Nevihte že povzročajo “sive lase”: Ne ustavljajte pod nadvozi in v tunelih

Foto: Bobo

Poletne temperature so prinesle tudi nevihte, ki so predvsem na severovzhodu Slovenije že povzročile nekaj nevšečnosti. Vremenoslovci opozarjajo, da so zvečer še možna krajevna neurja z nalivi in tudi točo. Promet po Sloveniji ovirajo nevihte, zato prometnoinformacijski center voznike opozarja, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Poplave meteorne vode so se doslej pojavile na območju Zreč, Ptuja in Mislinje, kjer je poplavilo klet. Tudi v Slovenj Gradcu je popoldne zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod poplavilo kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci, ki so vodo uspešno izčrpali.

Kar nekaj nevšečnosti je povzročil veter, in sicer je podrl drevo čez lokalno cesto na Sv. Primož v občini Muta in pri cerkvi v Kungoti pri Ptuju, še piše na na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Predvsem s Štajerskega poročajo o debelejši toči.
Prometnoinformacijski center opozarja, da promet ovirajo nevihte. Vozniki naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Prelaz Ljubelj je na avstrijski strani zaradi plazu zaprt, so še navedli.

O gneči in zastojih poročajo pred predorom Karavanke proti Avstriji v dolžini treh kilometrov, proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice – vzhod. Zastoj je tudi pred prehodom Šentilj v smeri Avstrije ter na cesti Bled-Lesce na Bledu.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri vstopu v Slovenijo so 20 minut na prehodih Dragonja in Starod, na Gruškovju 30 minut ter Zavrču 15 minut.

STA, B.P.

  • garfi

    zaenkrat ni katastrofalno kot marsikje
    glede visokih temperatur tudi dobro