Neverjetna zaslepljenost – po vseh posledicah, ki so jih pustile aktualne migracije, od ugrabitve do zažiga vikenda, Slovenska karitas še vedno trdi, da migranti bogatijo našo družbo “z vidika kulture, gastronomije, športa in glasbe”?

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Čeprav težav z migranti po razvpiti ugrabitvi v Beli krajini še zdaleč ni konec – mimogrede, včeraj smo poročali, da so v bližini Ilirske Bistrice vdrli v vikend hišico in jo zažgali (več TUKAJ) –, pa nekatere organizacije vztrajajo pri tem, da so migracije nekaj dobrega. Pa ne samo tradicionalno levičarske nevladne organizacije, pač pa tudi cerkvena Slovenska karitas.

Za kaj gre? Slovenska karitas je včeraj v sporočilu za javnost zapisala, da je izdala publikacijo o povezanosti migracij in razvoja v Sloveniji z naslovom “Naš skupni dom”. Kot so zapisali, omenjena publikacija “predstavlja zgodovinsko in trenutno stanje glede migracij v Sloveniji, osvetljuje glavne izzive priseljevanja in odseljevanja, izpostavlja dobre prakse v Sloveniji ter pogled Karitas na migracije in celostni človeški razvoj”.

Omenjeno publikacijo je pripravila v sodelovanju z Inštitutom RS za socialno varstvo, organizacijo Global Migration Policy Associates (GMPA), Caritas Europa in predstavniki vladnih služb, nevladnih organizacij ter verskih skupnosti v Sloveniji. Publikacija, ki proučuje migracije v luči razvoja, je prva tovrstna v Sloveniji in je namenjena strokovni javnosti in oblikovalcem politik, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Migracije nas “bogatijo”
In kaj so njene ključne ugotovitve? “Priseljevanje, ki v Sloveniji temelji predvsem na dotoku ljudi z Zahodnega Balkana, je ključni dejavnik, ki blaži negativne posledice staranja prebivalstva in upadanja deleža delovno aktivne populacije v Sloveniji, ob upoštevanju nizke stopnje rodnosti. Intenzivno staranje pa je potrebno obravnavati tudi v luči izseljevanja. Vse to ustvarja izrazite pritiske na nacionalni sistem socialne varnosti, kjer se kot posebej občutljiv na demografske spremembe kaže sistem pokojnin, invalidskega zavarovanja in drugih kritij iz naslova socialnega zavarovanja. Priseljevanje je skozi zgodovino pomembno prispevalo k industrijskemu in gospodarskemu razvoju Slovenije, ki k nam privablja predvsem priseljence iz držav Zahodnega Balkana. S svojim delom v Sloveniji pomembno prispevajo tudi v sistem socialne zaščite, obenem pa prispevajo tudi k razvoju držav izvora. Migranti bogatijo našo družbo tudi z vidika kulture, gastronomije, športa in glasbe.”

Katere podatke uporablja Karitas?
No, že v uvodu se pojavi precej bizarna polresnica – namreč, zapisali so, da v Slovenijo pritekajo migranti z Zahodnega Balkana. Kaj natančno je mišljeno s tem, ni znano, toda statistika, ki bo objavljena tudi v jutrišnji tiskani izdaji nove Demokracije, govori o tem, da v naši državi ne beležimo migrantov, ki bi po državljanstvu pripadali državam na jugozahodnem delu Evrope, pač pa gre za ilegalne migrante z Bližnjega vzhoda ter Afrike. Res pa je, da k nam prihajajo s Hrvaške in da so prej verjetno nekaj časa bivali tudi v drugih državah na območju nekdanje Jugoslavije. No, razen, če imajo v mislih predvsem tiste, ki v Slovenijo pridejo po legalni poti, vendar v duhu marakeškega sporazuma očitno ne delajo razločka med legalnimi in ilegalnimi migranti. Nenavadna pa je trditev, da le 0,5 odstotka vseh migrantov, ki prihajajo v Slovenijo, izhaja iz držav izven Zahodnega Balkana. Toda podatki o ilegalnih migracijah praktično ne beležijo množičnega pojava Albancev s Kosova (čeprav jih je tudi nekaj vmes).

A že nadaljevanje besedila ponudi precej “lovskih”, namreč o tem, da migranti bogatijo našo družbo. Če imajo v mislih aktualne migrante, ki jih v Slovenijo dostavljajo tudi lokalni vodniki (po naših podatkih je tudi na območju občin ob meji s Hrvaško kar nekaj Slovencev, ki dobro služijo s pomočjo pri ilegalnih prehodih meje, vendar jih policija lahko aretira šele, ko jih zasači pri samem dejanju), potem se lahko samo primemo za glavo ob takšni zaslepljenosti. Namreč, migranti iz večinsko muslimanskih držav k nam in v Evropo ne prihajajo delat, ampak se gredo socialni turizem. Le redki med njimi se želijo integrirati in poiskati delo.

Politični pozivi pred volitvami v Evropski parlament
Seveda pa to še ni vse. Slovenska karitas v sporočilu za javnost povsem v slogu levičarskih skupin pred volitvami v Evropski parlament poziva “prihodnje institucije EU, da upoštevajo prispevek migrantov k razvoju gostujočih držav in izvedejo potrebne politike, da bi omogočile bolj prijazne družbe, ki zagovarjajo globalno solidarnost, enakomeren razvoj, uresničevanje človekovih pravic in zagotavljanje človekovega dostojanstva”. Kot pojasnjujejo, “s slovensko publikacijo Naš skupni dom, ki je ena v seriji dvanajstih publikacij, ki so jih pripravile organizacije Karitas, vključene v projekt MIND, želimo povečati ozaveščenost o pozitivnih vidikih migracij v Sloveniji in naši regiji ter njeni povezavi s trajnostnim razvojem”. In smo spet pri levičarskem diskurzu.

Na okrogli mizi Karitas tudi sin evroposlanca Vajgla in nekdanja vidna članica Zaresa
Zanimivo je sicer, da je bila ob predstavitvi publikacije organizirana tudi okrogla miza, ki jo je povezoval Alen Salihović, sicer novinar Radia Ognjišče, na njej pa sta sodelovala generalni tajnik Slovenske karitas mag. Cveto Uršič ter mag. Barbara Kobal Tomc, direktorica Inštituta RS za socialno varstvo. In kdo je Barbara Kobal Tomc? Gre za sedanjo ženo znanega sociologa dr. Gregorja Tomca, pred desetletji tudi člana legendarne punk skupine Pankrti, nekdaj je bila tudi njegova študentka. Zanimivo je, da Kobalova sedaj predava na Fakulteti za uporabne družbene študije, nekdaj pa je bila vidna članica Golobičeve stranke Zares, kjer je bila celo predsednica programskega odbora. Tomc je bil v preteklosti sicer poročen s televizijko Alenko Arko, legendarno urednico oddaje Preverjeno na POP TV, skupaj imata tudi hčerko, vendar naj bi se razšla že pred desetimi leti. Cveto Uršič pa je po naših podatkih član NSi.

Barbara Kobal Tomc, druga z desne. (Foto: STA)

Na okrogli mizi je sicer sodelovalo še več gostov, med drugim tudi vodja sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na ministrstvu za zunanje zadeve RS Uroš Vajgl. Gre za sina veliko bolj znanega Iva Vajgla, evropskega poslanca, ki zaključuje svojo kariero v Evropskem parlamentu. Mladega Vajgla je na sedanjo funkcijo tik pred svojim odhodom z MZZ imenoval še prejšnji zunanji minister, sedaj pa minister za obrambo Karl Erjavec. Izjavo Uroša Vajgla, povzeto iz sporočila za javnost, objavljamo v celoti, ker je po svoje zelo sporočilna: “Slovenija migracije naslavlja tudi v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Za uradno razvojno  pomoč na letni ravni namenja ca. 70 mio eurov, od tega približno 2/3 sredstev preko EU in mednarodnih organizacij, 1/3 pa preko dvostranske pomoči, ki vključuje tudi projekte ustanov, nevladnih organizacij in štipendije za študente iz tujine. Med drugim podpira tudi projekte, ki kot ciljno skupino vključujejo begunce, in sicer  v Jordaniji, Libanonu in Ugandi. Slovenija za razvojno pomoč prispeva 0,16 % svojega bruto nacionalnega dohodka, skladno z mednarodnimi zavezami, pa si mora prizadevati, da se ta delež do leta 2030 dvigne na 0,33 %. Povprečje v članicah EU danes znaša 0,5% bruto nacionalnega dohodka. Cilj te pomoči je globalna odprava revščine, neenakosti in trajnostni razvoj. Pri tem ni dovolj samo ekonomski vidik ampak tudi okoljski in socialni. Z razvojno pomočjo se blažijo vzroki za prisilne migracije. Vendar je v prihodnosti pričakovati še večje izzive, predvsem zaradi podnebnih sprememb.” Komentar najbrž ni potreben – ali pač?

Je v ozadju Sorosova mreža?
Če bi šlo pri tem projektu le za idealistično predstavo o migracijah (realnost v praksi je žal pogosto drugačna, saj se preko ilegalnih migracij izvaja tudi prevoz prepovedanih drog, migranti pa s seboj prinašajo tudi nevarne bolezni), bi še nekako razumeli – tako pa glede na sodelujoče organizacije (Inštitut RS za socialno varstvo, organizacija Global Migration Policy Associates (GMPA), Caritas Europa in predstavniki vladnih služb, nevladnih organizacij ter verskih skupnosti v Sloveniji) ter posameznike lahko sklepamo tudi na politična ozadja ter vpliv Sorosove mreže. Skratka, Slovenska karitas si je s takšnim pristopom naredila medvedjo uslugo, saj bo zaradi razkoraka med ideali in realnostjo zaupanja vanjo precej manj kot prej. Navsezadnje gre za ustanovo, ki je nastala v okviru katoliške Cerkve, kjer je, vsaj kar se slovenske Cerkve tiče, očitno le murskosoboški škof dr. Peter Štumpf dovolj pogumen, da si upa komentirati tudi realne razmere na področju migracij (TUKAJ).

Pa še to: včeraj zvečer nas je vir obvestil o tem, da Šarčeva vlada v zadnjem času skuša pridobiti čim več stanovanj v blokih za potrebe nastanitve migrantov, za ta projekt pa naj bi skrbel prejšnji državni sekretar na ministrstvo za notranje zadeve, sedaj pa vodja delovne skupine na ministrstvu za obrambo Boštjan Šefic. Informacijo še preverjamo.

Demokracija

 • antimur

  Jebeš Papeža Frančiška, Zoreta, Karitas, NSi, radio Ognjišče, katerega sem zvesto poslušal (sem kristjan) ter vso levofašistično Soros-Kučanovo bando.

 • Anton

  migracije so vedno bile in vedno bodo, sem za migracije, vendar sem za regulativo na tem področju in predvsem naj poudarim, nisem za ilegalne migracije. Da si bomo na jasnem, ko odpiramo temo o migracijah, moramo biti eksaktni in stvar razčleniti in ne mešati jabolk in hrušk.

  sarkazem press

  • antimur

   Kaj bi ti razčlenjeval, ne opaziš, da pritepenska drhal nezakonito vdira v deželo in jo spreminja v greznico ter odžira krvavo zaslužen kruh poštenih domoljubnih Slovencev.

   • Anton

    verjaemm da sva istih misli, da sva oba proti ilegalnim migrantom, za legalne migracije, pa verjamem da si tudi ti, vkolikor sprejmemo naše običaje in da se integrirajo v naš prosto ter da so neka dodana vrednost, pravne reglative pa, kot varovalka, vkolikor kdo naredi kriminalno dejanje, se ga takoj izžene iz države za vedno, pika

    sakazem press

    • JANEZ GUS

     Katerega boš zaposlil in kdo,kje,kam.So vsi brez izobrazbe.Dobri so samo za javno upravo,tam pa že itak naši brez šolniki hodijo eden po drugem.To so vsi socialni turisti in žrebci.

     • Drago
     • Nata

      Vse, kar Mladina napiše , je potrebno dvakrat prebrati.
      Zelo zanimivo branje. Samo vprašanje. . . . kako so lahko te ilegalne migracije ogledalo naše družbe ?
      In, kako lahko med prišleki dobiš človeka, ki bo toliko znal, kot ti, ki sedaj delajo v omenjenem podjetju?
      Pa še nekaj. . . . . . Slovenijo so si izbrali ? A res ? Saj si je niso. Smo odskočna deska za naprej.Naše meje puščajo, kot staro rešeto.

      Tako je bilo tudi v preteklosti!!

     • Drago

      Kaj hočeš, realnost se pač ne sklada z vašimi predsodki. Na vsa tvoja vprašanja pa je že odgovoril g. Lanišek v intervjuju, samo prebrati ga je treba.

     • Nata

      Predsodki ?? Kaj pa imajo predsodki skupnega z realnostjo?
      Eno figo je odgovoril.

     • Drago

      Predsodki so realnost, živ dokaz za to je 99% komentarjev na teh straneh, vključno s tvojimi. Če si pa funkcionalno nepismena, ti nihče ne more pomagati, sploh če se odgovor ne sklada s tvojimi predsodki.

     • Nata

      Dej mi mir, če drugega ne znaš napisati kot samo o funkcionalni nepismenosti ( pa izgleda, da ti ne veš kaj je to ), si ti krasen dokaz zaslepljenca zaradi svojih lastnih koristi.

     • Drago

      Miška, ti nabijaš pod mojimi objavami in ne jaz pod tvojimi. Kaj si pa misliš o meni, mi pa enkratno dol maha…

     • Nata

      Verjamem. Rešitev je enostavna.

     • Nata

      Ne vem sicer kaj ima skupnega realnost s predsodki.
      Na moja vprašanja v intervjuju pa nisem našla odgovora.

      1. Samo vprašanje. . . . kako so lahko te ilegalne migracije ogledalo naše družbe ?
      A zaradi protesta v Šenčurju ?? Gaj je lahko sram, da kaj takega sploh izjavi

      ” Njihovega ravnanja ne bom komentiral … Lahko pa rečem, da si pred
      problematiko priseljevanja v Evropo ne smemo zatiskati oči, kajti ti
      ljudje so tukaj. ”

      Ni pa povedal, koliko jih je ?

      In to je obenem že odgovor na moje drugo vprašanje.

      In, kako lahko med prišleki dobiš človeka, ki bo toliko znal, kot ti, ki sedaj delajo v omenjenem podjetju?
      Njega seveda skoraj bolj motijo čik – pavze, kot molitvena navada muslimanov.
      Tudi to ni povedal. če v petek delajo ??

  • Nata

   No, delno to drži. Vendar pa mislim, da smo že takrat , v 90-tih letih, izpolnili svojo dolžnost , Imamo dovolj migrantov.
   Žal pa nimamo prav nikogar v Vladi, ki bi bil spodoben to regulirati !

 • Drago

  Tako je! Karitas je pravzaprav komunajzarsko-soroševa organizacija, ki je del plana za zamenjavo prvotnih prebivalcev z muslimani, papež pa se je itak prodal globalistom in komunistom. Samo še pravi domoljubi nas branijo pred uničevalci evropske civilizacije. Živel Janez Janša, živel Orban, naš zvezda vodnica in fiinancer!

 • Slovenec

  Pa kaj je tem na Karitasu? Ta mlacnost nad bo uničila.

  • Steiermark

   Kaj je tem na Karitasu? To kar je papežu!

   • Franc Šink

    Pomeni zmešano.

  • garfi

   celotna rkc je ugrabljena od satanističnih gLobaListov

   • Observer

    Celotna rkc je ugrabila krščanstvo od AD325 dalje. Nadaljevanje Rimskega poganskega imperija v drugačni preobleki. Skrivnost, Babilon veliki. Samo nekateri ne poznate vse njene krvave zgodovine in vseh njenih laži in zvijač. Potem se pa čudite, ko gledate papeža danes in njegovo zagovarjanje Islamske invazije. To so počeli skozi vso zgodovino. Če pa umrejo v vojnah njihovi lastni katoliki, so pa za njih samo kolateralna škoda.

    Janez 16
    1 To sem vam povedal, da se ne pohujšate. 2 Iz shodnic vas bodo izobčili; pride celo ura, ko bo vsak, kdor vas umori, mislil, da s tem služi Bogu. 3 In to bodo počeli, ker niso poznali ne Očeta ne mene. 4 Toda te stvari sem vam povedal, da se boste spominjali, ko pride njihova ura, da sem vam jaz povedal.«

 • Matija Mataja

  Na hitro sem pregledal vašo naslovno stran in vse prispevke.
  Cca 97% prispevkov ima negativno konotacijo in menim, da je tako vsak dan 24/7
  A je potrebno še kaj dopisat…DepraTv
  Za to prav gotovo niso krivi levičarji.

  • xtc

   Ja.
   A ne veš kaj?
   Da si butl.

   • Matija Mataja

    A si ti dal sam sebi všečke? No dej priznaj…hehe

  • antimur

   Trot kučanistični, ne opaziš, da ta kratkonogi razpadajoči Kučan s svojo drhaljo vse to počne, to so ogabni izdajalci in si več kot zaslužijo najglobji prezir domoljubnih Slovencev.

 • totex39

  Saj vam skoz dopovedujem, da je pri nas že vse noro in sedaj so že cerkvene ustanove okužene, da je to tako pa vemo zakaj.

  • Janez Kepic-Kern

   INFO S SEJE
   DZ
   PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
   VODJA
   TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
   “pred
   KRATKIM SO
   AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko – H A L O Z !
   Toliko
   v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
   KI
   SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
   Zna
   se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
   NA
   NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
   da
   bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.

   • Janez Kepic-Kern

    SPODAJ JE NEKAJ
    NESAMOKRITIČNIH, NERAZGLEDANIH
    EX KP, ZK
    PROVOKATORČKOV,
    KI
    NE GLEDE
    NA SVOJE “MALO OZ. – N I Č – ZNANJE – KAR PIŠEJO”
    IN
    SI CELO
    – UTVARJAJO,
    DA KAJ POZITIVNEGA POČNEJO”
    NAJ
    SI KAR – UTVARJAJO,
    Čas in Matilda bosta izbrisala – njih same
    in
    njih – utvare ! Zagotovo !

    Iz moje revije “SLOVENIANA”

    “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO, ISLAM !”
    Spoštovani beroči!
    Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
    izpričano in dokazano – že – zgodila.
    Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
    tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
    Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
    Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
    TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
    ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
    itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
    aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
    konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
    s TV – seveda.
    “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
    – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
    seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
    Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
    stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
    Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
    osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
    “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
    da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
    Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
    Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
    – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
    obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
    Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
    nekaj dejstev iz zgodovine!
    Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
    1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
    • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
    • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
    • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
    • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
    • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
    porazil turško vojsko pri Dunaju.
    Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
    Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
    2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
    Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
    Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
    PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
    VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
    Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta – utemeljeni v “razumnem
    stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
    – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
    Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

  • diler resnice

   Le koliko se jih sploh zaveda, da je to možganski “virus”, dekadence in kot pravijo nekateri umsko bolj razgledani, propad evropske civilizacije ! Generacijski ciklus dirigiranega priseljevanja, ki poteka preko humanitarnih oblik, hkrati sproža protislovna kontradiktorna vprašanja, zakaj se zadeve glede migracij ne rešujejo na izvoru ampak na cilju. Evropa ima že sama dovolj težav eksistence preživetja, ki se ob naraščanju podnebnih sprememb, kaj hitro lahko še poslabšajo, poleg obdelovalnih površin, ki se vsled gradenj stanovanjskih, gospodarskih in prometnih površin hitro krčijo !
   Razumi kdor more !?

 • Anton

  Bodo v prihodnosti drevesa ozelenela že marca?

  za prediction je potrebno vsaj minimalno 15-20 soslednih podobnih let, da smemo govoriti o neki verodostojni spremembi na podlagi historičnih podatkov(let), vse ostalo je “strokovni populizem”

  sarkazem press

 • xtc

  Še en razlog več ,da se izogibati Karitasovcem.
  Sicer pa naj jih vzdrujejo z svojimi prihodki in naj nehajo fehtat kot RK in ostala fehtarska tolpa.

 • JANEZ GUS

  Ta je podtaknjena v karitas ali pa trapasta.Pazi naj na izraze A. tudi na karitasu že službe tala kučanova mafija.

 • Janez Kepic-Kern

  DA VESTE VSI.
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko – H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.

 • slosin

  ajde banda pokvarjena….kako kažejo kaj izračuni? V koliko letih boste Slovence uničili, oz. jih nadomestili z balkanci in kameltrajbarji….?

  ps: če mi pride spet kakšen karitasovc trkat na vrata za ‘humanitarni’ prispevek, bo deležen stilske preobrazbe in edino še za fehtat bo dober…

  • Steiermark

   Slovence so že “za časa tita” uspešno zamenjali za balkance! Poglej si samo ljubljannoo, velenje, koper , celje itd., tam ni skoraj več, ne sluha ne duha o Slovencih!

 • Marija

  Ja ve se.Denar sveta vladar.

 • matjazr7

  Pa saj je vse res. Bogatijo nas z vidika kulture, gastronomije, športa in glasbe.
  Z vidika kulture: kultura posilstev, kultura rezanja glav, kultura ugrabljanja, kultura poročanja s šestletnicami, …
  Z vidika gastronomije: ziher je kakšna halal specialiteta, mogoče svinjski zrezek s svinjo zaklano na halal način (s svinjo mislim kakšnega katolika, ki se ne bo pravi čas spreobrnil v islam) …
  Z vidika športa: pohajkovanje po naravi, orientacijski pohod/tek, halal triatlon (do Kolpe hodiš, potem jo preplavaš, v Sloveniji ukradeš avto, se pelješ in tečeš, ko te policaji zaustavijo).
  Z vidika glasbe: hja, to bodo pa tudi levičarji kmalu tenko piskali z islamskim nožem v hrbtu, kar je tudi svojevrstna glasba, da ne omenjam zvonjenja kurentov, ko se jim bodo čudili in še kakšnega naskočili, ovce so jim domače :).
  Tako da obogatitev na vseh nivojih, samo sprejeti jo moramo z odprtimi rokami in se prilagoditi nanjo.

 • Morala

  Še manj donacij in prispevkov bo….

  • Dragan Krstič

   Ja kaj češ, direktiva iz Vatikana.

 • Dragan Krstič

  Najdite na googlu kaj se dogaja v Bosni. Ružnić, evidentirani su silovanja, ubistva, krađe i niko ne rješava problem

 • Janez Kepic-Kern

  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”, N: sloveniana. si.

  “EVROPA, MI-SLOVENCI, KRŠČANSTVO IN ISLAM.

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta – utemeljeni v “razumnem
  stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

 • macon

  Eni iz tretjega sveta si želijo na zahod, ker je bogatejši kot njihove domovine in sanjajo o zastonj sociali, kar gre do sanj o zastonj hišah in avtih, mi pa moramo to “raznolikost” spoštovati in jim dajati. Raznolikost je seveda v tem, da so to butlji, ker tudi domačinom nihče ne daje hiš in avtov.

  Ljudje so se selili za delom, ne za pravicami za nič. Pravice so v paru z dolžnostmi ampak levičarski ideal je seveda zmeraj bil dajati čim manj za čim več dobivanja in v pritepence projecirajo te zblojene predstave. Levičarjem so zmeraj krivi drugi, sami si pripisujejo samo dobro (z “napakicami” ampak kaj bi to, ko je namen dober).

  Tudi pri nas se bodo torej razvile vzporedne družbe kot so se na zahodu, ker večina domačinov s temi ljudmi noče imeti nič. In tako je bilo tudi v časih, ko so ljudje iz revnejših družb dejansko prišli delati! Ko pa bo kriza, bodo socialni turisti krivi za vse in nihče ne bo mogel reči, da nimajo dela krivde za slabšanje razmer na zahodu (kriminal, umazanija, stroški za socialo).

  Ubrisani islamski fanatiki so ob tem samo za češnjico na torti.

  • samotoje

   “Tudi pri nas se bodo torej razvile vzporedne družbe kot so se na zahodu”… Pri nas so že vzporedne družbe. Tu živi že tretja generacija priseljencev iz bivše Jugoslavije, ki se v veliki meri še vedno ni integrirala in se tudi noče Zakaj bi se? Od njih tega nihče ne zahteva in se jim niti slovensko ni treba naučiti. Jesenice, deli Kranja, Rakova Jelša, Tomačevo, Fužine, Savsko naselje- same vzporedne družbe. Ko jih bo dovolj, bodo to no go cone.

 • Nata

  Caritas Europa nas pravzaprav ne bi smela zanimati. Ta je pa dobra , no ?

  Mislila sem, da je naša Karitas bolj avtonomna. Odvisna je od naših darov in nima nobene pravice tega podarjat tem prišlekom, dokler je pri nas veliko pomoči potrebnih ljudi, Je že res, da podarjena dobrina ni več naša, ampak namenjena pa bi morala biti našim državljanom.

  Torej, dajemo dvakrat ?? V državno in Karitasovo malho ??
  In ti prišleki tudi dvakrat dobijo ?? Sami pa imajo denar za potovanje in drage telefone ??

  Odgnali boste vse dobre ljudi !
  Saj imamo poln kufer dobrodelnosti ! Poskrbeti bomo morali za svojo rit !!
  Nagnati bo potrebno vse, ki nas ropajo.

 • Artur

  DOM predavanje mag.Bernard Brščič, Sevnica 13.5.2019
  https://www.youtube.com/watch?v=iqEOucEqVeI

 • Van Der Waals

  BOGATIJO Z USRANIM ZAŽGANIM KEBABOM!!! NAJ SI GA NESEJO NAZAJ OD KODER JE PRIŠEL!!

 • Antonius

  V Karitasu sem zadnjič daroval, ko je prišel ljubljanski Škof Uran blagosloviti nanovo prebarvane prostore Karitasa. Kaj sem doživel? Nikdar uporabljena, modno sprejemljiva oblačila z obutvijo vred sem jim prinesel za pomoč revnim in socialno ogroženim, pa tam naletim na zajetnega škofa, ki se za trud blagoslova na novo prefarbanih prostorov, pokonci drži z imenitno pojedino. Pod olivami se je ob vsem slastnem zgornjega cenovnega razreda, njegovim zobem ponujala tudi medvedova salama. Odložil sem, kar sem prinesel revežem v pomoč in v mislih zamišljen in zagrenjen počasi odtaval k najbližjemu *sosedu*. Za drobiž sem kupil nekaj malega ljubljanske, košček ementalerja in žemljo.
  Ni mi šlo v tek, na klopci bližnjega parka. Vrabce in golobe sem nagradil in razmišljal o njegovem blagoslovu, blagoslovljenem škofu in medvedovi salami.

  • Sonce

   Še dobro da niste videli avta s katerim se je pripeljal.
   Solzne oči..

  • AG Eric Holder

   Škof Qu’ran? :)

   PS: Res imate izdajalsko kri. :)

   • Antonius

    Po čem pa presojate mojo izdajalsko kri?
    Rdeči križ me je izgubil, ker je Lenič posojal podarjeni denar.
    Zaradi pojedine na Karitasu me pa tudi oni ne bodo videli nikoli več.
    Zdaj osebno podarim, če prilika nanese. Osnovnošolskemu dečku sem podaril računalnik in dva električna šivalna stroja sta šla v ustrezne roke.
    In za konec še malenkost. V cerkev me je zanesla njena arhitektura in zgodovina v njej. Verujoče spoštujem, do ravnanj inštitucije sem pa kritičen.

    • AG Eric Holder

     Mislil sem na škofa Qu’rana. :)

     PS: No offence. :)

  • Nata

   Jojmene Antonius.
   Imate smolo, da gospoda Urana dobro poznam. Zelo grdo ste ga označili !!
   Tisto medvedjo salamo , oziroma imenitno pojedino pa so verjetno verjetno organizirali sami Karistasovci.
   O zajetnih ljudeh pa smo že razpravljali, a ne ?

   Kako to, da ste včasih kar malo zlobni ? Težke življenske preizkušnje človeka ne spremenijo v taki meri. . . . .

   • Antonius

    Vsi duhovniki so očem videti dobrotni, koliko je med njimi zares dobrih, nas učijo pa izkušnje z njimi.
    Mene prav nič ne zanima, kdo je organiziral bogato pojedino škofu Uranu, razočaran sem bil, ker je njegova igrana skromnost ušla iz vajeti tam, kjer sploh ne bi smela.
    Jaz sem v Karitas prinesel *bogato* darovanje socialno ogroženim revežem, škof Uran je prinesel pa svojo razvajeno ponižnost in želodec.
    Vem, kaj je lakota, ker sem zaradi nje *poležaval* dve leti in pol v Domu invalidne mladine v Kamniku. Vedno pomagam, če morem, zmorem in mi je mogoče. Ampak?! Tudi jaz nosim v sebi spoznanje, zadržanje in omejitve. Ukradli so mi avto, motor in pin kodo na TR. V enem letu so me spravili v zelo hudo finančno preizkušnjo. V trgovini nič več ne kupujem živil, da bi jih preko organizacij, ki jim nič več ne zaupam, kamorkoli daroval.
    In da bo mera polna, bom dodal še eno mojo dobrodelno pomoč. Prijatel je pred šestimi leti prek noči izgubil vse, kar je osmišljalo njegovo družinsko življenje. Šest let mu stojim ob strani in mu pomagam kot malokdo. Tudi zaradi te pomoči, si jaz na noben cerkveni praznik ne privoščim medvedovo salamo.
    A v moji duši sonce po šestih letih počasi vzhaja. Tudi z mojo pomočjo bo šel Prijatelj končno na svoje.
    Zloben?! Nikoli?! Naiven?! Tudi že dolgo časa ne! Razočaran in malce jezen pa zagotovo.

    • Nata

     Imamo različne izkušnje. Za vami so hude preizkušnje in verjamem, da vam gre ta narejena dobrohotnost na živce.

     Pa smo navkljub temu lahko pravični. Saj ne, da bi se človek kar naprej na nekoga moral ozirati. To je slabo za vsakega.

     Resnico pa moramo povedati, če se le da.
     Se oproščam za besedo – zloben.
     Ampak , pikniti pa dobro znate . In prav je tako.

  • sodnikisozločinci

   Da bi ga medved fental, salamožera! A ni Jezus učil skromnosti?

 • Steiermark

  Potreebno bo zaprositi pritlikavega lažnivca in ostalo levaško golazen, da nam “posodi” kakšnega “pijanega lovca”, da bo le ta opravil delo…. Oni to znajo!

  • AG Eric Holder

   Hahahahhahaha. :)

   PS: Tebi se res vidi, da ti fali k……….. :)

 • AG Eric Holder

  Prav privoščim SDS članom, da jim begunci “uturijo kitu” v usta. :)

  PS: To si edino zaslužite. :)

  • JANEZ GUS

   Ja TEBI JO JE UTURILA ŽE MAMA.Pa kaj hočemo.Moderator,daj tega kitiča na čakanje.Že dolgo serje.

   • AG Eric Holder

    Janezov odjebi. :)

    PS: Hahahhahaha. :)

 • Franc Šink

  Karitas je cerkveni, vlada je komunistična. Obema se je dobro izogniti v širokem loku. in naj nam preneha pihati na dušo.

 • tramal

  Karitasu že dolgo ne zaupam več ,tako kot tudi rdečemu križu .Vsi južnjaki prihajajo po robo ,potem jo pa doma v južnih državah preprodajajo .Tile migranti pa vsak dan dobijo pri njih nova oblačila ,stara pa zavržejo po gozdovih.

  • Steiermark

   Balkanci ne hodijo samo po “robo” ampak predvsem po denar. Poleg tega so pa zelo izbirčni in ne vzamejo vsega, kar jim ponuja Karitas – tega mi ne jemo, rečejo, če ni kakšna “dobra znamka živil”!

  • sodnikisozločinci

   Popolnoma res, iz prve roke, od Makedonca sem slišal, da je v Sloveniji na Rdečem Križu in Karitasu ogromno makaronov, riža in moke, kar nekateri s kombiji furajo v Makedonijo in od ene fure zaslužijo 1000 evrov. Opazuj malo makedonske cigane v Sloveniji, kakšen standard imajo, od dela sigurno ne.

   • sodnikisozločinci

    Se spomnete afere, ko je Humana podarjena oblačila dostavljala neki firmi v Avstrijo, kjer naj bi jih baje sortirali glede na vrsto blaga, oni pa so jih dali v razrez in prodali neki tekstilni tovarni v predelavo, ker je takšno mešano blago boljše kvalitete. Na račun naše humanosti služijo kapitalisti. Ljude pa podarjajo praktično nove obleke, ta banda jih pa uniči, namesto da bi jih dobili pomoči potrebni.

 • Olga101

  Z vidika požiganja cerkev, uničevanja križev, ubijanja kristjanov, širjenja pedofilije, zlorabe žensk, terorizma, … nas muslimanske migracije res “bogatijo”!

  Samo pri Karitas pozabljajo, da se bodo pri tem tempu in takšnih idiotih že čez nekaj let morali preimenovati v FIDYA!

 • Nata

  Ja, Nova , dobro ste podkurili !! Ponovno !! Ste mojstri podelati v nič tudi organizacije, ki so do sedaj tudi našim ljudem kar dobro služile !!Kaj vas pa ščiplje !¨! S takimile članki SDS in J. J. ne bosta prav nič pridobila . Prej obratno.

  Karitas v današnjem času je čisto nekaj drugega, kot je bila.

  Je pa v preteklih desetletjih ogromno naredila za ljudi. Menda ja, ne boste sedaj vse njeno preteklo delo posračkali. Morda pa bi bilo pošteno povprašati šefa slovenske Karitas , kaj zraven počno Vajgl. . . . pa Tomćeva ??? Tudi o tem, kdo vse lahko pride po darove in v kakšnih količinah , bi ga malo povprašali, ali ne ?? Prosite ga za intervjmu. Ne pa, da nam takole nesramno vržete kost !!

  Samo poglejte komentarje spodaj. Sem sicer že nekaj napisala, a sem izbrisala.
  Zaradi komentarjev , ki sem jih naprej prebrala.
  Na veliko dobrodelnih koncertih sem sodelovala. In dobro vem , kako je s temi zakuskami. . . . . ki jih po navadi sponzorira kakšna gostinska hiša. Saj vendar vemo, kako gre. Jaz tebi , ti meni.

  Vedno sem bila nasprotnik tega. Ne potrebujem nobene hrane in pijače po koncertu. Zelo lepo bi bilo, ko bi gostilničar sredstva , ki jih je namenil za zakusko, namenil v blagajno Karitasa.
  Vendar pa, tako je v naši državi. Sedaj bo pa tudi Karitas kriva, da desnica ne vlada ?????

  • Olga101

   Cerkev je žal pozabila na naše ljudi, na vse trpljenje naših predhodnikov in na povojni genocid. Paktira s komunisti, z Islamisti. Vključno z rdečim Frančiškom pelje kristjane ponovno v klavnico. A ste slepi. Rekli boste, da je treba nastaviti drugo lice. Zakaj je pa potem Jezus v templju porušil vse stojnice? Zakaj ni nastavil drugo lice? Zakaj ni v puščavi nastavil drugo lice, ampak je odgnal hudiča?

   • Nata

    Porušil jih je zaradi goljufij trgovcev
    https://www.jw.org/sl/publikacije/knjige/biblijske-zgodbe/6/jezus-ocisti-tempelj/
    Hudiča ni odgnal, ampak je oni obupal, ker Jezus ni podlegel skušnjavi
    https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+4%2C1%9611&id13=1&pos=0&set=2&l=sl
    Veste, Olga, saj se zelo malo spoznam na teorijo vere. Premalo poznam Sveto pismo. Sem pa verna in vedno rečem, da je za vsako posledico odgovoren vzrok.

    Nisem slepa, tudi nisem pristaš nastavljanja drugega lica.
    A vse ima svojo mero. Če se res želimo končno iti naprej.

   • Observer

    Tisti, kateri misli, da moraš nastaviti drugo lice, če ti nekdo pride posiliti ženo in otroke, nima pojma kaj je Jezus učil. Kar je predvsem tipično za katolike in vse odpadle protestante, ki danes večinoma ne berejo Svetega pisma in jim večinoma služi kot okras ali obtežitev za papirje in se na njem nabira prah, pa tudi za ateiste tu gor, ki vedno nekaj pametujejo na pamet, in kadar to koristi njihovi agendi, citirajo najbolj znane citate Jezusa iz konteksta, o njegovem celotnem nauku pa nimajo pojma. Če bi katoliki brali Sveto pismo in bi jim oči odprl Bog, ne bi bili katoliki.

  • Franc Šink

   Tudi prav. Samo mene ni zraven.

 • Franc Šink

  O Karitasu pa tole.
  V začetku 70 tih sem opazil to, da so prebežniki iz vzhodno evropskih držav.ki so bili nastanjeni v Traiskirschenu pri Dunaju dobili od Karitasa prav vse, od obleke do denarja. Mi iz “jugoslavije” pa prav nič.
  In to pod pretvezo da Yuga ni članica Karitasa.
  Toliko o KARITASU.!!!

  • Nata

   Seveda ! Mi smo imeli vendar Rdeči križ !!

   In to ni bila pretveza , ampak dejstvo.

   Oprosti, no.

   • Franc Šink

    Za železno zaveso tudi ni bilo Karitasa.

    • Nata

     Razumljivo.
     Saj je celo silni D.Türk , kot predsednik naše države govoričil, da Karitas ne potrebujemo.
     Takrat so bili pa vsi tiho. . . . .

  • sodnikisozločinci

   Saj, Sovjetska zveza, Romunija in Bolgarija so očitno bili. Čista politika, ne pa humanizem.

 • rrrrr

  Sporočilo slov. Karitas ne more biti bolj jasno:
  Če se je z njihovga plakata še včeraj smehljal Bergant::” 40 dni brezbalkohola”,. Se nam danes z njihovega novega reži Soroš: ” 40 dni brez vaših dobrodelnih prispevkov”
  Zato, dragi naši domači donatorji, ne potrebujemo več vašega trdo privarčevanega novčiča ……Imamo Judeževega cvenka dovolj!

 • Mitja Kotnik

  Najprej se mora končati podpora, tudi Slovenska, nezakonitim vojnam z namenom zamenjave režimov, ki jih vodijo ZDA z EU zavezniki in Kanado.
  Z “ciljem” pomagati ljudem, ki trpijo pod diktatorji, so zrušili Afganistan (talibane so oborožili, ko so se borili proti rusom in kasneje po 11. 9. napadli), Irak, Libijo, Egipt, Sirijo… povzoročili so ogromno vojnih žrtev in nesporno v nobeni državi ljudjem ni sedaj bolje temveč slabše. Tudi če so imeli “dober namen”, se je najmanj izkazalo, da ta dejanja za ljudi, ki so jim hoteli pomagati, so samo škodovala in so povečala trplenje ljudi v teh državah.
  Posledice čutimo tudi v evropi, sem prihajajo ne samo begunci, temveč v večini migranti, ki prej preko teh držav niso imeli prehoda. Zato se moramo zavedati, da tisti, ki podpirajo takšno ravnanje ZDA in EU, lahko mirno pogrnejo svojo mizo za migrante. Ne moraš biti za te vojne in proti migracijam in beguncem, ki so posledica. Razumsko to ne gre!

 • Valter BraniSlav

  Migracije so velik biznis.
  Za karitas.
  Za vse ostale so tragedija.
  Zaprite pipico za Karitas.
  Naj gredo v proizvodnjo in od lastne place denar za migrante. Takrat jih bo “clovekoljubje” takoj zapustilo.

 • Skrajno Desni

  Da migranti bogatijo našo družbo “z vidika kulture: klanje in terorizem
  z vidika gastronomije: kuhanje špagetov v naravnem odvajalu Donatu.

 • Felikss_AH

  Po mojem gre samo za posel… ker denar vedno prevlada… Sorosevih 18 milijard U$ “naloženih” v njegovi fundaciji Open Borders niso tam da se nabirajo obresti. Poleg tega tudi ta denar zagotovo ni njegov, ker stavim da je MultiKulti zvodnik Soros samo “sprovodnik” denarja ki ga Mafija Globalistov namenja za te zadeve. Da bi ta gnoj dajal svoj denar za kar koli… malo morgen… on denar jemlje ne pa razdaja.

  V temle članku – – “How Did George Soros Break the Bank of England?” – – se malce pojasnjuje Britanski Black Wednesday (Sept.16, 1992)… ko so tudi Soroseve špekulacije prispevale “zlomu” funta, kar je prisililo Britansko vlado da umakne funt iz ERM (European Exchange Rate Mechanism)
  Da nekdo izvede tako mahinacijo in pri tem ne konča v zaporu ali celo samoumorjen s strani MI5 – ?? … tudi zasebnih Rotenhschildovih “varnostnikov”. Če bi se s tem igral kakšen neodvisen nadobudnež bi v momentu izginil. Kolikor se spomnim pa je prav v tistih letih nekaj nižje rangiranih Bankirjev samo-letelo s streh… v zaporedju nekaj dni… podobno kot ISIS-ovi pedri letijo iz nebotičnikov.

  Skratka… ko v splošnem Multikulti vzdušju Vatikanski Mulah-Papak Frankenstein pomiva bose parklje Afrosom… se nekoč dostojanstvena Karitas očitno ne zmore več špilati dostojanstva… in za primerno Soros-“donacijo” pač odpre svojo dušo hudiču in “prebežnikom v boljše življenje in fuk” v EU.

 • Ehnaton

  Škoda je, da se samo še nabija po dolgem in počez. Kar se pa naše ljube cerkve tiče pa je očitno, da je popolnima izgubila kompas. Še ne tako dolgo nazaj je bila neizmerno samozavestna in samostojna v svojih finančnih rabotah s katastrofalnim rezultatom, zdaj pa se hlapčevsko upogiba na vsak vetrič iz katerekoli smeri že piha..

 • rubec

  Me je v ljubljani ustavil mlad pakistanc in vprašal, kje imamo v tej kurčevi državi servis za LG televizorje model HDR UHD DOLBY ONLY BLACK. Ko sem jaz bil v njegovih letih, sem mimoidoče vprašal kvečjemu, če imajo slučajno uro, da sem preveril ali mi je vlak za domov že spizdil.

  • Felikss_AH

   ROFLOL !
   Ta bi ti še uro spizdu… celo tisto ki je nisi imel

   • rubec

    HEHEHE.

  • slosin

   ja, vidiš, v komunizmu nisi smel kaj dosti spraševati…no ja, za vlak pa uro pa že….

   • Rožle

    Mularija je svoje čase takole spraševala za uro.. :
    “Gospa koliko uro? .. men stoji ..”

    Sedaj je pa malo drugače ..:
    “Gospa imate telefon? .. men je zmrznil ..”

    • Delfin

     Tako so se obnašali mulci, ki so se vrstnic bali.

     • slosin

      jest še dons vprašam kelnarco ‘kolk je moj dolg?’, ko mislim plačati račun…

     • Delfin

      Kako naj vem, da nisi mulc???

     • Rožle

      Pol ga pa rajš mal več spiješ …

     • slosin

      če se je pripravljena pogovoriti o dolžini mojega, ji dam napitnino…

  • Rožle

   Pa si ga potem vsaj poslal na pooblaščen servis, – Prešernova cesta 3, LJ, [email protected], tel. 01/320 60 72 …
   in mu razložil, da ima tam tudi doživljensko garancijo ..

 • rubec

  “Zanimivo je, da Kobalova sedaj predava na Fakulteti za uporabne družbene študije.”

  Pri tej pizdi je še bolj zanimivo to, da so jo še pred angažiranjem na Fakulteti za uporabne družbene študije, na Fakulteti za neuporabne družbene študije, zaradi preveč očitne zabitosti odslovili.

  • Felikss_AH

   A ni prav zabitost kvalifikacija za FDV in za “diplomante” FDV

   • Drago

    Vsekakor. Diplomanti FDV so Janez Janša, Milan Zver, Branko Grims, Žan Mahnič pa še ni doštudiral…

    • samotoje

     “Diplomante” je napisal, kriščeve rane, vsaj preberi prav.

     • Drago

      Ja jezuskristuszdravamarijainvsekristusoverane! Kakšna je razlika med “diplomanti” in diplomanti? Strankarska izkaznica?

 • sodnikisozločinci

  Najprej smo nehali darovati Unicefu, potem Rdečemu Križu, zdaj bomo odpikali še Karitas. Edino klošarju bom še dal za pir, dokler ne da migrantu za šluk.

 • alojz

  Srečo imajo, da je Vatikan v Italiji. Če bi bil v Nemčiji ali Franciji bi bil že požgan.

 • Sonce

  Teh kamenčkov je ogromno, doslednost ne škodi, res je.

 • Franci Pušenjak

  Vsekakor je ta vest pravi šok zame. Do sedaj sem redno dotiral Karitasu, pa nisem gledal za koga ali kaj se bo rabil denar. Po tem je tega konec, definitivno! Stališče, da nas migranti vsestransko bogatijo, je milo rečeno ena super manipulacija. In na Karitasu se bodo morali resno zamislit kaj delajo! Migrantom škodo, ker jim obljubljajo nekaj, kar ni njim v dobro, saj tako zapuščajo svoj življenjski prostor in gredo nekam v tuj prostor, kjer bodo vedno tujci in se bodo morali prilagajati. In drugič delajo hudo škodo domačinom, ki želimo pomagat ampak ne tako, kot so si zamislili na Karitasu, saj je to posilstvo domačinov z neko tujo kulturo, ki prav nič ne bogati. Bogati takrat, ko jo vidiš ali doživiš v avtentičnem prostoru, nikakor pa ne posiljeno tako, da bodo muslimani iz minaretov vpili na nas, to pač ni nobeno kulturno bogatenje! Dragi na Karitasu, konec je, mene ste pregnali iz svojih vrst darovalca!!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  DA VESTE VSI.
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko – H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Felikss_AH

  Karitas je samo še ena prodana dušica v nizu prodanih… od posameznikov do celih sistemov. Globalisti… kot lastniki Centralnih Bank so z lahkoto prihvatizirali Državne Politike in s tem tudi cele države… vse ostalo pa je primerjalno lastninjeno za drobiž.

  Danes je pravkar najavljen dokumentarec You Can’t Wach This – režiser George Llewelyn-John, ki obravnava Svobodo Govora in cenzuro na Socialnih Omrežjih skozi zgodbe visoko profiliranih in nam dobro znanih obrazov konservativne desne scene kot so Youtuber Paul Joseph Watson, Alex Jones, Britanski aktivist Tommy Robinson, nekdanji CRTV voditelj Gavin McInnes, Ameriški Židovski aktivist Laura Loomer in še kdo. Insert – Paul Joseph Watson Predicts His Future – https://www.youtube.com/watch?v=uDOwrOTjaF4

  Google, YouTube, Tweeter, FaceBook in drugi… vsi v rokah Globalistov so glavne medijske avenije preko katerih smo dobivali prave Non-Fake informacije. Te poti se postopoma ožijo in kaže da nas nameravajo povsem odrezali od avtentičnih neodvisnih informacij. Z vsakim dnem postaja bolj jasno da se Sarkozy v tistem svojem govoru v UN leta 2009 ni samo širokoustil ko je predaval tam zbranim –

  “Združeni narodi bi se morali uporabiti kot instrument za” NEW WORLD ORDER 21. stoletja … V imenu Francije pozivam vse države, da se pridružijo vrsti, da bi ustvarili Nov Svetovni Red 21-tega stoletja, z namenom skupne blaginje ki pripada vsemu človeštvu, to mora biti skupna odgovornost vseh nas ”

  “2009 je lahko leto rojstva Novega Kapitalizma, Novega Svetovnega Reda … pozivam vse vlade, nihče od nas se ne bo lahko varno s svojo lastno politiko izoliral od tega kar počnejo drugi. Tej Novi Svetovni Nalogi, NIHČE, da še enkrat ponovim – NIHČE ne bo temu lahko nasprotoval. Glede na to, da so po vsem svetu SILE, ki se ukvarjajo s to spremembo, BISTVENO MOČNEJŠE od sil konservatizma, togosti in nasprotovanja napredku”

  Domnevam da se vas večina še spomni filma Emira Kusturice – “Sjećaš li se Dolly Bell?” in znamenite avto-sugestivne mantre tistega časa – “Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem”… ko Dino, poba iz Sarajeva, obseden z hipnozo vidi to kot način napredovanja v Komunizmu.

  Z malo drugačno “hipnozo” – Cenzura Interneta – nas Globalisti s pospešenimi koraki “napredujejo” v Idealni Komunizem – MultiKulturalizem

 • Artur

  DOMOVINSKA LIGA 14 5 20191 Konvoj migrantov v Jelšanah
  https://www.youtube.com/watch?v=fmLYdXYgJlc

  • Delfin

   Kar objavi Domovinska liga, na tem naslovu nima domovinske pravice.

   • Artur

    Na naslovu Nova24TV ? Pa velika verjetnost je, da ne bo imela pravice biti niti na poštenih soočenjih na tem naslovu kakor stvari stojijo.

 • Olga101

  Vodi Karitas Ljudmila Murglska ali Kučan v Sorosovem imenu?

 • Artur

  Moj bog Slovenclji kako vas te narodno izdajalske barabe vseh baž nategujejo, da pošten,ozaveščen, zaveden, normalen človek ne more verjeti dobesedno se norca delajo iz vaše “inteligence”.

 • Artur

  Slovenska karitas še vedno trdi, da migranti bogatijo našo družbo “z vidika kulture, gastronomije, športa in glasbe”???!!!
  Poslušte vsi vi hinavski licemerni promigrantski narodno izdajalski idioti a je to “glasba” ki nas bo kmalu preplavila s to drhaljo, a to že zdaj godi vašim judeževim ušesom(žepom), to nam hočete na vsak način vsiliti banda hudičeva narodno izdajalska? Fuuuuuj !
  https://www.youtube.com/watch?v=wMKK44vNZf4
  https://www.youtube.com/watch?v=nHocGnkgHA4

 • Adolf

  Migranti raus

 • sunday

  karitas je še vedno zblojena, saj ne verjamem, da je lahko tako zmedena !!!

 • Caffe

  Zakaj kazalec v zrak?

  • Janez Kepic-Kern

   ZNAK OSAME BIN LADNA !
   ON JE OGOSTO – KAZAL TAK PALEC.
   GROŽNJA S SMRTJO – PAČ. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Drago

  Že pod cesarjem Franc Jožefom, so ljudje za odhod v Ameriko morali imeti ustrezne papirje. Sedaj pa kar tako, kot toča iz pod neba.

 • Janez Kepic-Kern

  DA VESTE
  VSI.
  “ŽAl NAŠI” VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKI – IMAJO – TEŽAVE !
  SE ZDI,
  JIH IMA POD NADZOROM T.I. “SOVA”,
  ENI
  PA KAR Z LESTEV IN Z BALKONOV – PADAJO !
  To
  – je pa – ĐE RES PRAV ČUDNO. Še dobro, da sem penzionist !
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko – H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TO JE PA JA VSAKOMUR RAZUMLJIVO !

  KAJ KOMPLICIRAJO
  S TEMI ILEGALNIMI AFROISLAM MIGRANTI ?

  MIGRANTI ?

  KOLIKO ILEGALNIH AFROISLAM
  MIGRANTOV
  BODO VZELI
  – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
  TER NA
  STROŠKE
  – PREHRANE IN OSTALEGA:
  TANJA F.AJON, ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, LUKA MESEC, VIOLETA T. , I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.

  SPLOŠNO
  STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

  GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

  NE RAZUMEM-O,
  KAJ TU NI JASNO ! ?

  Če je imela ex TITO KP, ZK YU
  NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
  NAJ
  IMA
  NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

  Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
  DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

  Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!