Nič čudnega, da se ne preiskuje pranja denarja, če se kriminalisti ukvarjajo s tem, kako Snežič polni rezervoar avtomobila

Rok Snežič (Foto: Nova24TV/Pixabay)

“Zato ni bilo časa, da bi preiskovali pranje 1800 milijonov dolarjev za teroriste,” se je ob dvoličnost tranzicijskih protivladnikov odzval premier Janez Janša, ki so nepresenetljivo odkrili še eno dlako v jajcu – gre za poln, menda 85-litrski rezervoar davčnega svetovalca Roka Snežiča. Domnevno nezakonit nadzor točenja goriva je izvedel kriminalist Gregor Majerič. Gre za primer absurdnega poseganja v zasebnost, kar spominja na neke druge čase, ko se je določenim ljudem sledilo celo pri opravljanju velike potrebe. 

Dne 17. 2. 2015 je kriminalist Gregor Majerič podpisal skrajno absurdno prijavo, ki se nanaša na davčnega svetovalca Roka Snežiča, ki naj bi natočil poln 85-litrski rezervoar svojega avtomobila Porsche Panamera. Seveda je edino, kar lahko prijavitelj Snežiču očita, da gre za povzročitev duševnih travm zaradi spodbujanja zavisti. Nismo več v socializmu, kjer bi večina (enakovredno) vozila pokvarljive Zastave, posamezni izbranci s “kumrovškimi” doktorati pa bi uživali vse ugodnosti kapitalističnega zahoda. Mimogrede: Je pa portal Prava razkril, da gre za prakso v slogu Udbe, kriminalist pa ima dve, slabo delujoči zasebni podjetji in se mora preživljati z državno službo, zato je zavist po svoje razumljiva, čemur smo se v nadaljevanju bolj posvetili.

Dejstvo je, da si uspešni, marljivi in ambiciozni lahko privoščijo več in vsak razumen človek to dobro ve, predvsem pa tega ne problematizira. Tako pač je v (grdem) kapitalizmu. In če je nekdo prišel do premoženja protipravno, lahko to raziščejo ustrezni organi pregona, ne pa nevoščljivi, samovoljni posamezniki, ki se namesto svojemu življenju, ambicijam in težavam, posvečajo infantilnemu (otročjemu) štetju litrov goriva. Na to, da imajo na levi občasno resne težave z normalnostjo, kaže tudi bizarni “škandalček”, ki ga je pred meseci zakuhal poslanec skrajne Levice Miha Kordiš, ko je na ulici razkazoval transparent z izrezano fotografijo Snežiča in prostaškim napisom: “Pofu*** me kot državni proračun.” 

Absurdna prijava davčnega svetovalca Snežiča s strani kriminalista Majeriča. (Foto: Twitter)

Za abotnost brez primere mu Snežič ni ostal dolžan: nedavno se je udeležil preiskovalne komisije državnega zbora, na katero je prišel oblečen v majico s fotografijo pijanega (morda celo zadrogiranega) Kordiša in nosil prav takšno obrazno masko. Spomnimo: 27. 1. 2022 je v državnem zboru potekala 11. nujna seja preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM in domnevnega nezakonitega financiranja stranke SDS, kjer je bil na zaslišanju tudi davčni strokovnjak ddr. Snežič. Predsednik komisije je poslanec stranke Konkretno Gregor Perič, ki je zamenjal Janija Möderndorferja.

Bandelli je Snežičevi ženi zagrozil s kazenskim pregonom
Ob prihodu na preiskovalno komisijo je Snežič pokazal svojo masko in majico, kjer je imel na sliki že dobro poznanega Kordiša, kjer je videti precej “utrujen od alkohola”. Ker Kordiš na sejah, kjer je prisoten Janez Janša, zelo rad omenja Snežiča, je ta rekel, da ima sliko svojega oboževalca. “Da javnosti malo vrnemo oboževalce, če že on z mojim transparentom po Ljubljani hodi, pa da se še njega malo vidi,” je dejal.

Davčni strokovnjak ddr. Rok Snežič (Foto: Zajem zaslona RTV)

Snežič je bil na sejo povabljen na podlagi dopolnitve dokaznega sklepa številka ena z dne 23. septembra 2019, kot priča. Namen zaslišanja je bil, da se preiskovalna komisija seznani z nekaterimi dejstvi, ki so po njihovem mnenju pomembna za preiskavo. Najprej pa je Snežič očital Marku Bandelliju, da je grozil njegovi ženi Klavdiji s kazenskim pregonom in da naj mu citirajo člen kazenskega zakonika, ki omogoča pregon, če priča ne odgovarja na posamezna vprašanja.

Udbovska metodologija kriminalista Majeriča: Snežiča naj bi nezakonito zalezoval v zasebnem življenju
Tudi Snežič je dejal, da ne bo odgovarjal na vprašanja, ker naj bi komisija preiskovala funkcionarje, sam pa je podjetnik in so po njegovem mnenju drugi organi namenjeni temu, da preiskujejo, kam je dal svoj denar. Snežič je med drugim še dejal, da ne bo odgovarjal na vprašanja, ker se ne spomni, ali pa se bo skliceval na 10. člen zakona o parlamentarni preiskavi. Prav tako mu je kot dvojnemu doktorju iz prava izpod časti, da bi ga zasliševal medicinski tehnik, pri čemer se je nanašal na Möderndorferja.

Miha Kordiš (Foto: Facebook)

Portal Prava pa poroča, da gre za primer prakse, ki močno spominja na metodologijo nekdanje Udbe. Uradni zaznamek, ki ga je na policiji podal kriminalist Majerič, je po vsej verjetnosti nezakonit. Notranji minister Aleš Hojs oziroma generalni direktor policije Anton Olaj bi morala preveriti, ali je kriminalist v primeru Snežiča dejansko ravnal po črki zakona. Novinar portala Luka Perš je od zanesljivih virov izvedel, da leta 2015 ni bilo izdane nikakršne odredbe preiskovalnega sodnika, da bi bilo potrebno slediti Snežiču.

V SDS pozivi k ukrepanju zoper sporno ravnanje kriminalista
Ob tem se pojavlja vprašanje, kdo je podal odobritev po vsej verjetnosti nezakonitega nadzora kriminalista Majeriča, zaenkrat ostaja neznanka. Več predstavnikov vladajoče SDS je ob tem pozvalo k odločnemu ukrepanju proti kriminalistu in odgovornim, med drugim: Vinko Gorenak in Mojca Škrinjar. Omenjeni kriminalist sicer poseduje dve zasebni podjetji z mizernimi bonitetnimi ocenami. Ob tem se zdi, da hodi v državno službo le zato, da davkoplačevalci polnimo njegovo finančno luknjo.

Iskanje dlake v jajcu in gledanje proč, ko gre za resnične probleme
Slovenija premore veliko odličnih športnikov, zlasti na tranzicijski levici pa blestijo v kategoriji “metanja puške v koruzo” in “iskanja dlake v jajcu”. Spomnimo, kako so nad Aleksandro Pivec uprizorili pravi medijsko-politični pogrom zaradi 400 evrov (!!!), medtem ko je bilo na strani predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela in njegovih spornih popoldanskih zaslužkov (preko 200 tisočakov letno) na FIFI, vse popolnoma tiho. Zanimiva je tudi bolj sveža zgodba o začasnem dvigu plač v zdravstvu, kar je posledica izjemne obremenjenosti zdravnikov v času koronakrize. To je levico in sindikate izjemno zmotilo, le malokdo pa se je obregnil ob astronomsko plačo Roberta Goloba, ki je v državnem (!!!) podjetju služil 45 tisočakov bruto (!!!).

Domen Mezeg