriti podpori levici. Poleg tega, da dobi veliko prihodkov od podjetij v državni lasti, mu je država spregledala zlorabo monopolnega položaja pri uvedbi obvezne naročnine za njihove programe prek kabelskih operaterjev. Pomembne pa so tudi osebne povezave. Tjaša Slokar Kos, urednica informativnega programa 24 ur, je poročena z Dragom Kosom, nekdanjim šefom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), znanem tudi po visoki ceni za opravljene forenzične preiskave v državni Novi Ljubljanski banki (NLB) in po tem, da je na Finsko izvozil afero Patria. Drago Kos je tudi brat razvpite veleposlanice v Nemčiji Marte Kos Marko, ki je z našim denarjem promovirala LGTB parade. Sedaj pa se pri medijski družbi Pro Plus obeta še menjava v vrhu. Zdajšnjega generalnega direktorja Pavla Vrabca naj bi zamenjala ravno Tjaša Slokar Kos.

Tako je več kot očitno, da so vsi osrednji slovenski mediji tesno povezani z levico in da njihovo poslanstvo ni zagotavljanje resničnih in kakovostnih informacij, ampak se predvsem ukvarjajo s tem, kako očrniti Janeza Janšo in preprečiti zmago demokratičnim silam na naslednjih volitvah, a jim to, kljub vsem pretegom, ne uspeva.

A. G.