fbpx

Nezaslišano: Vlada policijska stanovanja namesto policistom daje muslimanskim migrantom!

Foto: iStock

Ne boste verjeli, a je res. V Mariboru je prišlo do neverjetne situacije, ki je pokazala vso bedo novodobne levičarske migrantske agende. Za migrante so pripravljeni žrtvovati tudi stanovanja, ki so v lasti ministrstva za notranje zadeve in so namenjena predvsem policistom. Policisti, ki ob slabih plačah doživljajo še stanovanjsko stisko, pa so zdaj pri dodelitvi policijskih stanovanj manj vredni kot prišleki iz arabskih držav.

Zgodba se je začela, ko je nekdanji rezident dotičnega policijskega stanovanja, upokojeni policist, umrl. Stanovanje je tako postalo prazno in je zanj zaprosila policistka, ki je zaradi nasilja v družini nujno potrebovala rešitev stanovanjskega problema (zaradi levičarske migrantske agende ne omenjamo osebnih imen prosilke in prejšnjega stanovalca). Policijska uprava Maribor je prošnjo policistke zavrnila.

Migranti imajo prednost pred policisti
Na policiji so zavrnitev prošnje policistke obrazložili takole: “Razlog za zavrnitev najema želenega stanovanja je predvidena trajna namestitev oseb iz tretjih držav v skladu s sklepom vlade RS.” Kot lahko vidimo, so policisti, ki branijo slovensko mejo, skrbijo za javni red in vzorno delajo, manj vredni kot ekonomski prišleki iz arabskega sveta. Vlada v sodelovanju s policijo v policijska stanovanja naseljuje migrante, policisti pa lahko mirno ostanejo na cesti, kljub temu da so policijska stanovanja – prosta.

Omeniti velja tudi, da se veliko policistov, ki so zaradi vzornega dela dobili dodeljena policijska stanovanja (plačevati morajo najemnino in stroške), boji, kako bo ob upokojitvi. Glede na plače v policiji si stanovanj in hiš ne morejo privoščiti, MNZ pa svojih stanovanj večinoma ne daje v odkup ali nakup. Tako policiste po 30 ali več letih dela za javni mir čaka stanovanjska stiska, saj ob odhodu iz policije v večini izgubijo tudi pravico do stanovanja. Policija tako ob upokojitvi ne poskrbi za svoje pripadnike, sedaj pa so začeli v stanovanja, namenjena policistom, vseljevati še ekonomske migrante.

A. R.