fbpx

Nevarna manipulacija Dnevnika s slovenskimi bralci: Nas Evropejce krivijo za tragedijo libijskih migrantov v Sredozemlju, 150 mrtvih pa izkoristili za pozive k ponovnemu “odprtju meja”

Foto: EPA

Slovenski levičarski časopis Dnevnik ponovno izkorišča tragedijo nič krivih migrantov za promoviranje ideje odprtih meja in prevračanje krivde za migrantsko krizo na Evropo. Objavili so namreč članek, v katerem poročajo o potopitvi dveh čolnov z migranti pretekli teden ob obalah Libije, v kateri je utonilo kar 150 migrantov, omenjeno pa takoj izkoristijo za odkrit napad na Evropsko unijo, češ da mora spremeniti politiko do migracij. To pa seveda po mnenju strokovnjakov za varnostna vprašanja in številnih politikov ni prava rešitev. Tudi če bi evropske države sprejele vse ljudi, ki se odpravijo na pot, bodo s čolni prihajali znova in znova, stari kontinent pa tega bremena dolgoročno ne bo zmogel. Za primerjavo, samo Nigerija, najbolj poseljena afriška država, šteje kar 200 milijonov prebivalcev, kar je slaba tretjina prebivalstva Evropske unije. Ljudem bi se moralo pomagati v njihovih izvornih državah, kar je med prvimi ugotovil madžarski premier Viktor Orbán, ki mu levičarji sicer večkrat neupravičeno očitajo neprimeren odnos do migrantske krize. Podobno stališče so v Sloveniji zavzele tudi stranke SDS, SLS in Domovinska liga. Evropska unija ne more biti kriva, da se migranti, katerim za nameček v Dnevniku pravijo “prebežniki” in “begunci”, čeprav ne prihajajo z območij, kjer je oboroženi spopad, vsakodnevno odpravljajo čez Sredozemsko morje. Kriv je organiziran kriminal tihotapcev, ki z nezakonitimi migracijami mastno služijo.

Medtem ko nedovoljeni vstopi v Slovenijo in kriminalna dejanja ilegalnih migrantov na njenem območju ne ponehajo, osrednji slovenski levičarski mediji še vedno kar tekmujejo v tem, kdo bo uspešneje promoviral politiko odprtih vrat, ki jo liberalna ideologija evropskim državam vsiljuje že od samega začetka migrantske krize. Zadnji primer, ki jasno nakazuje, da slovenski levičarski mediji za promoviranje ideje odprtih meja in prevračanja krivde za migrantsko krizo na Evropo izkoriščajo celo tragedije migrantov v Sredozemskem morju, je članek z naslovom “Utopljeni migranti pred Libijo: evropska tišina po letošnji največji tragediji v Sredozemlju”, ki ga je objavil časopis Dnevnik.

V članku Aleša Gaubeta je najprej predstavljena nedavna tragedija migrantov pred obalami Libije, v kateri je utonilo kar 150 migrantov. Zapisano je: “Na najbolj smrtonosni migracijski poti na svetu v Sredozemskem morju med obalama Afrike in Evropske unije se je v četrtek pripetila huda tragedija. Ko sta se nedaleč od libijske obale prevrnila dva lesena čolna z okoli 250 do 300 migranti, je za polovico pomoč prišla prepozno. Po ocenah visokega komisariata za begunce je utonilo med 115 in 150 migrantov.” Dodano je še, da je letos na območju Sredozemskega morja umrlo že 684 migrantov.

Sporni Dnevnikov članek (Foto: posnetek zaslona)

Evropa naj se nazaj odpre in postane bolj odprta za nove migrante
Nadaljevanje članka pa postreže z njegovim pravim namenom, ki je, več kot očitno, promoviranje ideje odprtih meja in prevračanje krivde za migrantsko krizo na Evropo, vse to pa kar na plečih nedolžnih migrantskih žrtev v Sredozemskem morju. Poudarjeno je namreč zlasti dejstvo, da Združeni narodi pozivajo Evropsko unijo, naj spremeni politiko do preseljevanje in se bolj odpre za prihode novih migrantov. Ob tem se avtor članka še posebej loti italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, češ da je začel uresničevati svojo predvolilno napoved in oteževati delo nevladnim organizacijam. Poudarjeno pa je tudi dejstvo, da njegova ostra protimigrantska politika ni odvrnila ilegalcev od odločitve za pot proti Evropi.

Matteo Salvini (Foto: epa)

Alternativa levičarski propagandi: Migrantom bi se moralo pomagati v njihovih izvornih državah
Dnevnik si ni prvič privoščil tovrstne manipulacije z bralci. No, tudi slovenski strokovnjaki za varnostna vprašanja, kot je Boštjan Perne, opozarjajo ravno nasprotno, kot nas skuša prepričati levičarska ideologija; namreč, da politika odprtih meja ne bo rešila migrantske krize, ampak jo bo le še poglobila ter ogrozila obstoj tradicionalne krščanske Evrope, na kar večkrat opozarja tudi madžarski premier Viktor Orbán.

Migrantsko krizo bo potrebno reševati v izvornih državah v Afriki, ki šteje kar 1,2 milijarde prebivalcev. Celotne Afrike v gosto naseljeno Evropo ne morem naseliti, zato bi morala leva politika z odločnimi ukrepi in financiranjem pomagati afriškim državam, od tega pa bi imel korist ves svet in ne le George Soros ter z njim povezane korporacije in nevladne organizacije, ki spodbujajo priseljevanje migrantov, med katerimi so številni islamisti, v Evropo. No, Evropa in ZDA že zdaj financirata afriške države, problem je korupcija, saj denar vedno znova izgine in ne doseže tistih, ki so ga najbolj potrebni – ljudi. A skorumpirane afriške vlade so že druga zgodba.

George Soros (Foto: Twitter)

Levičarski mainstream servis vam je zamolčal, da je Madžarska namenila 5 milijonov evrov za gradnjo bolnišnice v Siriji
Glede na to, kako polnih ust so levičarji o pomoči migrantom, čudi dejstvo, da je bila ena prvih držav, ki je tudi z dejanji dokazala, da ji gre za pomoč migrantom v njihovih izvornih državah, prav Madžarska, ki se ji večkrat očita, da nima primernega odnosa do migrantske krize. Ta se je namreč že lani odločila nameniti 5 milijonov evrov za gradnjo bolnišnice v Siriji. To dokazuje, da je prav Viktor Orban eden redkih svetovnih državnikov, ki je uvidel srž problema masovnih migracij. Očitno torej je, da se je dejstvo, da se je Evropska unija namesto spodbujanja reševanja migrantske krize pri njenih vzrokih odločila za pomoč ljudem v obliki uvoza migrantov v Evropo, izkazalo za strateško nevarno napako. Ta je močno zamajala Evropsko unijo samo, ob tem pa se je pojavila alternativa v okviru višegrajskih držav. Najnovejše pisanje Dnevnika, ki odkrito spodbuja politiko odprtih meja, s tem še dodatno izgubi svojo kredibilnost.

Viktor Orbán (Foto: Twitter)

Rajko Golob